Vivus.lv MTB Maratons 2013. Organizatoru lēmums par 1. posmu

Avatar

By Baltais 24.04.2013 23:18:32

Local.Auth · 5,425 comments

Vivus.lv MTB Maratona organizatoru sanāksmē tika pieņemts lēmums apstiprināt 1.posma provizoriskos rezultātus. Secināts, ka vairāku sportistu grupai, kas neapzināti, no organizatoriem neatkarīgu iemeslu dēļ, bija ļoti būtiski saīsinājusi distanci, kā sodu nav iespējams piemērot laika pielikšanu. Šiem dalībniekiem ir ieskaitīts maratona distances pēdējā finišējušā dalībnieka laiks un punktu daudzums.

Nekādas izmaiņas nolikumā attiecībā uz kopvērtējumu ieskaitēm nav veiktas. Atvainojamies par izveidojušos situāciju un vēlam veiksmi turpmākajos startos. Uz tikšanos Vivus.lv Maratona dzimtenē Apē 26.maijā!

Sacensību dalībniekiem, kurus skar šis lēmums 1.posma dalības maksa tiks pārnesta uz nākamo vai jebkuru citu Vivus.lv MTB Maratona posmu.

Sacensību mājas lapā www.mtb-maratons.lv ir publicēti oficiālie 1. posma rezultāti


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!

Avatar

By kalamburs 25.04.2013 10:08:20

Member · 169 comments

Nu un, ko cilvēkam dod tie daži punkti? Ne silts, ne auksts. Tad jau varēja atstāt apaļu 0. Līdz ar šo lēmumu tiek liegta iespēja cīnīties par labu vietu kopvērtējumā, ņemot vērā, ka posmā bija 20 bonus punkti.

Ja godīgi, tad uz doto brīdi ir zudusi interese braukt un cīnīties...

Sačakarēta diena, iztērēta nauda (ar auto nobraukti 670km.) un gandarījuma- nekāda....

Lai veiksme, Jums, turpmākajās darbībās.

Avatar

By six6 25.04.2013 21:36:33

Member+ · 1,287 comments
Mītavnieks wrote

Kārtējais dziļi sirsniņā aizvainotais sabiedrības loceklis..?

-

Avatar

By GR 25.04.2013 23:16:09

Member · 42 comments

Baltais, šo te ..... no organizatoriem neatkarīgu iemeslu dēļ.... izmet ātri ārā, un tad to visu +/- var pieņemt. Un esat godīgi pret sevi, kaut vai sev atzīstat, ka tas kā viss izvērtās, bija un ir atkarīgs no organizatoriem -  šoreiz tā bija organizatoru paviršība un nolaidība.


Trenējies ka atlēts.
Ēd kā uztura speciālists.
Guli kā zīdainis.
Sasniedz uzvaras kā čempions.

Avatar

By Martins_L 26.04.2013 00:28:14

Member++ · 755 comments
GR wrote

Baltais, šo te ..... no organizatoriem neatkarīgu iemeslu dēļ.... izmet ātri ārā, un tad to visu +/- var pieņemt. Un esat godīgi pret sevi, kaut vai sev atzīstat, ka tas kā viss izvērtās, bija un ir atkarīgs no organizatoriem -  šoreiz tā bija organizatoru paviršība un nolaidība.

Dažkārt, tiesa gan ļoti reti, mēdz būt arī vienkārši fatālas apstākļu sakritības.

OK. Starta korķi varbūt orgi varēja novērst pamēģinot domāt krietni plašākās dimensijās. Varbūt! Nepārzinu konkrēto situāciju.
Par marķējumu. Vietā, kur bija nesankcionēti pārvietotais zars mēs aizšāvām nepareizi. Paliela grupa. Un ne mēs pirmie, ne pēdējie tur aizbraucām. Un kurš zina, kurā brīdī tas zars nomainīja savu dislokācijas vietu?
Par apstākļu sakritībām.  Arī es varēju finišēt ar ļoti labu un skaistu rezultātu... Bet!... Par cik bijām mazliet ne tur aizbraukuši un mūs sāka pieķert džeki, kurus es parasti pat startā neredzu, tad es šķietami loģiski izsecināju, ka mēs esam pamatīgi noīsinājuši trasi. Loģiski, ka šādā situācijā pēc Fair-play principiem pienākas godīgi izstāties. Bet vai kāds varēja iedomāties, ka trasi ir noīsinājuši (samaldījušies?) viņi?

Avatar

By Inars 26.04.2013 01:17:41

Member+ · 1,303 comments

Viens no kurioziem bija tāds, ka nepilnus 3km pēc starta 2 censoņi brauca sazin vien no kurienes. Trases meitenes saņēma sulīgus vārdus, bet absolūti nepelnīti. Vienīgas, kam bija handikaps un kuram loģiski nevarēja redzēt muguru bija Nr 1. Pārējie uz to brīdi minās nepārtrauktā plūsmā. Pēc veselā saprāta būtu jābrauc tur, kur citi to dara.

Kāpu mežs tiešām ir ļoti sarežģīts jo praktiski nav pameža. Var mīt starp priedēm, kur acis rāda un visas priedes vienādas. Sestdien trasē bija vīri komandu tērpos. Vai tiešām nevienam neradās šaubas par marķējumu jeb nav ietekme pie organizatoriem

Avatar

By six6 26.04.2013 07:33:58

Member+ · 1,287 comments

Organizatoriem tapat shkjiet baigi neinterese jusu viedoklis, ar teikumu "oficialaja" pazinojuma no sevis vainu nocela un pa divam temam (nevar saprast kapec bija vajadzigas divas temas, laikam vivus maksa par to lai vivus paradas pec iespejas biezhak), neko ta ari vairs nedzird no citkart aktivajiem komentetajiem. Uzvaretaji, pa distancem un grupam nenogrieza trasi?

