SEB MTB maratons, 5. posms, Cēsis

Avatar

By hilss 27.07.2008 19:37:43

Member+ · 865 comments

Tikko gribēju rakstīt, ka laba trase, ka šoreiz visi ļoti pieklājīgi brauca. Bet nekā, atkal, diemžēl, ir cietušie. Tikai nevajag atkal vainot organizatorus. Katrs pats atbild par savu rīcību.

Avatar

By artsv 27.07.2008 19:47:08

Member · 53 comments

Trase vienkārši kaifīga it sevišķi extrēmie nobraucieni.Brauciens baudāmākais no visiem šī gada posiem.Paldies organizatoriem!

Avatar

By EdgarsJ 27.07.2008 19:51:32

Member · 129 comments

Visiem cietušajiem novēlu ātru izveseļošanos!

Trase riktīgi patika! Esmu guvis pilnīgu satisfakciju!!! Bija pietiekami grūti, ļoti karsti un ļoti interesanti! Paldies organizatoriem!

Par tiem kritieniem. Savām acīm redzēju, kā ātrā nobraucienā džeks atskatījās atpakaļ un tad nogrieza cēļu aiz viņa braucošai meitenei. Visu cieņu meitenei, viņa spēja savaldīt ričuku. Diemžēl ātrumi tur bija tik lieli, ka numuru nepiefiksēju. Trakākais bija tas, ka brīvs bija viss ceļa platums! Tā, ka daudzuiem un ļoti DAUDZIEM jāmācās braukšanas kultūra!

Last edited by EdgarsJ (27.07.2008 19:52:22)

Avatar

By av 27.07.2008 19:54:18

Member+ · 405 comments

startā, uz reiz pēc asfalta viens VEPRIS(ap 100kg) uzbrauca virsū mazai meitenei(svars uz pusi mazāks), rezultātā nogāza (nopietni nobrāzumi un sasitumi). Protams, "džentlmenis" neapvaicājās un aizbrauca, atstāja trases vidū starp lidojošiem velobraucējiem. Pazīmes  zilā maikā, svars ap 100kg.
Ieteikumi: lūdzu nebrauc nākamajās sacensībās!!! Negribas jau nu draudēt, bet.... cerams, ka tevi neatpazīs....
Gadīties jau var visādi, bet tad palīdzēt jau nu varēja....
ps: meitene trasi nobrauca ... rezultāts: labs psiholoģisks trenniņš....

Avatar

By hilss 27.07.2008 20:11:09

Member+ · 865 comments

Pēc katra SEB posma šeit arvien vairāk parādās drūmas ziņas par kritušajiem, cietušajiem, neapmierinātajiem. Kaut kā pašam arī zūd gribēšana SEB'os piedalīties. Vismaz tautas klasē. Vai par iemeslu tam ir  dalībnieku ziņā neaktīvais velo.lv forums? Vai vienkārši tādas atsauksmes ir vienmēr pēc lielu cilvēku masu ar dažādu sagatavotības līmeni pasākumiem? Vienmēr kādam taču nepaveicās, vai tā ir?

Avatar

By tomsdlv 27.07.2008 20:41:53

Member · 273 comments

trase bija cik jābrauc lejā tikpat arī augšā. Patika pagaidām labākā SEB trase. Nebūtu bijuši trakie putekļi pa granteni būtu vispār labi. Riebīgi palika kritiens pirmajā nobraucienā un ātrās palīdzības sirēnas

Avatar

By Baltais 27.07.2008 20:42:44

Local.Auth · 5,425 comments

e-biker, izskanēja arī doma, ka neuzvarot 4x sogad, ari 2009. gada vares braukt T M


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!

Avatar

By FOX 27.07.2008 20:42:54

Member+ · 5,297 comments
e-biker wrote

izrādās 500 nr tomēr ir uzvarams, 1x tā varētu būt bijusi nejauša sagadīšanās, bet 2x šajā sezonā norāda uz 500 nr līmeņa krišanos smile

