Riteņbraukšanas entuziasti aicināti pieteikties amatieru licencēm

Avatar

By Kārlis 10.02.2015 07:23:59

Local.Auth · 1,015 comments
Helminth wrote
cello wrote
Helminth wrote

Orgi jau maksā gada maksu LRFam (tiesa gan maksas lielums ir neatkarīgs no sacensību lieluma - vai tev 5000 dalībnieki vai 5 dalībnieki). Mēs tā jau knapi galus savelkam, lai kaut ko noorganizētu, kur nu vēl lai papildus procentus LRF skaitītu. big_smile Nu labi tad dalības maksas paliktu vienkārši par to procentu dārgākās, bet protams lamātu orgus tad par cenu kāpumu big_smile

Kuri izńemot Vienības br. maksā?

Visi biedri maksā biedra naudu. Kaut kādi 100 eur tie bija.

Lūdzu nejaukt dažādas lietas: maksāšanu par sacensībām un biedra naudas samaksu. Par sacensību organizēšanu, izņemot Vienības braucienu, neviens no organizatoriem LRF'am neko nemaksā. LRF biedri maksā biedra naudu un šie biedri ir visdažādākie, sporta klubi, komandas, SIA utt. kā arī sacensību organizatori.

Skaidrs, ka papildus maksājuma ieviešana nav populārs lēmums un šādu ažiotāžu arī prognozēju, bet pats personīgi uzskatu, ka licenču ieviešana un šī jautājuma sakārtošana visai riteņbraukšanas saimei nāks par labu.

Sacensību (to rīkotāju) licencēšana ir tikai nākamais no jautājumiem.


Avatar

By saint 10.02.2015 09:22:23

Member · 188 comments

Jautājums "sapulcei"

MTB sporta distaņču garuma atbilstība juniorēm, to pašu var attiecināt uz šoseju, Rīgas un Jūrmalas velomaratonos 16, 17 gadīgām meitenēm jastartē kopā ar Rietumi u.t.t. sportistiem???jo izrādās ka viņas nevar braukt tautas klasē,

Ja es vēlos startēt MTB tautas klasē un šosejā veikt sporta klases distances, kā arī piedalīties Lč grupas braucienā veterāniem- kāda licence man būtu jāpērk?

Avatar

By novērotājs 10.02.2015 09:51:05

Member+ · 1,909 comments
calvins wrote

...
Tajā pašā Francijā amatieru licenses iedalās 7 kategorijās un cenas ne tuvu nav 20€
http://www.ffc.fr/tarif-licences/

Varbūt vēl te vari pievienot arī vidējās algas lielumus Francijā un pie mums? Tas tā - izpratnes veicināšanai (kā te tapa teikts) smile

Turklāt totāla licencēšana (pat par neplēsīgiem cipariem) krasi samazinās tautas braucēju skaitu, un IJSA vairs nevarēs sapņot par jauniem dalībnieku skaita rekordiem.

Avatar

By Helminth 10.02.2015 10:45:49

Member+ · 491 comments
Kārlis wrote

Lūdzu nejaukt dažādas lietas: maksāšanu par sacensībām un biedra naudas samaksu. Par sacensību organizēšanu, izņemot Vienības braucienu, neviens no organizatoriem LRF'am neko nemaksā. LRF biedri maksā biedra naudu un šie biedri ir visdažādākie, sporta klubi, komandas, SIA utt. kā arī sacensību organizatori..

Nu jā tiešā veidā par sacensību organizēšanu nav jāmaksā, bet lai sacensības būtu legālas un licencētie sportisti drīkstētu tajās piedalīties (bez soda par piedalīšanos kaktu mačos), tad organizatoriem jābūt biedriem un jāmaksā biedra nauda. Nu jā pareizi biedra naudām jābūt vienādām, jo tur nav tikai organizatori kā biedri (neaizdomājos uzreiz kaut kā). Ja nebūtu tāda lieta kā sodi sportistiem ar licencēm, kuri piedalās kaktu mačos, man kā organizatoram nemaz nebūtu jēga būt par LRF biedru, jo citu ieguvumu, kas atsvērtu tos biedra naudā samaksātos EUR nav. Kā arī kāpēc un cik Vienības brauciens maksā kaut ko? Neesmu dzirdējis vēl tādu faktu.

