Par informāciju forumā.

Avatar

By Atis 22.08.2007 10:02:52

Member+ · 1,591 comments

Es to stingro attieksmi vērtēju pozitīvi. Domāju, ka jābūt vienam tādam kārtīgākam forumam. Tas ceļ kopējo foruma inteliģences līmeni, piesaista zinošākus cilvēkus dotajā sfērā. Tas tikai padara labā nozīmē atšķirīgu to no citiem lv forumiem.

Avatar

By Kaspars 22.08.2007 10:21:42

Banned · 2,164 comments
Lauva wrote

P.S. Kas attiecas uz Kasparu, tad pats viņš braukā ar kaut ko līdzīgu Start - šoseeee, kas turas kopā ar izolācijs lentes un dieva žēlestības palīdzību, bet visai pasaulei pamācīt, kuri tie labākie riteņi un kādas cenas excel datubāze jāliek - to mēs visi protam.

Es braucu ar spārīti. Nerunā par ko nezini, mkey? Varbūt nākamgad sakrāšu Stārķim.

Grey, es visur esmu Kasparz ar z galā, jo ļoti daudz vietās parastais Kaspars ir aizņemts. Es šeit nebiju jau kādus divus gadus, un aizmirsu par iepriekšējā lietotāja esamību, ko atradu tikai pārlasot vecos topikus. Nu ko, ikdienā esmu pārdesmit forumos, vēl kaudzē ar citām adresēm, jāatceras visādas jūzeru paroles ntajiem datoriem, tāpēc dažkārt aizmirstas par divus gadus veca lietotāja esamību forumā.


Life is too short not to ride quality tubulars.
Record/Red/Dura-ace/XTR

#108

Avatar

By Udzha 22.08.2007 10:27:27

Member+ · 192 comments

Nu es personīgi no citiem velo forumiem uz šo pārcēlos tieši tādēļ, ka šeit ir dafiga noderīgas informācijas un sakarīgas diskusijas un pietiekami maz tuftas un spama!
un šitanī topikā kā reiz šobrīd ir dafiga tuftas...


Motivation to train is much more important than a fancy pair of aero wheels!

Avatar

By KarlisB 22.08.2007 10:34:48

Member+ · 911 comments

Domāju, ka forums un foruma lietotāji tikai iegūtu, ja tikpat aktīvi kā Baltais, Agnis (ja nemaldos KTM) un FOX, šeit darbotos arī citi LV sastopamie MTB tirgotāji... (ZZK, Havajieši, Veloserviss, x-sports, u.c.)
Mums visiem agri vai vēlu ir nepieciešams kautko iegādāt galvenajam fetiša objektam (ciskadrillim) un 5min forumā var aiztaupīt 2h meklējumus Rīgas bodēs.
Ja kāds no tirgotājiem ar foruma palīdzību nopelna kādu latu, tad tas ir viņa paša aktivitātes nopelns, ieguvēji ir abas puses...

Gribot negribot prātā velkas paralēles ar pašreizējo LV ekonomisko situāciju un inflācijas apkarošanas plānu, (Kalvītis grib ierobežot pieprasījumu)
Neiesim Kalvīša muļķīgo ceļu, nepieciešams palielināt piedāvājumu un inflācijas problēmas atkrīt, ja forumā būs pārstāvēti vairāk tirgotāji ieguvēji būs visi!


