SEB MTB maratons, 4. posms, Kuldīga

Avatar

By edddy 12.07.2008 08:22:51

Member · 78 comments
viesiiic wrote
klauns wrote

trase ir saus tatad sausaas smilti pa grankjeni ir arii normaala redele  dazhaas vietaas  dublji bet tie ir minimaali

Tās smiltis baigi garā posmā vai daudz dsmilšaini mazi posmiņi, kuriem var ātrumā izbraukt cauri?

Ir viens lielāks kāpums viss vienās smiltīs (vismaz pagušo nedēļ tā bija) līdz pusei varēja uzsperties, tālāk stumties. Ir arī nedaudz smiltis tasinajos un vienā nobraucienā, bet tās visas īsos posmos, varēja izbraukt cauri.


Jāmin

Avatar

By mierīgais 13.07.2008 17:45:35

Member · 36 comments

Pēc dabas esmu mierīgs, bet vienreiz man mērs ir pilns! Un tā es izsaku lielu paldies tam aprobežotam cilvēciņam kurš sagādāja man pamatīgu lidojumu labā ātrumā, rezultātā kaļos cūkām, ragiem un brillēm tāds pats liktenis, pašam satricinājums un par kakla skriemeļu stāvokli zināšau pirmdien pēc ārsta apmeklējuma.Esmu totāli vīlies braucējos, kas izrādās pat pirmajā 200 nemāk kulturāli braukt, neignorējot citus dalībniekus, kā apnikuši tie raustekļi kas paši nezin pa kuru sliedi braukt, rausta tempu, knapi pabrauc garām priekšējam kaļosam un kā tādas sievietes uz ceļa(atvainojos daiļajam dzimumam par šo salīdzinājumu)aizgriež tev priekšā(nokantē).Visu laiku esmu ievērojis citu tiesības, bet pēc šodienas esmu dilemmas priekšā, vai mest visam mieru tikai šādu indivīdu dēļ kas sarodas arvien vairāk vai kļūt tādam pašam cūkam un uzspļaut tam vai traucēšu citam vai nē, vienu esmu nolēmis točna ja kāds sakabināsies ar mani (ar radziņiem) es viņu bez žēlastības nogrūdīšu prom(piedodiet bet man vairs negribas izbaudīt šīs emocijas) jo garantijas ka kāds indivīds vispirs jau plašā ceļā kur vietas pār pārēm nesakabināsies un pēc tam mācēs atkabināties strauji neraustot stūri man vairs nav. Brīdinājums pāridarītājam, nākamajos mačos bēdz jo es nebūšu žēlastīgs, alkstu atriebības varbūt tad iegūšu atkal sirdsmieru. Varbūt to visu var novelt uz 13to datumu, bet patiesībā tā ir likumsakarība jo patiešām Japiņa mači kļūst arvien bīstamāki no diletantu puses un to ka viņi grozās pie 200nieka varu izskaidrot: spēka daudz, bet prātiņa tā pamaz. Vēl interesants fakts ko novēroju, kāds braucējs Rietumu Bankas formas tērpā bez sēdekļa un nummura zīmēm nevarot sadalīt taciņu īsi aiz Padures centra sāka dūru cīņas ar pēc viņa domām pāridarītāju kurš brauca normālā ieskaitē - kultūra taču!
P.S. Maču nobraucu līdz galam, bet tagad jūtos galīgi garām, ceru ka iztikšu bez 10 dienu gultas režīma...

Lai visiem veicas un mācīsimies kultūru!

Avatar

By mr.SQRX 13.07.2008 19:23:57

Member · 134 comments

Interesanti, interesanti! Izlasu mierīgā rakstu un nodomāju: kā tas interesanti sanāk, ka citu vainu redzam un citus esam gatavi samalt miltos, solamies būt nežēlīgi, bet vai paši uz sevi un savu braukšanas kultūru paskatamies? Man jau šķiet, ka te ir tikai uzrakstīts mierīgā viedoklis un emocijas, bet gan jau tam otram puisim ir pavisam cits stāsts!!!! Man jau šķiet, ka tas būtu savādāks! Un tāpēc es esmu pārliecināts, ka patiesība ir pa vidu!!!
Bet  jautājumam, kāpēc japiņa mači kļūst aizvien bīstamāki un agresīvāki atbilde ir mierīgā tekstā: "....nākamajos mačos bēdz jo es nebūšu žēlastīgs, alkstu atriebības varbūt tad iegūšu atkal sirdsmieru..." Nepiemirstiet puiši, ka mēs paši esam tie, kas veido to fonu, kādi tie mači galā izdodas!!!! smile Ar šādu attieksmi mači labāki nekļūs!!!!

