Latvijas MTB XCO 2010.gada čempionāts.

Avatar

By Biceps 28.05.2010 23:48:13

Member · 12 comments

Pagājušajā gadā biju Siguldā apskatīt LČ  XCO. Pats nebraucu, jo biju nedaudz nobijies no trases. To bija veidojis izlases vecākais treneris Noreiko un protams ka tādai Latvijas čempja trasei arī ir jābūt. Sacensību gaitā sapratu, ka tomēr vajadzēja mēģināt, jo neesmu taču sliktāks par mazajiem zēniem un jauniešiem kuri mierīgi ar trasi tika galā. Rudenī piedalījos LRF kausa sacensībās krosā Garkalnē (arī to trasi taisīja NN) un guvu milzīgu gandarījumu. Man tā bija visinteresantākā un tehniskākā trase kādā līdz šim esmu braucis, tā man deva pārliecību pašam par sevi, tādēļ šogad esmu nolēmis 13.jūnijā piedalīties LČ Siguldā. Cik noprotu, arī šogad XCO čempi organizē Noreiko. Varbūt kāds zina, vai tā būs tā pati trese kas pagājušajā gadā, varbūt ar kādām izmaiņām vai pavisam citā vietā ???

Avatar

By Priedīts 29.05.2010 00:16:06

Member · 234 comments

Sāksim ar to vai tu kādu no tiem "mazajiem" jauniešiem vari izbāzt sebā, piemēram, Pēteri Janevicu, pasaki lūdzu, pa kādām vietām brauc tu SEBā un tad saki, ka tie ir mazie un vari mūs mierīgi izbāzt.

Jā, trase būs ar nelielām izmaiņām, bija doma ka finiš būs augšā siguldniekā, bet dēļ dienas un lielās satiksmes un vispārīga riska tas atkrita, šogad trases finiš ies augšā tieši pa to pašu grants kalnu. Pašlaik trase jau tiek rūpīgi veidota. Nekādas lielās trases izmaiņas nebūs.

Last edited by Priedīts (29.05.2010 00:24:38)


ride it.

Avatar

By Osha 29.05.2010 10:18:47

Member+ · 153 comments

Priedīt,iemācies uzmanīgāk lasīt tekstu!!!
Cilvēks neraksta par kaut kādām tur jauno censoņu izbāšanām!!!Bet gan par to kad Jūs,jaunie cilvēki,tikat galā ar sarežģīto trasi...

Avatar

By Atis 29.05.2010 16:25:06

Member+ · 1,591 comments

Tikt galā, tas ir tāds relatīvs jēdziens. Pagājušo gadu bija vietas, kur jāstumj, jo bija dubļains. Ceru, ka šogad laika apstākļi būs labvēlīgāki, jo dubļu riepas speciāli pirkt negribas smile

Avatar

By artursp 29.05.2010 18:17:40

Member · 392 comments

Vai cilvēkiem "no malas" būs iespēja izbraukt trasi? smile Ideālā variantā — .gpx fails

Avatar

By Normunds Noreiko 02.06.2010 11:16:46

Local.Auth · 56 comments

Sveicināti kolēģi !
Šodien tiks vēlreiz publicēts Latvijas XCO čempionāta nolikums ar nelielām izmaiņām. Iepriekšējā nolikuma variantā juniorēm bija nepareizi uzrādīti dzimšanas gadi, netika minēts ka visās vecumu grupās pagājušā gada pirmo 6 vietu ieguvēji tiks izsaukti un nostādīti pirmajā starta rindā, junioriem starts tiks dots 1 minūti pēc vīru Elites starta un ceturtais labojums nedaudz būtiskāks  -  dalības maksa. Visus iepriekšējos gadus dalība LRF rīkotajās sacensībās bija bez maksas, taču šogad situācija tiešām ir tāda, ka normāli sarīkot šādu pasākumu bez pašu dalībnieku nelielas iemaksas( 2  Ls ) LRF nespēj. Būtu jauki, ja Jūs saprastu pareizi un necenstos šeit negatīvi komentēt šīs izmaiņas. Pats personīgi aktīvi meklēju sponsoru konkrēti šim pasākumam, taču kāda šinī ziņā ir situācija mūsu valstī un kādas ir uzrunāto cilvēku atbildes Jūs droši vien varat iedomāties. To, ka šī iekasētā nauda tiešām tiek izlietota sacensību organizēšanai vislabāk zina tie, kuri paši kādreiz kaut ko ir mēģinājuši sarīkot. Piemēram, viena ātrās palīdzības brigāde( 3 cilvēki, neatliekamās palīdzības auto) uz 6 stundām izmaksā 280 Ls. un t.t.
        Nedaudz par trasi. Pulcēšanās vieta, stars un finišs tur pat, kur pagājušajā gadā ( Siguldas novada pamatskola, Siguldā, Laurenču ielā). No iepriekšējā gada trases palicis tikai garais grantētais kalns pirms finiša un daži īsi trases posmi kuri šogad jāveic pretējā virzienā. Viss pārējais būs jauns, ceru ka Jums patiks. Trase būs pilnībā sagatavota, nopļauta, iztīrīta un nomarķēta 10. jūnijā. Lūdzu necenšaties paši kaut ko sameklēt jau šonedēļ, jo vietējās zemes īpašniekiem esmu apsolījis, ka ātrāk par 10. jūniju viņu teritorijās nekādas darbības nenotiks.
Tiekamies Siguldā. Ar cieņu  -  NN.