FS 29er

Avatar

By egils13 22.08.2007 10:38:59

Member+ · 1,204 comments

Padalīšos arī es savā pieredzē.
kad sāku braukt ar riteni, pirmais gads pagāja tādā vizināšanās režīmā. tad intereses pēc nobraucu arī pirmās sacensības un tad sākās arī nopietnāka braukšana un līdz ar to arī tehniskās problēmas un to risinājumu meklējumi. forumu xc.lv atradu pilnīgi nejauši un man tā bija nenovērtējama informācijas vācelīte. jau pašā sākumā ievēroju, ka foruma "skeletu" veido daži aktīvisti, kas viens otru labi pazīst (manuprāt tie bija IrenaB, SiSe, LOOK, Baltais, FOX, fubar un varbūt vēl daži). sākumā forumu tikai lasīju, jo pašam nebija nekādas pieredzes un pirms uzdot kādu jautājumu, gribēju pārliecināties, vai tas jau nav atbildēts. tā lasot šo forumu nedaudz iepazinu arī minētos cilvēkus (ko viņi dara, ko pārstāv, ko pārzin). un tā - zinot, ko katrs dara, var arī izvērtēt katra cilvēka komentāru (piem. IrenaB ir tehniski ļoti spēcīga un vienmēr sniedz labus padomus attiecībā uz velo kopšanu, LOOK - braucējs ar lielu pieredzi, kas šad tad padalās ar vērtīgu padomu attiecībā uz braukšanas tehniku un ēšanu/dzeršanu u.t.t. visu pieminēto cilvēku padomi ir vērtīgi un tajos der ieklausīties, bet jāatceras, ka, piem., Baltais (arī LOOK) un FOX pārstāv "brendus, kurus nedrīkst saukt vārdā" un fubar pelna naudu ar riteņu remontiem, tāpēc daļa informācijas, kas nāk no šiem cilvēkiem ir nedaudz tendēta vienā vai citā virzienā. bet zinot to, tas nesagādā nekādas problēmas.
Un par tiem statusiem... nu nez, jābūt kādam mazvērtības kompleksam, lai uztrauktos, vai tev ir vai nav "+" vai kas tur vēl... man jau liekas, ka cilvēki šajā forumā reģistrējas, lai uzzināt kaut ko jaunu par velobraukšanu, lai atrastu trūkstošo info utt. es pat īsti nezinu, kad man tas "member+" tika piešķirts. un uzmanību tam pievērsu tikai tad, kad parādījās šī te diskusija.
un visiem jaunajiem varu pateikt tikai to, ka neesmu nekad izjutis nekādu nevienlīdzību šajā forumā un neesmu manījis arī to, ka kādam te būtu atļauts vairāk par citiem.
un nobeigumā - gribētu pievienoties lielajam "paldies" Greyam. un labi ir, ka ir kāds, kas kontrolē forumā notiekošo. jau no pirmās apmeklējuma dienas biju pārsteigts, cik te viss ir korekti un konkrēti (jautājums -> atbilde). man kā iesācējam šis forums bija ļoti vērtīgs.

Avatar

By Maija 22.08.2007 11:18:29

Member+ · 84 comments

Grey, bez tā, ka jaunais lietotājs tiecas uzskatīt sevi par mtb xc entuziastu, galvenā pazīme būtu, ka forumā reģistrējies ne ilgāk kā n dienas (mēnešus) vai veicis ne vairāk kā n ierakstus. Terminam "sociālā grupa" ir daudz definīciju, viena no tām "indivīdu kopums, kas noteiktā laika periodā atrodas mijiedarbībā".
Protams, teorija arī apgalvo, jo lielāka grupa, jo sarežģītāk ir koordinēt tās locekļu darbību, līdz ar to lielākas grupas prasa lielāku varas koncentrāciju vienās rokās.

Avatar

By Biker 22.08.2007 11:49:26

Member+ · 954 comments

laiks kad daudzmaz nopietni pievērsos velo, precīzāk - MTB, sakrita ar XC.lv dzimšanu. kopš tā laika ik pa brīdim "uzpeld" kāds jauns, agresīvs dalībnieks, kas ienes īpatnēju dzīvelīgumu, bijuši te daži kas gribēja kalnus gāzt big_smile   bet, cilvēki ir dažādi .. nu ko, tāda ir tā lieta, esam jau nedaudz pieraduši pie tā. tā teikt, jāļauj cilvēkam izteikties, līdz brīdim, kad tas sāk aizskart pārējos t.sk. flūdot utt

ps.forums ir pāraudzis xc robežas, ir sadaļa slēpošana, varbūt varētu lūgt Grey`am uztaisīt sadaļu START-ŠOSSE smile)

Last edited by Biker (22.08.2007 11:51:49)


Galvenais ir motivācija.

Avatar

By Baltais 22.08.2007 12:15:47

Local.Auth · 5,425 comments

xc arī ziemā ir xc, tikai ar slēpēm. Grey jau no paša sākuma deklarēja, ka te būs xc slēpošana. ir arī cita versija - kaa saka Look, ir kalnu slēpošana un šosejas slēpošana big_smile


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!

Avatar

By baltais_tevs 22.08.2007 12:16:48

Member · 133 comments

Manuprāt, šeit jau pārāk daudz enerģijas tiek tērēta katram pierādot savu taisnību. Nesāksim skaidrot vārdu definīcijas vai vienkāršāk sakot "skaldīt matus". Lasot visu šo garo diskusiju, nevar nepamanīt pozitīvo strāvojumu foruma lietotāju komentāros par pašu forumu. Tādēļ arī vēlos lūgt izbeigt šo matu skaldīšanu - tā vietā labāk būtu pateikties Grey par foruma izveidošanu un uzturēšanu pie dzīvības, kā arī ne mazums ekspertiem, kuri snieguši daudz noderīgu padomu tādiem iesācēiem kā es. Tā turpināt!