Avatar

By FOX 13.07.2008 20:18:15

Member+ · 5,297 comments

Jā, šodien bija normāla assinspirts. Nav nekas man pret velosporta karali - šoseju, bet nu nevar tik brutāli vienkārši taisīt trases. Jau pirms starta bija skaidrs, ka šādām "atriebības alkstošām masām" tas viss var beigties ar asinīm. Un tā arī bija. Sviesc, nevis MTB.


TREK Supercaliber

Avatar

By Ints 13.07.2008 20:20:30

Member+ · 868 comments

Cik labi ka biju Igaunijā smile

Avatar

By egils13 13.07.2008 20:23:22

Member+ · 1,204 comments

bail pat iedomāties, kas notika Tautas klases startā, ja jau sporta klases startā pirmajos 3-4 km bija divi lieli zavali...

tiešām nesaprotu - kāpēc Kuldīgā ir jārīko MTB sacensības, ja pat vietējie saka, ka reljefa Kuldīgas apkārtnē nekāda nav.  vai tad Latvijā ir maz pilsētu vietās ar nedaudz pumpaināku reljefu?

Avatar

By Eduards 13.07.2008 20:23:37

Member# · 2,686 comments

Parastās tautas, ne elites, sacīkstēs asinis būs vienmēr. Ja ātra trase, tad no savstarpējā kontakta, ja tādas kā Alpos, tad atkal dalībnieki šķaidītos pret kokiem un akmeņiem. Visiem nepietiek braukšanas iemaņu.

Avatar

By Oksis 13.07.2008 20:33:32

Member+ · 93 comments

Shitaada asfalta,grants un riepu riiveeshanas epideemija sporta klases gonkaas nebija pieredzeeta - diezgan speeciigs adrenaliina speeriens pirmajos 10km... Beediiga trase, beediigas sekas!


@Oksystem

Avatar

By Eduards 13.07.2008 20:42:12

Member# · 2,686 comments

Pirmos km braucu tautas grupas galvgalī, rīvēšanos pats nepieredzēju, taču grupa visu laiku bremzēja un paātrinājās, visu laiku kāds kaut kur spraucās uz priekšu.

Avatar

By MrSmith 13.07.2008 20:47:26

Member · 71 comments

Visticamāk finišēju tautas 3. simtā, bet kopumā man no savas pozīcijas pat šķita vismierīgākā sacīkste no visām SEB - neredzēju nevienu masveida kritienu (1 iespējams tikai dzirdēju kādu gabalu aiz muguras vēl sākuma asfalta posmā, bet nez cik iesaistīti), redzēju tikai 2 saķērušos nokritušus taciņas vidū, uz kuriem neviens nebļāva, lai vācās nost (ir nācies dzirdēt), vienu, kas pēc kritiena izskatījās, ka vēlas atpūsties trases malā sēžot atstājot bik velo uz trases - arī viņam neviens neko neteica, kā arī tikai 1x dzirdēju, ka vienam no jauniešiem nedaudz uzbrauc, ka vajadzētu braukt tā kā vairāk pa malu (pat zināmā mērā pamatoti). Neredzēju nevienu grūstoties un pie abām lēni izbraucamajām bedrēm arī viss bija OK smile

Last edited by MrSmith (13.07.2008 20:48:58)

Avatar

By tomsdlv 13.07.2008 20:52:08

Member · 273 comments

bija labi un trase man patika, visu laiku bija mežs, kaut arī kalni faktiski nebija.
Jā riepu berzēšanās bija pirmajos 10 km, bet tad vajag uzmanīgāk braukt, nevis spraukties baigi un dzīt garām.

Avatar

By janisz 13.07.2008 21:00:54

Member+ · 391 comments

Neskatoties uz ātrumu, trase bija forša. Man patika. Braucu sporta klasē, zavalu redzēju tikai vienu pa gabalu pirmajā lielajā grupā, kur šķiet, bija iesaistīts kāds no RB komandas. Skats nebija iedvesmojošs sad

Drīzāk jau kārtējo reizi būtu vērts padiskutēt par braukšanu grupā:) viena situācija - paliekam četratā, sarunājam, ka ķersim tuvāko grupu. Ar vienu samainamies, viss ok, pienāk kārta trešajam, šis nevis turpina tempu, bet izšauj par pāris km/h ātrāk.. tā arī nācās pacīnīties ar vēju. Otra lieta, kas šķita jocīga - grupas paātrināšanās un bemzēšanās, kā arī neviena nevēlēšanās uzņemties līdera lomu. Pamēģināju, sapratu, ka nav jēgas. Visi tusē bariņā, bet grūstīšanās gan izpalika:)

Vēl par trasi runājot - sanāca gandrīz bara instinkts mežā - braucām bariņš palielā ātrumā, un priekšā ceļam krāsainā lenta - pirms tam mazliet pietrūka bultas, ka ass pagrieziens pa kreisi, bet izdevās savākties, un nesaskrieties.

