Nissan MTB Cup, Smiltene.

Avatar

By trops 06.10.2008 08:01:18

Member · 546 comments

Tiem kas lasīs sajusminātas atsuksmes par reālo MTB trasi.
Pirms pieteikšanās braukšanai  Smiltenes MTB posmiem iesaku kritiski izvērtēt savu fizisko varēšanu. Tie divi vīri kas trases beigu daļā uzmundrināja braucējus(stūmējus) ar stāstiem,ka tālāk jau tikai no kalna un maz kilometru, manī sajūsmu neizraisija, jo pēc xy km pa saņainajān takām un daudzajiem nobraucieniem rokas bija diezgan bezspēcīgas un arī kājās pieteicās tādi muskuļi par kuriem parasti neatceros, tāpēc pumpainie un smilšainie nobraucieni likās bīstami veselībai(pašsaglabānās instinkts).


Puisis no laukiem

Avatar

By moover 06.10.2008 08:48:03

Member · 57 comments

Trīs vārdos sakot - smagi, bet skaisti.

Avatar

By 19 06.10.2008 08:59:01

Local.Auth · 630 comments
a51 wrote

Nu veci jus esiet sportisti vai kaut kadi ņurņaki?Šīs nebija nekads tautas maratons kur baro ar pīrāgiem visu ceļu, šis bija nopietns maratons jau pietuvināts ''pro'' mačiem, te katram pašam jadoma ko ēdīs un kad ēdis un nav ko čīkstet. Tieši tāpec Moķa atveda visiem ''spicajiem čaļiem'' pa 5 minūtem. Tas ir cits līmenis, Jums kungi bija iespeja to izmeiģināt, par to vajadzētu priecāties!

Nu zini čalīt...pēc tava teksta visiem PRO mačiem vajadzētu būt tādiem kā pie mums šogad bija LČ Riekstukalnā...(netiek minēts kā labs piemērs)
Ja tu būtu kādreiz redzējis pro maču tad varbūt būtu ievērojis, kad 1) tur ir atļauts startēt tikai PRO līmeņa džekiem (mūsu gadījumā tās varētu būt kaut vai licenču esamība) 2)tur trases ir PERFEKTI marķētas un trases tam nepieciešamajās vietās vienmēr atrodas cilvēki, kas norāda braukšanas virzienu vai brīdina par bīstamu posmu. Par citām lietām nemaz nerunāšu jo nav jēgas...
Man līdz bija gan pīrādziņi gan koliņa gan viss pārējais, kas man bija nepieciešams, tikai gribējās lai iekš LV šie mači tomēr būtu pa skaisto. Šķiet ka šādi izteicieni tikai vairo manī pamatojumu tam, kāpēc mēs esam tādā mēslu bedrē. Un pamatojums protams ir vienkāršs - daudziem no mums tas vienkārši patīk. Bēdīgi...


Avatar

By Bomzis 06.10.2008 09:14:59

Local.Auth · 1,215 comments

Man kā tāds jocīgs pārsteigums šajā gonkā dzirdināšanas organizācija smile Nekad nebiju redzējis tādu ūdens pārbagātību ... laikam uz sezonas baigām liels pārpalikums neizmantota limita sakrājies bij. Trases dzirdināšanas punktā pat ar veselām pudelēm deva, nevis kā parasti glāzē ielietu, bet finišā divas meitenes burtiski spieda ņemt tās ūdens pudeles katreiz kad virzījos tām garām smile pat neatkarīgi no kuras puses. No malas skatoties izlikās ka publika pat apzināti vairījās no viņām smile lai nevajdzētu to ūdeni ņemt smile) Domāju ... ja būtu nekaunīgi paprasījis uzreiz vienu kasti tad arī dabūtu kasti ... labs!


Nav vieglu trašu ... bet ir par lēnu mīts
/Daniels/

www.livelo-team.lv

Avatar

By romix 06.10.2008 09:18:58

Member · 34 comments

superīgākā gonka šogad kas Latvijā bija.paldies smilteniešiem par to,un protams božeņkam par laika apstākļiem.no vienas puses žēl tos kas neatbrauca,bet no otras puses forši,jo izpalika tradicionālās grūstīšanās.tiem kas sūdzās,ka bija par grūtu-varbūt vajadzēja izvēlēties sev atbilstošāku distanci,bet ja grūtības sagādāja amatiergonka,tad tas nozīmē tikai vienu-jātrenējas!!!jācer ka Igo nenobīsies no mazā dalībnieku skaita,un turpmāk arī organizēs,šā seriāla posmu.

Avatar

By av 06.10.2008 09:22:29

Member+ · 405 comments

Ja jau "pro" mači, tad kāpēc vispār deva ūdeni - lai jau iet uz izdzīvošanu......