Avatar

By Helminth 02.06.2010 17:45:50

Member+ · 491 comments

Sveiki! Es vēlētos uzdot pāris jautājumus:
1. Ko nozīmē šis teikums nolikumā "Latvijas Čempionātā piedalās LRF licencēti sportisti:", lai piedalītos būs jāiegādājas licence, ja jā tad var iegādāties vnk to "vienas dienas" pa 5Ls? Un to tad varēs nokārtot uz vietas?
2. Ko nozīmē tie laiki nolikuma programmā priekšā katrai grupai "Vīrieši-elite - 2. st. 15 min."?
3. Būs jābrauc kāds konkrēts apļu skaits katrai grupai, jeb būs tikai viens aplis?
Paldies!

Last edited by Helminth (02.06.2010 17:47:40)

Avatar

By Baltais 02.06.2010 21:45:47

Local.Auth · 5,425 comments

1. parasti varēja iegādāties 1 dienas licenci
2. ir jābrauc uz laiku pa apļiem (~6-9km), kā MX, nevis noteikti km
3. = 2.


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!

Avatar

By Normunds Noreiko 02.06.2010 22:52:11

Local.Auth · 56 comments

Atbildēšu uz Helminth uzdotajiem jautājumiem:

1.    Tiem, kuri regulāri piedalās LRF, kādas citas valsts federācijas vai Starptautiskās Riteņbraukšanas Savienības ( UCI) sacensībās ir riteņbraucēja vai trenera licences. Šis dokuments katru gadu ir jāatjauno visiem, sākot no sporta skolu vismazākajiem zēniem, līdz pat augstākā ranga profesionālajiem braucējiem. Ja Jūs plānojat gadā piedalīties tikai vienās LRF sacensībās un tādēļ nevēlaties iegādāties licenci visai sezonai, varat starta vietā iegādāties licenci vienai dienai ( licenču cenas www.lrf.lv).
Par apļiem un sacensību ilgumu: UCI  reglaments nosaka cik ilgām ir jābūt  XCO formāta sacensībām katrā vecuma grupā. Ja izveidotais sacensību aplis, piemēram, ir 5 km. garš tad saulainā, sausā laikā vadošie sportisti to varbūt veiktu aptuveni 12 minūtēs  -  tātad šādā gadījumā Elites vīriem būtu sacensībās jāveic 12 apļi. Ja šī pati trase būtu pielijusi, dubļaina un grūti izbraucama, tad vadošie to varbūt veiktu 17 minūtēs  -  šinī gadījumā Elites vīriem jābrauc 8 apļi. Sacensību rītā reģistrējoties apļu skaits katrai grupai būs jau noteikts un tiks paziņots

Avatar

By egils13 02.06.2010 22:54:20

Member+ · 1,204 comments

man ir divi jautājumi par čempionāta formātu:
1. cik garš ir viens aplis (nu aptuveni, +/- 1km) - interesē, lai varētu parēķināt cik ātri noķers spices braucēji.
2. vai sacensību formāts paredz noņemt no trases braucējus, kas tiek apdīzi par apli?

paldies smile

Avatar

By Normunds Noreiko 02.06.2010 23:28:39

Local.Auth · 56 comments

Egilam13:
1. Apļa garums – 5,5 km.
2. Šo sacensību laikā par apli apsteigtos dalībniekus no sacīkstēm nenoņem. Pēc uzvarētāja finiša sacensības beidzas visiem dalībniekiem, rezultātu protokolā tiesneši norāda dalībniekus kuri apriņķoti par apli vai vairāk ( -1 aplis, - 2apļi un tamlīdzīgi).

