Sadursme ar auto - kā risināt?

Avatar

By kašķis 25.02.2015 19:50:39

Member · 1,210 comments

"Turklāt autovadītājai būs regress no OCTA apdrošinātāja, kā arī draud tiesību atņemšana."
kas ir regres no OCTA? kādā sakarā?

Avatar

By DZ 25.02.2015 22:22:07

Member · 3,501 comments

Avārijā iesaistītos transportlīdzekļus var pārvietot ne tikai konstatējot to stāvokli, bet pats galvenais SAŅEMOT POLICIJAS APSTIPRINĀJUMU.


Lielākais serviss Jelgavā - www.activsport.lv

Avatar

By Helminth 26.02.2015 00:47:04

Member+ · 491 comments

Man bija tā, ka man vienreiz mašīna uzskrēja virsū griežot pagalmā iekšā, es krītot nokritu taisni aizmugurē ceļu policijas mašīnai, tāpēc man izpalika policijas gaidīšana.
Policija paskaidroja vadītājam, ka viņš bija vainīgs, tāpēc piedāvāja, lai mēs vienkārši sarunājam savā starpā - varbūt man uz vietas var segt izmaksas un miers mājās kaut kā tā. Apskatot manu samīcīto velo un sākot runāt par izmaksām vadītājs, saprata ka labāk to kārtot ar apdrošināšanu un menti sāka rakstīt protokolu. Kamēr runājām menti izsauca ātros. Sēžot ātro mašīnā aizpildīju paskaidrojumu policijai par to kas notika. Policija safotogrāfēja notikuma vietu un velo. Tālāk mani aizveda uz slimnīcu un vairāk ar policiju neko nerunāju. Nākamajā dienā aizstaigāju uz policiju. Tur teica, ka tiklīdz ir cietis cilvēks negadījumā (kaut vai nobrāzta roka) ierosina kriminālo procesu. Aizstaigāju pie  detektīva, kas to izmeklē. Viņš man pastāstīja, ka ja vien tev nav kāja norauta bez maz vai tur kriminālā lieta nespīd. Es varot ierosināt, viņš teica, bet tur nekas nesanāks, jo man ir tikai viegli nobrāzumi (es pašļūcu pa asfaltu uz krītot no velo uz 35km/h). Ja ierosina lietu, tad jāiet pie medicīnas eksperta un viņš novērtē tavus miesas bojājumus. Policists stāstīja, ka tādas lietas ļoti reti izdodas un pie maniem miesas bojājumiem nereāli. Tad es parakstīju kaut kādu papīru, ka neierosinu nekādas apsūdzības vai kas tāds un lai to lietu slēdz kaut kas tamlīdzīgs. Tad to lietu attiecīgi aizfutbolēja uz ceļu policiju. No policijas es noskaidroju auto vadītāja apdrošināšanas firmu un laikam apdrošināšanas numuru un vārdu uzvārdu. Tad ar tiem datiem devos uz attiecīgo apdrošināšanu. Tur aizpildīju pieteikumu, lai man sedz slimnīcas izdevumus un plāksterus un ziedi ko aptiekā iepirku un velosipēda remontu. Pēc kādām dienām man zvanīja no apdrošināšanas un ar mani satikās apdrošināšanas eksperts, kurš novērtēja velo bojājumus - visu safotogrāfēja, sarakstīja izmaksas cik kas maksātu, lai salabotu (ar cenām bija vienkārši, jo riteni pie paziņām velo servisā rādīju un viņi varēja uzreiz nokonsultēt par cenām). Un tad atlika vienīgi gaidīt ceļu policijas vērtējumu - kurš nu vainīgs es vai vadītājs. Un tad pēc pāris nedēļām vienu dienu man kontā iebira pāris simti Ls velo remontam un ārstniecības izmaksām.
Tā lūk, cerams noderēs kādam mans dzejojums... big_smile Tad nu īsumā teikšu, ka laikam vispirms jāaizstaigā uz menteni, lai ātrāk aizslēdz to kriminālo lietu un lai tu dabūtu vadītāja datus (tālruni vai ko tādu tev nedos, jo nedrīskt viņi tādu info dot, tikai tik daudz lai apdrošinašānā viņi varētu viņu identificēt) un apdrošināšanas firmu. Tad ej uz apdrošināšanas firmu un tur tev visu izskaidros. Ja tev tur ir ritenim kaut kādi bojājumi, tad nelabo kamēr nav tev viņš safotogrāfēts no apdrošināšanas eksperta puses. Un tad tik atliek gaidīt naudiņu wink

