Apsver iespēju ierīkot veloceliņu uz Mārupi!

Avatar

By Maarchaa 23.01.2006 23:40:16

Member · 99 comments

Šogad Rīgā uzstādīs velosipēdu novietnes, pilsētas budžeta grozījumos piešķirs līdzekļus veloceliņa ierīkošanu no centra līdz Mežaparkam, kā arī izvērtēs iespēju no Vanšu tilta līdz Mārupei iekārtot nepārtrauktu veloceliņu vai tā saukto zaļo koridoru — par to tikšanās laikā vienojās domnieki un Rīgas veloentuziastu iniciatīvas grupas (RVIG) pārstāvji.
  Tikšanās laikā Rīgas vicemērs ierosināja paralēli veloceliņu izbūvei no pilsētas centra uz mikrorajoniem iekārtot veloceliņus atpūtas zonās, piemēram, izveidot zaļu koridoru maršrutā, kas sāktos no jau esošā veloceliņa pie Vanšu tilta un turpinātos gar Āgenskalna līci, pa Uzvaras parku gar dīķīti līdz Uzvaras bulvāra alejai un caur Pārdaugavu vītos uz Bieriņiem. "Šādam veloceliņam nav jābūt asfaltētam, bet gan stingra seguma, piemēram, grantētam, un tādējādi tas neprasa tik milzīgus finanšu ieguldījumus kā maģistrālo veloceliņu izveide," uzsvēra J.Birks. Viņš gan atzīst, ka maršrutā ir pāris velosipēdistiem grūtāk veicamu posmu, tādēļ vēl jāizstrādā projekts pārbrauktuvei pār dzelzceļu starp Mārupes ielu un O.Vācieša ielu, jāuzlabo smilšainais ceļa segums Mārupītes krastā pie Angļu ģimnāzijas un Cīruļu ielas, kā arī veicami nelieli ceļa klājuma stiprinājumi.

Baigi feini....

Avatar

By Paija 24.01.2006 05:16:54

Member++ · 540 comments

mhm, rezot cik veiksmigi RD pagajushaja gada ierikoja velonovietnes, shadiem solijumiem negribas ticēt. tgādināšu - sākotnēji velonovietnes solija lidz pavasarim, tad vasaras sakumam, rvasaras vidum, nakamajam menesim, beigu beigas rudenim un ziemassvetkiem. Rezultats? paris pleneri, svinigas liguma parastišanas, preses konferences, bet pat pie ratsnama velo japiesledz pie apgaismes staba.

bet nu par to pašu paldies, ka idejas ģenerē. vismaz piemin un aktualizē velo lietas.


XC.LV member since 2005

Avatar

By felix 24.01.2006 16:14:27

Member+ · 104 comments

Ew, bet tad jau tiks izčakarēts mans mīļākais maršrutiņš uz augšu gar Mārupīti;) Posms starp Mārupes ielu un angļu ģimnāziju ir tikai viena no ogām ar slidenu betona atlūzu klājienu upītes kreisajā krastā un pēc tam feino metāla tiltiņu zem dzelzceļa- ja tur kaut ko nogludinās un labiekārtos, nebūs tā kaifa:) Te nu atliek vien cerēt, ka nekas nenotiks.