xRace MTB velo orientēšanās sacensības Zaķumuižā

Avatar

By janisv 13.09.2012 10:51:18

Member+ · 20 comments

7.oktobrī Zaķumuižā notiks otrais xRace velo orientēšanās sacensības (MTB-O). Sacensībās trīs dalībnieku sastāvā četru stundu laikā ir jāapmeklē maksimāli daudz kontrolpunkti. Līdz ar orientēšanās elementu parādīšanos velo braukšanas sacensībās, pasākums  kļūst interesants MTB braucējiem, orientieristiem un daudziem piedzīvojumu meklētājiem, kas vēlās pamēģināt savus spēkus velo braukšanā, stratēģijas veidošanā un orientēšanā.

xRace velo ir orientēšanas sacensības, kuras tiek organizētas starp komandām 3 dalībnieku sastāvā. Tās var būt sieviešu, vīriešu vai jaukta tipa komandas. Piecpadsmit minūtes pirms starta  tiek izsniegta karte ar visiem pieejamiem punktiem noteiktajā teritorijā. Dalībniekiem jāizveido sava stratēģija, saplānojot distanci tā, lai noteiktajā laikā ierastos finišā, kā arī, lai tiktu savākts maksimālais punktu skaits, apmeklējot kontrolpunktus. Pavadītais laiks distancē ir plānots 4 stundas, distances garums ir atkarīgs no komandas izveidotas stratēģijas. Tas šķiet vienlīdz izaicinoši un aizraujoši gan pieredzējušiem velo braucējiem un orientēšanas stratēģiem, gan pa spēkam arī tiem, kuriem mīl aktīvi pavadīt nedēļas nogali savu draugu vai radinieku lokā, jo katra komanda noteiks savu attālumu, ātrumu un sarežģītības pakāpi. Prāts šeit sacentīsies ar ātrumu, pieredze ar veiksmi – liela nozīme būs pārdomātai stratēģijai, pareizajiem lēmumiem un stipram komandas garam, kas palīdzēs ne tikai ietaupīt spēkus, bet arī uzvarēt.

„Pagājuša gada oktobrī pirmo reizi notika Triatel xRace velo orientēšanās sacensības. Starp dalībniekiem bija gan jau ar xRace sacensībām labi pazīstamas komandas, gan tādas, kuras xRace izmēģināja pirmo reizi, gan skrējēji un orientieristi, gan profesionāli velo braucēji. Starp pirmajiem xRace velo 2011 uzvarētājiem bija komanda EthicSport.lv, kura divarpus stundās paveica ap 70 km distanci un savāca maksimālo punktu skaitu, otro vietu ieguva spēcīgā komanda Bicycle Line Latvia, kura pirmo reizi piedalījās xRace sacensībās, savukārt trešo – komanda eBike. Ar šīm sacensībām mēs iedibināja jauno tradīciju, ka xRace velo būs patstāvīgs pagarinājums jau lielo popularitāti ieguvušām xRace piedzīvojumu sacensībām arī turpmāk. Arī šogad velo posms būs aizraujošs un skaists, norisināsies skaistā Zaķumuižas apvidū, uz kurām aicinām pieteikties esošus un jaunus dalībniekus,” stāsta organizators Jānis Vanags.

xRace velo ir xRace piedzīvojumu sacensību jaunums jeb papildinājums, kas īpaši interesants ir MTB braucējiem un tiem, kam patīk pa distanci pārvietoties ātrāk. Dalībnieku atbalstītāji varēs sekot līdzi savas komandas stratēģijai arī tiešraidē www.mansgps.lv lapā. Lētāka pieteikšanās ir pieejama līdz 23.septembrim www.xrace.lv lapā.

Sacensību ģenerālsponsors – Triatel. Sacensības atbalsta – Isostar, Magnēts, Miry, mansgps.lv, 1188.lv, Diena.

FluxBB bbcode tests

Last edited by janisv (13.09.2012 10:54:30)

Avatar

By Martins_L 28.09.2012 10:06:14

Member++ · 755 comments

INFORMĀCIJA PAR ZAĶUMUIŽAS VELO POSMU

Teritorija: Apmēram 60 km2. No tiem aptuveni 10 km2 ir aizliegtās teritorijas- nikni privātīpašumi.

Divas upes (Lielā Jugla un Tumšupe) nosacīti sadala sacensību apvidu 3 apgabalos.

