Sadursme ar auto - kā risināt?

Avatar

By zazi 25.02.2015 11:38:31

Member · 12 comments

Stāsts vienkāršs - braucu pa Lāplēšielas veloceliņu. Auto, pat nerādot pagriezienu griež vārtrūmē, es ienesos autiņā, pat sabremzēties nepaspēju. Auto vadītāja izsauc ātros, jo es pirmajā momentā īsti nostāvēt kājās nevaru. Saka, ka izsaukusi policiju, bet beigās nekāda policija neatbrauc. Kāds viņai uzbļauj, lai aizvāc auto no vārtrūmes priekšas, lai var izbraukt, viņa arī mierīgi iebrauc un noparkojas, kur plānojusi. Atbrauc ātrie, konstatē, ka lauzts nekas nav, palaiž mani. Es no apjukuma arī tajā brīdī vairs nesaprotu, kāda man jēga saukt policiju, ja mašīna pat vairs nav notikuma vietā. Bet ātrie, protams, ziņo policijai par satiksmes negadījumu. Dāma ļoti nepretimnākoša, vairāk no sevis cenšas padarīt cietēju, stāstot, ka naktīs neguļ. Viņu maz interesē, ka man velo labojams, dators labojams + sāns, ar kuru ietriecos autiņā normāli sāp. Neko kompensēt netaisās. Rīt man jāiet uz Gaujas ielu. Īsti nezinu, ko darīt, bet gribētos sievietei likt saprast, ka neskatīties uz veloceliņu ir dārgi un labi cilvēki uzņemas atbildību par savām kļūdām. Ir ieteikumi?

Avatar

By ario 25.02.2015 12:24:46

Member · 234 comments

Principā visu tev kompensē vainīgās octa. Ja reiz tev jāiet uz Gaujas ielu, tad ir policijas protokols un ar to arī pietiek, lai saņemtu atlīdzību.
Ja Gaujas ielā būs varianti - administratīvā lieta vai kriminālā lieta, tad vari piedāvāt vainīgajai (ja ir viņas kontakti) noslēgt mierizlīgumu - viņa piķo, tu neierosini krimināllietu. To visu caur juristu. Reāli gan viņa var arī nemaksāt, būs lieta, bet nav teikts, ka viņai no tā kkas būs slikti, jo traumu tev nav.
Bet par sāpēm- nu labāk jau nu uztaisi rengenu, usg orgāniem. Ja būs lieta, tad šitas arī noderēs vainas smaguma noteikšanai. Izmanto un lai ģimārsts nosūta uz masāžām, pie terapeitiem utt - tu vāc čekus un dod octai.

Avatar

By kaska 25.02.2015 12:26:43

Member · 886 comments
zazi wrote

Kāds viņai uzbļauj, lai aizvāc auto no vārtrūmes priekšas, lai var izbraukt, viņa arī mierīgi iebrauc un noparkojas, kur plānojusi.

Ja avārijā iesaistītais t/l bloķē satiksmi, tad to drīkst pārvietot pirms policijas ierašanās. Tas neko nemaina. Viņa taču neaizbrauca vairāku km attālumā. Tā kā notikuma vietu viņa laikam nav pametusi. Jautājums - vai viņa pēc auto noparkošanas pazuda miglā vai atgriezās pie tevis?

zazi wrote

  Dāma ļoti nepretimnākoša, vairāk no sevis cenšas padarīt cietēju, stāstot, ka naktīs neguļ. Viņu maz interesē, ka man velo labojams, dators labojams + sāns, ar kuru ietriecos autiņā normāli sāp. Neko kompensēt netaisās. Rīt man jāiet uz Gaujas ielu. Īsti nezinu, ko darīt, bet gribētos sievietei likt saprast, ka neskatīties uz veloceliņu ir dārgi un labi cilvēki uzņemas atbildību par savām kļūdām. Ir ieteikumi?

Kā mani brīžiem fascinē t/l vadītāju sieviešu attieksme big_smile Visticamāk, viņa saprata, ka ir sū.. savārījusi, un izspļāva pirmo "loģisko" atmazku, kas ienāca prātā. Par savām kļūdām ir jāmaksā.
Bet policiju gan vajadzēja saukt uzreiz, kad saprati, ka nevar vienoties cilvēcīgi par kompensāciju. Labi, ka vismaz ātrā palīdzība ir konstatējusi faktu. Auto numura zīmi piefiksēji? Vadītājas kontaktālruni pajautāji. Duj uz Gaujas ielu, apraksti situāciju, konstatētās traumas, konstatētos zaudējumus.