Avatar

By ginca23 26.04.2013 07:45:56

Member+ · 3,154 comments

Visiem vajadzēja anulēt šī posma rezultātus. Nav izslēgts, ka kāds no priekšā braucošiem visu izbraucis pareizi.


Mob. 26488083
Email: G.Rozenbergs@gmail.com
Work place: Giant/Liv velo darbnīca (Brīvības 197)

Avatar

By jurisf 26.04.2013 08:25:41

Member · 946 comments

Ņemam kādu sporttracker līdzi, un šādā gadījumā varam iet strīdēties pa tēmu.
Pats nepiedalījos, bet kas tā bija tipa par laipiņu uz gar kalna malu, kas bija video redzama? Izskatījās kaut kāds bezsakars.

Avatar

By vitamiins_xc 26.04.2013 09:12:17

Member+ · 2,832 comments

Normāls XCO elements, līderiem bija štopars, jo pirmais (granteņu tautas karalis?) krita


Anti-SEB™ // Anti-Ļenganais™ // Anti-ALU™ // Anti-Gravel™ // Neguli.Dzer.Brauc.™

Avatar

By raiter 27.04.2013 11:44:52

Member+ · 3,346 comments
six6 wrote

Organizatoriem tapat shkjiet baigi neinterese jusu viedoklis, ar teikumu "oficialaja" pazinojuma no sevis vainu nocela un pa divam temam (...), neko ta ari vairs nedzird no citkart aktivajiem komentetajiem. (...)

Nu un ko tad visi tie kas cepjas, tagad sagaida no organizatoriem? Kurš būtu tas zelta vidusceļa lēmums, kurš visus padarītu laimīgus? Kādā veidā organizātoriem būtu "jāuzņemās tā nenormālā atbildība", lai tauta nomierinātos?
Kādi tad būtu tie varianti?:
1. Bērt sev uz galvas pelnus, ielikt sporta avīzē pirmajā lapā milzu sudinājumu (par sponsora vivus naudu protams), ka "Mēs nolohojāmies, mēs atavainojamies, nēs noraudājāmies, un kaktā nokaunējamies. Un zvēram pie haizivs vēdera, ka nekad, nekad nekad vairs netaisīsim trasi piejūras pilsētā ar sastrēgumu uz kalna.... ")
2. Atcelt visus rezultātus (t.i. izmest visus ieguldītos orgu līdzekļus un dalībnieku degvielā nobrauktos latus,kā arī piečakarēt tos, kuri godīgi, bez maldīšanās aizbrauca līdz finišam un ieņēma pašiem pieņemamu vietu).
3. Ieklausīties katrā xc foruma komentārā, atbildēt uz to, un paņemt 20 PR speciālistu armiju, kuri cauru dienu atrakstās uz visām ķengām, un tādējādi radītu iespaidu par baigo atsaucību.
4. Apsolīties nākošajā posmā ielikt par 72% vairāk trases uzraugu, norobežot vosu trasi visā garumā ar dēļu žogiem, un palaist trasē 30 tiensešus ar motocikliem, kuri nolasītu katru kritušo koku vai norauto lenti. Ak jā, par to visu jāmaksā, un dalības maksu paceltu uz 38 LVL par posmu.
5. Paziņotu ka visi posi tiek atcelti, un visi rezultāti anulēti, un nebūs nekāds maratons.

Man šķiet, ka daļai te patīk pacepties par neko (šogad SEB vēl nav sācies, tāpēc tas topiks vēl nevārās big_smile).


Avatar

By averza 27.04.2013 11:54:06

Member++ · 5,039 comments

Varbūt lētāk ir visiem pielikt čipus ar GPS. Tie jāpērk tikai vienreiz un dalības maksa varētu būt tikai 37 LVL par posmu.

Avatar

By novērotājs 27.04.2013 15:47:20

Member+ · 1,908 comments

Bet varbūt izdarīt secinājumu, ka lielās pilsētās šādus pasākumus rīkot nav rentabli. Tādas pašas ziepes sanāca Sportlatam ar posmu Rīgā, identiski tagad noticis Ventspilī. Cik zinu, arī Latvello Bieriņos ir bijušas problēmas ar iepriekšējās dienas marķējumiem (kau arī tur Rīga jau bezmaz beigusies).
Ja nu ir nepārvarama vēlme tomēr lielpilsētās kaut ko mežā rīkot, tad jārēķinās, ka marķējumi liekami (vai vismaz atjaunojami) sacensību dienas rītā un tiesnešu skaitam trasē jābūt lielākam.

Avatar

By raiter 27.04.2013 16:59:17

Member+ · 3,346 comments

Problēma jau nav pilsētas lielumā. Nu jā, protams, pilsētā garāmgājēju un mežā staigātāju skaits lielāks. Bet kāpēc gan uzrodas tādi "zaļi domājoši" cilvēki , kas sāk plēst nost lentes no kokiem, vai aizvākt zīmes ar bultiņām...
Biķerniekos X-sportam arī bija problēmas ar "dabas baudītājiem"kuri pastaigā uz mežu līdzi ņem pamatīgas metāla knaibles, lai varētu pārkniebt ķēdes ar ko orgi aizslēdza vārtus smile
Attiecīgi Ventspilī arī trases marķējumu tā pēkšņi norāva vietējie (tieši 1 h pirms starta) mežā ieklīdušie huligāni, vai dabas draugi wink


Avatar

By mesmanis 29.04.2013 00:51:06

Member · 15 comments

A mocis pa priekšu visiem !