Avatar

By RMDY911 13.07.2008 21:02:43

Member · 39 comments

1)Paldies organizatoriem par forsho gonku, kalnu gan nebija, bet nu prieksh plakanaas Kuldiigas bija tiiri interesanta trase.
2) mieriigajam... ja neapmierina kultuura... parasti uz 50% vainiigs ir pats breeceejs.. bet tas lai nu paliek tavaa zinjaa.
3) saaku no 9. koridora, jo noguleeju pieteikshanos... planeejot uz priekshu nemaniiju nekaadus nenormaali nepieklaajiigos "tautieshus" , kas speciaali nelaistu, blokjeetu.. vai kautkaa taa...
tieshi otraadi kultuura trasee mani patiikami paarsteidza....

Avatar

By mr.SQRX 13.07.2008 21:06:21

Member · 134 comments

Arī man šī gonka patika! ātrumi bija feini, ik pa laikam redzēju nesaprotamus kritienus, kad uz līdzenas vietas pēkšņi kāds izkrīt no grupas, bet es to vairāk skaidroju ar to, ka nevis "citi" ir pie vainas, bet paši neaprēķina distanci un uzskrien virsū vai kaut kur paslīd. Man pašam nebija neviena riskanta situācija, un tāpēc es nesaprotu šī negācijas! Kā jau reiz rakstīju - ir forši braukt Kandavā ar sarežģītu un lēnu trasi, un ir arī forši nolidot šādu Kuldīgu! Katram laikam savs! smile Nezinu, bet man ir tikai pozitīvas emocijas pēc gonkas! smile

Avatar

By Skotu amerikānis 13.07.2008 21:15:19

Member+ · 662 comments

Sacensības patīkami pārsteidza.
Jauks noslēgums bija tas vīrs, kurš beigās ar biezpienmaižu paplāti apstaigāja zālienā sēdošos. smile

Avatar

By ishman 13.07.2008 21:22:40

Member+ · 252 comments

nesaprotu organizatoru rīcību......laist 16 gadīgos un jaunākus pa priekšu......vīņus tak distances vidū noķer un tie nabaga bērni nekā nevar pabraukt.......jo visi viņus dzen un spiez mala.

nožēlojama trase............domāju ka nākošo posmu varēja mierīgi palaist biķernieku aplis plus šmerļa mezs......un nevienam nebūs jābrauc 300 km lai piedalītos tā saucamajās mtb sacensībās


atvainojos vienam sporta klases braucējam kurā sanāca iebraukt ar kādi 30 km/h jau guļošā uz ceļa (arī tas pats variants apdzenot nogriež ceļu)...........


Scott Scale RC & Scott CX Team

Avatar

By Edzjuss 13.07.2008 21:41:03

Member · 309 comments

man ir tikai pozitīvas emocijas pēc šodienas pasākuma, lai arī nācās nokrist jau pašā sākumā jo viens piebrauca priekšā, bet tālāk trasē visi likās ļoti kulturāli, paši vien mēs veidojam to kultūru, cienīsim citus, tad ir lielākas izredzes, ka citi sāks cienīt arī pašus....peace

Avatar

By viks 13.07.2008 21:47:31

Member · 283 comments

pirmo reizi braucu SEB, pēc Spotlat Baiļu braiciena šis likās tīrais sīkums. Trase patika, kultūra laba. Pat pie putras un pīrādziņiem tiku smile, un arī velo nomazgāju.
Tikai rezultāts netika automātiski fiksēts. Numurs uz somas aizmugures neesot labākais izvietojums, jo kā izrādās tam jābūt max taisnam. Bet itkā ar roku tiesneši esot fiksējuši. Pats arī pīkstienu nedzirdēju.Cerams, ka kautkur tabulā parādīšos. Žāviens neilgi pēc starta bija tizli.

Avatar

By trops 13.07.2008 21:50:49

Member · 546 comments

Šodien nokavējos uz koridora ieņemšanu,kaut tāpat bija VII,startēju praktiski pēdējais.Kādus simtus apdzinu nekādu masu kritienu un dūru cīņu nebija un citu izteiktu rupjību,vienīgi pats itkā divreiz izraisiju piezīmes uz sevi,atvainojos par sagādātajām neērtībām,bet katram jau savs stāsts. Varbūt ka tautas beigu gals nav tas rupjākais un bīstamākais,bet,kā jau te rakstija,tie kam spēka daudz bet prāta un iemaņu mazāk.

