Nissan MTB Cup, Smiltene.

Avatar

By x-f 29.09.2008 14:35:45

Member+ · 402 comments

Kad lasīju nolikumu, bija uzsvērts, ka tās ir komandu sacensības. Var piedalīties arī individuāli, bet tomēr. Kā arī, kā jau Grey raksta, tās tomēr ir starptautiskas sacensības. Tas viss ir tā.. nopietni. smile
Turklāt Smiltenē šogad jau biju uz Philips MTB maratona posmu, tāpēc apmēram zinu, kā tur ir, un to, ka tur būs grūti – Smiltenē ir MTB.
Nu jā, un sestdien būšu Baložos.

Ja Nissan MTB Cup posms būtu tuvāk vasarai, tas noteikti būtu apmeklētāks, bet tagad, kā izskatās, ir vairākas sakritības, kuru dēļ daudzi uz turieni neaizbrauks.
Nevajag domāt, ka tas ir tikai sarežģītās trases dēļ (mani arī var pieskaitīt pie tiem augšminētajiem kritizētājiem).


People.lv Racing Team

Avatar

By anlens 29.09.2008 14:42:39

Local.Auth · 1,172 comments

"Nisan " ir jauns produkts kuram jāpārliecina par savu dzīvotspēju. Mūsu komanda piedalījās gan Igaunijas, gan Somijas posmos.( šis bija visapmeklētakais posms, pārsvarā gan somi ) Trases visur bija interesantas un Smiltenes trase ne ar ko naatpaliek, tā ir veidota ar izdomu iekļaujot tehniskus nobraucienus, kāpumus. Par to saīsināšanu ir garām , ne tur tā vaina slēpjas, tā tautu nepievilināsiet, jo šo trasi arī var izbraukt normāls ierindas braucējs. Vēlais datums varētu ietekmēt braucēju skaitu, kā arī masu pasākumi SEB un Elions ar kuriem visi jau ir apraduši un piedalās automātiski, jo tās ir pārbaudītas vērtības. Cik man zināms vēlais datums bija domāts lai piedalītos visi mūsu elites braucēju pēc Pč, kaut gan nolikums paredz, ka viņus nevar iekļaut nevienā komandā ? tad jautājums vai viņi brauks ? pašā sakumā jau šis pasākums tika tendēts uz profesionālo komandu braucējiem un tad nu ar nav brīnums, kad tauta ignorē šo pasākumu. Vēl viens no posmiem pārklājās ar Apes pasākumu. tāka vēl viens no iemesliem varētu būt pārblīvetais kalendārs. jau sen ir novērots ka pavasarī brauc vairāk braucēju, bet rudenī jau mazāk, jo sezona sanāk ļoti gara sākot no maija līdz oktobrim, katru nedēlas nogali, tā ka arī baterijas normālam cilvēkam var nosēsties. Bet ja šis projekts izdzīvos, nākošgad varētu palielināties interese, jo balvas labas, trases labas .

Avatar

By Kirke 29.09.2008 14:52:21

Member · 50 comments
igo japins wrote

Nissan trase tika izveidota ar labāko Smiltenes MTB spēku iesaisti priekš īstajiem faniem. Domāju ka viena no interesantākajām. Dalībnieki gan pieteikušies ne visai daudz. Kā tad īsti ir, trase par grūtu, vai datums par vēlu ? 2009. gadā gribam daudz ko no šīs trases iekļaut SEB Smiltrenes posmā. Tagad esam neizpratnē, kur palikuši vienkāršo trašu kritizētāji ? Līdzīga aina bija Igaunijā. Kad runāju ar orgiem iezīmējās līdzīga tendence - taisiet sarežģītākas trases, bet kad jābrauc neviena vairs nav. Visi jau internetā nobraukuši. Ceru, ka izraisīšu diskusiju. Vēl varam šo to saīsināt.

