2006.04.30 - SEB Unibankas Latvijas MTB maratons, 1.posms

Avatar

By Velomens 02.05.2006 01:53:26

Member+ · 1,681 comments

Nu come on pirmo reizi piedaliijos...protams naacaas starteet no sestaa koridora,bet ar veikliibu un speeku liidz finisham savaa grupaa tiku sešiniekaa:) Prieks,ka naakamreiz varees maukt no pashas priekshas!


Veloceļojumi www.velomens.lv

Avatar

By ugunde 02.05.2006 04:25:50

Member+ · 72 comments

Tautu braukšanas kultūrā nevajag pārmācīt, tā pati iemācisies braukt. Sastapos ar līdzīgu attieksmi, kāpēc gan laist garām, var taču visi draudzīgi stumties kalnā. Jauna sezona, daudz jauni braucēji...paies laiks kamēr visi apgūs "labas braukšanas skolu". Varbūt tomēr vajadzētu izdot un pirms sacensībām izdalīt īso pamācību velobraukšanā, kurā būtu atrunāts gan kā apbraukt, gan kā uzbraukt, gan kā uzkāpt, gan kā spļaut...

Avatar

By concorde 02.05.2006 04:44:54

Member · 33 comments

UGUNDEI tieschaam taisniiba, materiaalu par uzvediibu gonkas laikaa vajadzeetu izdot. Var buut 50% no karstgalvjiem (vai bremzeem) kaut ko saprastu-vismaz jau buutu vieglaak.

Avatar

By Ainārs Zariņš 02.05.2006 13:57:31

Member · 39 comments
tusinjsh wrote

P.s. par tiem otmorozakiem kas zigzagaa mochii caur baru piekriitu - Tautas klasee tadu netruukst un vieniigais ko parejie var dariit ir - UZMANITIES no viniem, jo vest pie sajeegas jau nav iespejams.

nu es pats biju tas viens no omorozakiem, jo diemzheel sanaaca, ka nepaspeeju nomaksaat 6Ls, lai dabuutu numuru, bet 10 Ls jau bija zheel ,bet ticiem man neveinu pashu neaizskaaru kad devos ar 70Km/h no taa kalna startaa, jo nacaas kautkaa panaakt saveejos, kuri bija 5 koridorii smile paldies


Neviens to neizdariis tavaa vietaa.

Avatar

By Ainārs Zariņš 02.05.2006 13:59:25

Member · 39 comments

es biju septiitajaa koridorii Monta vit un man ir 362 vieta. starteeju uzreiz aiz 720 numura. Ja ir kaadi komentaari, luudzu par to nekauniigo vai trako:)


Neviens to neizdariis tavaa vietaa.

Avatar

By tusinjsh 02.05.2006 14:28:43

Guest

Ainār Zariņ,

tas ir labi ka tev sanaca viss bez traumām, bet vai tu esi redzējis ka Tour de France profi maucot lejā no kalna lavierētu vai baigi dzītu kādu???????? Pat viņi, kas to patiešām varētu daudzmaz droši darīt, nedara, jo varbūtība, ka kādu aizvedīs ar ātrajiem ir pietiekami liela. Ja baigi gribas to adrenalīnu, tad ir DH un 4X disciplīnas, kur nokraujies ar ekipējumu un brauc vai nu individuāli vai četratā. Bet šajās gonkā bija vēl 41 km pēc tā šosejas kalna, kuros tu varētu dzīt garām acis pārgriezis....

slikti ir tas, ka tu apzināsies cik viegli ir radīt traumu tikai, kad jau tā būs sad

...es piemēram Rigas velomaratonā vairs nestartēšu, jo braukt ar domu, ka "kaut tik līdz finišam veselam tikt" man nav prieka.... šoseja, ātrums un bars ir lietas, kurām šāda līmeņa braucēji vēl ir stipri par "gudru"!!!

Avatar

By Velomens 02.05.2006 14:45:17

Member+ · 1,681 comments

Pilnīgi piekrītu Tusiņam
  Starteejot no beigaam,man izdevaas iekļuut labaako desmitniekaa arii bez vaajpraatiigas traukshanaas no kalna startaa! Vnk visus atlikushos 40km dzinu pamazaam visus garaam!
  Un jaa Riigas velomaratonaa NEKAD vairs nebraukshu!!


