Limpo Bērnu Brauciens 2016, 4. posms Kamparkalns

Avatar

By Gerids 30.06.2016 13:01:54

Member · 831 comments
13sirmais wrote

Mani bērni grib zināt savu izcīnīto vietu - un vienalga, vai tā ir 4.vai 10.!!!
Viņi brauc, atdod visus spēciņus, un vienmēr pēc finiša jautā - kura man vieta???
Priecājas, ja ir gājis labāk kā iepriekš,  bēdājas un domā kā nobraukt labāk, ja ir gājis sliktāk.

Meita tagad gaida un rēķina, ka pēc 1-2 gadiem būs vecākā savā grupā, un lielākas iespējas būs nokļūt uz pjedestāla. Tas nozīmē, ka bērns sapņo tur nokļūt:)
Nebojāsim bērniem sapņus!

P.S. Mani trīs bērni vairs negrib braukt uz SEB, dēļ tās attieksmes pret bērnu braucieniem, kas tur valda pret bērnu sacensībām. Īpaši meita, kurai priekšā vienmēr padsmit puiši, jo vērtē visus kopā. Negribētos piedzīvot, ka kaut kāda negribēšana būtu jādzird par Vivus. Manus puišus Jūs šogad esiet neglābjami "savākuši" ar Pusaudžu MTB, par ko viņi ir ekstāzē.Cepuri nost par šo Pusaudžu MTB!!!

Kopā mums viss izdosies!

Izskatās, ka kāds bērniem to cepšanos pa vietām iepotējis wink
Gan jau tavi bērni katru reizi pēc bērnudārza/skolas arī atstāsta turpmākās izglītības potenciālās iespējas?

Last edited by Gerids (30.06.2016 13:13:17)

Avatar

By averza 30.06.2016 13:13:58

Member++ · 5,039 comments

Diez vai. Bērniem līdz noteiktam vecumam viss liekas ultra-mega-svarīgi (ne tikai izcīnītā vieta velo sacensībās, bet katrs sīkums). Un vecāki to bieži vien aizmirst (ka paši tādi bijuši).

Avatar

By novērotājs 30.06.2016 22:42:42

Member+ · 1,908 comments
Gerids wrote

Izskatās, ka kāds bērniem to cepšanos pa vietām iepotējis wink

Absolūtas muļķības! Bērniem ir raksturīgi sacensties - viņi nevis bezjēgā skraida pa sētu, bet ķer viens otru; samērās, kurš tālāk aizlecis, aizmetis akmentiņu utt. Turklāt viņi grib to pašu, ko tētis, mamma vai lielais brālis lielajā trasē - savu rezultātu.
Nu tad simetrijai noņemiet vietas un rezultātus arī pieaugušajiem, un problēma ar starta koridoriem būs atrisināta uzreiz - neviens vairs par tiem neplēsīsies, jo koridori būs pustukši.

Avatar

By eliina 02.06.2017 12:56:49

Member · 225 comments

Tā kā šogad nav atsevišķas tēmas bērnu braucieniem, tad rakstu šeit. Riekstukalna posmā sanāca no malas pavērot bērnu startus. Tā kā tur nepiedalījās manējie, tad varēju vēsu prātu pavērot notiekošo smile
Mīļie organizatori, liels paldies, ka šādus braucienus rīkojat, ļoti forši, ka par to nav jāmaksā. Tomēr varbūt ir vērts pievērst uzmanību dažām lietām, lai mazajiem braucējiem tas brauciens būtu drošāks un patīkamāks.
* Lielāko bērnu starta vieta bija ne visai labi izplānota, jo, neskatoties uz Raimonda vairākkārtējiem brīdinājumiem, ka priekšā ir šaurāks un lai neiebrauc malā, daļa tur sagāzās pirmajos metros. Foršāk būtu starta vietu ierīkot tikpat platu kā uzreiz sekojošo trasi. Tajā pašā braucienā daži finišētāji bija nesaprašanā, kur jābrauc. Jo startēja no viena punkta, jāfinišē bija taisnes galā. Saucu no malas, ka jābrauc līdz galam, bet būtu derējis kāds tiesnesis, ja nu skatītāji nereaģē.
** Mazāko bērnu trase izskatījās pagalam neveiksmīga, jo daudzie 180 grādu pagriezieni smiltīs daļai bērnu izvērtās par krišanu teju katrā pagriezienā. 4-5 gadnieku grupā jo īpaši, laikam braukt iemaņas nav tik labas, trase bija arī šaura. Turklāt uz zemes nospraustais marķējums tādam ķiparam ir ne visai labi uztverams.  Maziņie ar līdzvsarniekiem gan tika galā samērā labi. Varbūt nākamreiz ir vērts nomarķēt kādu vieglāk uztveramu trasi - apli vai ko tādu? Pērn pa zāli likās forši, nebija tik asu pagriezienu, arī Cēsīs bija ļoti labi pārdomāta trase.

Kā jau sākumā teicu, šo nevajag uztvert kā pārmetumu vai tamlīdzīgi. Vienkārši vecāka skatījums no malas uz notiekošo  smile

Avatar

By Meža meita 13.06.2017 09:02:34

Member · 162 comments

Kāpēc kopš 2. posma bērnu braucieniem nebija ātrāko izcelšanas un rezultātu? Pagājušajā sezonā izdiskutēja un nonāca pie secinājuma, ka tomēr vajag. Un atkal nav.... Kā plānots nākamajos posmos?

Avatar

By novērotājs 13.06.2017 10:01:23

Member+ · 1,908 comments

Kad izdosies saskaitīt, tad droši vien būs, kad kaut kas nobruks - nu tad nebūs. big_smile