Velosoma

Avatar

By x-f 03.06.2008 07:53:42

Member+ · 402 comments

Ir plāns drīzumā doties ceļojumā pa Latviju, un tāpēc gribu nopirkt velosomas, lai telts un guļammaiss nav jāved uz muguras. Velosomas domāju tās, kas liekas aizmugurē uz bagāžnieka abās pusēs. Kur tādas var iegādāties?
Līdz šim esmu atradis vien Elkor Plazā, bet nu.. Tas ir Elkor, smile un vienkārši gribas redzēt arī citas alternatīvas.

Bagāžnieks arī nepieciešams. Vai, pērkot to, ir kaut kam jāpievērš īpaša uzmanība, vai arī katram būtu jāder? Domāju pirkt "klasisko", kas stiprinās gan zem sēdekļa, gan tur lejā pie asīm. Tādu, kas stiprinās tikai pie sēdekļa trubas, laikam nē, jo pie tās trubas jau tā ir daudz kas – mazā velosomiņa, pumpis, aizmugurējā lampiņa, dubļinieks..

Man ir diezgan parastas formas HT bez DB. Būs OK vai jāuzmanās no kāda ČP?
Diemžēl nav iespējas aizstumt velo uz veikalu, lai piemērītu uz vietas.


People.lv Racing Team

Avatar

By CabaLLarius 03.06.2008 08:02:52

Member · 63 comments

Arī es ceļoju ar velosipēdu un varu pastāstīt.

Bagažnieku velosipēdam izvēlies tādu kuru tu vari uzmontēt uz velosipēdu. Tas ir vissvarīgākais un praktiski vienīgais faktors.

Velosomas tirgojas gan ZZK (Ulmaņa gatvē), gan veloveikalā Brīvības un Cērsu ielas krustojumā un noteikti arī citur. Tās somas stiprinās uz bagažnieku ellīgi vienkārši, viņām apakšā ir lences un tās vienkārši ir jāizver caur bagažnieka delžiem un jāsavelk... viss ČIP PIK un gatavs! smile

Lai labi ceļojas! wink

Avatar

By Baltais 03.06.2008 08:21:13

Local.Auth · 5,425 comments

tās elkorā ir author, ja? ļoti labas somas! pats lietoju smile


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!

Avatar

By Labais 03.06.2008 08:41:28

Member+ · 250 comments

Ja sanāk, iečeko K-Rautās, tur ir visādas somas priekš minētām vajadzībām par krietni vien lētākām cenām.

Avatar

By riexc 03.06.2008 08:43:12

Member+ · 597 comments

..vēl ir gandrā arī ļoti daudz visādas somas redzētas..arī visādas mazās , ko var priekšā uz stūres uzlikt (nu tā, priekš spoguļkameras ar kit objektīvu + kameras somu der).


stresa nav

Avatar

By Baltais 03.06.2008 08:45:36

Local.Auth · 5,425 comments

galvenais nepeerc preci ar ķīnas izcelsmi!


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!

Avatar

By x-f 03.06.2008 09:02:01

Member+ · 402 comments

Jā, Elkorā tās laikam bija Author.
Uz Gandru ir doma aizdoties, jo vēl telti arī jānopērk, tad pie reizes paskatīšos, apjautāšos arī par somām.
Un tad varu aizkļūt arī līdz ZZK un pārējiem veikaliem, ja būs vēl vajadzība.
Velo gan laikam tomēr būs jāpacenšas atgādāt līdz Rīgai, lai nenopērku nesaderīgu bagāžnieku..

Baltais, tā kā ceļojums ieplānots pēc šīm divām antiķīnas nedēļām, tad stresa nav, varu nopirkt arī vēlāk. smile

Paldies par ieteikumiem! Ņemšu vērā.


People.lv Racing Team

Avatar

By Nomad 03.06.2008 09:28:18

Member+ · 47 comments

Velotūrismam stipri iesaku Ortlieb velosomas. Galvenais iemesls - ūdensdrošība un stiprinājumi. "Parastajām" velosomām līst cauri. Tas ir būtiski sevišķi ja veļo pa Latviju, kur lietus ir normāla parādība. Jā, Ortlieb ir dārgi ap 80 LVL. Bet ja tiešām ir doma pievērsties daudzdienu velotūrismam  - alternatīvu īsti nav. Tās lētās somas der tikai tā, pabraukāties...

