Svars

Avatar

By muza 23.06.2008 03:43:42

Member · 66 comments

Treniņa laikā neko daudz un nopietnu ieēst nevar , tikai kaut ko uzgrauzt he he.
Ja treniņi notiek vakaros pēc darba, tad nabaga cilveeks ir dilēmas priekšā:
*ēst pirms treniņa un uz velo cīnīties ar raslabonu un smagumu kunģī, toties būs ieturēta pauze 2-4 stundas pirms gulētiešanas
vai
*izsalkušam mīties un tad izēst pusi no ledusskapja saturu un kunģi pūtināt jau gultā, kas ir katra dietologa murgs.

Par ūdens dzeršanu treneri strīdas, treniņā vai tikai pēc, manuprāt, ja slāpst, tad jādzer, tikai maziem malciņiem un ūdenim nedrīkst būt ledusaukstam.

Ja bija kardiotreniņš, tu minies aerobajā režīmā, tad tauki kūst un ēst tik ļoti negribās kā pēc augstas intensitātes treniņiem, kad tika dedzināti tikai ogļhidrāti.

Vielmaiņas un kunģa darbības uzlabošanai noder pēc maltītes viegla fiziska nodarbe 30 minūtes, piemēram, izved suni pastaigāties :DDDD

Last edited by muza (23.06.2008 03:45:36)

Avatar

By airavs 02.07.2009 15:42:55

Member · 1,643 comments

Siguldas SEB laimēju "Wellnes" uztura aizvietotāja bundžu, nolēmu pāmēģināt nomest svaru.  Un izdevās, mēneša laikā no ~88kg uz 82kg

visgrūtākais, taču svarīgākais ir mainīt ēšanas paradumus, izsitot sevi no ierastajiem, ikdienas ēšanas paradumiem. tas ir ļoti grūti, it īpaši ja visi pārējie ģimenes locekļi paliek pie vecā režīma. centos nelietot neko ceptu, neēst saldumus, neēst kartupeļus, iespējami maz balto miltu produktus, ēdu vairāk svaigus dārzeņus, ēdu vairākas reizes dienā, taču mazas porcijas. visgrūtāk bija atteikties no našķošanās, jo esmu liels saldummīlis. sākumā mēģināju ēdienreizes aizstāt ar "Wellnes" pulveri, taču manam organismam tas nešķita pieņemams, tapēc no tā atteicos.

un protams: daudz vairāk laika uz velo, vēlie trenniņi, līdz 22:00 un ar tukšu vēderu likos gulēt.

cenšoties mainīt ēšanas paradumus nācās paskatīties no cita skatu punkta uz latviešu ierasto ēdienkarti, kura manuprāt ir ļoti aprobežota un neveselīga. pavērojie ko Lido vai jebkurā citā ēstuvē izvēlas "vidējais aritmētiskais" latvietis: tālāk par katrupeļiem un kaut kādā veidā ceptu gaļu netiek 80% cilvēku. patiesībā ārpus savas virtuves ir ļoti grūti atrast kaut ko, kas nebūtu cepts, būtu bez kartupeļiem un nebūtu salaistīts ar krējumu vai majonēzi. letiņš pie kartupeļa ir dikti pielipis.

bet pie šāda režīma var pierast un ļoti labi iztikt. esot neliela izsalkuma varā var justies daudz možāk, starp citu: uzlabojas oža, ēdienu var saost jau pa gabalu smile

un pats galvenais: ja gribas nomest svaru ir svarīgi nospraust sev konkrētu mērķi: līdz kādam datumam cik kilogrami ir jānomet un pie šī plāna ir jāturas. izvirzīt sev mēŗķi "..kaut kad jānomet svars.." ir bezjēdzīgi, jo tā sevi nevar motivēt.

Avatar

By Jurchiks 02.07.2009 16:00:53

Member · 144 comments

Airavs ļoti precīzi aprakstīja universālo un visiem pieejamo formulu kā nomest svaru- līdzsvarota ēdienkarte un fiziskā slodze! Thats it, vairāk neko arī nevajag!

Avatar

By Antuanete 02.07.2009 16:14:35

Member+ · 676 comments
airavs wrote

un pats galvenais: ja gribas nomest svaru ir svarīgi nospraust sev konkrētu mērķi: līdz kādam datumam cik kilogrami ir jānomet un pie šī plāna ir jāturas. izvirzīt sev mēŗķi "..kaut kad jānomet svars.." ir bezjēdzīgi, jo tā sevi nevar motivēt.

