Paslēpot, kamēr bērni Tartu AHHAA centrā - Lähte slēpošanas trases

Avatar

By dizpark 19.03.2018 14:39:51

Member · 908 comments

Varbūt kādam noder.

Ja sanākt braukt uz Tartu, piem uz AHHAA centru vai tml, tad 20 min brauciena attālumā no Tartu ir Lähte slēpošanas trase (Lähte terviserada)
https://www.visitestonia.com/en/lahte-ski-trails
https://www.youtube.com/watch?v=Fpro7ep7VR0

Biju tur piektdien, laiks kā reizi gadījās super. Tagad pēc atkušņiem uzturēts tiek tikai 2 km aplis + vēl maza cilpiņa ar kāpumu no 5 km apļa. bet šīs trases ir bija ideālā stāvoklī. Cik saprotu, tad liela daļa ir mākslīgais sniegs. Izbraucu arī 5 km trasi tīri zināšanas pēc , bet tur daudzviet bija ledus un zeme, taču sezonā noteikti interesants gabals. Visas šīs trases ir ar pamatīgu reljefu (augšā-lejā), plakanu gabalu gandrīz nemaz nav (tikai dažas vietas 5km trasē un plakanais gabals pie sporta kompleksa un skatu torņa). Šī iemesla dēļ šis trases nebūs gluži piemērotas ģimenes plezīra izbraucienam ar bērniem, kas ikdienā neslēpo. 

Visur ir gan slidsoļa, gan klasikas špūre. 2 km aplis tiek apgaismots līdz 22.00. Par trasēm nav jāmaksā. Es pajautāju, un man ierādīja garderobi būdiņā pie sporta kompleksa, taču tā laikam mav oficiāla recepcija/ģērbtuve, kas visu laiku ir vaļā - vakarā deviņos tur viss bija aizslēgts, tā kā mantas labāk neatstāt, jo var netikt klāt. Mājaslapā rakstīts, ka var izmantot dušas sporta kompleksā, bet šo es nepārbaudīju. 

Droši var kontaktēties pa mājaslapā norādīto trases priekšnieka telefonu, pirms braukt, es pa SMS izprašņāju viņu par trases stāvokli un dabūju visas atbildes.

Dažas bildes ieskatam
lahte-karte.sized.jpg

lahte-4.sized.jpg

lahte-3.sized.jpg

lahte-2.sized.jpg

Last edited by dizpark (19.03.2018 14:42:45)