1.Nissan MTB Cup ir jauns produkts, par kuru potenciālie braucēji sezonas sākumā neko nezināja( reklāma daudz par maz ).........mēs noriskējām un esam sajūsmā par Igaunijas un Somijas trasēm:)...prologu gan finanšu taupīšanas nolūkā nebrauktu otrreiz, jo jēgas no tā šogad nebija( netiek skaitīts kopvērtējumā ) ...varbūt piešķirt tam nākošgad jēgu...?!:)

2.Trases ir ok, kā jau minēju!! Salīdzināšanai braucu amatieru gabalus ~40km un laiks gan Somijā, gan Igaunijā ~2h, kur SEBā tikai ~1h10 min. Ja grib kaifot vairāk var braukt garos, nav problēmu, bet vēl neesmu tik izvirtis, pietiek ar maziņo:))

3.DATUMS ir daudz par vēlu.....situācija - sēžu visu dienu ofisā līdz 18.00, vasarā aizjožu mājās un no 7iem līdz 9iem vai 10iem braucu, ka prieks pa man normālu temperatūru un gaismu.....tā ir pagājusi visa mana vasara ~5 mēneši līdz Vienības braucienam, kurš tad pa lielam arī noslēdz sezonu, kā tāda "Rudens ražas novākšanas balle"!!...izpumpējies un noskrējies visu vasaru - nav vairs nekāda prieka līst no mājas ārā +7 grādos ar riteni( zinu, jo lienu un gatavojos Smiltenei:)) )........cita lieta, ka jau februārī trīci pie visām miesām pie domas, ka drīz, drīz atkal varēs braukt.......:)))...........80% varētu būt līdzīgi no tiem,kas piedalās vispār kādās gonkās!!!.........

Ceru, ka neko nesaīsināsiet, nesamazīnāsiet, nenovienkāršosiet utt., bet pievienosiet nākošgad Lietuvu un , varbūt pavilsiet beigus posmus tuvāk vasarai:)....uz tikšanos Smiltenē.

Avatar

By flipz 29.09.2008 16:39:23

Member · 5 comments

Jāmin tik, nav ko raustīties, uzvelc ko siltāku un nejutīsi to aukstumu.

Avatar

By una 29.09.2008 17:03:01

Member+ · 28 comments

ai.. jau velo ieziemoju (nomainiiju pedaaljus smile ), bet nemiers valda! gribaas izbraukt, tik skatiijos daliibnieku listi - maz!

Last edited by una (29.09.2008 17:04:50)

Avatar

By Bomzis 29.09.2008 18:08:04

Local.Auth · 1,215 comments
una wrote

... gribaas izbraukt, tik skatiijos daliibnieku listi - maz!

tak ļoti labi! Varēs tā ar baudu, bez sasprindzinājuma izbraukt cerams ļoti jauku trasīti ... atcerēties un izmēģināt visu sezonas laikā apgūto braukšanas tehniku ... pie tam skaidri zinot, ka pietiek tikai finišēt un ja nu ne pirmā vieta, tad vismaz kāda no vietām uz goda pjedestāla ir garantēta !!! Tā ka velc tik to velo ārā smile


Nav vieglu trašu ... bet ir par lēnu mīts
/Daniels/

www.livelo-team.lv

Avatar

By edgars 29.09.2008 18:12:10

Member · 29 comments

es kā amatieris sporta distancē , kurš nebrauc šogad SEB sacīkstes no sava skatu punkta varu pateikt tā -vasara ir ļoti īsa un ne velo sportistam ir gana daudz citu izaicinājumu kā pavadīt nedēļas nogales , tāpēc domāju ka daudzi vienkārši izvēlas vienu , divus seriālus vai vienkārši atsevišķas sacīkstes , jo uz visām fiziski laika nepietiek , arī es šogad braucu Sportlat kausu un atsevišķas sacīkstes ko rīko Trek , biju vienā igauņu pasākumā , mani vēlais rudenis nebiedē , principā esmu gatavs braukt cauru gadu , tātad lasām atsauksmes no jaunām sacensībām un ja tās ir pozitīvas mēģinām tās apmeklēt un pamēģināt
tāpat es domāju ka īsti smagu trašu braukt gribētāju pie mums ir krietni maz , lai cik piekliegts arī nebūtu forums

Avatar

By egils13 30.09.2008 08:39:34

Member+ · 1,204 comments

man jau liekas, ka tautas mazāk tieši vēlā datuma dēļ. pats gan brauktu, ja veselība atļautu (šoreiz ar veselību ir domāta tieši veselība, nevis varēšana un gribēšana).

Avatar

By see 30.09.2008 09:31:29

Member · 450 comments

vel jau ari fin.situacija musu valsti spele ne mazu lomu. lai piem no kurzemes aizbrauktu lidz smiltenei un atpakal+dalibas maksa kopa kaukur ap 50Ls aizripo... a ja brauc uz gonkam regulari tas diezgan iesit robu budzhetaa...
priv.stavokli ir komandu brauceji un tie kas spej satilpt vairaki viena auto tiem ari izmaksas mazakas.
bet cik lasiju Nissan jau tiek pozicionetas ka komandu sacensibas!