Es teiktu, ka šāds piegājiens ne katram/katrai derēs, bet tas tāpat kā ar diētām un treniņu plāniem - jāizvēlas savam fiziskajam un psiholoģiskajam tipam atbilstošākais.

Avatar

By kasio 02.07.2009 16:47:48

Member++ · 561 comments

nu nevajag sarezgjiit.

princips ir vienkaarsh - jaapateeree vairaak kalorijas kaa organisms uznjem.

nu un no taa attieciigie varianti:
teereet vairaak.
eest mazaak.

Avatar

By peecca 03.07.2009 00:55:09

Member · 88 comments

Tā es pat teiktu ka šis ir kļuvis par manu mīļako topiku....
Pats esmu ~ 1.69m un 95Kg.... Ar velo braucu kādu mēnesi.. smile
Lasot jūsu komentus par nomestajiem KG vnk cepuri nost jums visim....
Bet tagad pie lietas....
Zinu ka Kg aug ātrāk nekā iet nost.... Pirmos divus soļu esmu spēris..... 1. Esmu aizmirsis kā gašo majonēze.... 2. Ūdenspīpei Nē... (Treknajos gados gāja 3 pīpes dienā.. )
Nu lūk... Ar ko lai aizstāj kartueļus un garšīgās krējuma mērcītes...??? Vnk varbūt padalās pieredzē......
Vēl... Tagad savu spēju robežās dienā mēģinu nobraukt 40km... (Ja braucu viens....).... kādā 30km bik sāk trūk enerģijas.....Gribas ko uzkost....
Vai uz šādiem "lielajiem" Km ir jēga ņemt līdz kādu pus banānu? 
Ā vēl kas... Pudelē ūdeni nevedu... Braucot dzeru remdenu tēju....!!??? Cik tas ir prātīgi...???
Lab gan jau ražošanas procesā radīsies vēl kāds jautājums....
Jau iepriekš Paldies smile


P.S Atceros... Pirms treniņa cenšos neēst kādas 1,5h-2h... Un pēc... arī kādu 1h......


:d

Avatar

By 19 03.07.2009 02:26:11

Local.Auth · 630 comments

Nja...nenotuējos-kaut kas jāuzraksta!
1) kā jau tika teiks PATS galvenais ir sabalensēts uzturs nevis kāda īpaša diēta (kas labākajos no piemēriem ir tieši tas pats). Ja ēdīsi kvalitatīvi tad rezūltāts lēnām atnāks. *Lasi - jo vairāk svaiga ēdien kas gatavots no svaigām un dabīgām izejvielām jo labāks/ātrāks rezūltāts.
2) tas kas netika pateikts ir tas ka sezonas laikā (ja pietiekoš aktīvi trenējies un startē sacensībās) aktīvi ieteikt tomēr nebūtu ieteicams. Tā noteikti radīsi sev problēmas kurās negribi iedzīvoties. Svara nomešanai ideāls laiks ir pirmssezona, kad teikt veikts apjoma jeb lēnais darbs (tas ko mēdz dēvēt arī par bāzes likšanu). Tad tu strādā zemajā pulsā pie kura, kā jau teica tauki deg labāk. 
3) Neēšana pēc treniņiem tomēr ir ļoti diskutabls jautājums. Par to es atminos jau kādu laiku atpakaļ izteicās arī cello. Ēst pēc slodzes vajag, izņemot varbūt reizes kad ir bijusi atbraukšanās pēc gonkas vai lēnais treniņš. Ja ir bijusi sacensības vai smagāks treniņš noteikti vajadzētu atjaunot iztērēto kaloriju krājumus vai nu veselīgi paēdot vai teiksim lietojot dažādus recovery dzērienus. TDF braucēji vidēji dienā uzņem 9000kaloriju...
4)Garākos treniņos (virs 1,5h) es gandrīz vienmēr uzņemu kalorijas tādā vai savādākā veidā. Vai nu želeja, vai banāns vai kaut kas tāds kas satur pietiekami daudz kaloriju, ogļhidrātus un ir pietiekami draudzīgs kuņģim. Braucot 4-5h es diezgan cieši sekoju tam kā atjaunot kalorijas katru stundu, sākot ar pašu pirmo. Protams, ja šo laiku brauksi ar pulsu 110bpm iespējams ka jēga no ēšanas nebūs.
5) par ūdeni runājot - man un daudzu citu viedoklis ir vienkāršs - ūdenim smagā treniņā vai vēl trakāk gonkā ir gandrīz 0 vērtībā. Drīzāk tas pat vairāk skādē nekā dod ko labu, jo "izskalo" ārā no ķermeņa tās lietas ko tam vajag patērēt. Uz 30-40km ir ok, tēja man šķiet vēl labāk. Ziemā pats dzēru tikai tējas vai uzlējumus. Sezonā manas rezerves tam ir par īsu...
6) par kartupeļu aizvietošanu un līdzīgām lietām. Tos viegli var aizvietot ar piemēram rīsiem, griķiem. Bez tam protams svaigi un kvalitatīvi dārzeņi uuber svarīgi. Katrā ziņā sportistu diēta nav nemaz tik skopa tā kā ir tikai jāapbruņojas ar zināmu pacietību un apņēmību smile
7) tievēšanas un ne tikai tās nolūkos vitāli svarīgi ir lietot pietiekami daudz šķidrumu uz ikdienas bāzes. Kā likums pārliecinoši lielākā daļa cilvēku neizdzer noteikto šķidrumu dienas "normu". Katrā ziņā tas labi palīdz aizpildīt kuņģi un palīdz neēst tik daudz. Kas vēl ir būtiski - tas palīdz uzlabot organisma darba spējas. Neiegrimšu sīkumos bet ūdens ir cilēka otrās asinis tāpēc tam ķermenī ir jābūt pietiekmā daudzumā. Protams, nedrīkst aizmirst par dzeršanu arī mačos!
8) par saldumiem - ir tik daudz dažādu veselīgāku alternatīvu un veidu kā aizstāt saldumus... smile Kā zināms lielākais slaida auguma ienaidnieks ir rūpnieciski ražotais cukurs kurš saldumos protams ir gana. Tas ir arī augļos taču to cilvēka ķermenis var pārstrādāt atšķirībā no tā kas ir konfektēs. Tātad, banāni + zemenes (my favorite) bez nekā. Bio lakto ar kādu ievārījumu vai dateles ar siltu pienu...katrā ziņā vasarā par saldumu alternatīvām nav ko uztraukties, kaut gan zinu ka snikeru citreiz gribās... smile Ā, jā - saldumu karalis - medus!!!