Un neņem baigi pie sirds. Es ar' pirmajā sadursmē apjuku... toties nākamajā reizē man jau bija 100% skaidrs, ko darīt , kā rīkoties! Līdz policijai neesmu nonācis ne reizi.


km pie km neliksi, pie Mm netiksi!

Avatar

By averza 25.02.2015 12:29:56

Member++ · 5,039 comments

Eh, būtu mums normāla sabiedrība, garāmgājēji uzreiz safočētu, safilmētu notikuma vietu, auto numuru, un pieteiktos par lieciniekiem. Pirms kustināt negadījumos iesaistītos transportlīdzekļus, vismaz nofočēt. Neko kompensēt netaisās - es varētu pieteikties par brīvprātīgo viņas autiņa atdauzīšanā. sad

Avatar

By kaska 25.02.2015 12:33:33

Member · 886 comments
averza wrote

Neko kompensēt netaisās - es varētu pieteikties par brīvprātīgo viņas autiņa atdauzīšanā. sad

Averza, vai Tu biji klāt, kad tas notika? Vai Tu vnk tik ļoti uzticies jaunbiedra subjektīvajam viedoklim, ka būtu gatavs iet riskēt.


km pie km neliksi, pie Mm netiksi!

Avatar

By zazi 25.02.2015 12:43:00

Member · 12 comments

Bija liecinieks, kurš pats manā telefonā ierakstīja savu numuru (jo es pati nebiju īsti spējīga tajā brīdī), kāda veca tante reizes 20 nobildēja ar manu telefonu mašīnas numuru smile
Vispār neesmu uz kašķiem vērsta, bet attieksme mani pārsteidz. Un gribētos vismaz būt drošai, ka visas ārstu un remontu naudas dabūšu atpakaļ. Ir man arī viņas tel.nr., bet viņa neko netaisās kompensēt - nezinu, iespējams, uzskata, ka tam domāta octa. Kas tā laikam arī ir. Protams, inspektore Strūdele smile teica, ka varu arī krimināllietu vai kriminālprocesu, nezinu, kas tur īsti tas skaitās. Tāpēc nezinu, kas jādara.

Avatar

By kaska 25.02.2015 12:57:09

Member · 886 comments
zazi wrote

Vispār neesmu uz kašķiem vērsta, bet attieksme mani pārsteidz.

Laipni lūgtum, realitātē. Pačukstēšu, ka šie vēl ir tikai ziediņi.
Piemēram, kad ar velo uz ceļa izdari manevru, kas lieliem, kompleksainiem onkuļiem nav pa prātam, tad var nākties pamatīgi uzmīt un stūri pagrozīt, lai aizmuktu no viņu bampera, kurš kā piesiets seko tavai pēcpusei! big_smile big_smile big_smile

Last edited by kaska (25.02.2015 12:57:46)


km pie km neliksi, pie Mm netiksi!

Avatar

By averza 25.02.2015 13:11:46

Member++ · 5,039 comments
zazi wrote

gribētos sievietei likt saprast, ka neskatīties uz veloceliņu ir dārgi un labi cilvēki uzņemas atbildību par savām kļūdām.

Ja neesi uz kašķiem vērsta, tad tas ir labi un dāmas attieksmes sakarā kaut ko darīt vari necensties. Pieredze rāda, ka šāda attieksme ir ap 90% šoferu un viens vairāk, viens mazāk neko neizmainīs. Izveic visas formālās procedūras un viss. Drošākas nākotnes vārdā var padomāt par ķiveri un mirgojošo gaismu lietošanu vienmēr, arī diennakts gaišajā laikā. Veiksmi!

Avatar

By Marčiks 25.02.2015 13:31:07

Member · 255 comments

Man bija līdzīgs gadījums.Vienojamies par kriminālietas izbeigsanu.Vaiņigais nopirka man identisku velosipēdu un sedza ārstēšanas izdevumus.

Avatar

By zazi 25.02.2015 13:36:00

Member · 12 comments
Marčiks wrote

Man bija līdzīgs gadījums.Vienojamies par kriminālietas izbeigsanu.Vaiņigais nopirka man identisku velosipēdu un sedza ārstēšanas izdevumus.