Avatar

By artursp 07.06.2010 11:58:33

Member · 392 comments
dreicha wrote

Kur var iepazītes ar trasi ?

Normunds Noreiko wrote

Trase būs pilnībā sagatavota, nopļauta, iztīrīta un nomarķēta 10. jūnijā. Lūdzu necenšaties paši kaut ko sameklēt jau šonedēļ, jo vietējās zemes īpašniekiem esmu apsolījis, ka ātrāk par 10. jūniju viņu teritorijās nekādas darbības nenotiks.

Avatar

By dispecers 08.06.2010 11:32:17

Member · 60 comments

vienā aplī būs 1 nobrauciens un 1 kāpums? bedres un kuprus neskaitot

Avatar

By Normunds Noreiko 09.06.2010 00:08:45

Local.Auth · 56 comments

Sveicināti kolēģi.
Neliela informācija par Latvijas Čempionātu. 1. Vispirms lūgums no sacensību galvenās tiesneses, UCI komisāres Elitas Grašiņas : Lūdzam visus sacensību dalībniekus reģistrēties savlaicīgi, līdz š.g. 11.jūnijam pulksten 12.00. nosūtot pieteikumu uz e-pastu  -  sniegs@lrf.lv vai fax  -  67540605. Sacensību rītā tiks izdoti starta numuri un dienas licences, jaunu dalībnieku reģistrācija netiks veikta, dalības maksu ( 2 Ls) var samaksāt uz vietas pirms numuru saņemšanas, obligāti jāuzrāda licences. ( Piesakoties iepriekš Jums nav vajadzības lietot kādu īpašu pieteikuma formu, atsūtat vienkāršā veidā dalībnieku vārdus, uzvārdus un dzimšanas gadus, protams pieminot ka piesakāties Latvijas XCO čempionātam. Ja esat vecāki par 1992. gadu, lūdzu norādiet vai vēlaties startēt Elites klasē vai arī sev atbilstošā vecuma grupā starp senioriem).
      2. Trase ir izveidota un apskatāma. Marķējumam izmantotas zilas krāsas plāksnītes ar sarkanas krāsas bultiņām. Sacensību dienā papildus vēl tiks nostieptas marķējuma lentas un citi nožogojumi. Pat ja kādi kaitnieki ir kaut ko norāvuši noteikti jābūt redzamai viegli iebrauktai takai. Rītdien ( 9. jūnijā) pulksten 16.30. paredzēta pirmā kolektīvā iepazīšanās ar trasi, uz kuru jau ir pieteikušies ,, Rietumu Delfin", ,,NN",,,Valmiera", MSĢ un daži individuālie sportisti. Ja vēlaties trasi apskatīt citā laikā, ieteikšu kā atrast distances sākumu : Nostājoties uz grantētā ceļa kurš ved augšup no Gaujas pirms pašas skolas, pa kreisi uz elektrības staba jābūt pirmajai plāksnītei ar bultiņu. Pirms abiem nobraucieniem šobrīd vēl nav uzrakstu ,,Uzmanīgi", tos uzstādīšu rītdien ap 16.00. Lūdzu vismaz pirmajā reizē lejā visur brauciet LĒNI !!! Kādam no Jums pārdomas var izraisīt otrais nobrauciens (pēc garā kāpuma aiz Lorupītes), ticiet man, tas nav nekas ārkārtējs, Jums visiem ir pa spēkam to veikt, vienīgi lielai daļai dalībnieku tas jādara ĻOTI  LĒNI.
Ar cieņu  Normunds  Noreiko.

Avatar

By dispecers 09.06.2010 10:18:51

Member · 60 comments

tie kas šodien brauks iepazīties, iecepiniet GPS maršrutu failā, please smile. man darbs beidzas 17:00 Rīgā, tā kā nereāli kautkur paspēt smile