Katrā ziņā viss augstāk rakstītais ir mana pieredze un viedoklis tā kā nevajadzētu to uztvert kā mācību matreriālu. Man šķiet ka tu esi pareizā ceļa un neforsējot notikumus atnāks arī rezūlāts. Par ēšanas paradumu maiņu atliek pastudēt recepšu grāmatas, šeit lieti noderēs veģetāriešu receptes jo tās, kā likums satur visu to ko vajag.

Ā, jā, pie aktīva svara vērošanas tomēr es tev ieeiktu doties pie kāda ārsta (vislabāk sporta) kurš tevi vērotu un sekotu lai nekas slitks nenotiek. Tas protams nozīmē taisīt analīzes maksāt naudu par konsultācijām varbūt kādiem vitamīniem taču tas tomēr ir visbūtiskākais instruments kurā tu iegūldi naudu! Zaudējot svaru var pazaudēt arī ko tādu kas varētu būt vajadzīgs braucot ar riteni tāpēc ir būtiski lai viss noiek droši.

keep on pedaling!

Last edited by 19 (03.07.2009 02:28:38)


Avatar

By egils13 03.07.2009 08:50:41

Member+ · 1,204 comments

Vajag ēst tad, kad gribas. ja aktīvi trenējies, enerģijas vajag dadz. badā dzīvojot, neko labu organismam Tu nedari. bet nedrīkst pārēsties. un lai to nedarītu, iesaku samazināt ēšanas ātrumu smile Jā, mācies ēst lēni! ēdot lēni, sāta sajūta parādīsies pirms esi paspējis piestūķēt pilnu vēderu. zinu, daudziem lēna ēšana tiešām sagādā grūtības, bet esmu pārliecināts, ka lēna ēšana ir daudz veselīgāka, par ātru kuņģa piestumšanu.

neēst pēc treniņa ir kaitīgi. organisms ir nostrādājies un tam vajag enerģiju, lai atjaunotos. iesaku tomēr pēc treniņa ēst, tikai jāskatās, ko ēd. no dārzeņu salātiem vēl neviens nav uzaudzējis riepu, pat ja tie ir iemaisīti krējumā.

Avatar

By kasio 03.07.2009 09:06:59

Member++ · 561 comments

man ar shii teema iekarsee. smile

Kartupelji arii ir daarzenji! Nevajag tos aizvietot. Nevajag arii sevi mociit ar neeshanu, jo galvenais, lai ir ieksheejs komforts un miers - dari to kas tev patiik!
Tev ir izveele neest (eest mazaak) vai braukt (vairaak)

Es varu apstiprinaat ka shis otrs celjsh ir daudz patiikamaaks smile pie tam nebuut ne sliktaaks. 3 nedeeljas ~8kg no 78 uz 70.