Avatar

By tomsdlv 30.09.2008 18:20:50

Member · 273 comments

es piemēram būtu piedalījies, bet jābrauc no Kurzemes un tad sanāk viss kopā tie 50 Ls. Ja būtu tuvāk noteikti būtu piedalījies.

Avatar

By 19 30.09.2008 18:40:50

Local.Auth · 630 comments

Man domāt ka lielākā problēma ir nevis grūtumā, bet gan jaunā vārdā! Daudzi es domāju baidās arī no vārda Nissan nosaukumā (domāts tas ka tas ir kopējs ar PČ).
Par iepriekšējiem diviem posmiem ir dzirdētas tikai labas lietas un Smiltene ir "pārbaudīts" pasākums tā kā garlaicīgi nebūs. Man nez kāpēc nelikās ka šī gonka ir vairāk vērsta uz komandām, bet tas protams mans subj.,viedoklis. Katrā ziņā sākumā pieteicos kā individuālais braucējs.
+ skopajam apmeklējumam protams Sportlat pēdējais posms resp.,kopvērtējums, Haanja 100/150, kas jau ir nepirmo gadu un vēl Baloži.
Piekrītu viedoklim ka ir vairāk sakritību vai neveiksmīgu likumsakarību kāpēc gonka varētu būt mazapmeklēta. Un domāju ka grūto trašu piekritēji nemaz nav tik maz -var paskatīties cik mūsējie šaus uz Haanju un cik ir braukuši TRM, kas gan nav grūts bet tikai garš...
Citiem vārdiem sakot arī Japiņa kungam kādreiz pasākums var būt mazapmeklēts, jo tas tomēr nav seb's. Tipiskiem svētdienas braucējiem, kas sastāda 2/3 no kopējā sebinieku kontingenta šādi mači, šādā laikā šķiet nepievilcīgi.
Ja arī es būtu pieskaitāms pie augstāk minētajiem, tagad paskatoties ārā pa logu nospriestu ka man veselība ir dārgāka un man 7dienas dienā ir citas labas lietas ko darīt nevis ķert iesnas un gripu Smiltenē...
Bet mēs pārējie jau neesam normāli smile

Last edited by 19 (30.09.2008 18:42:05)


Avatar

By av 30.09.2008 19:22:06

Member+ · 405 comments

Jā, slimi un neārstējami...

Avatar

By romix 01.10.2008 13:30:17

Member · 34 comments

šitā gonka ir jālaiž vai tur kas,paši vēlāk kodīsiet nagos par neizmantoto iespēju,jo līdz maijam vai cik tālu.it īpaši jau tad ja atkal nebūs normāla ziema:(

Avatar

By moover 02.10.2008 13:34:23

Member · 57 comments

Lai arī esmu pilnīgs hobijnieks šitajās braukšanās, došos uz Smilteni, jo no foruma un vēl šur tur esmu guvis informāciju, ka trase būs interesanta. Tas ir galvenais, lai nav gari taisni gabali jāpedāļo, bet ir mežs/purvs/kalns/ieleja...ceru, ka nebūs vilšanās.
Nu jā, +22 grādi nebūs, bet bikšeles tak var siltākas uzvilkt un aidā.

Hop hop

Avatar

By greenberg 05.10.2008 19:18:54

Member · 5 comments

Nevarētu noliegt, ka trase bija ar odziņu smile Ļoti patika, ka bija maz dalībnieku un komunikācija trasē bija līmenī, visi pieklājīgi utt. Vienīgais, pie šādas grūtības pakāes, varēja tikt noorganizēti vismaz divi dzirdīšanas punkti, kā arī tautas klasē varēja nebūt tik daudz kalnu, kuros nevar uzbraukt. Tas paņēma daudz spēkus un, protams, noslēguma bruģis bija vienkārši kolosāls smile))

Avatar

By wheelie 05.10.2008 19:41:35

Member+ · 2,599 comments

Trase patika , pietiekossi atra un tehniska!