Avatar

By Normunds Noreiko 11.06.2010 11:10:57

Local.Auth · 56 comments

Pēc divu dienu treniņiem trase ir iebraukta tā, ka apmaldīties nebūtu iespējams pat noņemot visus  marķējumus. Trases posms pirms finiša pa skolas stadionu būs iezīmēts sacensību dienā, tas ir pavisam vienkāršs un nekādus sarežģījumus neradīs. Trīs iepriekšējo dienu laikā trasē satiku un runāju ar daudziem mūsu sportistiem( un sportistēm), otrais nobrauciens ne vienam no viņiem problēmas nerada. Patīkami pārsteidza Valmieras komandas meitenes, kuras šo kalnu veic ļoti viegli, samērā tehniski un pat ne lēnāk kā daļa no vīriešu kārtas braucējiem.
      Telefoniski man ir vaicāts, kāpēc sacensības ir tanī pašā dienā kad ,, Sportlat" ?  Jā, protams L.Č. varējām rīkot 12. jūnijā, taču daudzajās LRF treneru padomes sēdēs, visas ziemas un pavasara garumā, kad tika stādīts un apspriests LRF sacensību kalendārs, mēs par ,, Sportlat" sacensībām vispār neko nezinājām jo viņi neuzskatīja par vajadzīgu paziņot par saviem pasākumiem.( Personīgi es, par ,,Sportlat" uzzināju pirms 10 dienām nejauši privātā sarunā). Protams lielākā daļa pastāvīgo ,,Sportlat" sacensību dalībnieku pat nebūtu domājuši piedalīties Latvijas XCO čempionātā Siguldā, taču tiem, kurus tas interesē šoreiz vienkārši jāizlemj kas viņiem svarīgāks.
    Tāpat kā pagājušajā gadā, starta vietā darbosies viesnīcas kafejnīca ar lielu ēdienu izvēli. Būs arī konditorejas izstrādājumu un saldējuma pārvietojamais furgoniņš. WC viennīcas telpās. Ja kāds aizmirsis iepriekš pieteikties – šodien līdz 14.00. to var pagūt ( sniegs@lrf.lv).
Tiekamies Siguldā.
Ar cieņu – Normunds  Noreiko

Avatar

By Spirc 11.06.2010 11:33:44

Member · 218 comments

Būtu jau forši ja būtu 12. jūnijā, jo pārklājas ne tikai ar Sportlat, bet arī arī ar XRace piedzīvojumu sacensībām, bet nav ko čikstēt, varbūt nākamgad sanāks piedalīties smile
Valmieras meitenes ļoti labi brauc, it īpaši tehniskās vietās izbrauc ātrāk par daudziem vīriešiem smile

Avatar

By Mikka 11.06.2010 15:48:45

Member · 141 comments
Normunds Noreiko wrote

Trīs iepriekšējo dienu laikā trasē satiku un runāju ar daudziem mūsu sportistiem( un sportistēm), otrais nobrauciens ne vienam no viņiem problēmas nerada. Patīkami pārsteidza Valmieras komandas meitenes, kuras šo kalnu veic ļoti viegli, samērā tehniski un pat ne lēnāk kā daļa no vīriešu kārtas braucējiem.

Šāds nobrauciens vairāk problēmu rada smagākiem masīviem braucējiem, nevis mazām vieglām meitenēm

Avatar

By gastins 11.06.2010 16:35:14

Member · 9 comments

Sveiki!

Lai arī Sigulda man nav sveša bet es nevaru zināt kur ir " Nostājoties uz grantētā ceļa kurš ved augšup no Gaujas pirms pašas skolas, pa kreisi uz elektrības staba jābūt pirmajai plāksnītei ar bultiņu."
Vai kāds, lūdzu, nevarētu pateikt kur tas ir - pateikt kaut ko vairāk lai es zinātu kur atrast trases sākumu???

Avatar

By Armancs 11.06.2010 17:44:59

Member+ · 176 comments

Ja senioriem starts ir 16:30 un dalība pieteikta iepiriekš, tad taču nav jābrauc numuru izņemt jau līdz 11:50 ?

Avatar

By artursp 11.06.2010 18:11:35

Member · 392 comments
gastins wrote

Vai kāds, lūdzu, nevarētu pateikt kur tas ir

Man domāt, ka apmēram šeit

Avatar

By gastins 11.06.2010 22:15:36

Member · 9 comments

Paldies!!!

