Veloceliņa Rīga - Jūrmala apsaimniekošana

Avatar

By Atis 09.07.2009 16:02:00

Member+ · 1,591 comments

Gan es, gan citi šī foruma dalībnieki, kuri ikdienā pārvietojas pa Jūrmalas veloceliņu, zina tā tehnisko stāvokli uz doto brīdi. Tas ir aizaudzis, dažviet pārvietoties ir kļuvis bīstami. Tādēļ izdomāju painteresēties atbildīgajās iestādēs.
Tātad pēc 2 nedēļu gaidīšanas esmu saņēmis oficiālu vēstuli no Rīgas domes satiksmes departamenta (RDSD):

Par veloceliņu "Vecrīga - Imanta"

Atbildot uz Jūsu 12.06.2009. e-pasta vēstuli, informējam, ka Kurzemes rajona ielu uzturēšanas komandītsabiedrība "RT Road" veic veloceliņa "Vecrīga - Imanta" brauktuves tīrīšanu vienu reizi nedēļā.
Papildus informējam, ka Rīgas domes Satiksmes depertaments ir nosūtījis vēstuli Rīgas domes Vides departamentam ar lūgumu veikt koku zaru un krūmu zāģēšanu, lai nodrošinātu drošu un ērtu satiksmi "Vecrīga - Imanta" lietotājiem.

Direktors                                   E. Strods

-------

Sazvanījos un precizēju, ka RSDS pārziņā ir veloceliņš līdz Babītes ctacijai. Tādēļ esmu nosūtījis vēl 2 vēstules. Vienu Jūrmalas pašvaldībai, otru Babītes pag. pašvaldībai. Šādas te:

Labdien!

Vēlos paust savu sašutumu par Jūrmalas veloceliņa tehnisko stāvokli (uzturēšanu). Arī to veloceliņa posmu, kurš atrodas jūsu pārziņā. Vēlos informēt, ka tas ir pamatīgi aizaudzis. Un ņemot vētā veloceliņa lielo noslogotību, par to ir bīstami pārvietoties.
Vēlētos uzzināt, kad ir plānota krūmu un koku izciršana no veloceliņa malām, ja tāda ir vispār plānota?
Asfalta segums, protams, arī ir sliktā stāvoklī. Varētu vēl saprast līdzekļu trūkumu seguma atjaunošanai, taču krūmu izzāģēšana būtu noteikti jāveic steidzmā kārtā.

Ar šo vēstuli paužu arī citu cilvēku viedokli, ne tikai savējo.

Cerot uz atsaucību

-------

Skatoties pēc kartes vislielākās nekārtības ir tieši Babītes pagasta veloceliņa daļā. Tāpat esmu novērojis Jūrmala un Rīga ziemā tīra sniegu, bet Babīte nē smile
Gaidīsim atbildes vēstules.

Avatar

By Antuanete 09.07.2009 16:20:54

Member+ · 676 comments

Paldies par iniciatīvu!
Tagad gan vēstules jāadresē Babītes novadam, vienīgais labums, ka novada dome droši vien sēž turpat Babītē.
Es pat varu prognozēt atbildi uz vēstuli - tā kā veloceliņu pārsvarā izmanto Rīgas un Jūrmalas kundziņi, nevis cienījami Babītes pagasta/novada iedzīvotāji, lai tad bagātās pilsētu pašvaldības pašas tīra to celiņu smile

Ziemā derētu painteresēties RDSD par tādiem veloceliņa posmiem Rīgā, kurus NEKAD netīra (piemēram, paralēli Jūrmalas gatves pārvadam).

Avatar

By blieztunmaukt 09.07.2009 16:27:24

Member+ · 1,548 comments

Malacis!
Nudien, veloceliņš tā pašreizējā stāvoklī un noslogotībā ir viena no bīstamākajām vietām Rīgā un tās apkārtnē. Pat uz šaurajām Krustpils ielas un Jaunciema gatves, kurās abās ir intesīva satiksme un brauc arī fūres, es jūtos drošāk nekā uz Jūrmalas veloceliņa labā laikā, kad jāizbrauc starp/garām daudzajiem pretimbraucējiem, lēnajiem braucējiem, pa-visa-celiņa-platumu-gājējiem, bedrēm un vēl jāizsargājas no krūmiem.

