klipšpedāļi piedzīvojumu sacensībās??

Avatar

By riexc 04.06.2008 10:37:05

Member+ · 597 comments

Jautājums, tiem, kas piedalās piedzīvojumu mačos, kā rīkojaties, atstājat tos klipšpedāļus un vedat otru apavu pāri līdzi ar ko skriet vai arī liekam "parastos" pedāļus un iztiekam ar vienu apavu pāri (botām)?

paldies


stresa nav

Avatar

By egils13 04.06.2008 10:44:37

Member+ · 1,204 comments

atkarīgs no ambīcijām smile

viens paziņa pāris reizes piedalījās VX mačos un brauca ar "klipšiem", vedot līdzi krosenes. kā viņš pats teica:

+ pierastāk mīties (patīkamāk, drošāk);
+ pēc kāju posmiem patīkami sausajās botās iekāpt;
+ sausajās (sausākajās) botās veloposmos mazāk salst kājas.

- otrie apavi aizņem vietu un vajag lielāku somu;
- apavu maiņa tomēr prasa savu laiku.

Vēl, protams, ir svarīgi, cik spējīgi uz velo ir komandas biedri.

Avatar

By reegs 04.06.2008 13:22:19

Member+ · 81 comments

sen nav lasiiti nolikumi, bet agraak VX-os velokurpes pie velo atstaat nedriiksteeja, aizejot kaaju posmaa. bija jaanes liidzi. es braucu ar parastajiem pedaaljiem. paareejie komandas biedri arii.
ir redzeeti dazhi brauceeji ar klipshiem. [sastopami arii sheit, gan jau pieteiksies]

Avatar

By KKTK 04.06.2008 13:29:43

Member+ · 2,298 comments

Matemātika elementāra - Cik min. tu iegūsi braucot ar klipšiem - (laiks ko patērēsi pārvelkot kājās + nedaudz lielāks svars + čakars).

Es esmu mēģinājis braukt ar klipšiem, bet nekas labs un ērts tas nav manā skatījumā:
- tas ka tev ir klipši tas nenozīmē, ka komanda ātrāk pārvietoties (vienīgais ja esi lēnākais no komandas, vai grasies aktīvi vilkt lēnāko)
- laiku ko tu iztērēsi pārvelkot apavus ir diezgan ilgs. Es pilnīgi jutu, ka nedaudz kavēju komandu pārvelkoties. Rēķinies, ka zeķes slapjas, dubļainas apavi ari. Rezultātā ķepāšanās un piņķerēšanās kurā citi pa to laiku piem. ēd vai iejauc nākamo dzēriena devu. Vēl ļoti nepatīkami, kad slapjas SMAGAS iešanas botas jāvadā pēctam plecos līdzi puss dienu (ja ir saulains laiks tad var siet uz bagažnieka).
- ja laikapstākļi nav no labākajiem (pavasaris, rudenis, ziema yikes), tad velokurpes noteikti būs tās kurās tu salsi un lādēsies. Ne tu kārtīgu zeķi varēsi ievilkt, ne pašas kurpes ir tam domātas.
- ja organizatori pacentušies velo posmu uztaisīt stumjamu, tad ar velokurpēm jau pēc dažiem noietiem km jutīsi kājās neomulību + būs lielāka iespāja pamežģit potītes. Bet piedzīvojumu sac. tieši kājām/pēdām jāvelta lielākā uzmanība un taupība.

Bonuss ir tas ka vari pāardīties trasē, sakarīgāk palietot visus kāju muskuļus un ar velokurpēm baisi viegli kāpt (stāvos dubļainos) kalniņos vai lejā iet. Tur kur citi ar visādām gorotex botām šļuc kā pīles, tur tu ej kā briedis ar velo uz muguras.

Last edited by KKTK (04.06.2008 15:10:24)

Avatar

By kasio 04.06.2008 17:10:07

Member++ · 561 comments

esmu braucis ar velokurpeem.
Raid.lv machos parasti trase vairaakaas cilpaas ar atgrieshanos centraa. mantas var mainiit/atstaat.
km skaits un tips zinaams, no taa arii attieciigi velokurpes, skrejamkurpes izveeleejos. kurpes liidz stiepis neesmu. (ja buutu jaastiepj izveeleetos paarskruuveet pedaaljus un braukt ar parastaam skrejamkurpeem)  taadus iisaakus kaaju posmus var noiet ar velokurpeem.
komanda parasti no taa neko neieguva. vienkaarshi pasham patiikamaak.