Veloceļojumi www.velomens.lv

Avatar

By Biker 02.05.2006 14:52:18

Member+ · 954 comments
tusinjsh wrote

...es piemēram Rigas velomaratonā vairs nestartēšu, jo braukt ar domu, ka "kaut tik līdz finišam veselam tikt" man nav prieka.... šoseja, ātrums un bars ir lietas, kurām šāda līmeņa braucēji vēl ir stipri par "gudru"!!!

pilnīgi 100% manas domas!


Galvenais ir motivācija.

Avatar

By Ainārs Zariņš 02.05.2006 14:54:05

Member · 39 comments

nu man ir zheel, ka juus nekad vairs nebrauksiet, bet nekad nesaki, nekad, jo braukshanas prieks ir lielaaks, kad ir siivaaka konkurence. Runaato par Tour de France domaaju, ka tur nedzen tapeec, ka pirmaam kaartaam tur ir daudz maz (driizaak daudz) vienaada speeca saanceshi, saliidzinaajumaa ar to, kur mees piedaliijaamies. Iespeejams, ka es arii kaadu nogaazu no kaajaam, bet es dzinos uz priekhsu tapeec, ka es zinaaju, ka priekshaa bus vieglaak un mazaak kritienu un protams arii rezultaata peec. Kaut gan Krimuldaa atkal staveeshu 7. koridorii, jo laiku ta es uznjeemu pats. viss naak ar laiku un ciitiigu njemshanos.


Neviens to neizdariis tavaa vietaa.

Avatar

By Biker 02.05.2006 15:02:48

Member+ · 954 comments
Ainārs Zariņš wrote

Iespeejams, ka es arii kaadu nogaazu no kaajaam,

...vot mudaks tu esi! bļ... no kurienes tādi rodas


Galvenais ir motivācija.

Avatar

By anlens 02.05.2006 15:03:07

Local.Auth · 1,172 comments

ir komandu rezultāti velo lapā

Avatar

By tusinjsh 02.05.2006 15:18:32

Guest

juu, rezultaati izsmeloshi. ZZK&Igauni baigi piesmeejushi RB smile

AZ - labi, ka Krimuldā nav asfalteetu kalnu.... bet vispaar es butu gatavs noziedot latu Otmorozaku fondam, kas izgatavotu koshus kreklinjus tev un lidzigiem, lai bridinatu parejos braucejos, ka blakus tev minas "asais" džeks yikes

Avatar

By ruu 02.05.2006 15:25:47

Member+ · 76 comments

Finišā biju gatava ar asinīm parakstīties, ka šādus masu pasākumus vairāk negribu. Tautas klases vidusposms, kur vienai daļai pietrūkst braukšanas prasmes, bet otrai braukšanas kultūras, tiešām kļūst veselībai bīstams. Kad šāds kokteilis neilgi pēc starta blīvā masā nesas no kalna pa mīksto granteni, masu kritieni ir nenovēršami, jo pa vidam vienmēr būs tādi, kas smiltīs stūri vairs nevar noturēt. Pateicoties ķiverei, kritiens kaudzē sanāca diezgan veiksmīgs - pēc laiciņa varēju braukšanu turpināt, bet tālākie iespaidi stipri līdzīgi Sises aprakstītajiem. Ja dalībnieku skaits tuvojas tūkstotim, organizatoriem tomēr vajadzētu padomāt, kā brucējus līdz bīstamākām vietām izretināt. Ar prieku gaidu nākošo svētdienu Vīlandē, kur startā ļoti garš kāpums pilsētā pret kalnu, un viss tūkstotis izkārtojas daudzmaz atbilstoši saviem spēkiem.

