2.Embūtes velomaratons komplektā ar Liepāja open!

Avatar

By iwars 10.08.2007 13:39:36

Member+ · 73 comments

Otro reizi LRK un Embūtes pagasta padome rīko Embūtes velomaratonu, šoreiz kopā ar Liepājas atklātajām meistarsacīkstēm kalnu divriteņiem. Sports - 61 km (divi apļi), Tauta - 31 km. Trases apraksts, karte, nolikums u.c. info pieejami www.embute.com! Uzvarētājiem medaļas vai kausi, diplomi, balvas. Izmantosim izdevību uzbraukt Kurzemes augstākajā paugurā - Krievkalnā (189,5 m v.j.l.)


Eat pasta, smoke rasta, ride fasta!

Avatar

By iwars 10.08.2007 13:40:52

Member+ · 73 comments

Ups, aizmirsu, bet - datums kā jau kalendāros minēts - 19. augusts!


Eat pasta, smoke rasta, ride fasta!

Avatar

By egils13 14.08.2007 08:34:25

Member+ · 1,204 comments

Cik daudz pagājušgad bija braucēju sporta klasē? SEBā braucu garo trasi pa pašām beigām, bet tur piedalās pāri 100 braucējiem un vienmēr atrodu kompāniju. Embūtē arī vēlos divus apļus braukt, bet bail, ka nesanāk, ka visu laiku pašam ar sevi jācīnās...

Avatar

By Skotu amerikānis 14.08.2007 23:00:23

Member+ · 662 comments

Nesatraucies, pagājušogad bija arī lēnāki baucēji, piemēram, es. smile
http://www.embute.com/pb/wp_13623a44/wp … 9700259169
Gan jau, ka šogad būs vairāk dalībnieku.

Avatar

By egils13 15.08.2007 08:32:06

Member+ · 1,204 comments

paldies par uzmundrinājumu. es arī tikai vēlāk iedomājos apskatīties pagājušā gada rezultātus. vienīgais pagājušgad distances bija īsākas un es pieļauju, ka daļa no tiem, kas pagājušgad brauca 45 km, šogad izvēlēsies braukt 31 km smile bet tik un tā - esmu jau pieteicies sporta klasē. tad jau līdz svētdienai smile

Avatar

By iwars 15.08.2007 08:37:55

Member+ · 73 comments

Pēc velomaratona dalībnieku priekšlikuma, piedāvājam iepriekšējās pieteikšanās iespēju sūtot pieteikumus uz e-pastu iwars@hotmail.com , lūdzam norādīt vārdu, uzvārdu, dzimšanas gadu, vecuma grupu vai distanci, kuru vēlaties braukt un komandas nosaukumu, ja tāda ir. Tāpat, informējam, ka reģistrējušies pagāšgada Embūtes velomaratona dalībnieki uz startu vietu tiks aicināti atbilstoši izcīnītajām vietām, pēc tam - pēc tam - pārējie iepriekšējās reģistrēšanās secībā, pēc tam - visi uz vietas reģistrējušies.
Izskatās 61 km distancē garlaicīgi nebūs...


Eat pasta, smoke rasta, ride fasta!

Avatar

By Ainārs Zariņš 15.08.2007 08:39:52

Member · 39 comments

jautaajums vai iisumaa vari pateikt kaada buus trase? nu ir jau zinaama vai taa ir pagaajushaa gada trase, tad tur buus viena vieta kur traktoru izbrauktas rises buus kaadi 100m smile un tur pagaajusho gadu es kaadas 10x nokritu, bet vienalga iebraucu 14ais. wink Laba trase dzenams gabals, ebt izskataas, ka shogad tomeer buus cita trase. smile Pagaajusho gadu par spiiti visam nebija sprota klase, bet garaakais aplis, jo sprotisti (iistie) bija aizbraukushi uz Iganjiem, bet dazhi, kuri nu galiigi neveeleejaas pieraadiit sevi tur, bet novinneet balvas bija palikushi uz Embuuti skumiigi, ka bija no Sporta klases (SEB MTB) dalliibnieki.


Neviens to neizdariis tavaa vietaa.

