SEB MTB maratons, 4. posms, Kuldīga

Avatar

By trops 15.07.2008 12:20:54

Member · 546 comments

Njā šīs sacensības man ilgi paliks atmiņā! Kā nekā piedalījos pirmo reizi un uzreiz jau asfaltētajā posmā salauzu atslēgas kaulu, bet neskatoties uz to nobraucu visu trasi, bet nu gadās smile Kopvērtējumā man ļoti patika, visi bija ļoti laipni un saprotoši kā arī trase bija interesanta, ja neskaita tos līdzenos posmus smile Tagad laikam diemžēl sanāks izlaist 5. posmu, taču 6. posmā piedalīšos obligāti smile

Varonīgi.
Laikam jau pirmais atslēgas kaula lūzums. Ar sacensībām steigties nevajag,piemēram, mūsu pagasta felšeres meita pārlauza lauztajam atslēgas kaulam pieskruvēto metāla plāksni. Ja pareizi atceros, tad pat slīmības lapu dod uzreiz uz sešām nedēļām. Pēc brauciena satiku vēl vienu ar lauztu atslēgas kaulu,nepaprasiju tik no kuras klases.
Lai labi saaug.


Puisis no laukiem

Avatar

By raiter 15.07.2008 15:09:12

Member+ · 3,346 comments
burkanbeins wrote

tas ir sviests, ka šāda līmeņa sacensībās tiek izmantotas šādas metodes kā vilkšana, velo pārnešana koridoros pāri galvām, līšana iekšā koridoros, utt. ((

Piekritu burkanbeinam un vēl šeit paustajam viedokliem, ka diez vai viens vai otrs atsevišķs cilvēks, kurš vietas prot izcīnīt tikai pirms starta (t.i. ielienot ne savā koridorā), bet trasē sevi parādīt nevar, - diez vai tāds mums pārējiem tos braukšanas svētkus sabojās. Protmas, ka nevar jau pievērt acis un visiem ļaut iekāpt 1. koridorā.
Ja IJSA šai forumā ieskatās, dar noteikti ka braucēju Nr160. un vēl kādu pieskatīs nākošreiz rūpīgāk. Nezinu kā ir UCI noteikumos un kā arī SEB nolikumā, bet par atkārtotām šitādām izdarībām būtu lietderīgs DSQ uz visu sezonu.


Avatar

By Uvis Avens 15.07.2008 15:39:28

Guest

Nr. 160 pēc pagājušā gada tautas klasē godam brauca visiem pa priekšu un godam nopelnītā pirmajā koridorā. Un šogad pierāda savu varēšanu sporta klasē, ja džeks izdur riepu un pārdzīvo rezultātu (tas ir saprotams), emocijas utt.... Sorry, ka kāds tika aizvainots, ko es zinu! ....man nemaz nenāktu pārmetumi par draudzīgu palīdzēšanu savai māsai, jo kā jūs paši minat Tautas klasē mēs atpūšamies. Ja es braucu piestumju un pavelku, ja tiesneši nefiksē tad viss ir o.k galvenais sasnieg finišu!!! Es nezinu, kurš šeit ir tā aizvainots ? Piem. Man ir bijušas situācijas startējot no pēdējā starta koridorā, kad tautas sportists vai atpūtnieks, kurš nevar pamīt tevi labāk nospiedīs mālā iegrūdīs krūmos, bet neļaus paraukt garām un tad gan ir par ko apvainoties, ja pēc pieprasījuma, lūdzu ignorē !!! Ja kāds grib, ko jautāt droši rakstiet, man ir sanācis startēt ne tikai velo masu pasākumos, bet arī cita sporta veidā starptautiskās sacensībās un arī tur publika izstrādā dažādus neadekvātus gājienus un spēka neaprēķināti triecās uz finišu. Paldies, ka mēs saprotam un atbalstam sacensībās, un paldies tiem, kas organizē.

Avatar

By edgars 15.07.2008 17:05:01

Member · 29 comments

Manas pārdomas par starta procedūru , ja nav un tiešām nav iespēju startēt pret kalnu , tad ir iespēja atrast vienkārši lielu pļavu , šādā formātā ātrumi arī būs krietni zemāki un kritieni mazāk sāpīgi ( vismaz pašam )
Cita izeja likvidēt masu startu un startēt pa koridoriem fiksējot katra individuālo laiku no starta brīža līdz finiša brīdim
Un visbeidzot trešā iespēja ir pagarināt distanci . piemēram līdz 100 km , tad startā tādas steigas nebūs , būs jādomā kā sadalīt spēkus pa visu distanci , diemžēl 40 km pa gludo tāds sprints vien ir pat pašiem nesportiskākajiem tauteniekiem , par sportisku ambīciju dzītiem pilsoņiem nemaz nerunājot

Avatar

By Mr.Fix 15.07.2008 18:02:31

Guest

Ja kādam vai kādai ir vajadzīgs tikai ieraksts finiša protokolā kādā no augstajām vietām, tad stumšana, vilkšana, grūšana ir tieši laikā, bet vai šādā veidā gūta uzvara rada gandarījuma sajūtu?