Avatar

By Bomzis 06.10.2008 09:26:02

Local.Auth · 1,215 comments

... manā vertējumā - trešā superīgākā šajā sezonā, aiz Philips MTB Apē un Smiltenē
Trasē bija paliels skaits fotogrāfu, cerams ka šo mākslasdarbi būs pieejami arī plašākai publikai smile


Nav vieglu trašu ... bet ir par lēnu mīts
/Daniels/

www.livelo-team.lv

Avatar

By wheelie 06.10.2008 09:58:54

Member+ · 2,605 comments

Dajosh foto!!!


keep rollin'

Avatar

By PTZ 06.10.2008 10:05:01

Member · 454 comments

Trase specifiska - līdz šim tik daudz sakņu un miksta seguma (sūnas etc) vienuviet nebija sanācis izbaudīt. Jāpiekrīt arī, ka daži nobraucieni bija visnotaļ bīstami, bet cik saprotu, tad visi daudz-maz veiksmīgi tos pievarējuši
Laika apstākļi - ideāli!
Dzirdīšanas punts - tikai viens un interesantā vietā. Bet tas laikam tāpēc, ka trasē īpaši nebija laika/vietas, kur vispār varētu padzert smile
Vietām distancē  tomēr prasījās vairāk 'apzīmējumu' - dažās vietās visnotaļ vienkārši varēja aizbraukt nepareizā virzienā.


Pain is inevitable. Suffering is optional.

Avatar

By bobcom 06.10.2008 10:05:21

Member++ · 1,217 comments

Bija labs, trase jautra (ar cieto dakšu vietām galīgi jautra), patrenēties pirms šāda brauciena gan vajadzēja bik vairāk, nekā uz seb vulgaris wink. Trases veidotājiem īpaši speciāls paldies, protams.
Barankas un limonādi līdzi jāņem, izejot no aprēķina, ka trasē nebaro un nedzirdina nekur, lai dzeršanas punkti nāk kā bōnusi - tas tak nav nekas jauns.
Nedaudz pārsteidza gan, ka tik mazs braucēju pulciņš var pilnu mežu ar želejpakam piemētāt, nopērk tak pudelīti želejai, necūkojas...


Caur atsperēm uz asterēm

Avatar

By PTZ 06.10.2008 10:13:18

Member · 454 comments
bobcom wrote

....trase jautra (ar cieto dakšu vietām galīgi jautra)...

...vēl jo vairāk, ja pirmā sacensība ar cieto dakšu smile


Pain is inevitable. Suffering is optional.

Avatar

By Kirke 06.10.2008 10:35:09

Member · 50 comments

Trase riktīgi laba, pilnīgi savādāka nekā Igaunijas posmā vai Somijā, bet noteikti ne sliktāka. No sākuma gan domāju, ka būs kārtīga izskriešanās un ziemeļu kaimiņi atkal mums būs ielikuši, bet nekā. Otrā puse trasei bija satriecoša, beidzot padeldēju mazo zobratu arī priekšā un tik vienā kalnā netiku, jo, lai arī pārliecos uz priekšu, galva vienalga bija par vieglu:)) un rāva pāri priekšējo ratu:)...... Var tikai apskaust Smilteniešus par tādām iespējam, kur izbraukt treniņus un nav brīnums, ka novinnēja Amatieru gonku, ar ko arī apsveicu:))

Last edited by Kirke (06.10.2008 11:12:18)

Avatar

By Atis 06.10.2008 10:42:32

Member+ · 1,591 comments

Paldies par asistēšanu kameru mainīšanā! Tas man likās būtiskāk nekā ēdiens dzeršanas punktā smile Par to ēdienu, garajos gabalos (kādas 2h un ilgāk) vienmēr ņemu līdzi enerģijas batoniņu. Tas pietiek ilgam laikam. Želejas tur īsti nepalīdz. Nu un kādu banānu var vienmēr paņemt, ja nu ļoti tukšs vēders.
Vispār, ja finansiālā situācija atļaus (ekonomiskā krīze mazināsies), nākamsezon apsveru iespēju piedalīties visos posmos. Tādēļ, ka kopumā patika pats sacensību formāts, organizācija, un protams trase bija forša.
Apļa 1. puse bija līdzenāka. Labi, lai izkliedētu burzmu, kura tāpat nebija liela. Apļa otra puse bija tehniskāka, vietām līdzinājās Trek kausam, bet pa Trek kausa vietām tā negāja. Un tas vienīgais neuzbraucamais kalniņš gan jau arī bija uzbraucams. Nākamreiz būs jāieskrienas kārtīgāk.

Last edited by Atis (06.10.2008 10:45:19)

Avatar

By Baltais 06.10.2008 10:44:09

Local.Auth · 5,425 comments

apsveicu visus, kas piedalījās!

neliela atkāpe - igauniski saprotu ļoti maz, bet viņu forumos cilvēki dalās iespaidos un pieredzē, ko paši ir guvuši kādās sacensībās. piemeram, kaadi bija max ātrumi, videjais pulss, utt.

