SEB 2. posms, Krimulda

Avatar

By Rolis 25.05.2009 15:09:02

Member+ · 298 comments

Bomzi, tas, ka Tev un man vakar viss bija labi nenozīmē, ka tā bija visiem. Un akmeņi, kas teik mesti orgu dārziņā šoreiz ir tik pamatoti kā nekad!

Arguments nepatīk-nebrauc nestrādā. SEBs neskatoties ne uz ko ir Latvijas mērogos lielākais MTB seriāls un labākā iespēja sevi salīdzināt uz Latvijas braucēju fona, tādēļ cilvēki tur piedalās un piedalīses neatkarīgi no orgu kļūdām. Vienlaikus, samaksājot dalības maksu, ikvienam ir tiesības izteikt viedokli, priekšlikumus un kritiku. Žēl tikai, ka tā tikpat kā nemaz netiek ņemta vērā!

Avatar

By Papuass 25.05.2009 15:10:27

Member+ · 2,978 comments
eBiker wrote

kas jādara ja rezultāts nav nofiksējies?(otreiz braukt negribu smile )
dzīves labākais rezultāts un nav rezultātu tabulā, baigā škrobe big_smile

Nosūti epastu IJSA ar savu numuru un aptuveno finiša laiku, tikai nenošmauc smile
Man tā bija 1. posmā un aptuveni ceturtdien es jau biju finiša sarakstā.

Par gonku - bija baigi labā, atkal nedaudz pakāpos, ceru godīgi nopelnīt labāku koridoru. Starts pret kalnu ir ļoti apsveicama doma.

Avatar

By raiter 25.05.2009 15:31:44

Member+ · 3,346 comments
Bomzis wrote
voldemars wrote

... pirmajā posmā nebrauca!!!!
.... redzēju kā iekāpj piektajā un vēsā mierā gaida startu....!!!!

Nu tak paldies dievam ka nesāka no pēdējā ... ta būtu vēl kaudzīti nonesis smile


voldemars wrote

... diez kurā koridorā nakošajā posmā atļausies ielīst!!!???

Lai lien pirmajā !!! būs miers un dievs wink

Koridoru līdējiem, apļu īsinātājiem, krūmos tupētājiem un grūstītājiem prasāas atsevišķs koridors ar atsevišķu startu-lai tad pierāda kurš ir labākais šmaucējs un grūstītājs:D


Avatar

By Bomzis 25.05.2009 15:37:49

Local.Auth · 1,215 comments
Rolis wrote

Bomzi, tas, ka Tev un man vakar viss bija labi nenozīmē, ka tā bija visiem. Un akmeņi, kas teik mesti orgu dārziņā šoreiz ir tik pamatoti kā nekad!

Es tikai aprakstīju savu braucienu un savu skatpunktu, ar tādu humora piesitienu. Bet kopumā pilnīgi tev piekrītu par akmeņiem orgu dārziņā. Manuprāt, SEBi ar savu masveidību ir pilnībā pārauguši savu līmeni un ir vajadzīgas jaunas organizatoriskas vēsmas, nu nevajadzētu pieļaut šādas situācijas, kad vieni taranē otrus un otrādāk. Cik saprotu šādas trases konfigurācijas tiek pieļautas laika un tas ir arī naudas ekonomijas dēļ. Manuprāt sporta klasei vajadzētu būt vienam lielam aplim un tautas, veselības braucieniem vienam mazākam aplim, un abiem braucieniem vajadzētu satikties kautkur īsi pirms finiša.

Visā šajā visvairāk žēl, ka velobraucēji izgāž dusmas, apsaukā un dūres vicina viens uz otru, kaut gan patiesībā neviens no tiem nav vainīgs par sacensību noteikumiem

Rolis wrote

SEBs neskatoties ne uz ko ir Latvijas mērogos lielākais MTB seriāls un labākā iespēja sevi salīdzināt uz Latvijas braucēju fona, tādēļ cilvēki tur piedalās un piedalīses neatkarīgi no orgu kļūdām. Vienlaikus, samaksājot dalības maksu, ikvienam ir tiesības izteikt viedokli, priekšlikumus un kritiku. Žēl tikai, ka tā tikpat kā nemaz netiek ņemta vērā!