Avatar

By egils13 15.08.2007 09:06:33

Member+ · 1,204 comments
Ainārs Zariņš wrote

skumiigi, ka bija no Sporta klases (SEB MTB) dalliibnieki.

kā to saprast? man liekas, ka sacensībām kā tādām tas ir pat ļoti apsveicami. jo vairāk būs augstas klases braucēju, jo labāka būs trase, jo augstāk sacensības tiks vērtētas potenciālo dalībnieku vidū, jo vieglāk būs arī organizētājiem atrast sponsorus un uzrīkot vēl labāku pasākumu smile

un tas, ka esi Sprota klases (SEB MTB) dalībnieks, vēl nav nekāds rādītājs smile

Avatar

By iwars 15.08.2007 10:28:35

Member+ · 73 comments

Būs jau labi, trase pamatā ir cita, atstāti ir tehniski grūtākie elementi + nāks daži jauni pārsteigumi. Tomēr pēc katra grūtāka posma nāks posmiņš ar iespēju atpūsties un dabūt pulsu normālās sliedēs. Mazāk būs grants posmi. Saldajā ēdienā atstāts pēdējais kilometrs pirms finiša ar nobrauciena ātrumu 50 km/h (neminoties). Trases apraksts ir mājas lapā.


Eat pasta, smoke rasta, ride fasta!

Avatar

By Rainman 19.08.2007 18:57:15

Member · 184 comments

man jau persooniigi labaak gaaja tajos tehniki sarezhgjitajos dublju posmos smile ko zaudeeju uz grants to tur atvinneeju big_smile

Avatar

By egils13 19.08.2007 19:13:31

Member+ · 1,204 comments

man jau liekas, ka dubļi bija tikai vienā vai divās vietās... bet tehniskās izdangātās taciņas bija tiešām labas. man arī līdzīgi gāja - pa šiem neceļiem kaut kā labāk gāja.
liels paldies trases veidotājiem, jo varēja redzēt, ka darbs tiešām uztaisīts liels (tās izpļautās pļavas vien ko vērts...)
bet nu ir arī negatīvās lietas:
1. marķējums... tas varētu būt pārskatāmāks un vienā vietā vitāli pietrūka šiltīte "pa kreisi"... man gan paveicās, bet cik dzirdēju, daudzi tajā vietā aizšāva taisni...
2. kustības organizēšana trasē... nu nav normāli, ka braucot cauri starta/finiša vietai, ir jāizvairās no gājējiem un no citiem mazāk uzmanīgiem riteņbraucējiem, kas vai nu ir finišējuši, vai aŗi vēl gaida savu startu.
3. tā kā tiešā tuvumā nebija nekāda veikala, varētu būt arī kāda norāde, kur to meklēt. un, zinot, ka ar veikaliem tur ir pašvaki, organizētāji varētu tomēr piedāvāt kaut ko iekožamu pēc finiša (es domāju, ka lielākā daļa braucēju būtu ar mieru par šo servisu arī piemaksāt).

nu tā - tas no kritikas. bet visādi citādi bija baigi labi. novēlu organizētājiem turpināt iesākto tradīciju un attīstīties tālāk. trase bija ļoti laba un sagādāja lielu brauktprieku (bet grūti gan bija smile )

Avatar

By Osha 19.08.2007 22:08:25

Member+ · 153 comments

Nedaudz par Embutes velomaratonu.Skaista apkartne,sodien ari laika apstakli teicami.Trase laba,kalnaina,maz asfalta.Tikai visu so pasakumu aptumsoja organizesanas trukumi,ko lai saka,kads var but pirmssacensibu iespaids!?Ja trukst nummuru!!!Tas jau butu vel nekas,galu gala izgrieza no kartona gabala un uzziekeja ciparus ar flomasteru!Gonku saka dalibnieki kuriem bija javeic 61km,bet jau pec kada laicina dala atgriezas starta vieta!Izradas kad apmaldijas.Tautas klases dalibnieki griezas pie organizatoriem ar jautajumu par trases markesanu.Uz ko saniema atbildi kad esot viss kartiba un nepilnibas jau tikot noverstas.Tad tika dots starts tautas klasei,itka vis kartiba,pa prieksu brauc policijas Rover,apmeram pes nobrauktiem 7 km pagrieziems pa kreisi,pari celam novilkta lenta un bultina ar noradi-velo,ka bija rakstits trases apraksta,pa labi iebrauktu taku pa plavu.Hmmm,tikai pec metriem 50,rudzu lauka var redzet kad ta ir meza zveru taka,jautajam trases tiesnesiem kur tad jabrauc uz ko sie tikai rausta plecus,sakot kad kautkur tur esot...Izradas kad istais pagrieziens bija jau kadus 800metrus ieprieks,bez jiebkadam noradem.Bet ka tad to var pamanit,ja atrums taja vieta sasniedzas pari par 30km/h un pa prieksu bauc policija.Pilnigs sviests.Cilveki brauc uz sacensibam no visas Latvijas,pie tam vel uz ritenbrauksanas,nevis orentieristu(ja,pirms maciem uzdodot jautajumu vai var saniemt trases karti,atbilde bija kad esot tikai divi eksemplari),piedevam vel nepazistama apvidu,vareja ari iemaldities nezin kur.Ka ari tiek maksata dalibas nauda,lai ari simvoliska,bet tomer.Ari ja reiz uznemas  organizeti sacensibas,tad ari japaveic visu ka nakas,nevis jaaizbildinas,kad piektdien esot sabojajies auto un tadel nebija iespejams visu velreiz parbaudit.Apniemiba ko organizet ir apsveicama,bet izdarot to pavirsi neka laba nesanak.Ka neka sie maci sogad notika jau otro reizi un atrunas kad vel japamacas to darit neder!Bija sabraukusi daudz specigi sporta klases brauceji,tas jau butu liels plus sa pasakuma atistisanai un velesanas piedalities ari turpmak.Bet piemeram man palika loti negativas emocijas un iepaids!!!Domaju ari vel daudziem citiem?Un kur tad nolikuma rakstitie pasakuma merki,par popularizesanu???