Bagāžnieku jāskatās kādu vispār var uzlikt. Es iesaku pagarinātos. Iemesls - tās pašas velosomas. Ja bagāžnieks stiprinās tuvu pie sēdekļa un somas ir lielas, minot pedāļus papēži var ķerties aiz somām un tas ir baigi neforši.

Vēl iesaku somiņu uz stūres. Tur saliekas nepieciešamākās lietas, fočuks, pase utt. Vēl ērti, uz tās var piestiprināt karti.

Avatar

By burkanbeins 03.06.2008 10:14:44

Member · 1,082 comments
Baltais wrote

galvenais nepeerc preci ar ķīnas izcelsmi!

šis teksts, protams joks, jebšu sevišķi no Baltā, konkrēti "iespārda", nu tā, ka natūrā. Koka loku un maķDonaldu lieto? Tad jau atbalsti Irākas karu! Varbūt arī Trek bicycles lieto? Nu, re... Varbūt nepirksim Krievijā ražotas velosomas, neatbalstot okupāciju? Tas izklausās tik pat tupi, atvaino, kā Krievijā veiktais Igaunijas preču boikots pēc Aļohas aizvākšanas no Tallinas centra uz nomali. Galvenais, ka Ķīnai, ar 1000 Latviju ekonomiku, tas dikti "sāp"... ehh... bet, ja iet runa par kvalitāti, nevis politisku boikotu, tad laikam nevienam nebūs pārsteigums, cik lielo augstās modes apģērbu namu šūdinās tieši tur, un Indijā, Bangladešā un Korejā. Bet latvieša garā, protams, ir pateikt: es nepērku Ķīnas preci, jo, redz, nav kvalitātes. Tas nekas, ka liela daļa no auto daļām (kuram viņš uztic savu un savas ģimenes dzīvību) ir tieši no Ķīnas... labi, ko tur.

nesen sāku gatavot somas vienam paprāvam izbraucienam - iegādājām ar draugiem no E-bay. Atnāca, protams, Ķīnas ražojums, kā 60% no visu mūsu ikdienā lietotajām precēm, cena - ap 40 EUR, tagad neatceros. Sakarīgas kvalitātes, šuvums un vīles tādas, ka piesieties nevar. Materiāls biezs. Tikai pamazas - ne tā, ka pavisam mazas, bet nebija arī izteikti lielas. Paši vainīgi, rūpīgāk neizsekojām cm. Ja optimizētu vedamo uz 10 dienām, noteikti pietiktu. Pārējie divi, kas sūtīja, visticamāk arī lietos un nebūs nekādu problēmu. Divas somas pa malām, un viena - augšā. Augšējo var ātri konvertēt par mugursomu, komplektā nāk arī lietus pārvalks, diemžēl tas sedz augšu un "ārējos" sānus, iekšējie sāni - tie, kas vistuvāk spieķiem, paliek no mitruma aizsargāti tikai ar somas pašas audumu. Rāvējslēdzēji varētu būt labākas kvalitātes, vai to vispār varētu nebūt (zinot, ka vairumam somu tas ir pirmais, kas saiet grīstē), bet, nespiežot rāvējslēdzi ciet pie pārpildītas somas, no defektiem izbēgsim.

Sagadīšanās pēc uzzināju, ka cits draugs ir īpašnieks pavisam jaunām Ortlieb somām, un sarunāju aizņemties. Vīles vairs nav šūtas, bet līmētas, lietus pārvalks laikam nav vajadzīgs (kaut gan ņemšu līdzi anyway), jo somu materiāls tāds "gumijots". Stiprinājums pie bagāžnieka malām nav ar lencēm, bet ar izturīgiem plastmasas āķiem, kuri, somu paceļot, automātiski atkabinās. Āķi viltīgi izdomāti tā, lai derētu jebkura izmēra/konfigurācijas bagāžniekam. Materiāls impregnēts un gumijots. Pirkums esot izdarīts Gandrā, orientējošā cena - 60-70 LVL. Neesmu pētījis, bet mājās apskatīšos - pēc Vācu pasūtījuma, domājams, ražots Ķīnā. Domāju, ka šīs abas sānu somas varēs savietot ar augšējo no e-bay atnākušajām, jo lences aptuveni vienādos attālumos.