Avatar

By peteris 26.02.2015 10:14:14

Member · 520 comments

Nezinu kā ar velosipēdistiem, bet apdrošinātāji diezgan žmiedzas uz izmaksām. Piemēram, ar saplēstu motobraucēju ekipējumu sūta pie šuvēja, atsakās mainīt ķiveres, ja tām ir redzami bojājumi, bet  "kopē vēl turas", pēcgarantijas automašīnām oriģinālo detaļu vietā liek ķīnā ražotās, tāpēc, ja iespējams, labāk ar vainīgo vienoties turpat notikuma vietā un doties tālāk pēc plāksteriem ar naudu kabatā.

Starp citu, mazs ieteikums: policija notikuma vietā mēdz stāstīt visādus brīnumus, ja jums šķiet, ka neesat vainīgi, bet policists apgalvo pretējo, sakiet, lai raksta visus papīrus un cīnieties tālāk.
Pašam divas reizes ir tā sanācis big_smile Šķiet, viņi grib, lai par visu vienojās uzreiz/raksta saskaņoto (uz velo neattiecās) un nekavē viņu laiku.

Avatar

By jurisf 26.02.2015 14:56:01

Member · 946 comments

Pie divu auto avārijas saskaņotais visiem ir izdevīgi. Arī vainīgajam, jo nav soda. Ja vēl kādam līdzi, un domstarpību nav, tad arī baigā laika ekonomija.

Avatar

By sursurs 26.02.2015 21:46:33

Member · 905 comments

Iesaku sarunāt kādu zinātāju pirms tiem apdrošināšanav velo ekspertiem ko rādīt.
Man ar Baltu ar tādā situācijā gāja smagi. Beigu beigās jau piekrita, bet grūti gāja - velo dakša bija saliekta (nu man ir cietā dakša, kas bija sadzīta taisna - un nekādi neizdevās ieskaidrot tam ekspertam, ka vertikālai taisnai tai dakšai nav jābūt).. Tad vēl ieraudzīja aprūsējušus dubleķus (no pretslīdes materiāla, ko mums ziemās nežēlo big_smile) un uzreiz sāka brēkt, ka tas velo necik nemaksā, utt. smile


velo 4ever

Avatar

By DZ 26.02.2015 22:46:59

Member · 3,501 comments

Linda, nav svarīgi ekspertam ko skaidrot, aizved uz veloveikalu, tur veiks neatkarīgu ekspertīzi un apdrošinātājam nekas cits neatliks kā atmaksāt atlīdzību. Ja joprojām spirinās un atlīdzības summa ir laika vērta, tad var vērsties tiesā.


Lielākais serviss Jelgavā - www.activsport.lv

Avatar

By ktn 27.02.2015 01:40:58

Member+ · 1,642 comments

Stāstā kaut kas neliekas kopā.

Cik var noprast, starp cietušo un autovadītāju ir bijusi komunikācija, kuras rezultāts ir autovadītājas atteikšanās kompensēt, piemitinot, ka viņa pati nevarot naktīs gulēt un jūtas kā cietusī? Jeb tas bija tā, ka autovadītāja uzreiz negadījuma brīdī paziņoja, ka viņa naktīs neguļ un [tāpēc] neko nekompensēs?