Avatar

By kurjers 03.07.2009 09:07:00

Local.Auth · 1,399 comments

Te ar nevajag jaukt 15 gadīgu čali ar 40 gadīgu veci. Jaunajiem ir jāēd daudz un kartīgi. Vienīgais ko esu ievērojis , šamie mīl aizrauties ar saldinātajiem dzērieniem-colas, pepsi, utt.

. Ar ko lai aizstāj kartueļus un garšīgās krējuma mērcītes...???
No šādām mercītēm vispar jāatsakas!
Pecca - iegadajies pulsometru obligati(ja nav!)


[url=]www.avekurjers.lv[/url]

Avatar

By fusio 03.07.2009 09:39:01

Member · 784 comments

Kartupeļus sevišķi vajag aizvietot, īpaši frī, īpaši kartupeļu biezeņus, īpaši ceptus kartupeļus.

kartupeļa problēma ir tajā esošais ļoti lielais cietes daudzums. ciete zibenīgi pārvēršas cukurā, kas nonāk asinīs un cukurs, ko organisms nespēj pietiekai ātri absorbēt pārvēršas taukos.

Ar kalorijām nav tik vienkārši, kā mazāk ēst un vairāk patērēt. dažādi ēdieni ar dažādu ātrumu pārvēršas cukurā asinīs. uzņemot maz kaloriju ēdienu, kas ātri pārvēršas cukurā (piem. kartupeļi frī), ēdājs ātri sasniedz sāta sajūtu un nogurumu, cukurs asinīs uzšaujas ļoti augstu un organisms cukuru, ko nevar izmantot, pārvērš taukos. Bet pēc stundas atkal gribas ēst un nav enerģijas.

No otras puses, ēdot to pašu kaloriju daudzumu, bet izvēloties, piemēram, pilngraudu makaronus, ēdājs ir paēdis, bet ne pierijies, nogurums nav, enerģija ir un arī pēc pāris stundām enerģijas pietiek, jo makaroni pārstrādājas lēnāk, cukura līmenis asinīs ir stabilāks un tas noturas ilgāk. Un tā kā asinīs nav pārmērīgs daudzums cukura, tas netiek noglabāts rezervē kā tauki.

Es pēc šīs filozofijas pagājušogad nometu 6kg normāli un veselīgi ēdot. Ja ir interese, pameklējiet iekš goole "gi index"


PS majonēze pati par sevi ir ļoti ok (sastāvā augu eļļas un olas), ja nerij kopā ar kartupeļiem

Avatar

By parazutis 03.07.2009 09:39:04

Member+ · 757 comments

Pats esmu nometis no 113 uz 82, tagad ap 87 (jau kādus 5 gadus +- 3-4 kg).
Lielākā problēma ir svaru noturēt, nevis nomest. Var pielietot daudz un dažādas diētas, sportus, un agri vai vēlu, ja būsi peitiekami pacietīgs, svars samazināsies.
Un vairums (!) cilvēki sapriecājas sasniegto mērķa svaru, un palēnām svars aiziet atpakaļ. Paskatieties kaut vai kā te dažas slavenības tievē, ūberkruto ārstu uzraudzība. Notievē, ka redzams tikai deguns un ausis, bet skat, jau pēc pusgada - apaļīgs rausītis.
Ar to gribu teikt, jāmaina domāšana, un ne tikai uz svara nomešanas brīdi - forever!

Avatar

By Kaspars 03.07.2009 10:07:18

Banned · 2,164 comments

Fusio, es ēdu visu neveselīgo pārtiku pēc kārtas un tāpat pie 2m auguma sveru tikai ap 70kg. Neviens tauku pleķis nav uzaudzis. Sportot arī tikpatkā nesportoju.
Es vispār nesaprotu kā riteņbraukšanā var uzaudzēt svaru. Vasarā vien garā treniņā izsvīst litru, kur tur ko vēl pieaudzēt?


Life is too short not to ride quality tubulars.
Record/Red/Dura-ace/XTR

#108

Avatar

By Antuanete 03.07.2009 10:20:48

Member+ · 676 comments

Kaspar, Tev vienkārši ir paveicies ar vielmaiņu, citi nav tādi laimīgie smile Zinu cilvēkus, kuri ēd kā pagadās, un arī bez jebkādām fiziskām aktivitātēm ir tievi kā skali. Citi, savukārt, arī no tīra ūdens uzbarojas.

