Labs raksts TVNET
Uzturvielas pirms un pēc treniņa
http://www.tvnet.lv/men/veseliba/article.php?id=95569
By kuuminsh 06.04.2009 12:16:10
Member · 231 commentsKā jau tvnet komentāros ir norādīts.. tipiskam homotupusam nav saprotams, kas tad slēpjas aiz ogļhidrātiem un olbaltumvielām.
Pa kam.. lai cik tas raksts būtu vērtīgs, nav iespējas to reāli pielietot dzīvē.
By egils13 06.04.2009 12:23:13
Member+ · 1,204 commentsKā jau tvnet komentāros ir norādīts.. tipiskam homotupusam nav saprotams, kas tad slēpjas aiz ogļhidrātiem un olbaltumvielām.
Pa kam.. lai cik tas raksts būtu vērtīgs, nav iespējas to reāli pielietot dzīvē.
neesi slinks!
olbaltumvielas: http://www.pareizs-uzturs.com/public/olbaltumvielas.php
ogļhidrāti: http://www.pareizs-uzturs.com/public/oglhidrati.php
un tas tikai viena klikšķa attālumā (jeb precīzāk - viena ieraksta iekš google.lv attālumā).
By kuuminsh 06.04.2009 13:05:16
Member · 231 commentsKādēļ gan nevar paslinkot ?
Kā var teikt ka raksts i labs, ja man pašam ir jāsēž stundām googlējot, kas i kas ?
Tie tevis ilgi un dikti meklētie linki ir nulles vērti.
Vispārināts teksts kur nav nekā konkrēta, nekādu konkrētu ieteikumu vai instrukciju balstoties uz ko tad mēģināt rīkoties.
By MZGD 06.04.2009 13:40:03
Member · 322 commentsKādēļ gan nevar paslinkot ?
Kā var teikt ka raksts i labs, ja man pašam ir jāsēž stundām googlējot, kas i kas ?Tie tevis ilgi un dikti meklētie linki ir nulles vērti.
Vispārināts teksts kur nav nekā konkrēta, nekādu konkrētu ieteikumu vai instrukciju balstoties uz ko tad mēģināt rīkoties.
tajos linkos normāli uzraxtīts
Tu gribi lai kāds tavā vietā paēd vēl?
Būtu paldies labāk pateicis, ka cilvēx meklējis linkus un ielicis tos šeit, lai citi arī redz!
By Jurchiks 06.04.2009 14:16:00
Member · 144 commentsKā jau tvnet komentāros ir norādīts.. tipiskam homotupusam nav saprotams, kas tad slēpjas aiz ogļhidrātiem un olbaltumvielām.
Pa kam.. lai cik tas raksts būtu vērtīgs, nav iespējas to reāli pielietot dzīvē.neesi slinks!
olbaltumvielas: http://www.pareizs-uzturs.com/public/olbaltumvielas.php
ogļhidrāti: http://www.pareizs-uzturs.com/public/oglhidrati.php
.
gribētu vēl piebilst, ka ogļhidrātus visvieglāk iegūt ēdot makaronus! tas tajos linkos nav norādīts. bet pa lielam, tvnetā visai precīzi norādīts, ka vajag vairāk dārzeņu, augļu, tikai graudu maizes, zivis un makaroni! vistu neietektu, jo tām tiek pievienots augšanas hormons, kas nav forši. ja bez gaļas nevar, tad labāk vārītu liellopu.
By x-f 06.04.2009 14:32:43
Member+ · 402 commentsTu gribi lai kāds tavā vietā paēd vēl?
Paēst nē, bet ēst uztaisīt varētu.
Paldies par linkiem un diskusijas uzsākšanu, kļuva skaidrāks.
Vai tad visa maize netiek taisīta no graudiem? Vai arī ar graudu maizi ir domāta tā brūnganā, mīkstā maize, kurā vēl var saskatīt graudus?
A kā ir ar auzu pārslu putru? Tā tiešām ir tik vērtīga pēc slodzes? Ganjauka sapratāt, uz ko es velku.
Jā, un kā ir ar pašu gatavošanu – labāk vārītu barību, drīkst arī ceptu vai tam nav īsti nozīmes?
People.lv Racing Team
By Jurchiks 06.04.2009 14:46:51
Member · 144 commentsTu gribi lai kāds tavā vietā paēd vēl?
Paēst nē, bet ēst uztaisīt varētu.
Paldies par linkiem un diskusijas uzsākšanu, kļuva skaidrāks.
Vai tad visa maize netiek taisīta no graudiem? Vai arī ar graudu maizi ir domāta tā brūnganā, mīkstā maize, kurā vēl var saskatīt graudus?
A kā ir ar auzu pārslu putru? Tā tiešām ir tik vērtīga pēc slodzes? Ganjauka sapratāt, uz ko es velku.
Jā, un kā ir ar pašu gatavošanu – labāk vārītu barību, drīkst arī ceptu vai tam nav īsti nozīmes?
Uz maizes parasti ir rakstīts, ja tā ir pilngraudu! Tā ir nedaudz dārgāka, bet ir vērts.
Auzu pārslu putru, pēc personīgās pieredzes, iesaku kāreiz no rīta brokastīs, bet atbildot uz jautājumu- jā, tā ir ļoti veselīga!