Avatar

By andris 11.06.2010 23:37:13

Member++ · 403 comments
Normunds Noreiko wrote

Telefoniski man ir vaicāts, kāpēc sacensības ir tanī pašā dienā kad ,, Sportlat" ?  Jā, protams L.Č. varējām rīkot 12. jūnijā, taču daudzajās LRF treneru padomes sēdēs, visas ziemas un pavasara garumā, kad tika stādīts un apspriests LRF sacensību kalendārs, mēs par ,, Sportlat" sacensībām vispār neko nezinājām jo viņi neuzskatīja par vajadzīgu paziņot par saviem pasākumiem.( Personīgi es, par ,,Sportlat" uzzināju pirms 10 dienām nejauši privātā sarunā). Protams lielākā daļa pastāvīgo ,,Sportlat" sacensību dalībnieku pat nebūtu domājuši piedalīties Latvijas XCO čempionātā Siguldā, taču tiem, kurus tas interesē šoreiz vienkārši jāizlemj kas viņiem svarīgāks.

Nepiekrītu Jums attiecībā par "Sportlat" kalendāru, kas tika izziņots un publicēts daudzos medijos jau pāgājušā gada novembrī (drukātā veidā bukletu formā, elektroniskā veidā gan viņu mājas lapā, gan šī paša XC portāla kalendārā, kura godpilnais nosaukums "Local Auth" Jums ir piešķirts.)
Piekrītu, ka lielākā daļa pastāvīgo ,,Sportlat" sacensību dalībnieku pat nebūtu domājuši piedalīties Latvijas XCO čempionātā Siguldā, tomēr vienai daļai braucēju bija jāpalauza galva, kurā pasākumā ņemt dalību.
Arī man ir Jums precizējošs jautājums attiecībā par reģistrāciju sacensībām un numuru izņemšanu līdz plkst 11.50, ja pēdējai starts mums ir paredzēts tikai plkst 16.30. Paldies par atbildi!
Visādā ziņā paldies par ieguldīto darbu trases izveidē un sacensību organizēšanā! Ja svētdien līs, tad otrā nobrauciena beigu fragments varētu būt pabīstams, jo sevišķi smagākiem braucējiem. Fizikas likumi tomēr darbojas.

Avatar

By Pastnieks 11.06.2010 23:52:46

Member · 241 comments

+1


Es labprāt gribētu zaudētu svaru, bet diemžēl man nepatīk zaudēt..

Avatar

By gastins 12.06.2010 10:27:38

Member · 9 comments

Nu ko... Šodien (sestdien) izbraucu trasi. Pa nakti kārtīgi bija lijis utt. 2. nobrauciens ir vienkārši nenobraucams... dubļu kārta un stāvā nogāze ... ja mēģina braukt tā normāli kritiens garantēts smile  - bremzes tur nepalīdz. Un tas vēl pie neizbraukātas trases. Var redzēt ka visu nakti ūdens gāzies lejā tieši pa trasi... un tā ir pamatīgi izmirkusi... Būs jautri smile Veiksmi visiem!!!

Last edited by gastins (12.06.2010 11:00:48)

Avatar

By Atis 12.06.2010 12:43:40

Member+ · 1,591 comments
gastins wrote

Nu ko... Šodien (sestdien) izbraucu trasi. Pa nakti kārtīgi bija lijis utt. 2. nobrauciens ir vienkārši nenobraucams... dubļu kārta un stāvā nogāze ... ja mēģina braukt tā normāli kritiens garantēts smile  - bremzes tur nepalīdz. Un tas vēl pie neizbraukātas trases. Var redzēt ka visu nakti ūdens gāzies lejā tieši pa trasi... un tā ir pamatīgi izmirkusi... Būs jautri smile Veiksmi visiem!!!

Tad rīt domājams, ka vajadzēs dubļu riepas?  Vai arī būs apžuvis viss. Kā izskatās?

Avatar

By gastins 12.06.2010 14:57:23

Member · 9 comments
Atis wrote
gastins wrote

Nu ko... Šodien (sestdien) izbraucu trasi. Pa nakti kārtīgi bija lijis utt. 2. nobrauciens ir vienkārši nenobraucams... dubļu kārta un stāvā nogāze ... ja mēģina braukt tā normāli kritiens garantēts smile  - bremzes tur nepalīdz. Un tas vēl pie neizbraukātas trases. Var redzēt ka visu nakti ūdens gāzies lejā tieši pa trasi... un tā ir pamatīgi izmirkusi... Būs jautri smile Veiksmi visiem!!!

Tad rīt domājams, ka vajadzēs dubļu riepas?  Vai arī būs apžuvis viss. Kā izskatās?

Nu pašlaik Siguldā laiks ir lielisks... saule ar lielu vēju. Tas pamatīgi žāvē trasi. Ja nelīs līdz pat rīdienas startam bus OK.

Un tomēr es skatos uz riepām kas ir tikpatkā dubļu riepas.