Avatar

By Kirke 09.07.2009 16:46:14

Member · 50 comments

Forši par tām vēstulēm, es jau ar sāku domāt cik ilgi tur vēl varēs izspraukties. Nupat pamanīju,ka Jūrmalas puse savu celiņa daļu abās pusēs ir izpļāvusi - nopriecājos, ka šie beidzot atjēgušies, bet iespējams, tas tik Tavu vēstuļu iespaidā.
Rīgas daļa nav tik aizaugusi, bet nu Babītes posmu drīz būs ērtāk veikt pa sliedēm:))

Avatar

By Edzjuss 09.07.2009 16:53:54

Member · 309 comments

Paldies Atim par iniciatīvu, vistrakākais arī ir posms aiz Babītes stacijas, it seviški viens līkums aiz stacijas, kur krūmi jau ir uzauguši līdz veloceliņa pusei.
Bet par to seguma tīrīšanu reizi nedēļā gan izklausās pēc blefa.

Avatar

By Atis 09.07.2009 17:34:55

Member+ · 1,591 comments

Prieks, ka man vienam tā nešķiet:) Paldies par atbalstu!

Avatar

By agnese 09.07.2009 17:52:46

Member · 14 comments

Patiešām, Ati, liels PALDIES!! es droši tikai nopurpinātu un basta. Varbūt nākotnē šādā veidā vēl var painformēt? bet laikam rakstīt, ka smaka no izgāztuves ( ir vienā posmā) ir briesmīga, laikam nav jēgas...:((


nenopietna būtne

Avatar

By Atis 09.07.2009 21:19:51

Member+ · 1,591 comments

Saņēmu atbildi no Babītes pašvaldības:

Labdien!
Atbildot uz Jūsu vēstulē uzdoto jautājumu par veloceliņu, varu paskaidrot sekojoši: dotais veloceliņš nav Babītes pašvaldības īpašums un līdz ar to arī nav bijis pašvaldībai uzturēšanā, jo tas atrodas Latvijas dzelzceļa zemes nodalījuma joslā uz dzelzceļam piederošās zemes, tāpēc par tā tehnisko stāvokli un uzturēšanas darbiem atbild veloceliņa īpašnieks, nevis pašvaldība.
Tā kā tā nav pirmā reize, kad esam, saņēmuši mūsu iedzīvotāju aizrādījumus par Jūrmalas veloceliņa posma, kas atrodas Babītes pagasta pašvaldības administratīvajā teritorijā, slikto tehnisko stāvokli, tad tuvākajā laikā nosūtīsim Latvijas dzelzceļam oficiālu vēstuli ar lūgumu veikt pasākumus veloceliņa sakārtošanā.
Ar cieņu,
Babītes novada pašvaldības ceļu speciālists,
Antra Parisa

------

Rekā, izrādās, ka Latvijas dzelzsceļš atbildīgs par veloceliņa sliktāko posmu. Šlesers, laikam ar velosipēdu nebrauc big_smile

Avatar

By wrongway 09.07.2009 21:33:49

Member+ · 1,695 comments

Parisa big_smile

ROFL big_smile

Karoče, neviens neko nedarīs, jo neviens ne par ko neatbild. Beigās protams atklāsies, ka celiņš ir servitūts un servitūta ceļš jāuztur kārtībā tā lietotājam.

UPS, a lietotājs ta ir "pedalētājs parastais"!

so long and thank's for all the fish


Jā! Tava pakaļa, sēžot automašīnā, patiešām izskatās resna!

Avatar

By Atis 21.07.2009 13:38:28

Member+ · 1,591 comments

Beidzot esmu saņēmis pašu svarīgāko atbildi:) Šādi man atbildēja "Latvijas dzelzsceļš":

God. A.Šteinberga kungs!

Pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados Rīgas pilsēta par saviem līdzekļiem izbūvēja veloceliņu Rīga - Jūrmala Rīgas pilsētas, Babītes pagasta un Jūrmalas pilsētas teritorijā, kas daļēji atrodas dzelzceļa zemes nodalījuma joslā. Veloceliņš nav akciju sabiedrībai Latvijas dzelzceļš piederošs pamatlīdzeklis, līdz ar to LDz nevar uzņemties atbildību par tā apsaimniekošanu.

Par to, ka veloceliņš šobrīd ir neapmierinošā stāvoklī (bojāts, aizaudzis asfalts) informējām Rīgas domi un lūdzām to izskatīt iespēju salabot un sakopt veloceliņu, kā arī iesniegt priekšlikumus par tā apsaimniekošanu.