Tieši tāpēc ar es tur braucu ... kaut gan organizācija nepatīk. Un cerams ka kautkad orgi šo gonku arī pacels līmeni augstāk ... bērniņš tak paliek lielāks un autiņi vairs neder smile


Nav vieglu trašu ... bet ir par lēnu mīts
/Daniels/

www.livelo-team.lv

Avatar

By laumiic 25.05.2009 15:44:13

Member+ · 208 comments
Bomzis wrote

Mani secinājumi:
1. izskatās ka bobcom ir riktīgs pravietis smile, jo spriežot pēc komentāriem gonka patiešām ir bijusi apokaliptiska big_smile big_smile big_smile ...
* gan "biblisku mērogu tautas masu maldīšanās" kas izpaužas dažādu distanču garumu veikšanā un dažādu lieku līkumu un apļu izbraukšanā ...
* gan "Bermudu trijstūra cienīgas dalībnieku pazušanas" ... ar to vēlāku uzrasšanos pirms finiša un esot svaigiem kā gurķīšiem ...
* gan "sadursmes, kas liks pārrakstīt vēstures iznīcinošāko kauju sarakstus" ... tipa ... kā sporta priekšgals tarānā ņēma tautas pakaļgalu big_smile, atriebjoties par to, kā citās SEB gonkās tautas priekšgals tiranizē sporta pakaļgalu ...
* nemaz nerunājot par "gadsimta afērām trases īsināšanā" ... kādu, cik saprotu, bija atliku likām ...
* varbūt vienīgais nelielais misēklis bij pareģojumā "vienīgi emils laimīgā kārtā izvairīsies" ... jo varda emils vietā vajadzēja būt vardam Bomzis big_smile ... jo gada vārds, neko no augstāk minēta nepiedzīvoju un pat nemanīju ... varbūt gonku būšu bijis nosapņojis ??? smile
* visbeidzot ... atlicis tik kādam scenāriju Holivudai uzrakstīt, te "story" riktīgais sanāktu big_smile

perfekti uzrakstīts smile
mani sporta klases spice noķēra pirmajā nobraucienā. visi zolīdi pēc pirmajiem uzsaucieniem parāvās nost no ceļa uz labo pusi. bez grūstīšanās un lamu vārdiem. kulturāli kā pie cilvēkiem.
gonka laba, ļoti patika. it īpaši tas dubļaunais nobrauciens big_smile


10 minūtes, lai tiktu kalnā
10 sekundes - lejā

Avatar

By Fredo_Hanss 25.05.2009 16:11:19

Member · 483 comments
sencis wrote

kur var apskatīt kādu foto no šī posma?

http://velo.bf.rtu.lv/

Avatar

By eVelo.lv 25.05.2009 17:28:32

Local.Shop · 120 comments

bildes evelo.lv

Avatar

By pumpido 25.05.2009 18:08:29

Member+ · 322 comments
Udzha wrote
pumpido wrote

Es laikam zinu, par ko tu runā. Nekā nevar darīt. Tev ar to jāsamierinās. Pagājušajā gadā Murjāņu kausā kalnā braukšanā viņš izmeta visiem saviem Latvijas un Igaunijas vienaudžiem un lielākai daļai par dieviem gadiem vecākiem. Pirmajā posmā viņam salūdza ritens. Tāpēc pateicoties Japiņa nolikumam  viņam bija jāstartē no devītā (!!!) koridora, bet pēc reālā spēka viņam bija jābūt pirmajā koridorā. Nākošo reizi viņs tevi apdzīs ātrāk, jo varbūt par viņu apžēlosies un ieliks vismaz pietajā koridorā. Ne jau visi šmaucas ar tiesnešiem un koridoriem. Žēļ tikai, ka tādas šmaušanās dēļ cieš labi braucēji un prieksroku gūst negodīgie.

domāju ka šoreiz runa iet par kādu citu jaunēkli smile jo diezin vai šitik spēcīgs un talantīgs riteņbraucējs brauks ar skeita ķiveri - ar ričuku kurš vairāk būtu piemērots agresive urban city ridingam vai 4x gonkām nevis maratoniem vai xc.

Var jau būt, tikai tad jautājums- kā tāds skeitbordists- ekstrēmists un rampu lēkātājs ar tādu ričuku tevi varēja  apdzīt Siguldas kalnā smile))


Neaizmirstiet, ja kas nepatiks, Jūs no šejienes ātri izdzēsīs.