No nepilniibaam...Apmeram uz 4,8 km loti daudzi aizbrauca pa kreisi, nevis vel kadi 10 m uz prieksu un tad pa kreisi jo pagrieziena zime bija tiessi pretii pirmajam
Ta kopumaa viss bija pat loti ok

Last edited by wheelie (05.10.2008 19:42:11)


keep rollin'

Avatar

By trops 05.10.2008 19:52:35

Member · 546 comments

Patika dzirdināšanas punkts. Labā vietā, uz ceļa ar nelielu kritumu. Varbūt ka citur arī tādi ir bijuši, jo parasti šo pakalpojumu neizmantoju.


Puisis no laukiem

Avatar

By matiss_ 05.10.2008 19:56:18

Member · 353 comments

patikās daudzie kalni kas gāja augšup !

Avatar

By Janiss 05.10.2008 19:58:30

Member+ · 578 comments

beidzot trase, ko var nosaukt par MTB

Avatar

By artsv 05.10.2008 20:43:56

Member · 53 comments

Ritīgi laba trase it sevišķi tie kalni beigu daļā.Diena  izdevusies pa 100%.Labi ka neslinkoju un aizbraucu.Prieks arī par Saramotinu:)

Avatar

By wheelie 05.10.2008 20:52:42

Member+ · 2,599 comments

Aleksejam vnk. - Bravo!


keep rollin'

Avatar

By av 05.10.2008 21:11:50

Member+ · 405 comments

trase super!!! Šoreiz pietrūka, kas ēdams pa ceļam (kaut kāds banāns). varēja uztaisīt arī powerbar, kā otro dzirdīšanas punktu. Šķiet šīs tas līdz galam nebija izdomāts....
tas tā, laikam jau pašam vairāk par sevi jāparūpējas.

paldies pārējais vienkārši ideāli!

Avatar

By Bomzis 05.10.2008 21:47:37

Local.Auth · 1,215 comments
Janiss wrote

beidzot trase, ko var nosaukt par MTB

tas MTB sākās tikai ar to vietu kur šogad notika Philips MTB smile Kopumā bija jauki atkal izbraukt jau izbrauktas vietas smile Bija arī jaunas odziņas ... paldies! No starta sākuma jau likās ka tāds tipiskais SEBa parketnieks vien būs ... labi ka tā nebija smile


Nav vieglu trašu ... bet ir par lēnu mīts
/Daniels/

www.livelo-team.lv

Avatar

By bonuss 05.10.2008 21:48:47

Member+ · 148 comments

Jaa nu Motjas brauciens brugja kalnaa bij reali skataams, resect - tas ir liimenis.

Avatar

By 19 06.10.2008 00:20:41

Local.Auth · 630 comments

Es tik domāju ko ta igauņi padomās par Laviju...viens dzirdināšanas punkts bez paikas uz 78km...Nu labi uz apli respektīvi 39km, bet tomēr... Japiņa kungs jau varēja mazliet iztērēties ēdienam vai vismaz otram dzeršanas punktiem, bet tā jau tāda sausa mutes dzesēšana, jo diemžēl šāda bēdīga pieredze jau ir bijusi SEB'os. Žēl tikai ka tik labā/lielā pasākumā tādi feileri... Nod****t jau nav māka bet ja tev nekas uz 78km nav paņemts līdz paļaujoties uz normālo praksi ka trasē dod arī kautko ko pažļembāt tad vienā brīdī iestājās vilšanās un pilnīgs lauznis! Nez kāpēc prātā nāca Tartu RM. Šķiet ka tomēr vajadzēja neizvēlēties Latvijas preci un doties uz Haanju


Avatar

By Eduards 06.10.2008 00:45:26

Member# · 2,686 comments

Brīnumaini visiem gadās, tieši tad kad slāpst vai gribas ēst, tad pēc 1/2 km ir dzeršanas punkts. Man gan tā nekad neveicas, pat ja trasē ir 3-4 dzeršanas punkti, tapēc to ko vajag, ņemu sev līdzi pats.

Avatar

By a51 06.10.2008 01:18:05

Member · 186 comments

Nu veci jus esiet sportisti vai kaut kadi ņurņaki?Šīs nebija nekads tautas maratons kur baro ar pīrāgiem visu ceļu, šis bija nopietns maratons jau pietuvināts ''pro'' mačiem, te katram pašam jadoma ko ēdīs un kad ēdis un nav ko čīkstet. Tieši tāpec Moķa atveda visiem ''spicajiem čaļiem'' pa 5 minūtem. Tas ir cits līmenis, Jums kungi bija iespeja to izmeiģināt, par to vajadzētu priecāties!

Last edited by a51 (06.10.2008 01:20:20)