Ceļi: Pilnīgi viennozīmīgi, ka šajās sacensībās dalībnieki izmantos arī šosejas un grants ceļus (šobrīd arī tie ir kā asfalts). ESIET ĻOTI UZMANĪGI ŠĶĒRSOJOT CEĻUS UN ŠOSEJAS UN BRAUCOT PA TĀM!!!

Mežā - regulārs meža ceļu un stigu tīkls. Apdzīvotu vietu tuvumā ļoti blīvs, pārējā teritorijā vidēji blīvs. Pamatā diezgan liels smilšaino ceļu un stigu īpatsvars, bet, pateicoties rudens lietavām un sēņotāju paranormālajai aktivitātei, liela daļa smilšaino stigu un ceļu ir pārvērtušies par ātrgaitas maģistrālēm (braukšana ir gandrīz kā pa asfaltu). Grūti braucamu ceļu un stigu ir palicis ļoti maz. Mazie meža celiņi pārsvarā ir ātri un vidēji ātri braucami (vienīgais traucēklis ir saknes).

Arī uz meža ceļu krustojumiem pārliecinieties par savu drošību (sēņotāji!). Pa meža celiņiem, iespēju robežās, brauciet tikai pa ceļa labo pusi, jo īpaši slikti pārredzamās vietās- sacensībās ir iespējama divvirzienu satiksme.

Upes un grāvji: Lielā Jugla- sacensību apvidū platums apmēram 10-15 metri, dziļums 1-2,5 metri.

Tumšupe - sacensību apvidū platums apmēram 5-8 metri, dziļums 0,5-1,5 metri ar smilšainu, daudzviet mīkstu (grimstošu) gultni. Upes paliene gk. stipri purvaina, daudz attekas un vecupes.

Lielās Juglas forsēšana ir pieļaujama tikai un vienīgi pa kartē uzrādītiem tiltiem, Tumšupes- pa tiltiem vai vietā, kas kartē nav atzīmēta kā aizliegtā teritorija. Arī mazās upītes, piem. Urga, un lielie grāvji nav nekādas “dāvaniņas”, vēl jo vairāk vietās, kur savus apartamentus ir izveidojuši bebri.

Mežs un reljefs: Pārsvarā ļoti jauks parkveida mežs ar skaistām priežu jaunaudzītēm. Tiesa gan, daudzviet ir parādījušies arī jauni izcirtumi. Reljefs- pārsvarā vidēja lieluma kāpu grēdas. Ir sastopami arī atsevišķi pilnīgi plakani reģioni. Vietām ir arī samērā mitrs, pārpurvojies mežs ar grāvjiem, aizaugušiem izcirtumiem un pamežu, kā arī pāris nepārbrienami purvi (turp doties nevajadzētu). Dodoties uz dažiem KP, būs arī iespēja redzēt civilizāciju- gk. dārziņu rajonus. Bijušās armijas pilsētas īpaši apmeklēt nevajadzēs- šoreiz akcentu liekot uz skaistiem meža celiņiem, nevis drupām, gruvešiem un piedrazotām vietām. Bijušie bunkuri tāpat ir kļuvusi par pagātni- viens ir appludināts un aizbērts, otra augšējajos stāvos ir izvietota Latvijas Nacionālās bibliotēkas grāmatu krātuve (repozitārijs).

Karte: Speciālā MTB-O karte. Formāts- A3+ (33x48cm). Mērogs 1:27 500. Augstumlīknes ik pēc 2,5 metriem.
Distances plānošanai kartes tiks izsniegtas 15 minūtes pirms starta.

Distance: 4 stundas. Kur un kā nu katram patīk. Maksimālā distance- 50 KP un vismaz 75 km.

Komanda: 3 cilvēki. Nebūtu slikti, ja viens no komandas mācētu orientēties:). Vairāki orientēties pratēji varētu noderēt tikai tām komandām, kas mēģinās savākt visus KP (komandai ar 2-3 orientieristiem ieguvums būs ne vairāk kā 5 minūtes).

Līdz svētdienai dalības maksa 27 LVL no komandas, pēc tam būs 33 LVL.

Laipni lūgti izbaudīt šo sava veida TTT (team time trial). http://xrace.lv/lv

Avatar

By Martins_L 28.09.2012 15:00:32

Member++ · 755 comments

xRace velo pēc būtības ir gandrīz identisks šeit aprakstītajam pasākumam- http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=20897