Avatar

By Eduards 15.07.2008 20:15:03

Member# · 2,686 comments

Smieklīgākais, ka tautas klasē tagad balvās vairs nedod pat kafijas dzirnaviņas. Vienīgais gandarījums ir tikai internetā rakstītajās ciparu virknēs.

Avatar

By edddy 15.07.2008 20:38:45

Member · 78 comments

Ar vilkšanu vai piestumšanu būtu jācīnās, bet tikai sporta klasē, jo tautiniekos vai citos lielākos pasācienos (Vienības, Rīgas maratonos) kur brauc ne tikai sportisti, bet arī ģimenes vai draugu pūlciņi, vilkšanu būtu jāatļauj. Ne jau visas to dara dēļ rezūltāta, bet arī dēļ pasākuma un prieka.


Jāmin

Avatar

By ugis 15.07.2008 21:31:43

Member+ · 412 comments

Hm, un man škiet ka te, arī parādās tās bīstamās situācijas, kad spēcīgie kautkādu apsvērumu dēļ startē no beigu gala un tad nu češī ko var, 'sabiedējot' pārējos. Daudzi nepieredzējuši ar mauc ko var, bet braukšanas prasmes pie starta ātrumiem citas prasās. Un tad vēl šie 'īpašie'. Braukt un braukt un mēģināt saprast kur tā fiška big_smile


/* Komentāru nav */

Avatar

By janisz 15.07.2008 21:35:53

Member+ · 391 comments
Ernests wrote

lielaka dala sporta klases brauceju butu japariet atpakal uz  tautas klasi( un nesakiet, ka ta naw)...

Kāpēc? Es kopš piedalos SEB (pirms tam vēl citi nosaukumi..) vienmēr esmu braucis Sporta klasē, lai arī trenējos ar lielāku vai mazāku regularitāti, vai citreiz vispār nemaz. Velo braukšana man ir prieks, pie kam, sporta klasē mazāks stress utt. Un ir pat savulaik gadījies atpalikt no līdera par stundu. Bet tas nenozīmē, ka man būtu jāatrodas starp tūkstoš tautas klases braucējiem.

Uzbrauciens tāds ne pa tēmu no Tavas puses, vispār.

Starp citu, tā ir maratona distance, ja tā pa īstam. Līdz ar ko es labāk braucu "garo" gabalu:)

Last edited by efix (15.07.2008 21:37:51)

Avatar

By EdgarsJ 15.07.2008 23:20:51

Member · 129 comments

Tā, es arī tūlīt uzrakstīšu.

Sakarā ar nemākuļām braukt grupā, mainīties grupā un par tiem, kam no sporta uz tautas klasi jāvācas.

Sākumā par grupas braucieniem. Tas protams ir forši, ka mums ir pieredzējuši cilvēki (peļnīti vai nepelnīti, ne man spriest). Forši, ka viņi zin kā un māk braukt grupā un mainīties grupā. Tikai vot kautkā nav forši komentēt, ka citi tādi nemākuļas... Es, piemēram, neesmu gājis sporta skolā, neesmu nevienā velo klubā vai komandā, man nebija un nav trenera, mani neviens nav mācījis braukt un mainīties grupā, es nekad neesmu braucis ar šosejnieku un piedalījies šosejas sacensībās. Un es tomēr  taisos braukt Cēsu posmā. Un arī nākamajos posmos. Un es pieļaušu kautkādas no Jūsu piesauktajām, bet neaprakstītajām kļūdām. Jo es pat nezinu, ko es nezinu. Bet es labprāt uzzinātu. Sakiet, lūdzu, vai Jūs varētu padalīties savā viedajā zināšanā par augstāk minētajiem veloprofu knifiem? Es pavisam nopietni prasu. Es gribētu gan zināt, kā vajag un kā nevajag braukt/darīt. Es saprotu, ka pat pa 10 sacensībām to nevar iemācīties. Bet vai nebūtu labāk, ja es zinātu ko vajag un ko nevajag un censtos pilnveidoties? Ko dod, ka Jūs pasakāt, ka es nemāku kautko, ja es pat nezinu kas īsti es nemāku? Un trakākais ir tas, ka es nezinu, kā laboties, lai arī es arī gribētu. Pavisam nopietni. Tas būtu iespējams uzzināt linku uz teoriju, vai sarunāt kādu kopīgu treniņu? Es labprāt izbrauktu cauri visai Rīgai, lai paklausītos, bet vēl labāk redzētu kas ir kas. Un domāju, ka ne es vienīgais labprāt pilnveidotu savas zināšanas un prasmes.