Avatar

By kickerram 25.05.2009 21:08:46

Member · 82 comments

Šo es varētu pakomentēt - arī es pagājušā gada sāku braukt SEBā un braucu ar GT Chucker (dirt riteni ar 2 zobratiem (mazais un vidējais) priekšā). Spēks bija daudz, bet ar 2tro zobu bija perfekti braukt pa mežu un daļu granteni, bet pa asfaltu un cietākiem zemes ceļiem max 30km/h varēja izspiest un kājas jau pa tukšo gaja riņķī, līdz ar ko trasē visu spēku nevar izlikt un atliek tikai pēdejie kāpumi kuros izlikties. Par piemēru - Krimuldas 2008 serpentīnu finišā veicu ar aptuveno ātrumu 25km/h, Cēsis 2008 pēdējo kalnu pirms stadiona pieveicu ar 25-30 km/h un ar visu savu GT 2zobnieku finišēju kkur starp 430-470 vietu Tautas kopvērtējumā (nakošaja posmā bija diezgan dīvaini atrasties 5 koridora ar maratonam galīgi neatbilstošu riteni un snowborda ķiveri). Savukārt uz Vienības braucienu 2008 tiku pie jauna un nopietnāka ričuka un rezultāts - kopējais krietni labaks, bet Siguldas kalna kāpu ar ārumu 12-15 km/h, jo trase biju atstājis krietni vairak spēka.
Bet runājot par vakardienu - visumā laba un interesanta gonka, gribetos pat teikt, ka fiziski sarežģīta vai arī īsti nebiju gatavs. Pēdējo kāpumu gan pieveicu godam un aizgāju garām kādiem 25-30 braucējiem.

Avatar

By aapsis 25.05.2009 21:21:09

Member · 43 comments
aapsis wrote

Kaut kad te ielikšu linku uz bildēm no pirmā??? nobrauciena. Nobrauciena dramatisms varbūt nebūs redzams, bet kāds no šejienišiem savu seju varbūt atpazīs. Pagaidām ir ~1900 bildes, drusku padzēsīšu, tad būs ap 1850... :DD
Bildēju sporta un treniņa pēc, beigās gan izbeidzās atmiņas karte un rokas arī piekusa... Izrādās arī šajā disciplīnā nepieciešami treniņi! smile

Kā solīju, esmu sācis lādēt bildes webā. Kāds, kurš ir autoriezējies arī velo.lv saitā, var pārkopēt attiecīgo topiku arī tur, jaunajā versijā neatradu fairs foruma sadaļu.

http://picasaweb.google.com/aapsis77

Visas bildes būs iekrautas gan jau ka šovakar/-nakt.

Meklēšanu ar dalībnieka numuriem nepiedāvāju, nāksies pašiem skatīt cauri! smile

Avatar

By Fausto 25.05.2009 22:00:15

Member · 29 comments

Fantastiskas un intresantas sacensības, nebūtu man ričukam ķēde metusi nost, būtu iebraucis tautas klase 10-niekā, vismaz mana komanda nostartējusi ļoti labi. Mazliet pakomentēšu dažas lietas kas netiek pieminēts. Lieliski nobrauca manuprāt R Andrijanovs šim puisim tiešām ir talants, gaidam labus rezultātus arī no PČ un EČ. Intresanti ko Noreiko paņems kā otro dāmu uz EČ XCM. nedomāju, ka tā varētu būt A Savļenko, tad jau drīzāk kā otro numuru dāmām varētu paņemt vai nu L Tipāni,M Leitāni vai L Bitmani.

Avatar

By Krisjains 25.05.2009 22:00:49

Member · 11 comments
pucis wrote

Par nr. 525 - zināms "līdējiņš". jau 1. posmā Cēsīs ieradās pirms paša starta un iefīrējās 1. koridoram priekšā!

Biju blakus, kad šis dalībnieks tieši pirms starta iestājās otrajā koridorā, tiesnesim uzrādot kaut kādu ar pildspalvu aprakstītu lapiņu. Kas tur bija rakstīts gan nesaskatīju. Varbūt kāds var pakomentēt un nomierināt satraukto publiku.

Vēl bija interesanti, kad aiz Turaidas skolas trasē priekšā  pārādījās bariņš ļoti lēni braucēji  (17XX -  2XXX) ,  Kuri acīmredzami bija izbraukši veselībai paredzēto maršrutu pa šoseju.

Avatar

By raiter 25.05.2009 22:18:21

Member+ · 3,346 comments
Fredo_Hanss wrote
sencis wrote

kur var apskatīt kādu foto no šī posma?

http://velo.bf.rtu.lv/

Klau, šajā lapā  tautas starta galerijā tikai puse bildes redzamas. Pārējās melnas:(  ????
(Vai arī fotogrāfam filma pārūka big_smile ?)