Taisnība tam, ko parazutis saka - ēšanas paradumu maiņai ir jābūt uz visiem laikiem! Tāpēc visādas ātrās diētas ir principiāli lemtas neveiksmei, un pie reizes var vielmaiņu sačakarēt. Loģika vienkārša - ja ilgstoši organismam būtiski pietrūkst barības vielu, tas ierubī taupības režīmu, sak, bada laiki pienākuši. Tiklīdz kā atsāk ēst mazliet vairāk, tā svars pieaug ģeometriskā progresijā.

Par to, ar ko un kā aizvietot kartupeļus - IMHO tas nu gan ir vienkārši, tagad taču visu gadu ir nopērkami dajebkādi dārzeņi (protams, labāks stils ir izvēlēties sezonai atbilstošu pārtiku...), kurus var tvaicēt vai vārīt; var izmantot rīsus, griķus vai putraimus. Ja gatavo labus gaļas produktus, tad no miltu mērcēm var atteikties kā no sugas.

Avatar

By Ansis 03.07.2009 10:30:20

Member++ · 3,687 comments

Diplomētais uztura speciālists Roberts Lācītis (tagad strādā FitLine) savā lekcijā stāstīja, ka kartupeļu gremošanai kuņģa sulā ir nepieciešams viens īpašs ferments. Cilvēki, kuriem šis ferments ir pietiekošā daudzumā, ēd kartupeļus bez problēmām un ātri var ķerties pie fiziskas slodzes. Kuriem nav, tie pēc kartupeļu pusdienu porcijas ieēšanas saskaras ar "smagu vēderu", vēdera spiešanu u.tml. neērtībām.

Avatar

By Vains 03.07.2009 10:47:24

Local.Auth · 402 comments

19 - tavs 5) un 7) iet pretrunā viens otram smile Es tomēr popularizēju teoriju, ka ūdens lietošanai slodzes laikā ir liela nozīme. Neko ārā tas neskalo, tieši otrādi - uzlabo asins cirkulāciju, jo asinis saglabājas pietiekami šķidras. Protams jautājums diskutabls, jo pie intensīvās slodzēm tiek noārdīti muskuļu glikogēna krājumi, kas nozīmē, ka atbrīvojas arī pie glikogēna molekulām piesaistītās ūdens molekulas. Tas nozīmē, ka organisms itkā padzeras pats no sevis. Tomēr ir pētījumi, kas liecina, ka pie ilgstošas slodzes, kurā zaudē vairākus litrus ūdens (to nekompensējot), ievērojami zūd sportista darbspējas.
Kaspar! - lūdzu nenosit tautai apņēmību!!! Arī es pats esmu līdzīgs tievulis, bet tas ir ģenētiski nosacīts. Vairums cilvēku ir "normālais" tips, kuriem svars nāk klāt, ja muskulīši netiek pietiekami kustināti. Tāpēc visi šie padomi ir apsveicami.
Starp citu, interesanti ir tas, ka organisms maksimāli daudz tauku (masas vienībās, nevis procentuāli no izmantotās degvielas) patērē netrennētiem pie 50%, bet augsti trennētiem pie 62% no Vo2max. Tas nedaudz runā pretī lēnajiem apjoma darbiem. Tomēr lēnajos apjoma darbos nenoliedzami tiek izmantoti vairāk tauku nekā ogļhidrāti, tāpēc vienkārši ir jābrauc pietiekami ilgi, lai sadedzinātu pietiekami daudz tauciņu. Un svarīga ir nodarbību regularitāte, lai orgnismam rastos augstāks bāzes metabolisma līmenis, kas nozīmētu, ka tauki vispār tiktu vairāk izmantoti enerģijas ieguvei (ne tikai treniņa laikā).
Neviens laikam nepieminēja, ka liesie gaļas un zivju produkti ir pat ļoti draudzīgi tievēšanas aktivitātēs. Tu jūties paēdis, bet patiesībā esi uzņēmis maz kaloriju. Piedevām, organisms olbaltumvielas enerģijas ieguvei izmanto ļoti maz. Vienīgi ēdot daudz gaļu, organisms ļoti saskābst, tāpēc papildus jālieto bāzisko produktu grupas - galvenokārt dārzeņi. Vienīgi šobrīd gaļas ēšanai varētu būt ekonimska rasktura problēmas...
Un ja gribam tievēt, tad pēc garajiem treniņiem neēdam vismaz 2 stundas, lai glikogēna rezerves tiek atjaunotas uz tauciņu rēķina, nevis ar barību uzņemto ogļhidrātu rēķina (kas gan ir daudz efektīvāk). Lai visiem veicas un galvenais ir psihiloģiskais spēks!

