Gruzis acī '15 - 3. posms Ogres Zilie kalni 30. augusts

Avatar

By tjotja_sonja 01.09.2015 16:16:55

Local.Auth · 1,057 comments
wattanens wrote

Mārtiņš Maslovs ir 12-gadnieks un viņš Ogrē brauca, domājams, ka noteikti ir vēl kādi braukt gribētāji.

Super, paldies par info smile)


Tavs lielākais izaicinājums - 24h MTB
velo24.lv

Avatar

By novērotājs 01.09.2015 17:39:03

Member+ · 1,908 comments

Pag, pag - nesabāziet visus bērnus vienā maisā. Arvo, Mārtiņš un vēl kādi ir nopietni, pieredzējuši braucēji ar ievērojamu startu bagāžu Vivusos, SEBos u.c. MTB sacensībās, RRS audzēkņi. Protams, viņiem tas ir pa spēkam (par distances garumu - tas ir cits jautājums).
Pieņemot par atskaites punktu tikai bērna vecumu, ir reāls risks, ka dažs neinformēts vai ambiciozs vecāks var pieteikt sacensībām bērnu, kas līdz šim tikai pabraukājies pa pagalmu + dažām gludām taciņām (vecumgrupa atbilst, nu tad uz priekšu). Pēc tam orgi dabū uzklausīt gaišas idejas, ka šo te kalniņu gan vajadzētu norakt, jo bērnam tas bijis par grūtu (reāls gadījums iz mūsu pieredzes).
Un ne jau tas būtu galvenais - nepieredzējis braucējs var arī krist un satraumēties pats, turklāt paraut sev līdzi vēl kādu citu.

Latvija nav liela, riteņbraucēju arī nav daudz, un nopietni MTB braucošos 12-16 g.v. bērnus bez grūtībām var sarakstīt uz vienas A4 lapas ar lieliem burtiem. Varbūt tā arī jādara?

Last edited by novērotājs (01.09.2015 17:41:52)

Avatar

By wattanens 01.09.2015 20:55:07

Member · 793 comments

Citiem vārdiem runājot, iesaki dēļ tā, ka citi nevar ierobežot tos kas var? Nevarēs, tad pēc pirmā apļa tak var izstāties un apļa laikā jau neviens pa apli nesadzīs. Kā arī nekas taču netraucē pirms sacensības izbraukt un saprast kas un kā.


3/4

Avatar

By tjotja_sonja 01.09.2015 22:44:57

Local.Auth · 1,057 comments

Principā bērnu starts līdz šim nav bijis tieši dēļ iemesla, ko minēja novērotājs, kā arī bažas par bērnu spējām smile Pēc OZK domas krasi mainījās smile

Rēzeknes posmā rēzeknieši, ar kuriem kopā tapa Gruzis, bija izdomājuši iepazīšanās braucienu, kur katrs gribētājs varēja pa 2 eur piedalīties un ieskatam nobraukt vienu apli. Uzzinot man bija aukstas kājas. Pie kam visiem starts bija izziņots uz 12:00 reizē ar visiem. Drebošu sirdi palaidām. Visi trasē sadzīvoja viss ok. Vienam puikam no Rēzeknes āķis lūpā un puika OZK bij uz starta.

Klusībā nolikumam jau tiek domāta frāze attiecībā uz bērnu iepriekšējo sagatavotību, tikai pareizi jānoformulē. Pie reģistrācijas, kur jāparakstās - ar parakstu visi apliecina, ka ar nolikumu ir iepazinušies smile plus bonusā vecāka/pārstāvja iesniegums, ka viņš pats uzņemas pilnu atbildību par savu bērnu sacensību laikā un atļauj piedalīties velokrosā.

Bet atsūtīt bērnu uz XCO un palūgt norakt kalniņu - tas gan izraisītu histērisku smieklu lēkmi.
Lai gan nopietni runājot, savulaik mums tiešām ir nācies "norakt" kalnu, jo tajā nevarēja uzbraukt smile)

p.s. bet kā tu aizliegsi bērniem braukt un ķert kaifu lēkājot pa tramplīniem un traukties pa meža taciņām smile pie mums nevienā mtb maratonā vai krosā, ko tādu neizbaudīsi.

Last edited by tjotja_sonja (01.09.2015 22:46:15)


Tavs lielākais izaicinājums - 24h MTB
velo24.lv

Avatar

By novērotājs 02.09.2015 11:37:13

Member+ · 1,908 comments
wattanens wrote

Citiem vārdiem runājot, iesaki dēļ tā, ka citi nevar ierobežot tos kas var?

Nu tad palasi vēlreiz - nevajag bāzt visus bērnus vienā maisā. Tie, kas var (trenētie braucēji ar iepriekšēju sagatavotību kā Arvo & Co) - uz priekšu! Bet tie, kam tas ir tikai iesākums un attiecīgo iemaņu nav...
Nu diez vai tas pats Arvo būs stipri laimīgs, ja viņam priekšā tehniski sarežģītā nobraucienā notizlosies un apkritīs kāds nemākulis, kā dēļ viņam pašam nāksies kūleņot lejā un varbūt arī satraumēties. Un nemākulim arī satraumēties un atsist jebkādu vēlmi uz riteņiem arī diez vai būtu vēlams.

tjotja_sonja minētā frāze nolikumā par sagatavotību būtu ļoooti vēlama (ar lieliem, trekniem burtiem!), turklāt rēķinieties, ka ne visiem vecākiem ir izpratne par to, kas ir XCO - nu Googles tante teica, ka bērnu gonkas, nu tuvu mājām (vai pa ceļam kur tur), vecuma grupa atbilst, tad tik rullējam.

Mana diezgan lielā pieredze bērnu sacensībās ar vecākiem parastajiem (wattanens u.c. paši braucošie tur nav pieskaitāmi) liek izdarīt minētos secinājumus.