Runājot par tēmu par amatieru licencēm. Tur es arī neredzu jēgu. Ja es esmu amatieris man neinteresē nekāds rangs - 200 vai 300 esmu tajā rangā tas neko man nemaina. Ja vēlme apdrošināties tad pats to var izdarīt. Ja LRFam gribās licencēt visus amatierus, tad taisāt to licenci par licences plastmasas kartiņas pašizmaksu. Nezinu kam vispār tas vajadzīgs, lai statistiku ievāktu? Ja esmu autovadītājs vai velosipēdists tad man vajag tiesības, lai piedalītos ceļu satiksmē, tādējādi apliecinot, ka es zinu ko daru un nenonesīšu nevienu. Ja esmu makšķerētājs tad man tur arī ir kaut kāda atļauja, kas arī apliecina, ka es zinu kur makšķerēt. Savukārt jēgu no šis riteņbraucēja amatieru licences es neredzu. No mana skata punkta tas oficiālais dokuments mani nepadara labāku, jo tam dokumentam nav nekādas vērtības un nekādas nozīmes.

Sanāk rangā tiks iekļautas pilnīgi visas amatieru sacensības? Gan mazās, gan lielās? Tad gribēšu redzēt kā LRF tagad pēc katrām sacensībām gaidīs rezultātus, tad vilks no rezultātiem laukā cilvēkus ar licencēm reģistrēs kopējā amatieru rangā. Tad šad tad orgiem rodas kaut kādas mini kļūdas rezultātos un rezultāti tiek rediģēti, papildināti. Tas nozīmē viss saraksts LRFam jāpārbauda pa jaunu big_smile Vai LRF spēs visiem sacensību rezultātiem un to izmaiņām izsekot līdzi? Vai tie rangi būs ticami un nebūs kļūdu pilni. Jo man šķiet tas ir baigais darbs to visu apkopot. Tur man liekas kāds darbinieks 24/7 varētu sēdēt vasarā pie rangu labošanas big_smile Protams ne jau visi licences pirks tagad, bet nu kaut vai 100 licencēti braucēji sagādātu nelielas galvas sāpes varbūt ne tādas ka jāsēž 24/7 protams. Pie tam katrās sacensībās ir citādāks vecuma grupu sadalījums - kā to risinās? Visi būs vienā baļļā? Nebūs pārāk interesanti, man teiksim 50 gadīgam mērīties ar 20 gadīgajiem. Ja rangā izdalās pa grupām, tad LRF būs rezultāti vēl jāanalizē un jāsakārto pēc savām noteiktajām vecuma grupām.

Last edited by Helminth (10.02.2015 10:47:38)

Avatar

By adix 10.02.2015 11:17:05

Member+ · 1,214 comments

Es atkārtošos, es neesmsu pret.
Atkārtošos, es esmu par visu amatieru licencēšanu un velo vides sakārtošanu.
Man personīgi nepatīk stils un kvalitāte kādā to grib ieviest.
Mani arī moka līdzīgi jautājumi kā Helminth, kā varēs to visu rangu apkopot?
Ar amatiera licencēm startēs gan tautā gan sportā. Un kā varēs izšķirt, kurš amatieris ir krutāks, tas kurš dabūja 100. vietu tautā vai tas kurš 150. vietu grajā distancē?
Zinot, ka visi brauc dažādos seriālos dažāda garuma distancēs..... kādus mistiskus aprēķinus diez izveiks LRF?
Ja LRF  licences mēģinātu ieviest savlaicīgi, apspirežot to ar  sacensību organizatoriem. Izstrādātu saprotamu konceptu, to saprotamā veidā pasniegtu velomīļiem, nedomāju, ka būtu liela pretestība.
Pašam skaidrs, ka būs jāpērk Master licence, dēl pāris mačiem, kur plānoju piedalīties. Tas gan tapa  skaidrs, ne izlasot LRF informāciju, bet n-tās reizes pārjautājot.
Man liekas, ka lielāks cepiems ir ne par faktu kā tādu, ka būtu jāievieš licences, bet par veidu un kvalitāti kā to ievieš.

Last edited by adix (10.02.2015 13:11:15)

Avatar

By Ansis 10.02.2015 11:23:24

Member++ · 3,687 comments

Helminth ir pareiza nojauta. Lai arī excelī ir piemērojamas funkcijas piem. countif un counta, kādam tas ir jāprot un jādara; laiks tur aiziet liels. Ar tām licencēm mēs maksāsim algu datoriķim, kurš cītīgi rēķinās, vai vājš amatieris sezonas beigās ir ieņēmis 280. vai 290. vietu (ja LRF tiešām to rēķināšanu pacels).
Amatieru licenšu atbalstītāji raksta, ka "vajag sakārtot šo jautājumu". Kas amatieru laukā ar to tiks sakārtots, izņemot naudas iekasēšanu? Drīzāk redzu draudus, ka notiks kā Amerikā sausā likuma laikos - mazie organizatori, lai saviem mačiem savāktu dalībniekus, kaut kā pa kluso ļaus piedalīties bez licencēm, lai arī LRF pasludinātā kārtība to neļauj.