Avatar

By doublefacy 25.05.2009 22:25:42

Member · 54 comments
raiter wrote
Fredo_Hanss wrote
sencis wrote

kur var apskatīt kādu foto no šī posma?

http://velo.bf.rtu.lv/

Klau, šajā lapā  tautas starta galerijā tikai puse bildes redzamas. Pārējās melnas:(  ????
(Vai arī fotogrāfam filma pārūka big_smile ?)

Atvainojos - pa nakti darbojoties , nesanaaca laika paarskatiti, paldies ka pateici, tuvaakaas stundas laikaa cerams tik noveersta probleea big_smile
Fotograafs bija ljoti mozhs , vinjam diezvai filma paartruuka smile

Avatar

By kaspis92 25.05.2009 22:55:28

Member · 124 comments
Krisjains wrote
pucis wrote

Par nr. 525 - zināms "līdējiņš". jau 1. posmā Cēsīs ieradās pirms paša starta un iefīrējās 1. koridoram priekšā!

Biju blakus, kad šis dalībnieks tieši pirms starta iestājās otrajā koridorā, tiesnesim uzrādot kaut kādu ar pildspalvu aprakstītu lapiņu. Kas tur bija rakstīts gan nesaskatīju. Varbūt kāds var pakomentēt un nomierināt satraukto publiku.

nu es jau no sākuma Cēsu gonkā zināju, ka šis čalis nav ne kāds monstrs, jo viņš mēģina kaut ko cīinīt, bet tas ir labi.... tā tad... šajā gonkā viņš mani izbesīja. :
1)čalis ielien koridorā, labi tas vēļ mazākais
2)džekam čomi vai komandas biedri pēc starta kalna ar šosejniekiem aptuveni uz 55 pa taisni ievilka līdz krogam, tas ar vēl tā, bet nu stulbi, ja pats nevar tik ātri pabraukt......
3) tad nu uznākot otreiz uz asfalta atkal sāk močiit divi ar šosejniekiem pa priekšu viņam., tad viņš klupdams krizdams ar riteni nobrauca tos nobraucienu... un no mana redzes loka pazuda.....
4)liidz braucot finiša kalnā skatos, atkal šis uzradies ar abiem čomiem, bet šoreiz viņam nebrauc pa priekšu, bet naturāli abi stumj kalnā.

rezultātā čalis ir ap 30 vietu,, smieklīgi... pilnīgs āksts.... big_smile:D žēl, ka nepatiecu braucot finiš;a saviem līdzjutējiem, lai uzfoči viņu. smilebig_smile

Avatar

By Helminth 25.05.2009 23:08:06

Member+ · 491 comments

Meklējot sevi finisha bildēs.. skatījos pēc citu cilvēku numuriem, lai atrastu sevi.. un netīšam uzgāju cilvēku, kuram netika fiksēts numurs.. re kur 938 numurs , bet rezultātos tāds numurs neuzrādās..

Avatar

By novērotājs 25.05.2009 23:33:22

Member+ · 1,909 comments

>kaspis92
Minētais censonis ar "gregari" bija labi apskatāms arī citiem interesentiem uz Siguldas kalna (kalna augšgalā redzēju gan tikai vienu palīgstrādnieku, vēl nobrīnījos, ko šis tā ar šosejnieku braukā).
Domāju gan, ka maz cerību uz orgu iejaukšanos, ja jau šis pie blatņikiem skaitās (kā iepriekš bija lasāms). Diemžēl IJSA ne pirmo reizi atļauj jupiteriem to, kas mums, parastajiem vēršiem, liegts. Piemēram, nesen Vienības braucienā (tautas) distancē sastapu tētiņu ar 8-9 g.v. meitiņu AR NUMURU (arī meitiņai), kaut gan nolikums neļauj piedalīties pat 10 g.v. bērniem. Tas, ka tētiņš ir labi pazīstams ar I.J., protams, ir pilnīga nejaušība...

Avatar

By atputnieks 25.05.2009 23:34:54

Member · 55 comments

Ko kalni dara ar cilvēkiem... :DD

http://picasaweb.google.com/aapsis77/SE … 1375494226

Avatar

By talants 25.05.2009 23:43:04

Member · 620 comments
kaspis92 wrote
Krisjains wrote
pucis wrote

Par nr. 525 - zināms "līdējiņš". jau 1. posmā Cēsīs ieradās pirms paša starta un iefīrējās 1. koridoram priekšā!