Izlasi sacensību nolikumu un visu sapratīsi! smile


TREK Supercaliber

Avatar

By tama 27.07.2008 20:50:35

Member+ · 23 comments

Atļaušos uzrakstīt tās sievišķās braucēju daļas vārdā, kas ne vienmēr ar pilnu šusi nesās lejā pa visiem nobraucieniem, it īpaši tiem, pirms kuries skaidri un gaiši rakstīts "samazināt ātrumu", kam seko 3 uz leju vērstas bultas. Es domāju, katra no mums tur arī samazinās ātrumu un brauks uzmanīgāk, - cita vairāk, cita mazāk. Tāpēc godātie vīrieši, kas mīl augstāko riska pakāpi un pēc tam lepni stāsta par ātrumiem, ar kādu paņēma to vai citu nobraucienu,- brauciet, bet nelamājaties uz piesardzīgāk braucošajām meitenēm un nebļaujiet "malā, malā!!!", kad viņas jau tā brauc pa pašu malu. Cik sāpīgs šodien  izskatījās meitenes no sporta klases kritiens tajos akmeņos (milzīga izmēra šķembās), kas Žagarkalna pakājē, kad tautas klases ātrā gala ērgļi viņai uzkliedza un lika pavākties malā, kaut vietas tur atliku likām. Meitene satrūkās, parāva stūri un krita. Un cik patiess pēc tam izklausījās viņas solījums vairs nebraukt SEBos, bet tikai igauņu ELIONos, jo te viņai riebjas tie nevietā un nevietā bļāvēji. Tikai nevajag tagad teikt, ka nav tad ko braukt.  Vajag gan braukt, bet jāciena vienam otru.
Skumji par tiem, kas tagad slimnīcā vai mājās ārstē sasitumus un nobrāzumus.. Lai jums ātra izveseļošanās!
Organizatoriem paldies par trasi, bija grūti, bet ir gandarījums par paveikto, it īpaši pēc 2xŽagarkalna un pārējām divas reizes izbaudītajām "odziņām":))

Avatar

By Janiss 27.07.2008 20:54:10

Member+ · 578 comments

tama izsaka neabšaubāmu patiesību ...

Avatar

By sixtym 27.07.2008 21:19:58

Member · 85 comments

Mīļā tauta,pirms ieraugāt smiltis vai granteni nu neliekat pa mēmiem taču,bet uzminat,...tik daudz stulbu kritienu sev visapkārt redzēju pirmoreiz,braucu no 7 koridora!
Un vēl,tie tirliņi kas lido no kalniem un pēc tam nespēj savākties jo nav paredzējuši notikumus un mēģina nodzīt no špūres,sprandu apgriezīšu ja noķeršu.

Avatar

By eddgars 27.07.2008 21:22:46

Member · 17 comments

Turpinot tamas tēmu..
Izlaidu iepriekšējo posmu, tāpēc atkal vajadzēja nobrauk no vidējiem koridoriem. Labi, ka šo maču uztveru bez stresa, jo atkal varēja pavērot cilvēku uzvedību. Pasmieties kā veči iespringst. Cenšas iebāzties kaut kur startā; uzsākot kustību- ik pa 5m bremzē utt. Sportā ir jāapzinās sava vieta! Ja startē no beigu koridoriem (regulāri), tad tā arī ir tava vieta un nav ko stresā mēģināt kaut ko izkarot, jo parasti tā karošana beidzas pēc pirmā kalna (uz augšu, uz leju, protams, stipri..), trenētākajiem- ap 10.km un tad tāpat ir atkritiens. Jāmācās vienmērīgi braukt (lai gan runa nav par bērniem), tad arī nebūs starta stresa un varēs nobraukt visu distanci, nevis beigas kaut kā, uz vieglajiem galiem saslēdzot, nopedalēt! tad arī būs prieks par maču, nevis citus saudcot par muļķiem (maigi teikts), un domājot, ka tie citi tieši ir iztraucējuši gonku. Runāju par kategoriju, tādi nav visi, bet daudzi.


Tu nevari uzvarēt, ja baidies zaudēt!

Avatar

By edddy 27.07.2008 21:36:21

Member · 78 comments

Lai ar nācās izstāties jau pēc 10 km ar baranku aizmugurē. Tomēr novēroju, ka tauta ir traka, lai neteiktu vairāk. Sporta startā asfalta nobrauciena laikā dzekiņš ietesa priekšā esošajam aizmugurē un norāva uz mutes, iespējams priekšējais piebremzēja, nezinu.
Vai tiešām nobraucienos ir jāveic slaoma cienīgi manevri riskējot ar savu un citu veselību un iespējams pat ar dzīvību, īpaši braucot barā? Būtu jāpiemēro kādi diskavalifācijas vai citi paņēmieni. Distance taču ir pietiekami gara varēs izpausties cik sanāk un ja jau startē no beigām tad iespējams tur ir arī tava vieta.