Avatar

By gaga 10.02.2015 11:28:23

Member+ · 2,160 comments

par laika patēriņu apkopojot vietējo sacensību rezultātus var painteresēties pie http://www.skriesim.lv/ smile Viņiem gan tā sistēma ir briesmīga, bet nu tomēr
pieļauju, ka licenču ieviešana kaut kādā viedā atvieglotu rezultātu apkopošanu, jo tad varētu skatīties pēc licences numura nevis mēģināt atšifrēt kurš no Jāņiem Bērziņiem piedalījies sacensībās

Avatar

By Helminth 10.02.2015 11:40:58

Member+ · 491 comments

Ar Excel funkcijām nepietiks, jo ar tām tu nevarēsi izvilkt datus no katriem sacensību rezultātiem, kuri katrs ir savā formātā - viens ir pdf, viens ir excel, viens ir pataisno mājaslapā sarakstīts. Lai to procesu automatizētu vajadzētu nelielu programmētāju komandu uz kādu gadu nodarbināt un šaubos vai ar licenču maksu to varēs nosegt big_smile

Avatar

By novērotājs 10.02.2015 11:50:20

Member+ · 1,909 comments

Liec, kādas funkcijas gribi (Excel vai kur citur) - ja pat samērā pazīstamiem braucējiem ir redzēta uzvārda rakstība 2-3 variantos, neviena datorprogramma nebūs ar mieru viņu atzīt par vienu cilvēku. Tas pats par licenču numuriem - nu kas var garantēt, ka 6 vietā neuzrakstās vai neizlasās 5 utt.? Sacensību protokolos diemžēl mēdz būt neprecizitātes.

Avatar

By gaga 10.02.2015 11:50:59

Member+ · 2,160 comments

Helminth, nepareizs piegājiens, LRF būtu jāizstrādā vienots formāts kādā pēc sacensībām apkopotie rezultāti organizatoriem jāiesniedz LRF, attiecīgi organizatori piedomātu vairāk par formātu kādā esošos rezultātus publicē

Avatar

By Helminth 10.02.2015 12:00:39

Member+ · 491 comments

Agha noteikti, trīs reiz tagad visi pārstrādās savas rezultātu veidošanas sistēmas. Tās visas ir kopumā ir milzīgas izmaksas un laika patēriņš. Izveidot tādu vienotu sistēmu nav nekāds vienkāršais darbs. Tās licences vairs nemaksās tad 20 eur un arī sacensību dalības maksas vairs nemaksās 20 eur. Un kamdēļ tas viss vajadzīgs, lai kaut kāds amatieris varētu zināt vai viņš ir 214. vai 215.? Un tad visi čīkstēs kāpēc visur tik dārgas dalības maksas. Attiecīgi cietīs visi, arī tie kurus nerausta kaut kādi kopējie rangi.

Last edited by Helminth (10.02.2015 12:01:03)

Avatar

By gaga 10.02.2015 12:11:54

Member+ · 2,160 comments

Vienots rezultātu formāts nav nemaz tāda utopija, nav jau tur tik daudz to datu, nevajag arī to ieviest vienā gadā bet, piemēram, 3 gadu laikā

Avatar

By Eduards 10.02.2015 14:55:39

Member# · 2,686 comments

Rezultātu eksports vienotā formātā nav nekas sarežģits. Katrs var publicēt savus pdf kā grib, bet apkopošanai aizsūta csv failu. Šāda sistēma strādā orientēšanās sacensībās, kur Latvijas kausā tiek vērtēti tikai dalībnieki ar ODB numuriem. Datu bāzi, rangus un rezultātus uztur viens cilvēks. Tas nav neizdarāms.

Avatar

By Helminth 10.02.2015 15:48:12

Member+ · 491 comments

Un kā atrisina to ka vienās sacensības ir viens grupu sadalījums, bet otrās cits, savukārt lrf grib citu? Tad sanāk nosūta visus datus vienā čupā un lrf pats sakārto kā grib pa grupām un vietām pēc iesūtītajiem dalībnieku laikiem?

Last edited by Helminth (10.02.2015 15:48:40)

Avatar

By Bibo 10.02.2015 15:53:48

Member · 582 comments
Helminth wrote

Un kā atrisina to ka vienās sacensības ir viens grupu sadalījums, bet otrās cits, savukārt lrf grib citu? Tad sanāk nosūta visus datus vienā čupā un lrf pats sakārto kā grib pa grupām un vietām pēc iesūtītajiem dalībnieku laikiem?

