Universālās distanču slēpes

Avatar

By Septinji 19.01.2016 13:01:52

Member · 1 comments

Svecināti,

Esmu iesācējs distanču slēpošanā un doma ir iegādāt universālās distanču slēpes, klasiskajam/slidsolim. Jautājums, vai uz šo variantu neatiecas teicies ''kas der visam neder nekam''? Labprāt uzzinātu viedokli no pieredzējušākiem slēpotājiem.

Paldies

Avatar

By k19 19.01.2016 13:32:52

Member · 231 comments

Viss atkarīgs no budžeta un līmeņa kādā gribi slēpot un izmantošanas biežuma. Ja paša prieka pēc 1-2x nedēļā, ņem tik ciet universālās... nav problēmu.
Galvenā problēma ir slēpju garumos, slidsolim ir par 15-20 cm īsākas slēpes. Jo garākas slēpes slidsolī, jo zudīs spēja "valdīt" pār viņām.  Tad nākošais būs cietība jeb vai varēsi pēdu iesmērēt.

Ja nauda atļauj jāņem divus pārus.

Ir protams nianses - piem. var arī stumties klasikā ar slidsoļa slēpēm un slidsoļa zābakiem.

Avatar

By Maa 19.01.2016 13:37:01

Member · 50 comments

Ja vēl īsti neproti slēpot klasiskajā vai slidsolī, bet vēlies saprast kāds slēpošanas stils labāk padodas/patīk, tad ņem universālās. Es ar universālajām slēpoju 2. gadu un esmu sapratis, ka labāk tīk slidsolis, tapēc nākāmās spēpes noteikti būs slidsoļa.


.

Avatar

By averza 19.01.2016 13:48:21

Member++ · 5,039 comments

Iemācījos slidsoli ar universālajām slēpēm, vēlāk iegādājos slidsoļa slēpes un tagad ar universālajām slidsolī paslēpot vairs neprotu, slēpes ķeras un vispār sajūta, ka labāk taisu pašnāvību uzreiz smile. Tātad mana budžetīgā optimāla formula: entry-level slidsoļa slēpes, tad vēl vienas slēpes ar rieviņu klasikai un nesagatavotām trasēm (jebšu slēpoju mežā, kur acis rāda, un nav jāčakarējas ar pēdas smērēšanu). Ar zābakiem gan var iztikt vieniem - vai nu klasikas, vai kombi (dārgākas).

Avatar

By JanisRo 19.01.2016 15:03:31

Member · 558 comments

tas ir tieši mans gadījums pirms kāda laika. Bij tā ka līdz sava komplekta iegādei slēpes ņēmu nomā un braucu pamatā slidsolī (jāpiebilst ka nomas slēpes - kā jau nomas, ne tur slidsoļa, ne kā; kantes nodzītas, zābaki zemie, whatewers).
Nu un kad lieta nonāca līdz pirkšanai, ieslēdzās latvietis praktiskais un paņēmu Kombi, ķip baigi slēpošu klasikā. Skaidrs ka arī ar tām slēpoju tikai slidsolī; tas Kombi bij lieki.
Tagad esmu ticis pie tīrā slidsoļa un pie tā arī palicis. T.i ja grib smuki slēpot klasikā, tāpat tas notiek praktiski tikai pa koptām trasēm.
Ja kādreiz uznāks mendelis, nopirkšu mežinieces, lai var pa krūmiem mīcīt.
Iesaku pabraukāt ar nomas slēpēm, apdomāt kas labāk patīk, un tad uz pavasara atlaidēm iegādāt komplektiņu nākamai sezonai. No man zināmajām nedaudzajām nomām Vanagkalnā piedāvājums modeļu ziņā ir virs vidējā.


Kāpēc tad jūs braucat ar to riteni, ja jūs visu laiku krītat? (© dakteris)