Labāk vārītu, bet tieši kāpēc argumentēti nepateikšu, jo neesmu tanī iedziļinājies. Cepot labāk ar rapšu eļļu vai olīveļļu, jo tajās mazāk sūdu, kas nesadalās.
By Antuanete 06.04.2009 14:49:27
Member+ · 676 commentsVai tad visa maize netiek taisīta no graudiem? Vai arī ar graudu maizi ir domāta tā brūnganā, mīkstā maize, kurā vēl var saskatīt graudus?
A kā ir ar auzu pārslu putru? Tā tiešām ir tik vērtīga pēc slodzes? Ganjauka sapratāt, uz ko es velku.
Jā, un kā ir ar pašu gatavošanu – labāk vārītu barību, drīkst arī ceptu vai tam nav īsti nozīmes?
Graudu maize principā būtu domāta pilngraudu maize, kuras gatavošanā graudi saglabājas maksimāli veseli, līdz ar to nezaudē vitamīnus, šķiedrvielas un minerālvielas, kas ir graudu apvalkā un ārējā daļā (brūnā, mīkstā maize ir vienkārši maize ar pievienotiem veseliem graudiem - pilngraudu maizes ir tikai Hanzas maiznīcai un Vidzemes maiznīcai IMHO, varbūt vēl kādu neesmu pamanījusi). Parasti maizē, kas gatavota no miltiem, no graudiem tik vien palicis kā lipeklis (glutēns). Vēl jāņem vērā, ka daudzos miltu izstrādājumos ir ne tikai ogļhidrāti, bet arī slēptie tauki, par kuru esamību liecina tikai uzraksts uz iepakojuma
Cepšana nekaitē, ja tās laikā netiek pievienota eļļa vai tauki - attiecīgi, folijā cepti vai līdzīgā veidā apstrādāti produkti nav sliktāki kā vārīti.
Bet vispār tas TVneta raksts mani pārsteidza, es visu laiku dzīvoju svētā pārliecībā, ka pēc slodzes vismaz stundu vispār nedrīkst ēst un tāpēc mocījos sirdsapziņas pārmetumos (jo dienas režīms tāds, ka pēc pārbraukšanas mājās ēšana ir pirmais, ko organisms pieprasa). Vadlīnijas par to, kādas uzturvielu grupas drīkst un nedrīkst lietot, gan būs vairāk jāņem vērā.
By Forests Gamps 06.04.2009 15:04:55
Member · 45 commentsPēc slodzes organisms pats pateiks priekšā ko darīt un nav ko teorijas klausīties, kuras vēl viena runā pretī otrai. Ja gribas ēst, tad ir jāēd, apmēram tapat kā - ja ir jāiet uz poda, tad jāiet, nav ko mocīties. Ja slodze ir bijusi liela, tad ēst gan gribās, bet organisms vēl neņem pretī.
By Jurchiks 06.04.2009 15:14:53
Member · 144 commentsPēc slodzes organisms pats pateiks priekšā ko darīt un nav ko teorijas klausīties, kuras vēl viena runā pretī otrai. Ja gribas ēst, tad ir jāēd, apmēram tapat kā - ja ir jāiet uz poda, tad jāiet, nav ko mocīties. Ja slodze ir bijusi liela, tad ēst gan gribās, bet organisms vēl neņem pretī.
tas ir gadījumā, ja indivīds pieradis pie slodzēm un labi atpazīst ķermeņa vajadzības, t.i. ar pieredzi sportošanā! bez pieredzes, aprīt varētu visu un ļoti daudz
By Atis 06.04.2009 15:16:43
Member+ · 1,591 commentsGan jau tepat forumā netrūkst lietpratēju par šo tēmu, bet raksts likās īss, saprotams, un noderīgs jebkuram, kurš šobrīd aktīvi trenējas.
Par to ēšanu pēc treniņa. Piekrītu, ka ir jāēd. Un jāēd pareizās lietas. Ne jāpieliek vēders ar pirmo kas pie rokas, bet atbilstošu un kvalitatīvu pārtiku, lai organisms ātrāk atjaunojas.
By egils13 06.04.2009 15:26:53
Member+ · 1,204 commentsTie tevis ilgi un dikti meklētie linki ir nulles vērti.
nevajag vispārināt - šos linkus "atradu" 10-20 sekunžu laikā. Bet ja cilvēks pats atzīst, ka nedaudz pakustināt smadzenes priekš viņa ir daudz prasīts, tad nav jēgas arī censties viņam kaut ko paskaidrot.
bet info tiešām īsa un kodolīga (un galvenais, ka noderīga).
By bobcom 06.04.2009 15:28:34
Member++ · 1,217 commentsre kur hrestomātiskais links, kas ne reizi vien jau forumā norādīts, tur arī smalkāk, ko būs ēst riteņbraucējam:
http://www.cptips.com/toc.htm
tēvēneta rakstā nav skaidrs, kādiem sportistiem tas paredzēts - ciklisko sportaveidu, neciklisko, spēka sportistiem, vai vienkārši tievētājiem un ķermeņa veidotājiem - tādi vispārēji padomi...
Caur atsperēm uz asterēm
By aleksanm 06.04.2009 15:48:04
Member · 116 commentsAtsaucoties uz TVNET rakstu var nonākt līdz saitam: http://www.figuura.lv/ Lai arī tas ir domāts sievietēm, bet par uzturu tur šo to var palasīties..
By Atis 06.04.2009 10:32:06
Member+ · 1,591 comments