Avatar

By dc 03.07.2009 10:56:09

Member+ · 297 comments

nu nezin, kāpēc jābūt tik briesmīgam naidam pret kartupeļiem. kartupeļos ir daudz vērtīgas vielas, piemēram, kālijs un dzelzs.
problēma drīzāk ir tā, ka cilvēki bieži vien izvēlas ceptus kartupeļus, nevis vārītus, kā arī ēd tos ar visādām mērcēm.

"boiled new potatoes have an acceptable GI food value."

Avatar

By VaiVilks 03.07.2009 11:42:22

Member · 138 comments

Man varbūt arī ir paviecies ar vielmaiņu jo pie sava 183cm sveru 80 kg. un tas ir 5 gadu darbs. Iepriekš svēru 76kg un tas priekš mana auguma ir mazliet par maz.'Ēdu gandrīz visu ko, obligāti brokastis, bez tām es vispār nevaru iziet no mājas, pusdienas no 12-14 ja vēlāk, tad sākas galvassāpes un praktiski darba spējas ir uz 0, un obligāti vakariņas ap 19-20. No gandrīz visa neēdu treknu gaļu un nepatīk visādas sķidrās baltās mērces sad Kartupeļus ēdu reti, un arī tad cenšois neēst vaŗītus, kaut kā neiet pie sirds. Daudz labāk edu rīsus, griķus, makaronus, Jā un pārslas ar pienu vai jogurtu. smile Un pēc trenniņiem, man ļooti gribas ēst, kur nu vēl gaidīt 2h?! Tā ir pašnāvība, vismaz man smile
Bet, cik atceros no skolas laikiem, tad enerījas avots ir olbaltumvielas(tauki) un ogļhidrāti(cukurs). un cik man mācīja tad ogļhidrātu sadalīšanai organisma vajadzēja patērēt daudz mazāk spēka un atbrīvojās daudz vairāk enerģijas. Savukārt taukus bija grūti sadalīt un mazāk efektīvi. Ne jau velti sportojot iesak ņemt līdzi kaut ko saldu, rozīnes piem smile

Avatar

By peecca 03.07.2009 11:46:34

Member · 88 comments

Tā.. smile Paldies visiem... Tiešām interesanti lasīt...
ā tiem maniem parametrim klāt nāk ka esmu 24gadus vecs.. (jauns)


1. Par medu... Cik noprotu ar šo Saldo našķi jāaizvieto pēc iespējas vairāk viss??? Es domāju... Snikerīšus un galvenokārt Dāņu..... Ražot Jelgavas cukuru???? Ja tā tad ar Medu no problemo, jo kā iepriekš minēju man sencīts un opis bitenieki... Pēdējais ar 60 gadu pierezi smile
2. Iemācīties lēni ēst tas ir jāiemācas... Vnk pats apzinos ka nevis ēdu bet piedodiet riju... vnk steidzīgais laiks pispiedis... Tagad gan kamēr darba nav un mazāk stresa atrodas laiks par šo visu domāt... un jau lēnām mācos... smile
3. Kurjer.. Zinu zinu smile vnk No Job No money.. sad ... tas ir mans nākošais lielais Pirkums... Pats apzinos ka tagad minot minu tikai uz pašsajūtu.... Kad sāk dedzināt kājas palaižu vaļā... Bet tā lai visu laiku sanāk vienmērīga slodze.... Jūtu ka ar 40km paliek pa maz.... jeb precīzāk... ka ir radusies jauda mīt vairāk..... Noteikti drīzumā vilkšu visu 50km.. smile Man daudz citiem maz.. smile
4. MAJONĒZE..... Nu ar to ir tā ka salīdzinājuma varu teikt ka ēdu viņu daudz... Piem... vienkārša desu maize.... Kas Garšo pēc majonēzes jo desa ir kā piedeva smile nu aptuveni tādos daudzumos tā majonēze gāja smile.. Tāpēc jautājums vai tiešām viņa ir veselīga???... protams par pamatu neņemot manu ārprātīgo māniju ar to....
5. Cik noprotu Gaļa un Zivis ir labi... Nu ar to nebūs problēmas.. smile Zivis garšo tikai mazliet jāpamaina to pagatavošana... un Par gaļu cik noprotu tikai Liesumi...???