Jāmin

Avatar

By kickerram 27.07.2008 21:42:22

Member · 82 comments

Trase super, lai gan sākumā kkas ar plaušām bija noticis un pēc 10 km. likās, ka būs jāmet miers, tomēr iebraucot mežā uznāca otrā elpa un beigās pat spēks palika pēdējā kāpumā ar 2-7 uzmīt, par to man pašam prieks. Bet kopumā tiešām paldies organizatoriem par lielisko trasi un tas jau bija gaidāms, ka atkal būs bļāvēji, kuriem kalni par lielu, strauti par dziļu un tā tālāk, tieši kāpēc iepriekšējā posma, kur viss bija par plakanu.
Runājot par disciplīnu, pieklājību un apdomu trasē, man šķiet, ka organizatoriem ajadzēja pie reģistrācijas tās lapeles vietā par sporta traumām (arī to vajag zināt) izdalīt velo.lv atrodamos instrukciju par braukšanas kultūru distancē (tad, iespējams, lapiņas par traumām nevajadzētu). Šodien distancē gan redzēju dažus kritušos un man priekšā arī divreiz notika kritieni (viens no tiem laikam bija mazo bērnu "nonešana" pēc starta asfalta). Bet nekādi nopietn incidenti vai bļaustīšanās nebija.

Avatar

By egils13 27.07.2008 22:26:33

Member+ · 1,204 comments
see wrote

zinot tautu organizetajiem vajadzeja manuprat savadaku trasi

Trase bija tieši tāda, kādai tai ir jābūt. bet tautai braucot uz MTB sacensībām, tomēr vajadzētu arī nedaudz mācēt braukt. būs žēl, ja Japiņš ieklausīsies šajās vaimanās un nākamgad Cēsu posms tiks padarīts vienkāršāks. (nav nekas pret to, lai Tautas klasei veido atsevišķu trasi, bet tā ir utopija)

Avatar

By trops 27.07.2008 22:33:46

Member · 546 comments

To tama:Pieminētais bija Ozolkalns,pie viņa arī vecā kamaniņu trase(mazliet varēja redzēt).


Puisis no laukiem

Avatar

By viks 27.07.2008 22:44:00

Member · 283 comments

lielisks posms neskatoties uz upuriem.
Trases apskate + pienācīga sagatavošanās (ēšana, tehnika, fiziskais) dod arī rezultātu. Nesaku, ka māku ļoti labi braukt, bet nu daudziem ir jāmācās vēl daudz. Taisnība te vienam bija par bremzēšanos pirms smiltiņām u.t.t. smile. Bet nu strādājam, strādājam. Gaidam bildes......

Avatar

By _XXX_ 27.07.2008 23:09:04

Member · 5 comments

jāsaka milzīgs paldies Cēsu kolēģiem, kas sarīkoja šādu trasi. Tas ir tas, ko vajadzētu sagatavot katrā no posmiem. Jā, Cēsis ir tomēs ar lielākiem pauguriem un foršāku apvidu nekā pie manis Kandavā. Es noņemu cepuri organizātoru priekšā.
Tagad tādas skarbākas lietas par to braukšanas kultūru. Diemžēl piekrītu visiem, kas saka, ka lielākā daļa kritienu ir tikai debīlu , agresīvu un uzpūtīgu pāvu dēļ. Es redzu kā brauc sporta klase un varu apgalvot, ka tur arī ir tādi, tikai mums tomēr lielai daļai ir riteņbraukšanas pieredze un tiekam ar viņiem galā. Lai nu ko, bet nobraukt un arī uzbraukt kalnos es protu, kā saka esmu "gorņaks", bet tas ir jāmācās, lai brauktu no kalna bez bremzēm. Un tajā brīdī arī jāņem vērā, ka blakus esošais var nemācēt un ir bailīgāks.Cienīsim otru, lai vai kā. Un kādam veltīt pretīgus pārmetumus ir nepieļaujami. Neviens neesam perfekti.
Runājot par 500 Nr jeb Jāni Ozolu. Esam labi paziņas. Viņš nav švakāks, bet nolikums viņam neļauj vairāk vinnēt. Kam viņam to sporta klasi ja to negrib. Viņš ir parasts mirstīgs strādājošs pilsonis , kuram daba devusi šo enerģiju. Nevienam nav tiesību neprofesionālam sportistam piespiest braukt sporta klasē. Nostāviet 8-9 stundas velo veikalā aiz letes un tad treniņš. Kas tie par murgiem , ka kādam kaut kur obligāti būtu jāstartē.
Nav viņš monstrs un arī pārcilvēks. Visu cieņu, lai katrs pēc darba tā brauktu.
Labāk mēģiniet šeit ko pārspries , arī kādas ierosmes rast nākamajām sacensībām, lai organizātoriem ir skaidrāka vīzija par visu šo pasākumu.
TRASĒM IR JĀBŪT ŠĀDAS GRŪTĪBAS PAKĀPĒ. Es jau rakstīju iepriekš TAS IR MTB (kalnu divriteņi)