Avatar

By egils13 20.08.2007 08:52:37

Member+ · 1,204 comments

nu nevajag tik kritiski. kritizēt mēs visi mākam. visās vietās, nedaudz piedomājot, varēja atrast ceļu. vienīgā vieta, kura bija zem katras kritikas, ir tas pieminētais pagrieziens no ceļa uz ziemāju lauku: pagrieziens bija uzreiz pēc neliela nobrauciena un ātrums tajā vietā tiešām bija labs. tur bija jābūt norādei. pārējās vietās gan varēja braukt labi! un par tām norādēm uz 61km distanci: vajag domāt ar galvu! es arī biju izbrīnīts, bet tā bija vieta, ko visi jau bija izbraukuši vienu reizi un arī trases aprakstā bija minēta šī vieta un tāpēc ne mirkli nešauboties otrajā aplī laidos lejā. un arī spidometra rādītājs liecināja, ka tuvojas 60 km un loģisks noslēgums ir 1km nobrauciens, nevis vēl viena 12km cilpa. un galu galā - nevajag pārspīlēt - arī aizbraucot vēlreiz tajā cilpā nevarētu sanākt 90km! tā cilpa bija 12km un ja kāds tur būtu aizbraucis, būtu nobraucis 60 km vietā 71.

ar to gribēju pateikt tikai to, ka jāuztver viss nedaudz mierīgāk. jā, bija nepilnības un bija problēmas, bet ja visi visu noraksim, iespējams nākamgad šīs sacensības vispār nenotiks. labāk uztversim visu nedaudz pozitīvāk - kā jau teicu - darbs trases sagatavošanā bija izdarīts liels un par to arī paldies organizētājiem. un cerēsim, ka nākamgad minētās problēmas tiks novērstas.

Avatar

By iwars 20.08.2007 09:15:57

Member+ · 73 comments

Paldies velosacensību dalībniekiem par lielo atsaucību, kā arī par iejūtību kritizējot organizatorus. Vainīgie ir nozīmēti un ir piedraudēts viņus noslīcināt vietējā dīķi!
Tomēr - vairāk nekā 2/3 dalībnieku tomēr distanci pieveica, tiem, kas nomaldījās - kā mācējām, centāmies šīs dziļās sāpes kompensēt (ja kāds no jums nav saņēmis šīs sāpes remdējošo šampanieti, lūdzu pieteikties uz e-pastu iwars@hotmail.com, lai sarunātu kā to var izdarīt).

Rezultāti ir publicēti (www.embute.com - ja kāda kļūdiņa - dodiet zināt!), savāksim fotogrāfijas un cerams arī tās varēsiet apskatīt jau pēc pāris dienām.


Eat pasta, smoke rasta, ride fasta!