Peace!

Avatar

By Grey 22.08.2007 13:14:25

Member# · 1,688 comments

Tātad vairākums dalībnieku atbalsta cenzūru un reklāmu. Ko?! Vareni mums te iet.

Jā, vot, bija doma un pat īsu brīdi pastāvēja xc šosejas slēpošanas forums. Bet tā kā tas bija mazaktīvs un tajā brīdī parādījās infoski.lv es nolēmu to tālāk neturpināt. Diemžēl infoski.lv tā arī īsti neizdevās ieviest kaut cik jēdzīgu forumu un sleposana.lv aizvērās ciet.

Es jau esmu teicis un vēlreiz pateikšu, ka xc.lv forumam var pateikties aizbraucot un apmeklējot pašmāju mazos krosus. Alūksni, Baložus, Trek kausa posmus, utt.

Avatar

By LOOK 22.08.2007 16:16:23

Member# · 2,703 comments

Drīzāk skaidrs ir tas, ka cenzūra ir nepieciešama "tukšu salmu kulšanai", nevis derīgai informācijai (tai skaitā reklāmai).
Es noteikti vērsīšu uzmanību, faktam kad par saviem vārdiem ir jāatbild. Ja Kaspars(z) bravurīgi paziņo ka kāds Member+ vai Moderator ir pārsniedzis pilnvaras, tad uz Grey lūgumu bija jāatbild pēc būtības. Pretējā gadījumā Kaspars(z) ir vienkārši melis. Letiņiem ir tāds teiciens "nespļauj akā no kuras pats dzersi". Vai saki kā ir, vai arī nesvārsti gaisu.
Runājot par jaunajiem foruma dalībniekiem, bez aizspriedumiem, ir nepieciešmība viņus pakontrolēt un varbūt pat aizrādīt, ja k-kas aiziet pašplūsmā. Jo tīrāka būs šī telpa, jo visi būsim ieguvēji.


Karbons vienkārši brauc ātrāk!

Avatar

By Kaspars 22.08.2007 16:32:26

Banned · 2,164 comments

Raimond, pirms apgalvo ka ES esmu melis, varbūt tomēr padomā? Dažkārt ir labāk paklusēt.
Veltiju 15sekundes no sava dārgā(pašlaik) darbalaika un redz.
http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=499
Vai Jānis tiktiešām ir tāds kaŗtībnieks, un nav neviena posta pa NEtēmu? Vēlreiz saku, mans darbs nav meklēt katru postu un bāzt sejā ka šis ir slikts un tas ir slikts, fakts ir tāds, kā jau SM minēja, ka daudziem augstāk stāvošiem cilvēkiem vienkārši ir visatļautības sindroms. Viņi var, citi nevar.
Sliktie, protams, ir tie kuri aizrādīs, vai ne?
Varbūt esmu ko palaidis garām, taču Moderators un Administrators forumā ir tāds kā paraugs, netikai cilvēks kurš rūpējas par kārtību tajā.

EDIT. Pievērst uzmanību #20 un #21 postam.

Last edited by Kaspars (22.08.2007 18:13:35)


Life is too short not to ride quality tubulars.
Record/Red/Dura-ace/XTR

#108

Avatar

By scott 22.08.2007 16:53:36

Member+ · 391 comments

Viens piemērs, kur tiek apsriesti FS priekšrocības
http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=2105

P.S. Domāju, ka šīs diskusijas ir jāizbeidz. Katram ir izveidojies savs viedoklis un katrs izdarījis savus secinājumus. Var teikt, ka GREY izveidotais un uzturētais forums 100% pilda savas funkcijas.
PALDIES GREY-am.!

Avatar

By LOOK 22.08.2007 17:23:02

Member# · 2,703 comments

Kaspar, es neko neesmu teicis apgalvojuma formā attiecībā pret Tevi, vienkārši neatbalstu bezsatura tērzēšanu. Ja ir pamanīta šmuce, tā ir jānovērš neatejot no kases, nevis jāvicina dūrītes pēc kautiņa. Visi mēs varam kļūdīties un pārējo pienākums ir uz šīm kļūdām norādīt, to es arī uztveru par normālu kārtības uzturēšanu.