Biju blakus, kad šis dalībnieks tieši pirms starta iestājās otrajā koridorā, tiesnesim uzrādot kaut kādu ar pildspalvu aprakstītu lapiņu. Kas tur bija rakstīts gan nesaskatīju. Varbūt kāds var pakomentēt un nomierināt satraukto publiku.

nu es jau no sākuma Cēsu gonkā zināju, ka šis čalis nav ne kāds monstrs, jo viņš mēģina kaut ko cīinīt, bet tas ir labi.... tā tad... šajā gonkā viņš mani izbesīja. :
1)čalis ielien koridorā, labi tas vēļ mazākais
2)džekam čomi vai komandas biedri pēc starta kalna ar šosejniekiem aptuveni uz 55 pa taisni ievilka līdz krogam, tas ar vēl tā, bet nu stulbi, ja pats nevar tik ātri pabraukt......
3) tad nu uznākot otreiz uz asfalta atkal sāk močiit divi ar šosejniekiem pa priekšu viņam., tad viņš klupdams krizdams ar riteni nobrauca tos nobraucienu... un no mana redzes loka pazuda.....
4)liidz braucot finiša kalnā skatos, atkal šis uzradies ar abiem čomiem, bet šoreiz viņam nebrauc pa priekšu, bet naturāli abi stumj kalnā.

rezultātā čalis ir ap 30 vietu,, smieklīgi... pilnīgs āksts.... big_smile:D žēl, ka nepatiecu braucot finiš;a saviem līdzjutējiem, lai uzfoči viņu. smilebig_smile

here we go :DDD
000026964049_%23_3_%23_talants.jpg


evelostore.com - for active living!

Avatar

By fanis 25.05.2009 23:53:38

Member+ · 240 comments
atputnieks wrote

Ko kalni dara ar cilvēkiem... :DD

http://picasaweb.google.com/aapsis77/SE … 1375494226

Foršas bildes:) tik žēl, ka sports neiespēja:)


KTM paceļ spārnos

Avatar

By PTZ 25.05.2009 23:55:57

Member · 454 comments
talants wrote

here we go :DDD

a ko dariit - saveejie jaatbalsta!!! big_smile


p.s. paldies lietotaajam aapsis - baigi labaas bildes! esi pareizu vietu izveeleejies, lai visus pa vienam iekadreetu. varu tikai iedomaaties cik nogurdinoshi ir x .... (ieraksti savu varientu) stundas teemeet un knipseet ar 'garo' objektiivu smile

Last edited by PTZ (26.05.2009 00:11:23)


Pain is inevitable. Suffering is optional.

Avatar

By kaspis92 25.05.2009 23:56:20

Member · 124 comments
novērotājs wrote

>kaspis92
Minētais censonis ar "gregari" bija labi apskatāms arī citiem interesentiem uz Siguldas kalna (kalna augšgalā redzēju gan tikai vienu palīgstrādnieku, vēl nobrīnījos, ko šis tā ar šosejnieku braukā).
Domāju gan, ka maz cerību uz orgu iejaukšanos, ja jau šis pie blatņikiem skaitās (kā iepriekš bija lasāms). Diemžēl IJSA ne pirmo reizi atļauj jupiteriem to, kas mums, parastajiem vēršiem, liegts. Piemēram, nesen Vienības braucienā (tautas) distancē sastapu tētiņu ar 8-9 g.v. meitiņu AR NUMURU (arī meitiņai), kaut gan nolikums neļauj piedalīties pat 10 g.v. bērniem. Tas, ka tētiņš ir labi pazīstams ar I.J., protams, ir pilnīga nejaušība...

bija divi paliigi, veel bildee var redzeet otru fonaa.. smile big_smile smikliigi iisteniibaa, visi cinaas kaa tam buutu jaabuut, bet te vienu izredzeeto, kas praktiski ir chainjiks, paliigi ieved finishaa,.  big_smile:D:D

Avatar

By valodis 25.05.2009 23:58:46

Member · 19 comments

000026964049_%23_3_%23_talants.jpg
Es teiktu, spļāviens sejā pārējiem dalībniekiem sad, kas atsķirībā no daža laba tomēr cīnās paša spēkiem.

Last edited by valodis (25.05.2009 23:59:16)

Avatar

By Baltais 26.05.2009 00:06:54

Local.Auth · 5,425 comments

pēc kā spriežat, ka stumj? varbut tur aiz kabatas?


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!

Avatar

By talants 26.05.2009 00:07:43

Member · 620 comments

nu ja uzbraucot pa turaidnieku jau ari vnk muka no grupas bet shie visi megjinaja sakjert big_smile


evelostore.com - for active living!

Avatar

By kukulitis 26.05.2009 00:10:35

Member · 257 comments

Interesanti, kā uz Zemīti visi skatīsies nākamajā posmā?