īsāk sakot - nemācīsim citus dzīvot, gan viņi paši zin, kam vajag ēst, kam nevajag, kur vajag un ko vajag. komentējam notikumu, nevis komentārus.

Paldies!


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!

Avatar

By andris 06.10.2008 11:05:13

Member++ · 403 comments

Man atkal aizkustināja "Rimi Latvija" komandas atbalstītājas. Uz trim dalībniekiem tik daudz daiļā dzimuma pārstāvju ar pašzīmētiem plakātiem un speciāli gatavotiem lozungiem, kā arī uzmundrinājumiem startā/finišā/apbalvošanā! Tā sirsnīgi un mīļi smile Var tikai pozitīvā nozīmē apskaust tādu atbalstu!

Avatar

By Anda 06.10.2008 11:31:07

Local.Auth · 434 comments

Smiltene nekad neliek vilties, tādēļ arī gribēju Nissan izbraukt. un bija pa smuko!
un kāda nostaļģija pārņēma tajos smilšainajos kalniņos, kurus pirms cik tur gadiem Velolemānā braucu! ja vēl atceros, ka tad ij neriskēju ne no viena lejā braukt, bet vakar sanāca pietiekams ieskrējiens, lai nākamajā pauguriņā jau būtu gandrīz bez mīšanās augšā smile
labākais līdzjutējs bija Gatis Smukulis, kas torņa kalnā vēl vienu "odziņu" distancei pielika - pašā kalna augšā aizkrāmēja ceļu ar sprunguļiem smile)

Last edited by Anda (06.10.2008 14:14:45)

Avatar

By seniors22 06.10.2008 11:34:29

Member · 15 comments
PTZ wrote

Trase specifiska - līdz šim tik daudz sakņu un miksta seguma (sūnas etc) vienuviet nebija sanācis izbaudīt. Jāpiekrīt arī, ka daži nobraucieni bija visnotaļ bīstami, bet cik saprotu, tad visi daudz-maz veiksmīgi tos pievarējuši
Laika apstākļi - ideāli!
Dzirdīšanas punts - tikai viens un interesantā vietā. Bet tas laikam tāpēc, ka trasē īpaši nebija laika/vietas, kur vispār varētu padzert smile
Vietām distancē  tomēr prasījās vairāk 'apzīmējumu' - dažās vietās visnotaļ vienkārši varēja aizbraukt nepareizā virzienā.

Ja pie tik augsta līmeņa (Baltijas kauss) un neliela dalībnieku skaita sacensībās jau 3 braucēji (wheelie,19,PTZ) piemin marķējumu trasē, tad šīs varbūt bija veloorientēšanās sacensības? Bet, ja nopietni, tad jebkuru maču  pati galvenā sastāvdaļa ir trase un tās precīzs, nepārprotams,spilgts,loti labi un visās (sevišķi ātri vai sarežģīti braucamās) vietās pamanāms MARĶĒJUMS !!! Man domāt, ka 90%, ja ne vairāk dalībnieku interesē tieši pati gonka un rezultāts, nevis putra,lotereja vai cits serviss. Ja trasē nomaldās kaut 1 braucējs, tas ir signāls,ka marķējums ir slikts. Pēc šiem daudzajiem gadiem un sacensībām, to būtu beidzot jāielāgo.

Avatar

By Kirke 06.10.2008 11:49:02

Member · 50 comments
andris wrote

Man atkal aizkustināja "Rimi Latvija" komandas atbalstītājas. Uz trim dalībniekiem tik daudz daiļā dzimuma pārstāvju ar pašzīmētiem plakātiem un speciāli gatavotiem lozungiem, kā arī uzmundrinājumiem startā/finišā/apbalvošanā! Tā sirsnīgi un mīļi smile Var tikai pozitīvā nozīmē apskaust tādu atbalstu!

Ooo, jā, meiteņu atbalsts bija ļoti labs, daži jau gribēja kāpt nost, bet pie tādiem uzmundrinājumiem pārdomāja.( jaukie vārdi jau ir nosūtīti pašām vaininiecēm, domāju,ka tas varētu sapurināt viņas un vēl citus pagaidām kautrīgos uz vēl lielākiem varoņdarbiem )

P.s....trases otrā pusē tajos kalniņos bija, liekas, ka smiltenieši, kuri arī kārtīgi visus atbalstīja, iedrošināja un ieteica labākās trajektorijas....par ko viņiem MILZĪGS paldies!;)

Avatar

By Atis 06.10.2008 12:09:14

Member+ · 1,591 comments

Varbūt kāds varētu uzrakstīt atsauksmes par visiem Nisan posmiem kopumā, un salīdzināt pārējos ar smilteni. Būtu ļoti interesanti palasīt. Varbūt, ka rodas vēlēšanās piedalīties nakošgad visos posmos.
Paldies!

