Lapa: 1
Kā un vai asins nodošana ietekmē cilvēka fizisko stāvokli? Ja rīt nodošu asinis,vai svētdien Tukumā es neķeršu gļukus?Cik ātri organisms atjauno asins tilpumu? Varbūt kādam ir pieredze?
...
Vienreiz nodevu asinis piektdienā, bet svētdienā piedalījos velomaratonā.
Uz startu vēl aizbraucu kādus 25km ar riteni.
Rezultātā apmēram pus distancē iestājās pilnīgs nespēks.
...
esmu nodevis asinis 4 reizes... Tiesa gan pēctam gonkās neesmu braucis, bet varu teikt, ka fiziski spēkus neatkūsi pa 3 dienām,vajadzīgs ilgāks laiciņš kā pēc vienkārši pārslodzes lai atjaunotos.
Braukt gan vari, bet seko līdzi sev, neforsē, drīzāk mierīgi, tā mazāk ļaunu sev nodarīsi...
Kā nekā, tev nolies vairāk kā puslitru ( tieši ciparu neatceros, tādēļ neminēšu).
Protams var ieteikt arī atlikt līdz nakamajai otradienai donoru centra apmeklējumu ( ja tas iespējams)... Tad gan gonkā varēsi braukt no sirds!
Velo sezona:
01.01.xx - 31.12.xx
...
Nesaprotu, ko var cepties, nenodod asinis un viss...nobrauksi gonku un uz urā, pumpē kamēr ģībsi...
http://pindzele.wordpress.com/
...velo krekli...velo bikses...velo jakas...
...
F. Lendis apgalvo, ka EPO mikrodozas plīdz ātri atjaunoties un dopinga kontrole arī nevar pieķert. Varot trīs vienības (1.5l) īsā laikā notecināt un paglabāt ledusskapī.
Atvainojos par spamu!
Bet ja nopietni, tad vismaz kādas 2-3 nedēļas vajadzīgas, lai daudz maz atgūtos. Bet arī pēc divām nedēļām diez vai būsi formā par 100%.
...
Paldies.Asins nolaišanu pārceļam uz nākošo nedēļu.
...
esu paaris reizes nodevis un peectam taa arii ir ka nav iisti "duhas" , naakamaa dienaa pat tuudalinju leekaajot bij sajuuta ka nevelk
...
Asinis sākotnējā tilpumā atjaunojas ārtri, bet tas ir uz ūdens rēķina. Iepriekšējais kvalitatīvais satāvs atjaunojas pa pāris nedēļām. Esmu ievērojusi, ka pēc asins nodošanas treniņos ne tikai pulss kāpj straujāk, bet arī miera stāvokļa pulss ir par kādu desmitu augstāks. Ja vien tas nav kādam tuvam cilvēkam dzīvības jautājums, tad labāk asins nodošanai atrast kādu brīvāku robu sacensību kalendārā.
...
Es arī nododu asinis un iesaka jau vismaz diennakti nelikt lielas slodzes, jo no tās pašas vēnas jau var sākt tecēt asinis pie lielas slodzes.
...
es nodevu pagājšnedēļ pirmdienā, nākamās 3 dienas roku negribēju likt slodzē (sāpēja pie slodzees), bet pēc tam viss ok, tikai nedaudz zilums.
tā bija pirmā reize, turpmāk asins nodošanu plānošu ne tuvāk par divām nedēļām pirms braucieniem.
Uzsākt riteņbraukšanu ekonomijas nolūkos ir laba doma, teorētiski.
...
es nodevu pagājšnedēļ pirmdienā, nākamās 3 dienas roku negribēju likt slodzē (sāpēja pie slodzees), bet pēc tam viss ok, tikai nedaudz zilums.
tā bija pirmā reize, turpmāk asins nodošanu plānošu ne tuvāk par divām nedēļām pirms braucieniem.
Re! Šis topiks būs palielinājis donoru skaitu valstī :)
Velo sezona:
01.01.xx - 31.12.xx
...
2008.g es asinis nodevu 3 dienas pirms 24h gonkas..nekada vaina :) protams nobraucu lidz galam..
...
Es vakar, arī nodevu. Šodien atpūta, rīt tāds viegls treniņš un 4dien jau aktīvāk. Visam vajadzētu būt bumbās :P
...
Pērn sestdienas rītā nodevu asinis, bet pēcpusdienā lēnā tempā kādus 25 km pa mežu nobraucu. Sajūtas bijas ļoti labas, lai gan tā man ir vienmēr pēc asins nošanas. Vienīgi uz rokas izveidojās baigais zilums!
...
pastudēju jautājumu un apkopoju dažus secinājumus
- nododot asinis jūs zaudējat hemoglobīnu, kas transportē skābekli (ja pa daudz jums skābeklis, tad uz priekšu pēc asins nodošanas būs Jums ap 10% mazāk muskuļiem)
- anairobais slieksni krītas 5-10 %,
- hemoglobīna līmensis parasti atjaunojas 3-4 nedēļās;
- ekstra klases sportistiem pēc asins nodošanas novērojama rezultātu pasliktināšanās vismaz 1 nedēļu
- lai mazinātu šo ietekmi paikā jābūt dzelzs elementiem un daudz dzeriet.
...
Tad jau hematogens jāvadā līdzi nevis želajas :}
MTB - tas ir modīgi!
...
Ceru, ka Cēsu velomaratonā daudziem būs švaki rezultāti. (p.s. teksts ar dziļu domu un par to nepriecājos)
Pēdējais laboja averza (04/08/2010 11:44:57)
...
par to nu nevajadzētu priecāties ......
...
Ceru, ka Cēsu velomaratonā daudziem būs švaki rezultāti. (p.s. teksts ar dziļu domu un par to nepriecājos)
zemi, vai augsti, bet tomēr tie būs...
Nežēlīgi jauka!
...
Lapa: 1