Jā, LRF pieņemt "standarta" grupu iedalījumu un pēc dalībnieku dzimšanas datumiem arī sadala pa grupām.

Avatar

By gaga 10.02.2015 16:02:25

Member+ · 2,160 comments

Iedalījumam pa grupām nevajadzētu būt nozīmei sūtot datus uz LRF, ja tur tiek glabāts viss licencēto braucēju info, ja vajadzēs, paši sadalīs. Jāsūta tikai tie dalībnieki, kam licence norādīta, pārējiem nav nozīmes, citādi kāda jēga tās licences dalīt? smile

Avatar

By Tamburins 10.02.2015 17:00:29

Member · 273 comments

Viss bazars aizgaajis jau piecaas lappusees,bet pats LRF ir kaut kur veiksmiigi nomucis un galvu vairs pat araa nebaazh; taa visa muusu filozofija sheit ir kakjim zem astes, jo veel aizvien nav zinaama nekaada Federaacijas programma , kamdēļ šo vēlās ieviest; Ne arī  skaidrības par  finanšu izlietojumu, cik daudz no šis licenžu naudas atnaaks atpakaļ tiem pašiem Amatieriem kkadaa juutamaa veidaa; Kur paliks atlikums ;


nogi, krilja... samoje glavnoje-LRF! :D

Avatar

By vasis8 10.02.2015 17:45:13

Member · 5,770 comments

2 piebildes / viela pardomam:
1. Amatieriem redzu tikai 2 grupas - vīrieši un sievietes
2. Ja pienemam ka rangs veidosies no sacensībās iegūto punktu summas (kaut vai ar visvisādiem koeficientiem) tad vienmēr rangā augstak būs tas kurš brauc viduveji, bet bieži, nevis tas kurš brauc krietni labāk bet retāk...kaut vai banāls piemērs..čalis kurš ir piemēram SEB tautas top 30 un brauc tikai SEB būs krietni zemak par čali kurs katru weekendu brauc 1-2 sacensības (MTB, soseja, ITT, CX utt) kaut vai pa vidu vai beigu galu. Un te nu izriet jautājums..vai rangs atspoguļos brauceja spēku/varēsanu vai aktivitati (ļoti daudz piedalās sacensībās)???


vasis8@inbox.lv
VISS PIEDĀVĀJUMS:  https://mtb.xc.lv/search.php?action=sho … er_id=2705
P.S. Protu apieties ar Omnivas aparātiem

Avatar

By Eduards 10.02.2015 18:56:05

Member# · 2,686 comments

Ja rangā dos punktus līdzīgi kā 2014. gada projektā, tad nē, par startu daudzumu vairāk punktu nebūs. Tur punktus saņem tikai pirmie, un čalis kas brauc tikai SEBā Top 30 kādus nebūt punktiņus dabūs, kamēr tas, kurš brauc piecos seriālos, bet simtajās vietās nedabūs neko.
http://lrf.lv/mtb/aktualitates/870-mtb_lv.html

Avatar

By vasis8 10.02.2015 19:17:33

Member · 5,770 comments
Eduards wrote

Ja rangā dos punktus līdzīgi kā 2014. gada projektā, tad nē, par startu daudzumu vairāk punktu nebūs. Tur punktus saņem tikai pirmie, un čalis kas brauc tikai SEBā Top 30 kādus nebūt punktiņus dabūs, kamēr tas, kurš brauc piecos seriālos, bet simtajās vietās nedabūs neko.
http://lrf.lv/mtb/aktualitates/870-mtb_lv.html

Projekta vispār tiek runāts tikai par MTB, savukārt uzrunā "tautai" (lasot tēmas pirmo postu) noprotams ka tas attieksies uz gan uz soseju gan MTB. palasot punktu dalīšanas projektu, atkal rodas secinajums - reali tajā amatieru rangā punktus dabus max 100 censoņi (var kaut vai paskatīt pagajuso gadu finišu protokolus dažādos serialos...SEB top50 vismaz par 70% pārklaj jebkuru citu serialu TOP 20...izrieroši šajā rangā iekļūs ~100 -120 uzvārdi, tad kāda vella pēc SEB ~150 tās vietas braucējam vai 45 vietas braucējam jebkura cita seriālā būtu tā licenze vajadzīga, noderīga, jo viņs ar saviem 0 punktiem būs tikpat kruts kā viņa čoms/darba kolēgis kurš SEBā vizinās pa 623 vietu?