Avatar

By Tamburins 06.10.2008 12:58:10

Member · 273 comments

Trase bij forša, ieteikums Smiltenei- trasi atstaajiet, bet SEBu tur neorganizeejat nakamgad, kaut savu kausu vai kaa citaadaaku, bet bez taam megatautas masaam, "ves prazdnjik isporķat" smile))  Jo nesanaaks pa taam elegantajaam tacinjaam tuuksoti palaist, a priekš tuukstoša atakl nebuus šitik jauka trase. Šeit arii bija beidzot iespeeja izpausties tiem visiem, kas parasti ir arii vaimanaajuši, ka SEBi pa vieglu, starta saraxts gan to taa neliecinaaja... Dzeršanas punkts, kurš vieniigais, žēl, bet šitaa lieta gan nemainaas, un taga tiljka uudens; Protams, pašam visa taa barošanaas ir liidzi, bet ja pasaakums ir Tautas masaam, nevis LR čempiontaas profiem, tad garaam;
   2.punkc- drusku jau runaaju ar Organizatoru paarstaavui pie reģistraacijas par savu apbeedinaajumu; lasiju nolikumaa- pat Tautas klasei komandu gonka, pat speciaali Latvijas posmam; Piesakoties un arii nolikumaa nekas vairaak nebija mineets, kaa notiek tīma pieteikšana, rezultaata- Smiltenee indiviidu ieskaite; Protams, nepretendeejaam ne uz ko, bet tiiri sportam un pašiem vienoties kopiigaa pedaleešanaa lai pameeriities ar citiem tiiri speekam, bija gribēšana; Orga paarstaave solijaas laboties naakamgad smile


nogi, krilja... samoje glavnoje-LRF! :D

Avatar

By Kirke 06.10.2008 13:05:12

Member · 50 comments
Atis wrote

Varbūt kāds varētu uzrakstīt atsauksmes par visiem Nisan posmiem kopumā, un salīdzināt pārējos ar smilteni. Būtu ļoti interesanti palasīt. Varbūt, ka rodas vēlēšanās piedalīties nakošgad visos posmos.
Paldies!

Es Tev varētu kādā kopīgajā garajā treniņā apstāstīt par visiem iepriekšējiem posmiem ar, bet Tev būs jāiemāca, kā man uzbraukt tik stāvā kalnā, kāds tur viens Smiltenē bija, kurā nekādi netiku līdz galam.....zinu, ka Polijā ne tādos vien gan jau, ka uzbrauci;)

Avatar

By LOOK 06.10.2008 13:24:52

Member# · 2,702 comments
Tamburins wrote

Trase bij forša, ieteikums Smiltenei- trasi atstaajiet, bet SEBu tur neorganizeejat nakamgad, kaut savu kausu vai kaa citaadaaku, bet bez taam megatautas masaam, "ves prazdnjik isporķat" smile))....................

Pavasarī tāpat kā šogad būs Philips maratons, daļēji pa šo pašu apvidu, bez pārāk lielām masām, ar visiem kalniņiem un taciņām. Savukārt SEBs būs rudenī.

Atis wrote

Varbūt kāds varētu uzrakstīt atsauksmes par visiem Nisan posmiem kopumā, un salīdzināt pārējos ar smilteni. Būtu ļoti interesanti palasīt. Varbūt, ka rodas vēlēšanās piedalīties nakošgad visos posmos.
Paldies!

nākamgad nebūs šāda formāta Nissan maratoni, būs k-kas cits.

p.s. Somi teica ka Smiltenes trase esot bijusi viegla, bet tīri interesanta kā alternatīva.


Karbons vienkārši brauc ātrāk!

Avatar

By wheelie 06.10.2008 19:41:31

Member+ · 2,605 comments

Interesanti cik cilveku tajaa iipashi stavajaa kalnaa uzbraukushi smile Tur bija jabut piemerotam riepaam arii

Last edited by wheelie (06.10.2008 19:41:53)


keep rollin'

Avatar

By av 06.10.2008 19:48:32

Member+ · 405 comments

man izdevās tikt līdz tai saknei....

Avatar

By Sturmgevers 06.10.2008 21:01:09

Member · 84 comments

Un te vietējais portāls nedaudz par mačiem....prasās pēc pozitīviem komentāriem

http://www.ziemellatvija.lv/forum/posts … =154&pid=0


Galvenā gudrība izjaucot ričuku ir salikt visas bumbiņas atpakaļ. Parasti tomēr dažas pazūd.

Avatar

By Baltais 06.10.2008 21:32:15

Local.Auth · 5,425 comments

riktigs karstais punkts


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!