Tagad par to vākšanos no sporta uz tautas klasi. Jā, es neesmu veloprofesionālis. Man nav ideāla sportiskā sagatavošanās sporta klasei, lai ar kādu tur cīnītos. Man galīgi nav velobraucēja miesasbūve. Es pat tautā braucu ap 7.simtu. Bet mani baida tie tautas klases bari startā. Man nepatīk tas čiks 30 vai 40km. Man patīk normāls starts bez stressa. Man patīk tā cīņa ar sevi visas garās trases garumā. Man patīk tas gandarījums par paveikto lielo darbu. Un man, galu galā, patīk tas baltais numurs! Nu un, ka es braucu sporta klases beigu galā. Jā, man tur nav ar ko cīnīties. Bet ko tad, cīnīties par tautas 699. uz 700. vietu tas ir kautkā diži cēlāks? Man sporta klasē braukšana ir MANA cīņa ar MANI PAŠU! Es SEV kautko pierādu nevis citiem!  Un es nedomāju, ka es esmu tāds vienīgais. Un vidējais ātrums man sporta klasē ir augstāks nekā tautas klasē. Kāpēc man būtu jāvācās atpakaļ uz tautas klasi?

Sorry moderātoriem, bet tās tēmas te arī tika paceltas un tāpēc šeit arī rakstu, nevis jaunu veidoju.
A par to pieredzes padalīšanos gan var vēlāk taisīt jaunu tēmu, ja kāds atsauksies.

Last edited by EdgarsJ (15.07.2008 23:28:26)

Avatar

By Ints 16.07.2008 00:36:17

Member+ · 868 comments

Tā kā pats Kuldīgā nebiju gribējās pajautāt,kura trase labāka jaunā vai vecais variants gar Riežupi ???

Avatar

By raiter 16.07.2008 00:54:06

Member+ · 3,346 comments

Šķiet šis ir turpinājums gada sākuma tēmai, kad tauta tika mudināta pāriet uz sporta klasi. Tad tika teikts, ka vot Tartu maratonā normāli - 2000 sportistu un 200 tautas omītes un opīši.... Tagad mūsu sporta klasē kādam vairs nepatīk, ka no sporta pēdējā koridora startējot nevar 1 ietrāpīt, jo amatieru par daudz pa vidu saradies.
Varu vien Ernestu aplaimot, ka nākamgad vēl ar veselu baru gatavojamies pievienoties sporta klasei. Tā kā labāk nepaliks. Un kā EdgarsJ rakstīja, tad brauksim tur ne jau tādēļ, ka tagad iedomājamies ka esam baigie sportisti... Sportisti tiešām reāli ir nedaudzi... nu simti teiksim,  un tie tad arī brauc pa priekšu, starp tiem arī droši Ernests un daudzi citi te xc.lv mītošie.
Bet ja atpakaļ pie topika, tad nevar jau pēc viena posma pēkšņi spriest ka kāds nemāk braukt (Šosejā vai pa mežu, vienalga) un tāpēc vajag visu sacensību pārkārtot. Šoseja ir arī citur (Cēši, Kandavā), labi, ne tika taisna un gara. Masu startā tautai uz šosejas bija ir, un būs (lai cik bēdīgi) problēmas. Galu galā, pat Tour de France profi taisa zavalus:)
Tad nu mēs ņemam piemēru, un kā profi arī dažreiz zavalus:)


Avatar

By anlens 16.07.2008 08:20:26

Local.Auth · 1,172 comments
Ernests wrote

Kuldiga staveju pie pirma koridora jo par sodu man bija jastarte pedejam... 31km man parduras rats... aizgaju lidz padurei un viens no pazistajamiem cilvekiem iedeva ratu, lai es nobrauktu sacensibas lidz galam... paldies, vinam... smile

Guncha-  sorry ka ta uzblavu...  bet tautas klase man naw ko darit...  lielaka dala sporta klases brauceju butu japariet atpakal uz  tautas klasi( un nesakiet, ka ta naw)...