''

Nu, šis man šķiet normāls risinājums, tāpēc gribu saprast, ko darīt, ja tā nenotiek.

Avatar

By profesors 25.02.2015 13:45:22

Member+ · 539 comments

260.pants. Ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšana

(1) Par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts viegls miesas bojājums, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.
Tātad mazāk smags noziegums jo sankcija par izdarīšanu aiz neuzmanības mazāka par astoņiem gadiem (visi CSNG ir aiz neuzmanības)

377.pants. Kriminālprocesu nepieļaujošie apstākļi

Kriminālprocesu nedrīkst uzsākt, bet uzsākts process ir jāizbeidz, ja:

8) nav cietušās personas pieteikuma tādā kriminālprocesā, kuru var uzsākt tikai uz šīs personas pieteikuma pamata;

9) noticis cietušā un aizdomās turētā vai apsūdzētā izlīgums tādā kriminālprocesā, kuru var uzsākt tikai uz cietušās personas pieteikuma pamata;

Tavā gadījumā šis būs process kurš uzsākams tikai uz tava iesnieguma pamata.
Ja tev miesas bojājumi "nevilks" uz viegliem, tad procesu arī izbeigs, bet paliks administratīvā lietvedība kurā tu arī vari būt cietušā ar visām no izrietošām tiesībām un pienākumiem

Parasti 90% gadījumos šie proecesi (par viegliem miesas bojājumiem) tiek izbeigti uz izlīguma pamata - vainīgais samaksā un viss. Izņēmuma gadījumi ir tad, kad cietušais prasa astronomiskas summas vai arī vainīgais uzskata ka nav vainīgs un principā atskās maksāt

Nu tas īsumā viss

Last edited by profesors (25.02.2015 13:47:06)


es gribu uzbraukt kalnā visaugstākā, ne spēka man pietrūks, ne bail man no kā

Avatar

By kaska 25.02.2015 13:57:33

Member · 886 comments

Pilnīgi sagribējās salīdzināt, vai neuzdarbojas kāda no man "pazīstamajām dāmām*" big_smile Varbūt vari te vai PZ pateikt t/l reģistrācijas numura pirmās vai pēdējās divas zīmes?

*pazīstamajām dāmām - dāmas, ar kurām pieredzēta saķeršanās uz ceļa

Last edited by kaska (25.02.2015 14:12:29)


km pie km neliksi, pie Mm netiksi!

Avatar

By zazi 25.02.2015 13:59:38

Member · 12 comments
kaska wrote

Pilnīgi sagribējās salīdzināt, vai neuzdarbojas kāda no man "pazīstamajām dāmām" big_smile Varbūt vari te vai PZ pateikt t/l reģistrācijas numura pirmās vai pēdējās divas zīmes?

J* **27

Avatar

By zazi 25.02.2015 14:04:51

Member · 12 comments
profesors wrote

vainīgais uzskata ka nav vainīgs un principā atskās maksāt

Nu, šajā gadījumā izskatās, ka saprot, ka vainīga, bet nekādus izdevumus segt netaisās.

Avatar

By kaska 25.02.2015 14:06:35

Member · 886 comments
zazi wrote

J* **27

Diemžēl vai par laimi, bet nav ... big_smile

Last edited by kaska (25.02.2015 14:07:35)


km pie km neliksi, pie Mm netiksi!

Avatar

By profesors 25.02.2015 14:15:15

Member+ · 539 comments
zazi wrote
profesors wrote

vainīgais uzskata ka nav vainīgs un principā atskās maksāt

Nu, šajā gadījumā izskatās, ka saprot, ka vainīga, bet nekādus izdevumus segt netaisās.

Nu tad uz priekšu - iesniegums , process un maksās tā vai tā (ja nebūs process tad administratīvā lieta). Var mēģināt iestāstīt, ka uzreiz samaksāt ir vienkāršāk, nekā darīt to piespiedu kārtā un vēl palikt tiesātai, jo kā jau minēju var arī to iesniegumu nerakstīt


es gribu uzbraukt kalnā visaugstākā, ne spēka man pietrūks, ne bail man no kā

Avatar

By zazi 25.02.2015 14:31:03

Member · 12 comments
profesors wrote

maksās tā vai tā (ja nebūs process tad administratīvā lieta). Var mēģināt iestāstīt, ka uzreiz samaksāt ir vienkāršāk, nekā darīt to piespiedu kārtā un vēl palikt tiesātai

Bet vai nav tā, ka, ja viņa neko nemaksā brīvprātīgi, tad nevis viņa piespiedu kārtā maksās,  bet gan viņas octa visu segs un viss, kas viņai būs, ir cita bonus-malus klase?
(Man principā vienalga, kas maksā. smile Vienkārši interesējos.)