Karbons vienkārši brauc ātrāk!

Avatar

By viuks 22.08.2007 17:28:54

Member · 180 comments
Kaspars wrote

Raimond, pirms apgalvo ka ES esmu melis, varbūt tomēr padomā? Dažkārt ir labāk paklusēt.
Veltiju 15sekundes no sava dārgā(pašlaik) darbalaika un redz.
http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=499
Vai Jānis tiktiešām ir tāds kaŗtībnieks, un nav neviena posta pa NEtēmu? Vēlreiz saku, mans darbs nav meklēt katru postu un bāzt sejā ka šis ir slikts un tas ir slikts, fakts ir tāds, kā jau SM minēja, ka daudziem augstāk stāvošiem cilvēkiem vienkārši ir visatļautības sindroms. Viņi var, citi nevar.
Sliktie, protams, ir tie kuri aizrādīs, vai ne?
Varbūt esmu ko palaidis garām, taču Moderators un Administrators forumā ir tāds kā paraugs, netikai cilvēks kurš rūpējas par kārtību tajā.

Intereses pēc pārlasīju to linku, bet tā arī nesapratu, kurš ir tas Tevis sašūstamā izraisošais posts. Bet nu tēma ši ir izvērsusies nudien vareni big_smile

Avatar

By Grey 22.08.2007 17:39:01

Member# · 1,688 comments

Dotajos linkos moderatora privilēģiju pārkāpšanas nav.

Moderatora privilēģijas ir labot un dzēst citu dalībnieku ierakstus un tēmas, kas neatbilst foruma vadlīnijām un noteikumiem.

Esmu aizkustināts, ka mani grib uzskatīt par paraugu, bet nopietni runājot ierosinu par paraugiem ņemt citus foruma dalībniekus:
- Igo
- Dailis
- ĢirtsF
- Ivanda
- Cello
- Marcello
- LOOK
- Ansis
- Kacs
- TransAlp izdzīvotājus
- BikeChallenge braukušos

Atvainojos, ja kādu prominenci nepieminēju.

Avatar

By Grūpijs 22.08.2007 21:41:07

Guest
scott wrote

Viens piemērs, kur tiek apsriesti FS priekšrocības
http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=2105

P.S. Domāju, ka šīs diskusijas ir jāizbeidz. Katram ir izveidojies savs viedoklis un katrs izdarījis savus secinājumus. Var teikt, ka GREY izveidotais un uzturētais forums 100% pilda savas funkcijas.
PALDIES GREY-am.!

To FS tēmu iesāku es.
Un pateicoties tam topic'am uzzināju, kas tad tajos FS ir būtisks.
Paldies par to IrēnaiB, kas deva atbildi un paldies Grey'am, jo bija kur uzdot jautājumu!

Jā, topic'ā bija daudz piedāvājumu. Un pateicoties tiem piedāvājumiem es paplašināju savu priekstatu par ričukiem un brendiem. Man pašam ir GT, man tas baigi patīk. Bet es gāju, skatījos un pētīju tos piedāvājumus. Paldies par to "piedāvātājiem" un paldies Grey'am, jo bija kur smelties jaunumus par ričukiem un brendiem!

Jā, tas topic's ir garš, brīžam ne par tēmu, bet es no viņa uzzināju daudz noderīga: kas ir svarīgs FS, kādi FS mums ir dabūnami, ko var darīt ar muguru. Ja es atmetu lieko, tad esmu saņēmis to ko vēlējos un vēl vairāk! Paldies par to visiem!

Grey wrote

Atvainojos, ja kādu prominenci nepieminēju.

IrēnaB, kura manuprāt ir viena no nenosauktajām prominencēm, jo viņas teorētiskās zināšanas un praktiskās spējas ir apbrīna vērtas, kā arī manuprāt (es saku manuprāt, nevaru garantēt, tāpēc nevajag bļaut, ka meloju) viņas teksti vienmēr ir par tēmu.


Tagad tiem brēcējiem:

Jebkurš forums, kas nav miris piedzīvo līdzīgu momentu.
Tas ir, rodas arvien jauni dalībnieki, palielinās postu skaits, postu saturs, kvalitāte, atbilstība tēmām nu atbilsttība vispār pašam forumam saiet sviestā. Un tas ir tikai loģiski un pareizi, ka foruma "MASTER" vienu skaistu brīdi to visu vairs nespēj panest un sāk ieviest kārtību. Tā ir normāla parādība. Bez tā XC forums var pārtapt par "jebkas" forumu.