Grūtākais jau ir/būs aizbraucot uz laukiem pie draudzenes radiem... Visi lauku labumi... Nekrīzes karbonādes un Karpeļi.. Parasti tur piestumjos tā ka bikšu poga augšā jātaisa vaļā smile.... jautrīši ka ieteiks NEBRAUKT tur.... nesanāks smile draudzene nesapratīs... smile


Beigās par Rīsiem un Griķiem... Ar ko kopā ēdam???


:d

Avatar

By Antuanete 03.07.2009 11:56:04

Member+ · 676 comments

2)Silti iesaku pāriet uz kombinācijām rīsi+gaļa vai dārzeņi mazos gabaliņos un ēst ar irbulīšiem. Nopietni smile Sanāk vienā reizē paņemt mazāk un ēst ilgāk. Tiesa, kad sasniegts zināms prasmju līmenis ēšanā ar irbulīšiem, tad tāpat iet ātri, bet nu tomēr labāk, nekā ar dakšiņu vai karoti. Šeit arī atbilde uz jautājumu "ar ko kopā ēst rīsus".
4)Tādos daudzumos majonēze tiešām nav veselīga; tā tomēr ir piedeva, nevis pamatēdiens.
5)Protams, labāk liesa gaļa, un labāk gatavota ar minimālām piedevām. Cepeškrāsnī vislabāk; es bieži gatavoju visu ko vokpannā, jo tā ir ātrāk un ērtāk.
Par lauku labumiem - viss ir vienkārši, liec uz šķīvja mazāk; kad šķīvis izēsts, aizskaiti līdz 10 un padomā, vai vajag vēl. Lauku labumi kā tādi jau nav slikti (katrā ziņā labāki par lielveikala pusfabrikātiem), problēmas rodas no pārspīlējumiem.

Te var papētīt visādas receptes iedvesmai http://virtuve.calis.lv/dazadas-recepte … ie-edieni/

Avatar

By Kaspi4 03.07.2009 12:24:55

Member++ · 2,282 comments

peeccaa Man pie arii 169 ir bijis 106 kg. Tagad 81-82. Iemacies dzert/eest visu bez cukura. kafija bez garsho labaak, tikai gruuti pierast. Man liekas, ka tu paarkjer ar intensitaati, obligaati noperc pulsometru un brauc ar tiem 50-60% no max, saakumaa vari panjemt internetaa formulu par pamatu(220-vecums), peec tam jau no gonkaam sapratiisi kaads ir maksimaalais.(ja brauksi)

Treninjam par pamatu vari panjemt sho plaanu

Regular MTB Rider(videjo gruutibas pakapi), jo vajag arii atpusties, kaut arii merkjis ir nomest svaru.

http://www.mtb-marathon.co.uk/training/12.php
Izlasi visu shajaa sadaljaa.

Saac ar baazes meenesi un aidaa


Don't argue with an idiot - he'll drag you to his level and beat you with experience

Avatar

By 19 03.07.2009 12:43:21

Local.Auth · 630 comments
Vains wrote

19 - tavs 5) un 7) iet pretrunā viens otram smile Es tomēr popularizēju teoriju, ka ūdens lietošanai slodzes laikā ir liela nozīme.

Nu varbūt nepareizi izteicos...doma bija par to ka, ja lieto ūdeni vienu pašu teiksim sacensību laikā vai smagā treniņa kur brauc pietiekami augstos pulsos, kā rezūltātā dedzini ogļhidrātus nevis taukus, viens pats ūdens bez piedavēm tev neko nedos, vai dos pretējo efektu, jo tādejādi ātri iztukšosi savas rezerves un darba spējas neizbēgami samazināsies. Ja nemaldos kopā ar sveidriem izdalās tādas arī daudz nepieciešamamo mikroelemntu, kurus ar ūdeni vien neatliksi atpakaļ.
Tā kā to protams vajadzētu atšķirt ūdens lietošanu lielas slodzes laikā tīrā veidā no tā lietošanas ikdienā. Es ikdienā izdzeru ~2l tīra ūdens, bet treniņos gandrīz nekad neņemu līdz tikai tīru ūdeni.
Katrā ziņā tiešī šādu rekomendāciju saņēmu no laba sporta ārsta kas ir pazīstams ar manām analīzēm tā kā pieņemu ka tā nav universāla recepte smile

Par medu - es ar to tiešām aizstāju ļoti dauzd. Vienīgi to lietošanu ierobežo ierobežojumi tā termiskajā apstrādē, bet svaigā veidā ir tikai lietošanas/ēšans problēma.