Latvijas dzelzceļš iespējami ātri centīsies atrisināt jautājumus ar Rīgas domi par veloceliņa apsaimniekošanu un novērst bojājumus.

Ar cieņu,
Māris Ozols
Mediju attiecību vadītājs,
Sabiedrisko attiecību daļa
VAS "Latvijas dzelzceļš"

------------

No tā atliek secināt, ka Babītes pagastā atrosdošās veloceliņa daļas apsaimniekošana kopš tas ticis izbūvēts tā arī nav nevienas instances pārziņā! Tas arī izskaidro tā pašreizējo stāvokli.
Tagad viss atkarīgs no Rīgas domes, cik ātri tā reaģēs, cik ātri pieņems attiecīgos lēmumus. Vienīgi, iespējams, ka Rīgas dome pateiks, ka tas nav Rīgas pils. teritorijā un nav viņu kompetencē. Tad viss sāksies atkal no gala.
Nezinu vai man būtu jēga tagad rakstīt Rīgas domei par veloceliņu... Nu vismaz ceru, ka manai rakstīšanai ir bijusi kāda jēga, un rezultātā kautkas notiks vismaz mazleit ātrāk.

Avatar

By hilss 21.07.2009 13:52:26

Member+ · 865 comments

Beigu beigās, kamēr izdosies tomēr kādu atbildīgo atrast, kamēr atbildīgais noreaģēs, tad jau atnāks rundens, nobirs lapas, nopūs zāle un problēma pati no sevis atrisināsies smile Un tad teiks, ko ta tu mums lieki traucē...

Paldies, Tev, par pūlēm vērst šo sasāpējušo jautājumu uz labo pusi. Ja tā var teikt, tad domās, droši vien, ne es vienīgais esmu ar Tevi! smile

Avatar

By airavs 21.07.2009 13:55:40

Member · 1,643 comments

ar zāli pavasaros galā tiek kūlas dedzinātāji smile

Avatar

By riexc 21.07.2009 13:57:23

Member+ · 597 comments

Kādam jāizvieto kāda reklāma uz veloceliņa, tad jau laika gaitā pieteiksies īpašnieks un paprasīs reklāmas nodevu, bet līdz tam reklāma par brīvu smile smile smile

Last edited by riexc (21.07.2009 13:58:29)


stresa nav

Avatar

By Atis 21.07.2009 14:00:49

Member+ · 1,591 comments
hilss wrote

Beigu beigās, kamēr izdosies tomēr kādu atbildīgo atrast, kamēr atbildīgais noreaģēs, tad jau atnāks rundens, nobirs lapas, nopūs zāle un problēma pati no sevis atrisināsies smile Un tad teiks, ko ta tu mums lieki traucē...

Paldies, Tev, par pūlēm vērst šo sasāpējušo jautājumu uz labo pusi. Ja tā var teikt, tad domās, droši vien, ne es vienīgais esmu ar Tevi! smile

Nu tā gluži nebūs. Celiņs ir aizaudzis gadiem. Lapas nobirs, bet zari paliks. Un nākamvasar vajadzēs braukt ne paceliņu, bet pa pļavu, blakus celiņam!

Last edited by Atis (21.07.2009 14:02:18)

Avatar

By endr4 21.07.2009 14:40:46

Member+ · 71 comments

Nu ja piemeeram es tur ikdienaa paarvietotos- nav jau tik gruuti izbraukt 1x ar rolleri, motorzaagji un litru degvielas un apzaagjeet visu to kas traucee, jo skaidrs ka nekas nevienam nepieder un neviens ne par ko nav atbildiigs..

?

Avatar

By airavs 21.07.2009 14:45:03

Member · 1,643 comments

gan jau Pilsoniskā savienība pavasarī sakārtos arī šo ceļa posmu wink

http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=7276

Avatar

By Antuanete 21.07.2009 14:45:16

Member+ · 676 comments
endr4 wrote

Nu ja piemeeram es tur ikdienaa paarvietotos- nav jau tik gruuti izbraukt 1x ar rolleri, motorzaagji un litru degvielas un apzaagjeet visu to kas traucee, jo skaidrs ka nekas nevienam nepieder un neviens ne par ko nav atbildiigs..