Es personīgi nesaskatu neko sliktu, ja kāds jauniņais, Member+ vai Moderator izmet kādu jociņu. Tas taču arī ir normāli. Joki arī ir mūsu dzīves sastāvdaļa. Nav normāli, kad XC forumā aiziet IT&T cienīgi informācijas kari.

UN VISPĀR! KO JŪS SĒŽAT PIE TIEM KOMPJIEM? IR TAČU VASARA! LAIKS FORŠS! UZ RIČUKIEM UN AIDĀ BRAUKT KAMĒR VĒL GAIŠS!!!

Last edited by Grūpijs (22.08.2007 21:42:39)

Avatar

By Eduards 22.08.2007 22:08:56

Member# · 2,686 comments

Apsolu, ka pēc nedēļas, kad būs jaunajā adresē patstāvīgs interneta pieslēgums, nevis tikai GPRS kā tagad, tad kaut nedaudz pievērsīšos kārtības uzturēšanai forumā kā viens no moderatoriem (un droši vien iemantošu kaudzi nedraugu par savu rīcību sabiedrības labā).

Avatar

By Baltais 22.08.2007 22:18:29

Local.Auth · 5,425 comments

moderātoros ir nākotne.


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!

Avatar

By Yeti 23.08.2007 22:27:42

Member · 686 comments

par tām saulainām nākotnēm ir dzirdēts... un ar ko tas beidzās arī ir zināms...
big_smile:D:P:)

Avatar

By Baltais 23.08.2007 22:58:52

Local.Auth · 5,425 comments

kas beidzaas? Jamaikā viss notiek joprojām!


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!

Avatar

By Yeti 23.08.2007 23:13:08

Member · 686 comments
Baltais wrote

kas beidzaas?

da joprojām visi bauda... big_smile lielām karotēm.....

Avatar

By Yeti 23.08.2007 23:55:49

Member · 686 comments

Grey, iekš vienas RU saites, lietotājam ienākot, aktīvā diskusija (topiks) paliek neaktīvs līdz nākošajam, jebkura locekļa izteicienam...
tb tas kvadrātiņš dzēšas....
un lietotājam ir iespēja (ja ne sadaļa, ne topiks, viņu neinteresē), sadaļas sākumā nospiest - tjipa "dzēst neizlasīto topiku aktivitāti"...
nu it kā stipri baudāmi, no sava profila redzēt aktivitātes....

P.S. iespējams, ka ne līdz galam izlasīju xc.lv user manual...
P.P.S. grūti saprast, kad tēma paliek "neaktīva"...

Last edited by Yeti (24.08.2007 00:00:59)

Avatar

By Eduards 10.09.2007 22:04:57

Member# · 2,686 comments

Ņemot vērā, ka informācija par aktualitātēm citās diskusijās vairs neatjaunojas, varbūt to vismaz pagaidām aizvākt pavisam?

Avatar

By KKTK 30.11.2010 11:05:56

Member+ · 2,298 comments

Varbūt varētu uztaisīt meklēšanu arī linkos, lai foto/video sadaļā nebūtu lieks spams ar vienādiem iepostētiem video un kādu kas paspīd ar redzes atmiņu un noskaita reizes, cik video bijis iepostēts.
Piem. pirms video iepostēšanas varētu pameklēt pēc indeksa   UzPq0hDdDhs    un redzēt vai gadījumā neatkārtosies.
Protams, tas neizslēgs atkārtošanas no dažādos saitos sakodētiem video un to melēšanu sākumā veiks tikai advancētie, bet gan jau ar laiku...

Avatar

By Delfins 30.11.2010 11:14:56

Member+ · 3,575 comments

google ->   mans_id site:xc.lv

Bet vispār meklēšanas formu var aizvietot ar Google Search Engine, kuram var padot domain sarakstu, kurā meklēt. Vismaz manā blogā search iekļauts arī xc/evelo un citi:

http://www.google.lv/cse?cx=partner-pub … s.id.lv%2F

Last edited by Delfins (30.11.2010 11:17:44)

Avatar

By KKTK 30.11.2010 11:22:03

Member+ · 2,298 comments

Vai nu vēl nav noindeksēts, vai nestrādā.  http://www.google.com/search?q=UzPq0hDdDhs+site:xc.lv vajadzēja atgriezt 3 ierakstus