Cietušajai cēla vēlme likt saprast, ka neskatīšanās uz veloceliņu maksā dārgi un ka jāuzņemas atbildība? Rodas iespaids, ka autovadītāja nemaz tāda neatbildīga nav – izsauca ātros, policiju, aizvāca savu autiņu ne jau aiz sava prāta, bet lai netraucētu citiem pārvietoties, un galu galā prasīja, kā palīdzēt cietušajai. Apjukusi – jā, bet ne bezatbildīga. Cilvēki ikdienā ar auto pārvietojas, lai veiktu darbus, nevis juridiski korekti noformētu CSNg, kas varbūt atgadās pirmo reizi dzīvē.

Tik tā, pārdomām. Nereti cietušajiem uzrodas tāda kā iedzīvošanās kāre (fakts). Ceru, ka šis nav gadījums, kad patiesā vēlme ir apzināt, ko var izspiest no situācijas. Neslēpšu, man tas "īsti nezinu, ko darīt" izskatās tāda mazliet maskēšanās.

Man ir ieteikums no otras puses – ja esat kļuvis par CSNg izraisītāju (ikvienam tā var gadīties) un nespējat saprātīgi vienoties ar cietušo(-ajiem), izvēlaties likumdošanā paredzēto ceļu un/vai vienošanos uzticama jurista vadībā.

Last edited by ktn (27.02.2015 01:47:40)


Coffee & Racing. Adventures, too.

Avatar

By Dzinja 27.02.2015 08:56:01

Member · 131 comments
ktn wrote

Stāstā kaut kas neliekas kopā.

Cik var noprast, starp cietušo un autovadītāju ir bijusi komunikācija, kuras rezultāts ir autovadītājas atteikšanās kompensēt, piemitinot, ka viņa pati nevarot naktīs gulēt un jūtas kā cietusī? Jeb tas bija tā, ka autovadītāja uzreiz negadījuma brīdī paziņoja, ka viņa naktīs neguļ un [tāpēc] neko nekompensēs?

Autovadītāja naktīs slikti guļ, kas attiecīgi izraisīja neuzmanību un tādēļ notika negadījums.

Avatar

By zazi 27.02.2015 10:33:43

Member · 12 comments

Ziņoju, ka gadījums vismaz man veiksmīgi beidzies - pēc viesošanās policijā ar cilvēkiem notiek brīnumainas lietas un viņi maina attieksmi (acīm redzot policija smagi strādā, lai samazinātu sev darba apjomu). Vadītāja pati man piezvanīja un sedza aptuvenos zaudējumus par summu, kuru policijas leitnante-inspektore uzzinājusi nosauca par adekvātu smile

sapratu, ka ar apdrošinātājiem man būtu grūti gājis, jo policijā teica, ka vajagot čekus - kompim čeks ir? nav. restaurētam krievu Salut, kurš dāvināts - čeks ir? nav.
tāpēc esmu visai apmierināta, ka vadītāja nolēma pasaudzēt savu BM klasi. kas viņu vēl motivēja, es īsti tā arī nesaprotu. jo kā pieredzējušie saka - tāds kriminālprocess tiekot izbeigts līdzko sācies.

tagad vadītājai tikai atliks skaidrot, kāpēc policiju neizsauca. bet ne jau man viņa to skaidros.
liels paldies visiem, kas dalījās ar savu pieredzi/zināšanām. pirmo reizi gāju cauri šādam procesam. tagad jau esmu gudrāka.

Avatar

By buzic 65 27.02.2015 10:48:49

Member · 1,159 comments

mācība visiem, ka cilvēka vārdiem nevar ticēt ("izsaucu ātros un policiju"). man jau no paša sākuma bija aizdomas, ka nekāda policija netika izsaukta. bet autovadītāja īsti gudra nav, ja nezin, ka ātrie šādos gadījumos neizbēgami ziņo policijai.

Avatar

By mandersons 27.02.2015 10:55:41

Member · 21 comments

vai nav tā, ka zaudēt BM klasi tomēr nav lētāk nekā atlidzināt šādus zaudējumus?

Avatar

By averza 27.02.2015 10:58:10

Member++ · 5,039 comments

Tātad iznāk, ka visur un vienmēr visām mantām, kas ir līdzi, virsū vai starp kājām, ir jābūt pirktām veikalā?