Avatar

By Osha 20.08.2007 10:52:29

Member+ · 153 comments

Par rezultātiem,piekritu Tev-19(foruma dalibniekam),tie tiešām nav adekvāti un ja tas dod gandarījumu godalgoto vietu ieguvējiem,tad lai tas paliek uz vinu sirdsapziņas.Egils13-ka lai neizpauž savu viedokli?Ja trase nav pienācīgi nomarķeta!!!Braucot ir japiedoma pie braukšnas taktikas,nevis jameklē nezin kur piesietas lentitēs!Kā ari bija vel dažas vietas,ceļiem sadaloties,kur braucot sacensību režīma,nevis "sēņojot" bija japiedoma pa kuru no viņiem tad doties,tādās vietās arī jābūt norādēm...Ja,trase kā tāda tiešam bija uz godu,kurā varēja parādīt savu meistarība un atiecigi noliek visu pa vietām-domajot patiesus spēka samērus.Tadēļ sie rezultāti lielākā mērā ir veiksmes moments(jo daudzi no līderiem pareizo trasi meklēja apmēram 30 minūtes,citi neatrodot vispār to neveica).Vel viena vietā uz meža celiņa bija laba bedre(izskalojums),braucot vairākiem dalībniekiem kopa tāja varēja smuki ielikties iekšā-tadu nu gan vajadzēja atzīmēt,jo ari taja vietā ātrums bija paliels un trāpot taja iznākums varēj but bēdīgs.Protams paldies organizātoriem par šampanieti,bet vienalga tas nekompensēja to ko varēja iegut bez liekas vizināšanas pa rudzu lauku tasi meklējot.Nav tas noslēpums kad tie kuri brauc uz mačiem,brauc pēc rezultāta,cenšoties tikt pēc iespējas augstākā vietā,protams domāju par godīgu ciņu,lai redzētu uz ko esi spējigs,salīdzināt sneigumu ar citiem braucējiem pret citām sacensībām(tajās viņš man bija priekša,šoreiz es viņam).Esmu bijušais riteņbraucējs,savā laikā pat Latvijas PSR velokrosa čempions junioriem,vīriem...pēc 14 gadu pārtraukuma atkal parādījusies vēlme uz braukšnu(neskatoties uz to kad esmu invalīds ar kustības traucējumiem).Tātad itkā savu esmu bijis sasniedzis un tagad braukšna dod prieku,atslodzi(garīgu),bet ari tieksme uz rezultātu neizpaliek.
Lai jau organizātori izvērtē savas kļūdas un lai viniem veicās!Bet sogad savu reputāciju viņi ļoti spēciģi iedragāja.Jo kā jau iepriekš rakstīju apmeklētība no esošo sportitu un arī citu spēcīgu braucēju puses(tadi ka Rietumu Bankas pārstāvi-Artis Roze,Latv.izlases dalībnieks krosā-Dzintars Ozoliņš,SEB MTB tautas klases līderis-Jānis Ozols,...)jau bija...Tātad lai Embutes velo pasākumu turpināt arī turpmāk...Japveic lielu jo lielu darbu,kā ari japiedoma ka piesaistit kuplāku dalībnieku skaitu.Domaju kad tādā apvidu pie labas gribas var pat mierigi sarīkot Latvijas čempionātu MTB.
Lai veicās!

Avatar

By egils13 20.08.2007 11:28:44

Member+ · 1,204 comments

nu par to SEB posmu Embūtē es arī biju iedomājies. labi plānojot, varētu pat uztaisīt divas dažādas trases: vienu vieglāku pa grants un meža ceļiem tautas klasei un vienu pa pļavām un citiem bezceļiem - sporta klasei. bet lai tas varētu notikt ir tiešām daudz jāpiestrādā pie servisa.

un par marķējumu - piekrītu, ka trase bija nomarķēta slikti, bet ne traģiski: izbraukt varēja smile un atzīšos, ka man, braucot "sēņu" režīmā (nu galīgi švaki man svētdien gāja), arī šad tad bija šaubas par pareizo virzienu (ļoti trūcīgs marķējums bija otrajā trases daļā pēc raķešu akām). bet paļāvos uz veiksmi - ja nav marķējums, tad jābrauc taisni (kaut arī bēdīgi slavenais ziemāju lauks pierādīja pretējo - bet tas laikam ir drīzāk izņēmums) smile

Avatar

By nelsiks 22.08.2007 22:12:07

Member · 136 comments

kur var apskatit kādu bildi no Embutes?

Avatar

By iwars 23.08.2007 12:35:04

Member+ · 73 comments

Dažas ir šeit:
http://www.kebbe.lv/foto


Eat pasta, smoke rasta, ride fasta!

Avatar

By Rainman 25.08.2007 11:01:26

Member · 184 comments

nekur nevaru atrast info, vai shoruden veel Liepaajajas tuvumaa, tobish Kurzemes galaa buus kaada MTB gonka? labpraat pabrauktos big_smile