Avatar

By Arion 27.07.2008 23:16:32

Member · 30 comments

Jā, šodien bija forši it īpaši braucot pa mežu un upītēm, jo citur bija parāk karsti..
Cēru, ka nakotnē būs arī tādas interesantas trases, vienigais, gribētos, lai daži braucēji cienīja citu cilvēku veselību, ja viņiem paša sava nav svarīga...

Avatar

By raiter 28.07.2008 00:21:59

Member+ · 3,346 comments

Cēsu trase bija laba, visvairāk organizatoriem paldies par iesākumu. Cēsu startu vienmēr gaidu ar bažām, par nobraucienu tautas masās. Šoreiz Pēc asfalta pa ielu, ļaudis bija izretojušies, un brauciens uz leju bija patiešām brīvs (tas  3. koridora rajonā), kas gribēja varēja brīvi apdzīt, kas ne - brīvi ripināt. Tur arī nekādus zavalus neredzēju.
Vizuāli ļaudiskrita mazāk kā Kuldīgā, šķiet vienu kritienu redzēju uz līdzenas vietas , tur vīrs malā stāvošu aizķēra. Pēc orgu-u ziņām slimnīcā nokļuvuši 3 cilvēki, smagākais tas pusisi kam dakša nolūzusi. Bet ar to jārēķinās - tas tiešām sports, un vienam nauzmanība, citam tehniska neveiksme, visādi var gadīties. Finišā vēl dažus asiņainos un nobindētos redzēju, bet tie jau visi smaidigi bija.
Vēl par tras i -tā pirmās puses skriešan tomēr bija par garu, un otrās daļas mežs ar klaniņiem kaut kā tās sākuma mokas man neatsvēra. Cēsis un finišs pienācā ātri un pat negaidīti...
P.S. Veselību visiem cietušajiem. Lai Ogrē atkal ir uz līnijas.


Avatar

By Eduards 28.07.2008 00:47:15

Member# · 2,686 comments

Nu nevar nevienam pavēlēt, kur viņam startēt un kur nestartēt. Un ja arī nolikumā ierakstīts kā šobrīd, nevar neviens aizliegt izcīnīt 992 punktus, kas nav 1000.

Jā, ir normāli braukt galvgalī. Arī tur ir interesanti. Katram savs. Nedomājiet, ka Jānim tās uzvaras nāk baigi viegli. Vai dzirdējāt, cik stundas treniņos jānobrauc?

Avatar

By r_s 28.07.2008 08:35:43

Member+ · 1,534 comments
fusio wrote

... lai gan ap 10km pārsprāga riepa, bija ļoti daudz kritienu un bīstamu situāciju...

hmmm. tiešām dīvaini, ja jau tev pārsprāga riepa, tad jau kritieniem nevajadzēja būt smile

brauciens bija interesants un grūts (vairāk jātrenējas). citiem tas izrādījās sarežģītāks par meistarību sad
pēc pirmā nobrauciena meitenes bija sakritušas čupiņā uz grantenes un jau cēlās augšā. pēc otrā nobrauciena centrā viens braucējs vienatnē krita līkumā un velo rāmis trāpīja nākamajām tieši zem priekšas rata. tad bija tas ar salauzto dakšu.
pēc otrā ūdens šķēršļa blakus braucošā meitene sāka aptuveni šādi "kas #$%!^ tas #$%^$@ par ātrumu tagad ieslēgts $&#$@%". atzīstās, kurš meitenei nepareizos ātrumus saslēdza!!!!!