Avatar

By zazi 27.02.2015 10:59:13

Member · 12 comments

Jā, to gan es skaidri atceros, ka viņa lieciniekiem, kas jautāja vai ātrie un policija ir izsaukta un vai nevajag saukt, teica, ka nevajag nevienam zvanīt, jo viņa jau visiem piezvanījusi.

Bet, ko es no šā iemācījos autovadītājas vietā - ja dod šādā gadījumā kādu kompensāciju, tad vērts pieminēt, ka tiek kompensēts ne tikai tas, ka neuzsāk kriminālprocesu, bet arī zaudējumi un piekodināt cietušo, lai apdrošinātājus neaiztiek. Jo inspektore stāstīja, ka cietušie, kad saprot, ka var no visiem galiem kompensācijas dabūt, tā arī dara. Arī man viņa iedeva visus vadītājas apdrošināšanas datus ar tekstu - ja nu es pārdomāju un tomēr arī sagribu kaut ko no apdrošinātājiem.

Avatar

By gaga 27.02.2015 11:02:00

Member+ · 2,160 comments

tas droši vien kāda BM klase smile Ja ir BM klase zem 6 tad varētu būt jau jārēķina kas izdevīgāk

Avatar

By zazi 27.02.2015 11:02:41

Member · 12 comments
mandersons wrote

vai nav tā, ka zaudēt BM klasi tomēr nav lētāk nekā atlidzināt šādus zaudējumus?

Jā, es arī par to padomāju - kāda īsti ir jēga pašam segt zaudējumus? Lai cietušais iet un čakarējas ar Baltikumu.
Nu, pieļauju, ka manā gadījumā sieviete saprata, ka slikti jau būs par policijas neizsaukšanu un nolēma no manis vismaz atkratīties.

Avatar

By NilsS 27.02.2015 12:05:58

Member · 775 comments

BM  klasei maza nozīme. Toties  krimināllieta un policija uz blondīni gan jau iedarbojās šokējoši.
Jā, prieks, ka cietušajai meitenei viss kārtībā!
Kas attiecas uz iedzīvošanos.....nu lai tie kas tā spriedelē paši paprovē panirt līdaciņā uz asfalta debiloidu dēļ!

Last edited by NilsS (27.02.2015 13:06:30)

Avatar

By gaga 27.02.2015 12:27:15

Member+ · 2,160 comments

nu par BM1 sanāk tīri smuka prēmija, ja vēl ņem vērā to, ka ar to būs jādzīvo vairāki gadi tad ir ko padomāt

Avatar

By buzic 65 27.02.2015 12:57:58

Member · 1,159 comments
zazi wrote

Jā, to gan es skaidri atceros, ka viņa lieciniekiem, kas jautāja vai ātrie un policija ir izsaukta un vai nevajag saukt, teica, ka nevajag nevienam zvanīt, jo viņa jau visiem piezvanījusi.

Bet, ko es no šā iemācījos autovadītājas vietā - ja dod šādā gadījumā kādu kompensāciju, tad vērts pieminēt, ka tiek kompensēts ne tikai tas, ka neuzsāk kriminālprocesu, bet arī zaudējumi un piekodināt cietušo, lai apdrošinātājus neaiztiek. Jo inspektore stāstīja, ka cietušie, kad saprot, ka var no visiem galiem kompensācijas dabūt, tā arī dara. Arī man viņa iedeva visus vadītājas apdrošināšanas datus ar tekstu - ja nu es pārdomāju un tomēr arī sagribu kaut ko no apdrošinātājiem.