Njā, un lauku labumi tiešām ir kruta, bet kā Antuanete pareizi teica bez galējībām. Katrā ziņā gan jau laukos ir no kā izēlēties un salātus, svaigus dārzeņus u.c. labas lietas var ieēst arī vairāk.
Man personīgi ir vienkārši - kad pienāk laiks izēsties (un gadrīz katram no mums tāds pienāk), vai tas būtu braucien uz laukiem, līgo vakars vai garie ziemassvētki es vienmēr cenšos izvēlēties mazāko no ļaunumiem. Resp., ja reiz gribās piesist kuņģi tad labāk to darīt ar vairāk veselīgu un svaigu pārtiku, jo no tās pastiepsies tikai kuņģis un ietekme uz svaru un vielmaiņu būs krietni mazāka.

Tīri interesei - viens amerikāņu stilā ieturēts līdzi jušanas "eksperiments" TDF braucējiem. Jā tur ir redzama arī viņu dienišķā ēdienkarte:  http://sports.espn.go.com/espn/page2/st … ein/090701

Last edited by 19 (03.07.2009 12:51:53)


Avatar

By peecca 03.07.2009 13:11:28

Member · 88 comments

Par slodzēm ir tā ka man mazliet sarežģīti...
Pamatenē un videnē.. Ne visai patika Krosi un tādas lietas... Vienmēr padevās sprinti un tālekšana....
Zinu ka 100m noskrēju laikam 11.80.... big_smile droš tagad pat līdz 13sek netiktu...
Vnk jāpieradina muskuļi uz ilgu darbu... Cik tas ir pareizi jautājums jums...!!!???
katru dienu jau nesanāk.... Tātad šonedēļ:
1dien:40km
2dien:Ar draugiem streetball.... (Varu arī kādam aizskriet garām) ( Saku godīgi atslodze)
3dien. 44km.
4dien. 40km. (Nocīnijos ar pretvēju pēdējos 12km). smile
5.Šodien Vakarā streetball turnīrs....
6. Noteikti ja laiks ļaus vēl 40km +/-
7. Plānojam ar draugiem 60km +/-

Un doma līdzīgā stilā turpināt.... Jūsu domas???

Last edited by peecca (03.07.2009 13:14:06)


:d

Avatar

By parazutis 03.07.2009 13:17:23

Member+ · 757 comments

kaut kur es palaidis garām atpūtas dienu
Atļauj organismam arī atpūsties, un viņš tev pateiks paldies smile

Avatar

By egils13 03.07.2009 13:19:21

Member+ · 1,204 comments

viss jau atkarīgs no pašsajūtas. ja jūties labi un nenāk baigais nogurums un nespēks minoties, tad jau var tā turpināt. Svarīgāks jau ir nevis nobraukto km skaits, bet intensitāte. ja minētos km visu laiku brauksi tuvu maksimumam, tad pēc nedēļām divām pabraukt vairs nevarēsi - vienkārši kājās nebūs spēka. iesaku treniņos variēt ar intensitāti, t.i., ja jūti nogurumu, necenties pāri spēkam braukt, brauc tos pašus 40-45 km, bet lēnām. te tiešām ļoti noder pulsometrs, jo ļauj izvairīties no tempa raustīšanas (pulss sāk kāpt pirms paliek grūti mīt un zini, ka nedaudz "jāatlaiž").

Avatar

By Andersons 03.07.2009 13:21:32

Member+ · 2,639 comments

9 štukas vēl man nav izdevies nosvilināt, 7 ar astīti štukas pagājšgad izdevās kadas trīs reizes nosvilināt un šogad vienreiz, uz sezonas beigām būs jāpamēģina 9-10 štukas nodedzināt, pieļauju domu ka pa LV līdzenumiem iznāks virs 300km.


Team Velo+ Bottari Baltic
From 10km ITT to 1,500km ultra.

Avatar

By egils13 03.07.2009 13:24:39

Member+ · 1,204 comments
parazutis wrote

kaut kur es palaidis garām atpūtas dienu
Atļauj organismam arī atpūsties, un viņš tev pateiks paldies smile

strītbols - ļoti laba atpūtas diena smile atpūta jau nenozīmē sēdēšanu ar aliņu pie TV. galvenais, ka mainās aktivitāte. atpūtas dienā var arī ar riteni braukt, tikai jāseko līdzi pulsam. Mans personīgais viedoklis - atpūtas dienas vislabāk plānot uz pirmdienu un piektdienu (pirmdien, jo pa brīvdienām parasti sanāk vairāk nobraukt+sacensības; piektdien, jo bieži piektdien ir dažādi ar velo nesaistīti pasākumi (brauc uz laukiem, pasēdēšana ar draugiem u.c.) un ir iespēja nedaudz uzņemt spēkus brievdienu aktivitātēm).