Ar velo pa D-Eiropu

Avatar

By riexc 23.06.2006 02:15:06

Member+ · 597 comments

Sveika tauta.. pa galvu dzīvo ideja, ka vajadzētu septembrī/oktobrī uztaisīt braucienu pa D-Eiropu... pagaidām esmu identificējis divas iespējas
1) Spānijas/Portugāles apakša un Atlantijas okeāna piekraste
2) Sicīlijas apbraukāšana

Jautājums pirmais, vai kāds ir veicis līdzīgus ceļojumus un var dalīties iespaidos par to... vai šie reģioni vispār ir piemēroti velobraukšanai (ceļi, kalni klimats un dajebkādi citi traucējoši faktori??)

Jautājums otrais - varbūt kāds ir ieinteresēts pievienoties... nekas vēl nav konkretizēts, bet pozitīvais ir tas, ka tad piedalīties plānošanā smile smile

Paldies un priecīgus jāņus smile


stresa nav

Avatar

By Delfins 23.06.2006 14:55:27

Member+ · 3,575 comments

Tu domā līdz turienei aizbraukt ar velo? jeb vispirms ar transportu un tad ar saviem spēkiem pa valsti?

Avatar

By Ansis 23.06.2006 16:28:14

Member++ · 3,681 comments

Es pirms nepilna mēneša biju Spānijas Atlantijas okeāna piekrastē - t.i., Biskajas līcī.
Sākšu ar valodas problēmām - netālu no robežas ar Franciju (San-Sebastiānā) var atrast cilvēkus, kuri saprot franciski. Braucot uz Portugāles pusi, šādu cilvēku īpatsvars samazinās. Angļu valoda ir mazefektīva "izmisuma valoda". Tātad mācies spāniski:) Bez tam no San-Sebastiānas līdz Bilbao cilvēki runā basku valodā - nesapratīsi pat rakstītu tekstu (svarīgākajās vietās gan tas ir uzrakstīts arī spāniski).
Godīgi sakot, tās vietas man neliekas pievilcīgas riteņbraukšanai. Atlantijas vējā ir ļoti viegli apaukstēties. Atspirdzinošas peldes arī diezin vai izdosies - jo ūdens tur ir tik sāļš un rūgts, ka metas nelabi (vismaz nepieradušam). Ja tiešām gribi tur peldēt, pērc Elkor degunkniebi:)
Daudz vairāk riteņbraucēju ir gar Vidusjūras piekrasti. Bet atkal atceries, ka Barselonā rullē kataloniešu valoda. Ar angleni tajā pasaules nostūrī jebkurš jūtas pabērna lomā (izņemot daudzzvaigžņu viesnīcas).
Ja kāds no grupas zin franču valodu, es iesaku braukt gar vidusjūras Francijas teritoriju. Tur ir daudz atpūtas kempingu, kuros parasti visas mājeles nav aizņemtas. Bienvenue!

Avatar

By riexc 23.06.2006 19:20:20

Member+ · 597 comments
Delfins wrote

Tu domā līdz turienei aizbraukt ar velo? jeb vispirms ar transportu un tad ar saviem spēkiem pa valsti?

Doma ir ar ļoteni uz turieni un tad ar veļukiem rullēt


stresa nav