Avatar

By profesors 25.02.2015 14:45:16

Member+ · 539 comments

Nemāku tev pateikt, jo personīgi esmu saskāries tikai ar aprakstītajiem gadījumiem. Ja būs process tad maksās, jo to piespriedīs tiesa. Par apdrošināšanu ir dzirdēts, ka viņi ne labprāt maksā ja kāda no pusēm nav civiltiesiski apdrošināta. Forumā kādu laiku atpakaļ bija topiks.

P.S. varu pakonsultēt gadījumos uz kuriem attiecas krimnāltiesības, civil un administratīvās tiesības nav mans lauciņš un likumi kopš beidzu mācīties nemitīgi mainās un nav laika un vēlēšanās tiem sekot līdzi


es gribu uzbraukt kalnā visaugstākā, ne spēka man pietrūks, ne bail man no kā

Avatar

By jurisf 25.02.2015 15:07:23

Member · 946 comments

Velo OCTA nav obligāta, žogam arī. Ja iebrauc auto žogā, OCTA maksā, līdz ar to arī par sabojātu velo jāmaksā utml.

Avatar

By buzic 65 25.02.2015 16:37:34

Member · 1,159 comments

zazi! pamēģini uzsist PM šī foruma lietotājam ARZ un aizsūti linku uz šo savu tēmu. viņam ir juridiskā izglītība un arī pieredze par konfliktsituācijām uz ceļa. varbūt viņš Tev var palīdzēt ar padomu.

Avatar

By Mihails 25.02.2015 17:16:25

Member · 341 comments
zazi wrote

Stāsts vienkāršs - braucu pa Lāplēšielas veloceliņu. Auto, pat nerādot pagriezienu griež vārtrūmē, es ienesos autiņā, pat sabremzēties nepaspēju.

Autovadītāja pārkāpa CSN 138.punktu, būs administratīvais sods no 15 līdz 70 EUR.

zazi wrote

Es no apjukuma arī tajā brīdī vairs nesaprotu, kāda man jēga saukt policiju, ja mašīna pat vairs nav notikuma vietā. Bet ātrie, protams, ziņo policijai par satiksmes negadījumu.

Īsti nesapratu, jūs abas sagaidījāt polciju, vai arī policija jūs vēlāk atrada? Ja otrais variants, tad jums abām draud sods. Turklāt autovadītājai būs regress no OCTA apdrošinātāja, kā arī draud tiesību atņemšana.

Par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma, pārkāpjot noteikto kārtību, —
uzliek naudas sodu velosipēda un mopēda vadītājam no septiņiem līdz piecdesmit pieciem euro, cita transportlīdzekļa vadītājam uzliek naudas sodu no septiņdesmit līdz septiņsimt euro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz laiku no trim mēnešiem līdz diviem gadiem vai bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanas.

zazi wrote

Īsti nezinu, ko darīt, bet gribētos sievietei likt saprast, ka neskatīties uz veloceliņu ir dārgi un labi cilvēki uzņemas atbildību par savām kļūdām. Ir ieteikumi?

Naudiņu var dabūt no OCTA apdrošinātāja. Gan par sabojātām mantām, gan par ārstēšanu, gan par to, ka traumu dēļ nevarējāt strādāt, gan par morālo kaitējumu traumas dēļ (aprēķināšanas kārtība). Tikai jāpierāda zaudējumu esamība un apmērs. BM klase tiks pazemināta, ja apdrošinātājs izmaksās kaut vienu centu. Kriminālsods var būt tikai tad, ja ir vismaz viegli miesas bojājumi. Viegli miesas bojājumi ir miesas bojājumi, kas izraisījuši īslaicīgu veselības traucējumu no 7 dienām līdz 21 dienai vai vispārējo darbspēju nenozīmīgu paliekošu zaudējumu līdz 5 procentiem (ieskaitot).

kaska wrote

Ja avārijā iesaistītais t/l bloķē satiksmi, tad to drīkst pārvietot pirms policijas ierašanās.