Par stūres somu - iegāju Elkorā uzmest aci tam, ko nepirkt (Elkorā cenšos neiegriezties burvīgo strādājošo cilvēku dēļ), ieraudzīju Author un vēl vienu, cenas - 25 un 35 lati. Sagadījās būt Viļņā, iegāju Akropoles Maksimā un nopirku pa 9 latiem lielāku, ar vairāk kabatām, ražotu Ķīnā, izturīgiem stiprinājumiem un vietu kartei. Uz somas bija cenas arī latos, iespējams, ka LV XXX Maximās arī ir.

Avatar

By Baltais 03.06.2008 12:21:48

Local.Auth · 5,425 comments

jā, burkanbein, tas bija joks. Aiz cieņas pret Tibetas aizstāvjiem augstākajā postā nepabeidzu teikumu ar tekstu - arī T-kreklus ar uzrakstu "free tibet", kurus, protams, ražo P.R.O.C. smile


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!

Avatar

By Gacha 03.06.2008 13:41:16

Member · 94 comments

Pats par ceļojumi tikai vēl sapņoju, bet es te atradu vienu baigi labu telti, kura ir ļoti laba, jo sver tikai 980 gramus un iztur pat vētrainus laikapstākļus. Latvijā to var nopirkt iekš www.celotajs.lv pa 135Ls, bet ~2x lētāk var dabūt iekš ebay.co.uk, diezgan dārgi, bet ja paskatās svaru citām teltīm, tad ir skaidrs, kur tas cipars rodas.

Last edited by Gacha (03.06.2008 13:55:00)

Avatar

By burkanbeins 03.06.2008 14:19:42

Member · 1,082 comments
Baltais wrote

jā, burkanbein, tas bija joks. Aiz cieņas pret Tibetas aizstāvjiem augstākajā postā nepabeidzu teikumu ar tekstu - arī T-kreklus ar uzrakstu "free tibet", kurus, protams, ražo P.R.O.C. smile

tā arī sapratu, sorry par spamu un reālo iecepienu. bet tas "nepirksim ķīnas preci" ir tik tiešām ... nu, tjā..

runājot par velo somām, tikko bijām Ceļotājā, Miera 17 - velo somas uz bagāžnieka nebija, arī uz stūres nemanīju, bet mugurenes gan bija labās cenās, un vidējos izmēros - 30 līdz 40 litri - arī plašā klāstā. tāpat plašā klāstā dažādās cenās gurnu somas.

turpinot par stūres somu - tāda ir gandrīz vai obligāta katram braucējam, jo vienmēr braucot negribēsim stāties un izrakt kaut ko pēkšņi svarīgu, lai vai kā optimizēts, no kādas no bagāžnieka somām. Tāpēc spoguleni, kartes, makus, pases, šļaukas, tūļu setu utt. var glabāt priekšā uz stūres. Atstājot velo kaut kur, ar vienu klik tas noņemas un pārvēršas par pleca somiņu. nesen lasīju par Somijas bijušo vides ministru, kas 500 km laikam nogāzis 5 dienās - obligātie ieteikumi šamam uz tālāku ceļu laikam bija šādi:
- šokolāde, pieejama jebkurā brīdī
- pāris attiecīgā izmēra spieķu rezervē
- sāļus un vitamīnus saturošs (sporta) dzēriens vai koncentrāts
- un pieminētā stūres somiņa lietām, kas ir prioritāras un lietojamas "pa dienu", nevis vakarā vai no rīta

Avatar

By x-f 06.06.2008 09:29:44

Member+ · 402 comments

Paklausīju jūsu labajām atsauksmēm un vakar Gandrā iepirku Ortlieb somas. Sanāca diezgan dārgi, bet domāju, ka tiešām būs vērts. Materiāls liekas labi ūdensnecaurlaidīgs. Stiprinājumi patiešām viltīgi izdomāti, derēs jebkuram bagāžniekam, un uzlikšana, noņemšana būs pavisam elementāra. Kā arī ietilpīgas.
Elkorā esošās somas tomēr nebija Author, un arī pēc skata īpašu pārliecību neviesa.