P.s.Tiem sākumgala braucējiem,kas atgriežas trasē pavilkt savas komandas čaiņikus,vajadzētu apzināties ka mums ir cits līmenis. Jau Kuldīgā braucot no kalneļa gar smagajām mašīnām nepaskatijos divreiz un gandrīz izraisiju ļoti bīstamu sadursmi.


Puisis no laukiem

Avatar

By artsv 13.07.2008 22:03:34

Member · 53 comments

Paldies organizatoriem par sacensībām ,lielisko atmosfēru un laika apstākļiem:)Perfekti pavadīta brīvdiena!Tiekamies Cēsīs!

Avatar

By ilzhuks 13.07.2008 22:15:03

Member · 19 comments

Man šodienas trase patika. Startēju no VIII koridora un patīkami pārsteidza trases sākums, jo nekādu starpgadījumu nemanīju. varbūt visi skrējēji jau bija aizskrējuši, bet mežā iebraucām gana izretojušies. arī tālāk trase bija gana plata šitām masām un varēja diezgan netraucēti braukt. lai arī nekādu kalnu un, kā citi saka, nekā no MTB, bet savu reizi vajag arī izskrieties smile

Avatar

By Arion 13.07.2008 22:26:14

Member · 30 comments

Trase pa tiešam bija laba, tikai bija problemas ar sēdekli un tāpēc nevareju baudīt trasi un vispār braucienu pilnā merā ~25 Km garumā... ><
Ceru ka Cēsī būs lābāk, līdz tikšanos tur, paldies visiem wink

Avatar

By KarlisB 13.07.2008 22:41:08

Member+ · 911 comments

Nebija sajūsmas par pasākumu... sad vienkāršākā "MTB" trases, kas pieredzēta, kas nebūtu nekas, ja vien tas neprovocētu uz neskaitāmiem zavaliem. Maratona disacē redzēju piecus nopietnus kritienus, tādu nav bijis pat Tautas distances astes galā, melnākajās vēstures dienās... Pats arī pa pusei vienā iekļuvu, kolēģis trajektorijas iekšmalā vienā no pagriezieniem, kā teikt, neizvēlējās piemērotu braukšanuas ātrumu, izstūma ārmalā vienu ZZK vīru, kurš man ar savu pedāli salauza dievs spieķus un distances lielāko daļu biju spiests braukt ar pamatīgu "baranku" sad


FS 29er

Avatar

By Eduards 13.07.2008 22:58:00

Member# · 2,686 comments

Tiem, kas pēc finiša atgriežas trases beigu daļā pavilkt savējos, vajadzētu bez žēlastības dot DSQ. Pagājušo gadu Cēsu posmā jau tā tika darīts.

Avatar

By Gincux 13.07.2008 23:41:07

Member+ · 20 comments

Uzskatu, ka drīz sākšu braukt tikai uz Philips Mataratoniem, sāk apnikt, ka aizvien vairāk un vairāk Seb trases paliek plakanākas un plakanākas...
Vairs jau nav smieklīgi, iestājas līdzjūtība!


And nothing else matters

Avatar

By SiSe 14.07.2008 00:01:12

Member++ · 775 comments

hmm, varbūt vajadzēja šogad rīkot Rīgas maratonu Kuldīgā?
palaist tādas masas pa taisnīti, kur nav jābrauc ar galvu, ir vairāk kā bīstami. jau pašā sākumā tautas brauciena priekšgals tika raustīts, atskanot bremžu kaukoņai un uzvēdot degušas gumijas smakai. tad uz grantenītes sākās paraugdemonstrējumi lidošanā. tālāk tika apdzīti nabaga bērni, kuri centās pamukt kur nu katrais, pat nost no ceļa un kāds onkulis ar sarkano karodziņu tikai žēli sauca "uzmanību bērni"! turpmākās meža izdarības labāk nekomentēšu. (tūliņ jau atsauksies kliedzēji, kuri ar visām 4 "par", ka seb gonkām ir jābūt max taisnām, vieglām un plakanām un, ka visi "tehniskumu gribošie" var vākties uz saviem krosiem).
paviesojoties Kuldīgas slimnīcas uzņemšanas daļā pagurušie mediķi jau sāka neieredzēt velosportistus, atzīstot to kā ekstrēmāko sportu un saķēra galvu, kad padzirdēja, ka puse Kuldīgas klibojot. tāpat viņi teica, ka tāds traumu birums nav piedzīvots nevienā gadā.
p.s. lai visiem labi ripo!

Avatar

By Baltais 14.07.2008 00:16:29

Local.Auth · 5,425 comments

man ir tikai 1 teikums - sise somijā uz asajiem akmeņiem pat neapskrambājās, bet šodien pēc lielceļa baudīšansa sašuva kāju...

vācies uz Somiju!


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!