Pirms tam fiksējot ceļu satiksmes negadījumā iesaistīto transportlīdzekļu un citu priekšmetu stāvokli.

Last edited by Mihails (25.02.2015 17:19:48)

Avatar

By klivers 25.02.2015 17:34:52

Member · 109 comments

Čomam no jelgavas 12g vasara ari bij krešiņš ar autiņu -mašina viņu apdzina un pagrieziena nogrieza viņam ceļu un šis aizmugree iekša..šamejam veselibas stavoklis bij diezgan slikts jo bij traumeeta ari mugura un..pec 2gadu smagiem tiesas darbiem kuros pats vainigais beigas meiģinaja liecinaat ka nejau viņš bij vainiigs un ja kas tad piedziis zaudejums par sabukteeto autiņu tas vis likas ka beigu beigās beigsies ne arko..bet beigas jau kadas naudas kompensacijas caur vairaakaam tiesaas arii dabuja ,bet mugura liek vel tagad par sevu maniit..:(


there is only one answer..
        700x23c

Avatar

By zazi 25.02.2015 17:40:43

Member · 12 comments
Mihails wrote

Īsti nesapratu, jūs abas sagaidījāt polciju, vai arī policija jūs vēlāk atrada?

Paldies, tas bija izsmeļoši.

Vadītāja teica, ka ir izsaukusi ātros un policiju. Ātrie atbrauca, apskatīja mani, teicu, ka uz slimnīcu nebraukšu, jo sapratu, ka lūzumu vai smagu mežģījumu nav. Vadītāja pajautāja, kā man palīdzēt. Teicu, ka nekā, un viņa aizgāja. Policija tā arī neieradās. Un auto viņa jau pirms ātro ierašanās iedzina vārtrūmē. Nezinu, vai piefiksēja auto un velo stāvokli, nu, varbūt nobildēja.

Ātrie paziņoja policijai par satiksmes negadījumu. Policija piezvanīja man, es viņiem iedevu vadītājas tel. numuru - tik daudz es no viņas dabūju smile

Last edited by zazi (25.02.2015 17:41:57)

Avatar

By Mihails 25.02.2015 17:48:36

Member · 341 comments

Interesanti, kurā vietā uz Lāčplēša ielas tas noticis? Tajā brauktuves pusē, kur velojosla aiz autostāvvietas?

Last edited by Mihails (25.02.2015 17:49:33)

Avatar

By averza 25.02.2015 17:51:36

Member++ · 5,039 comments
Mihails wrote

Par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma, pārkāpjot noteikto kārtību, —
uzliek naudas sodu velosipēda un mopēda vadītājam no septiņiem līdz piecdesmit pieciem euro

Interesanti, vai velosipēda vadītājs ir pilnīgi jebkura persona, kas vada velosipēdu. Teiksim, 7gadīgs bērns pa ietvi vai pagalmu.

CSN arī rakstīts, ka dāmai bija jāizliek avārijas trijstūris un pašai jāzvana ātrajiem un policijai (ko laikam arī izdarīja). Un nedrīkstēja pamest notikuma vietu, kamēr neatbrauc policija un to atļauj. Vispār ir vērts tos CSN punktus rūpīgi izlasīt (50.-54.).

Avatar

By zazi 25.02.2015 17:51:37

Member · 12 comments
Mihails wrote

Interesanti, kurā vietā uz Lāčplēša ielas tas noticis? Tajā brauktuves pusē, kur velojosla aiz autostāvvietas?

Nē, pirms Brīvības ielas, kur nav stāvvietas.

Avatar

By raitis_l 25.02.2015 19:03:27

Member · 16 comments
averza wrote

Eh, būtu mums normāla sabiedrība, garāmgājēji uzreiz safočētu, safilmētu notikuma vietu, auto numuru, un pieteiktos par lieciniekiem. Pirms kustināt negadījumos iesaistītos transportlīdzekļus, vismaz nofočēt. Neko kompensēt netaisās - es varētu pieteikties par brīvprātīgo viņas autiņa atdauzīšanā. sad


mani laiku atpakaļ notrieca - viss beidzas labi. pēc stundas zvana draugi un prasa ka es jūtos vai vēl dzīvs. tad nu lūk izrādas labā tauta sabildē un pēc 10min no avārijas brīža esmu delfos. viss ir jauki, tikai tas teksts par negadījumu gan bija pilnīgi aplams. Paldies cilvēki, esam atsaucīgi