Telti Gandrā tā arī nenopirku, jo pārdevējs apstiprināja manas aizdomas un teica, ka labāk nepirkt tādu, kurai ūdensizturība mazāka par 2500mm. Tur tādu nebija, tā ka pagaidām nekā. Droši vien vēlreiz aizstaigāšu līdz Ceļotājam.

Vēl jāsameklē stūres somiņu un galvenais – bagāžnieku.
To, ka vajadzēs garāku-kā-parasti bagāžnieku, iepriekš nebiju iedomājies. Pagaidām esmu redzējis vien parastos izmērus. Šīm Ortlieb somām gan ir tāda patīkama fīča, ka tās var nelikt vienkārši taisni, bet gan ir iespēja pagriezt nelielā leņķī, sašķiebt uz aizmuguri, ja ir vajadzība. Tomēr neesmu pārliecināts, vai ar tādu pagriešanu pilnībā pietiks, lai neskartos pie kājām, ja likšu uz parastā bagāžnieka.


People.lv Racing Team

Avatar

By Krigers 06.06.2008 10:16:03

Member+ · 465 comments

Varu piedāvāt mazu, patizlu, bet pilnīgi jaunu stūres somiņu no saldajiem 90tajiem.
Funkcionālais: ietilpība ~3 L, 1 nodalījums, impregnēts audums, aizdare ar parasto (ne-ūdensdrošo) rāvējslēdzeju. Vizulālais: cilindriska forma, krāsu salikums tāds, ka atstarotāju priekšā nevajadzēs. wink
Cena - simboliska.
26538358, Agris. Arī dzīvoju Siguldā, ja tas svarīgi.

Last edited by Krigers (06.06.2008 10:16:44)

Avatar

By airavs 06.06.2008 10:39:17

Member · 1,643 comments

P.S. vai ir kāds velosomu risinājums FS veloipēdiem?

Avatar

By x-f 06.06.2008 13:20:17

Member+ · 402 comments

Kriger, ir kāda bilde ar to krāsaino brīnumu? smile
Trīslitrīga somiņa nešķiet maza. Pie stūres to viegli piestiprināt, noņemt?


People.lv Racing Team

Avatar

By Krigers 06.06.2008 14:38:47

Member+ · 465 comments

Bildes nav un nebūs. wink
Soma stiprinās ar divam lencēm uz klipšiem (ļipučkām) - viegli gan uzlikt, gan noņemt. Laikam somai bija pat rokturis, aiz kura nēsāt apkārt.

Avatar

By Bigfish 06.06.2008 20:35:16

Member · 524 comments

Par bagāžniekiem un FS.
Šveicē redzēju vienam velotūristam ar FS velosipēdu, ka tam bagāžnieks ir piestiprināts pie sēdekļa stutes, bet manuprāt tad vajag kaut kādu mostrīgu stuti, lai gan tam izskatījās pēc parastas Al stutes. Vēl man šķiet, ka tādā gadījumā ir liela slodze uz aizmugures amortizatoru.
Vēl ir redzēts, ka FS velo aizmugurē ir piekabināta velopiekabe, bet tāda interesanta, tikai ar vienu riteni.

Avatar

By fubar 06.06.2008 21:33:59

Member · 1,811 comments
Bigfish wrote

Par bagāžniekiem un FS.
Šveicē redzēju vienam velotūristam ar FS velosipēdu, ka tam bagāžnieks ir piestiprināts pie sēdekļa stutes, bet manuprāt tad vajag kaut kādu mostrīgu stuti, lai gan tam izskatījās pēc parastas Al stutes. Vēl man šķiet, ka tādā gadījumā ir liela slodze uz aizmugures amortizatoru.
Vēl ir redzēts, ka FS velo aizmugurē ir piekabināta velopiekabe, bet tāda interesanta, tikai ar vienu riteni.

varu piedāvāt šādu bagāžnieku nelielam (līdz 15 kg) svaram. stuti nevajag monstrīgu, bet uz karbonnieces es gan tādu neskrūvētu. cena 15 ls.


taisnās rokas ir atpakaļ in da LV.
26565222