Divreiz esmu vienojies uz vietas ar autovadītājiem par kompensāciju. Par otro reizi, ja godīgi, man bija skrobe, ka nemēģināju "iedzīvoties", jo traumēto plecu jutu pusgada garumā, kas pamatīgi traucēja pilnvērtīgi spēlēt basketbolu. Un prātīgi autovadītāji savstarpējas vienošanās gadījumā lūdz, lai cietušais uzraksta/paraksta  papīru par kompensācijas saņemšanu un to, ka situācija ir atrisināta un vairāk pretenziju pret vainīgo negadījumā viņam nav, nevis "piekodina cietušo, lai apdrošinātājus neaiztiek" big_smile

Jauki, ka esi atrisinājusi savu situāciju un ceru, ka traumas nav nopietnas un nelaupīs velobrīvības prieku! smile

Avatar

By zazi 27.02.2015 13:07:33

Member · 12 comments
buzic 65 wrote

Un prātīgi autovadītāji savstarpējas vienošanās gadījumā lūdz, lai cietušais uzraksta/paraksta  papīru par kompensācijas saņemšanu un to, ka situācija ir atrisināta un vairāk pretenziju pret vainīgo negadījumā viņam nav, nevis "piekodina cietušo, lai apdrošinātājus neaiztiek" big_smile

Nu, bet vai nav tā, ka reāli tādam papīram ir jābūt notariāli apstiprinātam, lai tam būtu kāds spēks?

Avatar

By NilsS 27.02.2015 13:14:30

Member · 775 comments
gaga wrote

nu par BM1 sanāk tīri smuka prēmija, ja vēl ņem vērā to, ka ar to būs jādzīvo vairāki gadi tad ir ko padomāt

ceļā uz tik ekskluzīvu klasi soda punktu dēļ  paliksi bez tiesībām ātrāk!

Avatar

By buzic 65 27.02.2015 13:37:17

Member · 1,159 comments
zazi wrote
buzic 65 wrote

Un prātīgi autovadītāji savstarpējas vienošanās gadījumā lūdz, lai cietušais uzraksta/paraksta  papīru par kompensācijas saņemšanu un to, ka situācija ir atrisināta un vairāk pretenziju pret vainīgo negadījumā viņam nav, nevis "piekodina cietušo, lai apdrošinātājus neaiztiek" big_smile

Nu, bet vai nav tā, ka reāli tādam papīram ir jābūt notariāli apstiprinātam, lai tam būtu kāds spēks?

Neesmu jurists, bet domāju, ka arī notariāli neapstiprinātam papīram ir liels spēks. Manuprāt jurisprudencē figurē pat tas, ka arī mutiska vienošanās ir uzskatāma par vienošanos.

Avatar

By ARZ 27.02.2015 13:48:51

Member · 356 comments

Ej nu pēc tam pierādi, ka bijāt vienojušies mutiski wink


labāk nodilt nekā sarūsēt

Avatar

By kaska 27.02.2015 14:48:50

Member · 886 comments
mandersons wrote

vai nav tā, ka zaudēt BM klasi tomēr nav lētāk nekā atlidzināt šādus zaudējumus?

Pēc paša acīm redzētas (ne paša pieredzētas) prakses-
Esot sākuma klasē jeb BM6, tika izraisītas divas avārijas gada laikā, kas attiecīgi noveda pie BM3. Apdrošināšanas prēmija (cena) gadā pieauga no ~Ls 160 uz ~Ls 520. Un ņem vērā, ka tās ir "ilgtermiņa" ciešanas, kā arī BM klase aug lēnāk nekā krīt:
bonus_big.jpg


km pie km neliksi, pie Mm netiksi!

Avatar

By gaga 27.02.2015 15:32:18

Member+ · 2,160 comments

pēc tabulas sanāk, ka izdevīgāk gada laikā uztaisīt divas avārijas nekā katru gadu pa vienai big_smile

Avatar

By buzic 65 27.02.2015 15:36:47

Member · 1,159 comments
ARZ wrote

Ej nu pēc tam pierādi, ka bijāt vienojušies mutiski wink

Nelecies! big_smile Nav jau visi tik skoloti kā Tu!! big_smile
Paldies, ka iedevi man nozaudēto A. tel.nr.! Šodien tiku pie labiem ratiem!

Avatar

By Eduards 27.02.2015 15:38:27

Member# · 2,686 comments

Ideāli būtu vēl viena tabuliņa, kas attēlo prēmiju (cenas) pieaugumu no klases uz klasi.