Nu piedodiet, ka es neesmu nekads engelitis...un nedomaju, ka jus ari tadi esat...

Nu gan džekam sakāpis galvā. Reiz man tava kviekšana bija jānoklausās Valmieras krosiņā. Lasu ka tāds pat duraciņs esi palicis. Nemaz tik spēcīgs jau nu Tu neesi, lai te lielītos ar saviem panākumiem.
ŠITAIS teksts labs " staveju pie pirma koridora jo par sodu man bija jastarte pedejam... " .
Nekas  šitādiem tipiņiem trasē ir jaierāda sava vieta. Piefiksēts esi...

Avatar

By Didzis 16.07.2008 09:07:02

Member · 10 comments

Šogad pirmo gadu braucu visu sezonu sporta klasē un pēdējās divas divas gonkas ļoti patīkamas. Protams braucu beigu galā. Pirmkārt startā beigu koridoros vispār nav stresa. Jo visi labi zin, ka trasē, ja varēs sevi pierādīs.Otrkārt, ka šī nav vienīgā gonka un  vēl arī citu gadu gribēsies braukt nevis gulēt uz gultas. Nu jau lielāko daļu gonkas iznāk braukt ar vieniem un tiem pašiem cilvēkiem kopā, kultūra ļoti laba. Pēdējās gonkās mani panāca tikai jaunieši un 15-20 cilvēki no tautas, kas prot mierīgi pateikt un normāli pabraukt garām. Laižu cik vien varu, ja spēju, jo dažās tehniskākās vietās tas prasa man 5-10 sec. Bet ir bauda braukt tādas sacensības, kur kultūra. Tautā braucot man jau sāka likties, ka apdzenot ir norma ar pakaļējo ratu sist pa apdzenamā priekšējo un apdzīšanai labākās vietas ir taciņas, kur vieta vienam velo.
Par maiņām.. Man bija iespēja šogad būt velonometnē Itālijā, kur mācijāmies maiņas. Bet vismaz man iznāca, ka gonkā nesanāk viss kā treniņā. Jo gonkā jau ar visiem nesrunāsi kā daram. Es domāju vienatnē maiņas pat 10 gonkās neapgūsi, uz rata sēdēt gan var iemācīties. Turklāt gonkā nāk klāt vēl jauni elementi, kā nevēlēšanās un/vai nevarēšana vilkt, atpalikšana pie maiņas, grupas raustīšanās, grupas sadalīšanās. Šajā gonkā varēju to pabaudīt, kas padarīja velobraukšanu par vēlinteresantāku.

Avatar

By Jenky 16.07.2008 13:01:40

Member · 179 comments

paldies tam cilvekam kurs man 26km iedeva kameru un pumpi, lai varetu finiset! ceru ka vinam viss ok jo vins izsita plecu un pats nevarej finiset sad  ja nekludos vina numurs 2486!

p.s. gribeeju pajautat kad bus cesu trases iepazisanas brauciens ????


Labākais treniņš -sacensības.

Avatar

By x-f 16.07.2008 13:38:29

Member+ · 402 comments
Ernests wrote

Vnk es nesaprotu kapec cilvekiem butu jaspidzina sevi un jabrauc tie daudzie km...

Njā.. Par to vēl zinātnieki strīdas.

Ernest, tādēļ, ka patīk. Es, piemēram, labprāt brauktu 70-80 km sacensības Latvijā (ne pa šoseju). Uzvara mani neinteresē un nav sasniedzama, jo esmu svētdienas braucējs, nevis sportists, bet man vienkārši patīk braukt. Tautas klasei distance ir nepatīkami īsa, turklāt bieži vien bez tām interesantākajām vietām, kas atvēlētas garajam gabalam, ko brauc sporta klase.


People.lv Racing Team

Avatar

By riexc 16.07.2008 15:58:25

Member+ · 597 comments

Lasu un man ar sagribējās pierakstīt kko no sevis - cilvēka, kam sacensības ir hobijs un arī cīņa ar sevi (ļoti iespējams, ka būšu nepopulārs smile
par to ka kāds stiprinieks ielien priekšā koridorā un sabojā garīgo..tā pat viņš Tevi apdzītu un beigās būtu Tev priekšā.. tā pat ir labāk, mazāk riskantu situāciju, kad stiprie pēc iespējas ātrāk grib panākt līdergrupu.. un ja tas Jums ir hobijs, ģimenes pasākums utt, tad priecājaties par to, ka esat aizbraukuši līdz galam, a esat kādu nokoduši finišā, ka izdevās uzbraukt tur tajā smilšainajā kalnā,  ka ir kopumā labi padarīta darba sajūta, ka esat guvuši vairāk punktu nekā pagājušo reiz (tātad, esat kļuvuši stiprāki nekā pagājušo reiz) utt, vienvārdsakot ir tik daudz lietu par kurām VAR PRIECĀTIES par spīti tam, ka kāds ir kkur ielīdis un par to norādīt tiesnešiem un AIZMIRST un NECEPTIES..