Avatar

By doublefacy 28.07.2008 09:30:42

Member · 54 comments

Man shitaa bija pirmaa SEB MTB gonka un jaasaka diezgan iespaidiigi smile Man rixtiigi patikaas, tikai mazliet likaas pagruuta, njemot veeraa, ka liidz shim tikai pa liidzenu asfaltu biju braucis. Galvenais, ka pats dziivs, jo likaas, ka braucu uz robežas, lai neparautu uz aciim smile Njaa un tomeer laikam jaanopeerk velo bikses, jo nejaushi kaapot nost no ritenja sapleesu shortus sad Bet kopumaa ar rezultaatiem esmu apmierinaats un ja kaadam intereseee - teku bildes http://velo.bf.rtu.lv Trases pārpratumu deelj diemzheel nav sporta klases starta sad

Avatar

By ligangr 28.07.2008 09:58:06

Member+ · 48 comments

Trase patiešām smuka, nobraucieni fantastiski... Labi ka lietus nebija big_smile


Pretvējš ir vienmēr, ja ātri brauc

Avatar

By Dachuks 28.07.2008 10:04:01

Member · 59 comments

Visgrūtāk man bija noskatīties kā Burusports meitenes jau nofinišējis komandas biedrs ik pa laikam stūma kalniņos pēdējos 5 km! Nu vienu apdzinu, bet otrai pietrūka spēka! Trasē uz to noskatīties bija pagrūti..... nu man negāja tik viegli, bet ar šādu atbalstu es varētu tikt arī uz 3 vietu grupā - mierīgi! Tā mana lielākā sirdsāpe!

Puiši šoreiz ļoti kulturāli! smile

Avatar

By Eduards 28.07.2008 10:08:03

Member# · 2,686 comments

Nu pasaki taču tiesnešiem. Varbūt pirmajā reizē arī nevajag rakstīt oficiālu protestu, taču mutiski informēt par skādi nenāktu. Vajadzētu tā, ka ja kādu  redz atgriežamies trases beigu daļā, tad ir DSQ. Stūma kādu vai nestūma, nav svarīgi.

Avatar

By burkanbeins 28.07.2008 10:12:28

Member · 1,082 comments
r_s wrote

blakus braucošā meitene sāka aptuveni šādi "kas #$%!^ tas #$%^$@ par ātrumu tagad ieslēgts $&#$@%". atzīstās, kurš meitenei nepareizos ātrumus saslēdza!!!!!

nu es tas nebiju big_smile big_smile big_smile

bet trase laba, lai ko teiktu kāds, kuram par grūtu, par vieglu, vai pārāk kalnaina (tas vispār hīts, tad liec plānās riepas un mauc pa šosi tikai, šiem ričukiem pat nosaukumā kaut kas ar kalniem vai tik nebij, vai iemācies šahu spēlēt) Lai gan pirms braukšanas domāju, ka pēc gonkas būs bail tur atgriezties (visi biedēja par briesmīgajiem nobraucieniem utt), tad nobraucieni izrādījās samērā viegli, un, ja nesēdi astē kādam ar beigtām bremzēm bet gan tādam, kas močī pa pareizām trajektorijām, nevienu neaizķerot, tad var turēt līdzi un riskēt tikai pats ar savām riepām un rokām, un pēc tam brīnīties - izturēja smile) Tā kā šajā trasē arī pēc gonkas kādu reizi varētu izbraukt smukā tempā, tikai savējo bariņā.

Paldies organizatoriem par trasi, ūdens šķēršļiem un pārējo. Pēc sacīkstes sāku meklēt draudzeni, kas brauca Montavitā, diemžēl bija tāds bariņš ar viņu tai skaitā apmaldījušies Cēsīs it kā slikto zīmju dēļ - pašam braucot ar vienā vietā bija tā, ka ja priekšā nebūtu bars, tad īsti neapjēgtu - galu galā viņai bija 46 km nobraukti tautas klases distancē, bet pašai par to prieks, gonku beigās kāds atsaucīgs kungs no organizatoru komandas, kuram bija kontakts ar pēdējo mašīnu, apmēram apstāstīja, kur varētu atrasties, nu, daļēji pašu vaina, daļēji trases marķējums tieši Cēsīs, bet gala beigās visi priecīgi - un pat putru dabūjām no pēdējiem krājumiem! :DD

Gandarījums par izdarīto un labi pavadīto laiku milzīgs, un vēlreiz paldies organizētājiem.