vasis8@inbox.lv
VISS PIEDĀVĀJUMS:  https://mtb.xc.lv/search.php?action=sho … er_id=2705
P.S. Protu apieties ar Omnivas aparātiem

Avatar

By Papuass 10.02.2015 21:37:11

Member+ · 2,978 comments

Būtu jāsaprot, vai bez ranga vēl ir kāds taustāmais ieguvums. Saņemot autovadītāja apliecību (licenci) tiek apliecināta personas spēja izpildīt kaut kāds minimālos kritērijus. Vai amatiera licence kaut kādā veidā garantēs, ka šī persona braucot grupā netaisa "zavalus"? Vai kaut kur ārzemēs vispār ir prakse šādām licencēm  piekārtot vismaz teorētiskas pārbaudes?

Avatar

By vasis8 10.02.2015 22:13:40

Member · 5,770 comments
Papuass wrote

Būtu jāsaprot, vai bez ranga vēl ir kāds taustāmais ieguvums. Saņemot autovadītāja apliecību (licenci) tiek apliecināta personas spēja izpildīt kaut kāds minimālos kritērijus. Vai amatiera licence kaut kādā veidā garantēs, ka šī persona braucot grupā netaisa "zavalus"? Vai kaut kur ārzemēs vispār ir prakse šādām licencēm  piekārtot vismaz teorētiskas pārbaudes?

iepriekš viens pieminēja Golfu kā obligatas licenzes piemeru, tad nu es palasīju golfa federacijas noteikumus...tur nepietiek ar to ka tev ir žūksnis par kuru nopirkt licenci, ir jāpierada arī kaut kādas zināšāmas par golfa noteikumiem, etiķeti laukumā utt...vai LRF arī plāno kaut kādus kursus rīkot par uzvedību trasē, vai ko tamlīdzīgu?


vasis8@inbox.lv
VISS PIEDĀVĀJUMS:  https://mtb.xc.lv/search.php?action=sho … er_id=2705
P.S. Protu apieties ar Omnivas aparātiem

Avatar

By kašķis 11.02.2015 09:37:52

Member · 1,210 comments

Lai federācijai un citiem organizatoriem būtu ērti apmainīties ar informāciju, federācija varētu izstrādātu vienotu  online pieteikšanās/rezultātu servisu visām „oficiālajām” sacensībām. Šādā veidā, jau reģistrējoties tiktu pārbaudīts vai ir/nav licence un vai ar atbilstošo licenci var reģistrēties noteiktajā braucienā. Starta protokolos automātiski būtu iekļauts lic.num. Arī ar formātiem būtu vienkāršāk, organizators varētu lejupielādēt formu, kurā noteiktās kolonas ierakstītu rezultātus un to pašu formu ielādētu atpakaļ. Manuāli būt jāapstrādā tikai tie , kuri piesakās pēdējā dienā.

Avatar

By Baltais 11.02.2015 10:47:11

Local.Auth · 5,425 comments

Jau 3 gadus Vivus.lv MTB Maratona pieteikuma forma:

Screen%20Shot%202015-02-11%20at%2010_07_29.png


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!

Avatar

By kašķis 11.02.2015 12:56:40

Member · 1,210 comments

Protams, ka vairākiem organizatoriem ir savas, jau  funkcionējošas online pieteikšanās formas. Man vislabāk patīk Sportlata variants. Bet ja es būtu ,LRF smile es mēģinātu ieviest visiem vienu centralizētu servisu. Tādā variantā ir daudz vienkāršāk sekot/uzskaitīt licencēto braucēju aktivitātes un arī sacensību organizatorim būtu vienkāršāk.

Avatar

By vitamiins_xc 11.02.2015 13:08:13

Member+ · 2,832 comments
kašķis wrote

Bet ja es būtu ,LRF smile es mēģinātu ieviest visiem vienu centralizētu servisu. Tādā variantā ir daudz vienkāršāk sekot/uzskaitīt licencēto braucēju aktivitātes un arī sacensību organizatorim būtu vienkāršāk.

ko tas dod? pilnīgi neko. Reāls rezultāts ir tikai LČ pjedestāls un piedalīšanās ārzemju UCI gonkās.


Anti-SEB™ // Anti-Ļenganais™ // Anti-ALU™ // Anti-Gravel™ // Neguli.Dzer.Brauc.™

Avatar

By Papuass 11.02.2015 13:39:47

Member+ · 2,978 comments
kašķis wrote

Bet ja es būtu ,LRF smile es mēģinātu ieviest visiem vienu centralizētu servisu.

Nedomāju, ka šobrīd LRF ir kaut kād nopietna IT infrastruktūra vai iespējas kaut ko tādu izstrādāt.