..nobeigumā, es protams neatbalstu negodīgu rīcību un uz to ir jānorāda tiesnešiem un org., bet man arī tā nebojā garastāvokli un es necepos par keksiem, kas lien priekšā, jo principā mani punkti pa lielam nemainās, no tā vai kāds ielien priekšā vai nē (it sevišķi, ja tas kāds ir stiprāks par mani un anyway būtu man priekšā un man nebūtu vispār jāapdzem). Ja arī es uz tā priekšā līdēja apdzīšanu zaudēšu vienu punktu, so what.. tā pat esmu priecīgs, ka trenēšanās rezultātā esmu progresējis..un šeit viens vai divi  punkti vairs neko neizšķir.. izšķir teiksim padsmit un vairāk..


stresa nav

Avatar

By Tamburins 16.07.2008 17:31:00

Member · 273 comments

Par šito visu staastu uin Kuldiigas gonjku:
personiigi trase patika, nebuutu 2 nedeeljas velosipeeds aizmirsts, patiktu veel vairaak wink Pats ar tamdeelj ripinaaju Montavitu, pierunaaju vēl čomu, praktiski no pašām beigām wink Trases vajag dažādas, lai ir trases kur jaalien kalnos un lai ir arii, kur var vnk palidot pa grantiiteem wink

   Pilniibaa atbalsts tautas masu paarejai paleenaam sporta klases virzienaa, vairaak ljaužu, pašiem brauceejiem interesantaak, ir katram ar kaadu iespeeja paspeekoties; Igaunji var, tur vairumaa gaaž sportu, un vinju reljefaa taas trases toč niknaakas, ta kaa , gan viss notiksies wink

Par to kultuuru braucot... kaut kaa nemaak muusu letinji braukt ar domu, ka šitais ir just for fun un nakamajaa dienaa jaaiet atkal darbaa, vajag veel muti virinaat un baigi aurot;  +  bij trasee arii meerkjis vienu briid nokjert to idiotu, kurš mežā gribeja masu zavalu uzraut, mani mēģinot nogāzt ar vinja praat, normaalu apdziishanu;
   
   Secinaajums ir diezgan vienkaaršs- ja celja došana tiek normaali paluugta, pasakot, pa kuru pusiiti ar` grib doties garām- tiek dota nekavējoties; Bet tiem aurotaajiem visdriizaak veel paliidzēšu krūmā iebraukt, nepakautrēšos, neatkariigi, cik speeciigs ritenjbraukšanā tas sadomaajies būt vai kaads tur megauzvārds- tad jau nemaz tik stiprs neesi, ja nonācis švakam tautiniekam aiz muguras un mamma nav pieklājibu iemācijuse smile)))

Tajās pašās Ikauninjas gonkās cilvēki toč nemauro, un apdzen, un visi veseli wink

  Visiem veiksmiigus trenninjus un labu ripošanu! wink


nogi, krilja... samoje glavnoje-LRF! :D

Avatar

By Eduards 16.07.2008 20:01:03

Member# · 2,686 comments

Kamēr būs tautas klasē komandu ieskaite, tikmēr tur arī būs masveidība. Daudz ir to komandu braucēju, un tie pavelk arī līdzi savus draugus, radus, paziņas un kolēģus.

Avatar

By bobcom 16.07.2008 21:04:38

Member++ · 1,217 comments

3 koridorā (60km distancei) Kuldīgā man blakus stāvēja gan Saramotins, gan kādi 3 Dynatek braucēji. Ir dejotāji, kam nespiež... wink


Caur atsperēm uz asterēm

Avatar

By riexc 16.07.2008 21:38:09

Member+ · 597 comments
bobcom wrote

3 koridorā (60km distancei) Kuldīgā man blakus stāvēja gan Saramotins, gan kādi 3 Dynatek braucēji. Ir dejotāji, kam nespiež... wink

..aii..šis bij labs!! Esence!!


stresa nav

Avatar

By maresi 16.07.2008 22:24:51

Member · 18 comments

Ozolam atkal uzvara!