Aha, brīdī, kad kāds tur parādīsies ar zāģi rokās, atradīsies gan, kam pieder smile Visticamāk, mežs pieder kaut kādai Rīgas mežu aģentūrai vai līdzīgai iestādei; varbūt arī Latvijas valsts mežiem - pavicini cirvi, uzreiz mežsargs atskries. Mēģināšu noskaidrot, kā tur ar īpašniekiem, varbūt ir iespējams kaut kā vienoties ar meža apsaimniekotāju par krūmu ciršanu, un tad jau var domāt, kā to paveikt.
Paldies, Ati, par iniciatīvu un darbošanos visu braucēju vārdā - kazi, kaut ko izdosies panākt. Ir precedenti ar gadījumiem, ka pašvaldība apsaimnieko citas pašvaldības teritorijā esošu objektu - pie Cēsīm Niniera ezers atrodas Priekuļu pagasta teritorijā, bet atpūsties tur dodas vairums cēsnieku, tāpēc vismaz kādu brīdi krastu tīrīšanu organizēja Cēsu pilsēta. Vēlēšanas gan aiz muguras, bet varbūt uz kaut ko līdzīgu var arī Rīgas pilsētu pierunāt smile

Avatar

By gunku 21.07.2009 14:46:26

Member · 59 comments
endr4 wrote

Nu ja piemeeram es tur ikdienaa paarvietotos- nav jau tik gruuti izbraukt 1x ar rolleri, motorzaagji un litru degvielas un apzaagjeet visu to kas traucee, jo skaidrs ka nekas nevienam nepieder un neviens ne par ko nav atbildiigs..

?

bet zāģēšana ar Latvijas Valsts Mežiem jāsaskaņo. Lielrīgas pārvaldi visticamākais...

Avatar

By endr4 21.07.2009 14:59:26

Member+ · 71 comments

Nu jaa, piedodiet, aizmirsu kur dziivoju smile

Last edited by endr4 (21.07.2009 15:00:29)

Avatar

By Atis 13.08.2009 10:47:00

Member+ · 1,591 comments

Sarakstīšanās ir apgājusi riņķi un pēc RDSD ieteikuma rakstu atkal Babītes pagastam, šoreiz jau nopietnāku, šādu te vēstuli:

------------

Labdien!

Atkal rakstu veloceliņa Rīga - Jūrmala uzturēšanas jautājumā.
Neskatoties uz Jūsu solījumiem sazināties ar Latvijas Dzelzsceļu, sazinājos ar Latvijas dzelzsceļu personīgi šajā jautājumā. Latvijas dzelzsceļš informēja, ka nevar uzņemties atbildību par veloceliņa apsaimniekošanu, jo tas nav viņiem piederošs pamatlīdzeklis. Un solīja vēsrties Rīgas domē, lai risinātu šo jautājumu. Savukārt Rīgas domes pakļautībā esošais Rīgas domes Satiksmes departaments, protams, norādīja, ka uztur veloceliņu tikai savas administratīvēs teritorijas robežās.
Ja, Jūs palasītu likumu pantus, tad pārliecinātos, ka atbildība par dotā veloceliņa posma uzturēšanu ir jāuzņemas tieši Babītes pagastam, jo:
1) "likums par pašvaldībām", II nodaļas, 15.panta, 2.punkts noska, ka pašvaldībai jāgādā par savas administratīvās teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību tajā skaitā arī ceļu uzturēšanu.
2) veloceliņam nav jābūt Babītes pagasta īpašumam, lai Babītes pagasts būtu atbildīgs par tā uzturēšanu, atšķirībā no Jūsu apgalvotā. Skat. "Ceļu satiksmes likuma" I nodaļas, 1.panta, 2. punkts
3) Tālāk "Ceļu satiksmes likuma" II nodaļas, 6.panta, 1.punkts noska, ka ceļa pārvaldītājam t.i. Babītes pagastam, ir jānodrošna, lai ceļš pastāvīgi tiktu uzturēts satiksmei drošā stāvoklī.

Jūs varētu ņemt piemēru no Jūrmalas pašvaldības, kura nesen ir izpļāvusi veloceliņa malas. Atliek secināt, ka atšķirībā no Babītes pagasta, Jūrmalas pašvaldība neuzveļ atbildību citiem.

Tātad, lūdzu atliciniet nedaudz līdzekļus vismaz krūmu izzāģēšanai un zāles nopļaušanai!


