Paštaisīts sporta uzturs

Avatar

By Papuass 30.05.2013 14:24:18

Member+ · 2,978 comments

Nesen lasīta raksta iespaidā jautājums: vai kāds no foruma biedriem ar to nodarbojas, ir mēģinājis?
http://cyclingtips.com.au/2013/05/diy-sports-nutrition/

Pēc paša pieredzes - fruktoze ir nopērkama lielveikalos, dārgāka kā saharoze (parastais cukurs), bet sanāk šausmīgi saldi, nedaudz palīdz citronu sula. Kur ir dabūjams maltodekstrīns (nebūs tik saldi)?
Rakstā ne tikai par dzērieniem, bet arī paštaisītiem batoniem, uzkodām, pat želejām smile

Iemesli šādai nodarbei: ietaupīta nauda, pārliecība par sastāvu, kaut kā jauna izmēģināšana.

Avatar

By kRi 30.05.2013 14:31:11

Member · 222 comments

Maltodekstrīnu pirku alus veikalā - http://www.akciza.net/lv/784-glukoze-de … ac30UAwd8E jaucu 2:1 ar fruktozi. Fruktozi arī turpat pirku. Sanāk saldi, bet neteiktu, ka sūdzos. Sulas klāt neesmu licis.

Musli batonus taisu pēc šīs receptes - http://www.ironman.lv/pasu-darinatas-uz … treniniem/ , tā banānmaize arī ļoti garšīga.

Želejām vajag pektīnu, neesmu atradis kur iegādāties mazumā, ja kādam ir info - labprāt dzirdētu.

Avatar

By Vaskis 13.08.2013 00:58:50

Member · 2,612 comments

kādas proporcijas maltodekstrīmam un fruktozei ar ūdeni ?
pēc formulas 1 grams ogļhidrātu pret četriem ūdens?

Avatar

By Vienkāršais 13.08.2013 08:01:08

Member · 87 comments
kRi wrote

Maltodekstrīnu pirku alus veikalā - http://www.akciza.net/lv/784-glukoze-de … ac30UAwd8E jaucu 2:1 ar fruktozi. Fruktozi arī turpat pirku. Sanāk saldi, bet neteiktu, ka sūdzos. Sulas klāt neesmu licis.

Musli batonus taisu pēc šīs receptes - http://www.ironman.lv/pasu-darinatas-uz … treniniem/ , tā banānmaize arī ļoti garšīga.

Želejām vajag pektīnu, neesmu atradis kur iegādāties mazumā, ja kādam ir info - labprāt dzirdētu.

Rimčikā pie cukuriem,"cukurs ar pektīnu",bet vai dabonams tīrā veidā,gan nezinu.
Par "musli batoniņu"izgatavošanu mājās,pēc savas receptes,atceros kkad lasīju Daces Hartmanes blogā.Ja parokās varbūt atrod.

Last edited by Vienkāršais (13.08.2013 08:11:54)


Viss ģeniālais ir vienkāršs!...tik vienkāršs,ka nav,kur provi uzlikt..!

Avatar

By 321 13.08.2013 09:00:36

Member · 6,351 comments

Man ir Rimi vai Maxima pirkts Ievarijuma maisijums ar pektinu nak paciņā 100 gr / visa paka satur 24 % pektina bet ir ari pudercukurs klat

Avatar

By Vaskis 13.08.2013 09:06:35

Member · 2,612 comments

Bet, ja vajag, lai saželē var mēģinat ar cieti vai želantīnu:-)

Avatar

By Anda 07.11.2013 09:32:30

Local.Auth · 434 comments

tā kā pati meklēju pektīnu, caur Google uzdūros šai diskusijai smile eh, sen te nebija būts..
kā mamma, kas tādēļ sākusi pamatīgi pētīt produktu sastāvu un izvēlēties dabiskāko, želantīnu neiesaku, to vajadzētu pēc iespējas mazāk lietot.
pektīnu tā arī neatradu, vismaz dabisko un tīro, bet atradu recepti, kas vēl tieši laikā un tādam mājās gatavot gatavam cilvēkam labi noderēs:
http://m.cetrassezonas.lv/receptes/recipe.php?id=39219
Tā kā pie mums Latvijā vēl arvien nav pieejams tīrs pektīns, tad nekas cits neatliek kā to pagatavot pašam, un patiesībā tas ir viegli un pat lēti, jo te jāizmanto visskābākie āboli, kas parasti ir daudz lētāki. Pektīnu pievieno dažādiem ievārījumiem, un tas palīdzēs saželēt, neizmantojot tik daudz cukura. Recepti aizguvu no grāmatas "Preserves. River Cottage Handbook No.2".
Pagatavošana:
1.Katlā liec ābolus ar visām mizām un sēkliņām. Pielej 600 ml ūdens un uz mazas liesmas vāri stundu, līdz āboli ir pilnībā izšķīduši.
2.Tad lej masu trīs kārtās saliktā marlē un pakarini, lai notek, necik neaiztiekot, lai želeja nav duļķaina. Tecini vismaz 12 h. Tad iepildi burkās un uzglabā ledusskapī, kur to var uzglabāt divas nedēļas.
3.Pievieno ievārījumiem no ogām un augļiem, kuros ir maz pektīna.


mēģināsim! smile varbūt izdodas.