Avatar

By edgarsbaltins 19.01.2016 17:11:37

Member · 310 comments

Pamatā pievienojos šim kopīgajam viedoklim, ka labāk ir divi slēpju pāri. Pats personīgi braucu ar vienām universālajām slēpēm. Pirku tādas , jo pie manas dzīvesvietas tuvumā nav slidsolim ierīkotas trases, tikai entuziastu iedzītā špūre, ikdienā tomēr dārgi līdz tādām uz stundiņu aizbraukt, tomēr ja sanāk un gribas kādās sacensībās nobraukt , kaut veselības grupā , var nākties rēķināties ar trasi tikai slidsolim, tā pat man patīk iebraukt mežā un purvā (būtu vajadzīgs pārgājienu slēpju pāris nr3). Mans slēdziens , ja nav ambīciju kapāt diezgan sportiski , var iztikt ar universāli, nianse , jāapgūst smērēšanas pamati, īpaši klasikai, lai gan arī slidsolim tas nav mazsvarīgi. Slidsoļa slēpes labi iesmērētas slīd labāk , un esot blakus tādam vīriņam var dabūt psiholoģisku traumu, kamēr Tev putas abos galos stumjoties , tikmēr viņš bez iespringuma aizslīd garām, pieredze. Mans ieteikums būtu vairāk vadīties no iespējām ikdienā slēpot mājas tuvumā, ņemt unniverāļus , tad laika gaitā attīstīties, ja nauda būs un sniegs būs . Pagājušajā un aizpagājušajā bija tikai divas dienas, kad tiku uzslēpot.

Avatar

By gaga 19.01.2016 19:27:48

Member+ · 2,160 comments

Ja blakus ir laba, iebraukta klasikas trase tad var domāt varbūt par combi, citādi vai nu pārgājiena slēpes vai slidsoļa.

Avatar

By JanisRo 20.01.2016 09:32:15

Member · 558 comments

Ja kas - OZK starta laukumā kaut kādos brīžos notiek Fans nodrošinātie slēpju testi


Kāpēc tad jūs braucat ar to riteni, ja jūs visu laiku krītat? (© dakteris)

Avatar

By Imants2 20.01.2016 11:26:36

Member · 77 comments

Nepretendēju uz eksperta viedokli, bet es universālas slēpes nepirktu. Nav nācies ar tādām slēpot, tādēļ varbūt mans viedoklis ir nekorekts. Man šķiet baigais čakars smērēt pēdas zonu klasiskajam stilam, pēc tam no tās pašas slēpes kasīt nost parafīnu vai klīsteri vai ko nu tur kurš klāj virsū pēdas zonā, un smērēt, lai slēpotu brīvajā stilā. Pēc tam atkal klāt parafīnu vai klīsteri, tad atkal nost un smērēt priekš brīvā stila... Pārāk sarežģīti. Es sev turu samērā labas brīvā stila slēpes un ne tik labas klasiskajam stilam, kurām pēdas zonā lieku universālu klīsteri. Nožēloju, ka noskopoju pārdesmit latus un nenopirku ar jau iestrādātu pretslīdēšanas materiālu pēdas zonai. Un noteikti nepirktu slēpes janvāra beigās. Februāra vidū parasti slēpošanas inventāram jau ir vērā ņemamas atlaides.

Avatar

By jaja 20.01.2016 16:26:35

New Member · 1,271 comments

man kā reiz ir tādi salomoni universālie. Varu pa lēto pārdot. Nobraukts apmēram 150KM.
Nepiedomājot nopirku, un sakarā ar to ka slēpoju 99% slīdsolī īsti labi man tās nepatīk. Ja kas var ievērtēt sarunājot  Āgenskalnā. Pa to parka trasi.


Te kaut kas būs, kaut kad.

Avatar

By Aģents Ilze 20.01.2016 22:41:32

restricted · 765 comments

Te ir spēkā vecā labā gudrība - kas der visam, patiesībā neder nekam.
Pats interesantākais apvienojums divi vienā, ko esmu jelkad redzējis, ir suņu būdas un ripzāģa apvienojums, pie kam darbojošs abos režīmos. Kādreiz ielikšu bildi.

Avatar

By imurs 21.01.2016 09:28:26

Member · 19 comments

Es arī nopirku universālās slēpes. Sākumā likās, ka baigi labi viss, bet pēc pāris braucieniem sagatavotā trasē, saprotu, ka klasikas špūri izmantoju tikai braucienos uz leju, lai atpūtinātu kājas.
Šito gadu nobraukšu, uz nākamo sezonu noteikti pirkšu slidsoļa slēpes.

Avatar

By velonoobs 21.01.2016 23:26:22

Member · 36 comments

Lai gan daudz kas ir atkarīgs no trases (vai ne-trases), kurā esi plānojis slēpot, taču pēc pieredzes saku, ka universālās ātri vien gribēsi nomainīt pret tieši klasikai vai slidsolim atbilstošām slēpēm. Es vados pēc savas pieredzes - nopirku Rossignol X-Tour slēpes un combi zābakus (X5). Rezultātā 99% no laika noslēpoju lauzītā slidsolī (jo uni slēpes normālai slidsoļa tehnikas piekopšanai par garu). Uzreiz pēc sezonas atbrīvojos no komplekta un iepirku adekvātu slidsoļa komplektu.

Last edited by velonoobs (21.01.2016 23:26:45)