Ar cieņu,
Atis Šteinbergs

-------------

Ja Babītes pagasts arī šoreiz centīsies novirzīt no sevis atbildību, tad ceru uz jūsu, velobraucēju atbalstu smile
Jo mēs to varētu, piemēram, pamatojoties uz "Ceļu satiksmes likuma" II nodaļas, 6.panta, 8.punkta:
"atlīdzināt personām zaudējumus, kuri tām radušies šo pienākumu neizpildes gadījumā"
;

Avatar

By Delfins 13.08.2009 11:02:52

Member+ · 3,575 comments
gunku wrote

bet zāģēšana ar Latvijas Valsts Mežiem jāsaskaņo. Lielrīgas pārvaldi visticamākais...

droši vien, jo varētu jau palielu kravu salasīt un gūt peļņu big_smile

Avatar

By tama 13.08.2009 12:03:13

Member+ · 23 comments

ar Latvijas valsts mežiem tur diez vai būs kāds sakars - cik zinu, Rīgas pilsētai piederošos mežus līdz pilsētas robežai apsaimnieko Rīgas mežu aģentūra, kas ir pašvaldības uzņēmums, tāpēc, pēc definīcijas,  laikam jau Rīgas domei būtu jāuzspiež uz savas aģentūras podziņām..:)) Varbūt var viņiem uzreiz piedāvāt rīkot sakopšanas talku speciālistu uzraudzībā? Koki taču tur jācērt nebūtu, tik "jāpacērp" krūmi

Avatar

By KKTK 13.08.2009 12:07:46

Member+ · 2,298 comments

Panāksi to, ka to posmu veloceliņam aizklapēs ciet dēļ neatbilstošas kvalitātes un naudas trūkuma to labot.
Joks protams. Malacis ka bombardē viņus, lai protas! Ja atkal ignorēs, tad būts taisīt velo sastrēgumu pie Babītes pagasta stāvlaukuma :]

Avatar

By Roberts 13.08.2009 13:15:08

Member · 59 comments

Humorizējot nenormālo situāciju:
Finālā vienkāršāk būtu bijis rakstīt Eiroparlamentārietim Alfrēdam Rubikam.
1. Viņa laikā celiņu būvēja, lai tad arī pats uztur.
2. Ja viņš, kā kreiso spēku pārstāvis, sāks norādīt uz tādu bardaku, pie varas esošie skries kā aptaisījušies, lai tikai kreisajiem nebūtu ko viņiem pārmest.


Minos tā lēnītēm, jo atskatos uz pelītēm :)

Avatar

By Atis 13.08.2009 14:04:01

Member+ · 1,591 comments
tama wrote

ar Latvijas valsts mežiem tur diez vai būs kāds sakars - cik zinu, Rīgas pilsētai piederošos mežus līdz pilsētas robežai apsaimnieko Rīgas mežu aģentūra, kas ir pašvaldības uzņēmums, tāpēc, pēc definīcijas,  laikam jau Rīgas domei būtu jāuzspiež uz savas aģentūras podziņām..:)) Varbūt var viņiem uzreiz piedāvāt rīkot sakopšanas talku speciālistu uzraudzībā? Koki taču tur jācērt nebūtu, tik "jāpacērp" krūmi

Tu te mazliet jauc visu. Sasāpējušais jautājums ir tieši par Babītes pagasta teritoriju. Rīgas pilsētas teritorijā t.i. līdz Babītes stacijai teorētiski viss ir kārtībā. Skat. 1. postu kur RDSD raksta: "Rīgas domes Satiksmes depertaments ir nosūtījis vēstuli Rīgas domes Vides departamentam ar lūgumu veikt koku zaru un krūmu zāģēšanu". Vismaz dabā salīdzinoši Rīgas pils. teritorijā nav tik ļoti aizaudzis un tā lieta ar krūmu zāģēšanu tiek kārtota.

Ļoti stimulējoši būtu pieprasīt Babītes pagastam kompensācijas pamatojoties uz Ceļu satiksmes likuma II nodaļas, 5.panta, 8.punktu. Piemēram, ja kādā aizaugušā līkumā saskrienas ar pretimbraucošu velosipēdistu, tad prasīt kompensāciju par gūtajām traumām, sabojāto velosipēdu.

Last edited by Atis (13.08.2009 14:14:10)

Avatar

By IvarsM 13.08.2009 14:19:38

Member · 301 comments

O, jē, nāvīgi labs sižets Panorāmai sanāktu...

Avatar

By hilss 13.08.2009 14:49:01

Member+ · 865 comments

Tiešām. Kāpēc gan ne? Ja kādam ir sakari TV, tad varētu kādu sižetu par to uztaisīt. Savādāk tā jau visu laiku garastāvokli bendē ar jaunākajām ziņām par krīzi.