Avatar

By Ainārs Zariņš 02.05.2006 15:31:10

Member · 39 comments

pastaastiet man luudzu, ja kaads vispaar veeleetos braukt lai uzlabotu veseliibu vai lai vinjam labaak nebuutu  braukt vienkaarshi vienam pasham?:) vai tad TAutas klase un Veseliibnieki ( kaa es) brauca kopaa? nu nezinu. varbuut man tieshaam naakamreiz uzlikt uz ritenja invaliida ziimi? smile ticiet man neveinu nenogaazu no kaajaam. Ja nu vieniigi tas veejsh ar kaadu es panesos kaadiem garaam. Ziniet arii numurainie (tie, kuriem bija numuri) nebrauca labaak par tiem kuriem nebija numuru. Iisaak sakot - viss veel priekshaa.


Neviens to neizdariis tavaa vietaa.

Avatar

By SiSe 02.05.2006 15:41:40

Member++ · 775 comments
Ainārs Zariņš wrote

Iespeejams, ka es arii kaadu nogaazu no kaajaam, bet es dzinos uz priekhsu tapeec, ka es zinaaju, ka priekshaa bus vieglaak un mazaak kritienu un protams arii rezultaata peec. Kaut gan Krimuldaa atkal staveeshu 7. koridorii, jo laiku ta es uznjeemu pats. viss naak ar laiku un ciitiigu njemshanos.

cik jauki ir dzīties uz priekšu, nogāzt kādu no kājām, jo TU zināji, ka priekšā vieglāk, mazāk kritienu utt. (sataisam aiz sevis mēslus un tad laižamies?)
sorī, kāda jēga nesties kā psiham, ja Krimuldā atkal stāvēsi pakaļgalā?? laikam, ja pašam nav ar ko riskēt, tad arī citu nav žēl.... skumji

Avatar

By layra 02.05.2006 15:47:49

Guest

pēc sacensībām arī man bija līdzīgas pārdomas par startu, ka varēja jau organizatori kaut kā izretināt tautas klases dalībniekus. vai tad nevar laist un laiku fiksēt pa koridoriem. vai tad drošība nemaz nav svarīga? salīdzinot ar pāgājušā gada sacenībām, šogad bija lielākas bailes. it īpaši kad kāds tīņa vecuma jaunietis dzenas garām bez maz vai pagrūžot. dažiem braukšanas kultūra tiešām ir kaut kas ļoti svešs.
bet visā visumā guvu daudz pozitīvu emociju, jau tādēl vien, ka šogad nobraucu ātrāk nekā pagāšgad smile

Avatar

By Animal 02.05.2006 15:55:27

Member · 237 comments

Man sanaaca iipatneeji: startaa mani nogaaza gar zemi (nezinu kur taa daama steidzaas), peec tam uz grants mani apdzina aizkjerot manu un blakus brauceeja stuuri, es saveldiiju felli, bet blakus brauceejs nolikaas uz grants sad a reaali tie bija tikai paris kilometri no starta, bet nu TAA nesaas... debiili.

Vel man patika moments: es braucu, atskatos uz aizmuguri - neviena nav, saaku apdziit un peekshnji viens kas vel tikko bija man labajaa saanaa biki iepakalj, jau nesaas man garaam un izlien taa priekshaa, ka lai izvairiitos no sadurmes naacaas LJOTI sabremzeet

Tai pat laikaa bija arii ljoti korekti brauceeji, kuri redzot, ka es manaami tuvojos, pashi deva celju. Es pats arii speeciigaakos pats palaidu garaam, lai nerastos avaarijas.

Es arii starteeju no 6.koridora

Avatar

By fubar 02.05.2006 16:17:48

Member · 1,811 comments
Ainārs Zariņš wrote

Ja nu vieniigi tas veejsh ar kaadu es panesos kaadiem garaam.

ak, Dievs, kaada kautriiba 8)

tavas ambiicijas nez vai ir savienojamas ar tautas klasi. citiem vaardiem sakot: ar suudainu mietu aiztriekt tevi uz sporta, tur arii vareesi speekoties ar dzhigitiem.kameer veel neesi kaadu tanti vai mazu beernu notriecis vai paarbiedeejis taa ka saak valodu raustiit.

a ja tev asas izjuutas truukums organsmaa: www.rotos.lv un mauksi dh taa ka puteklji grieziisies 8)


taisnās rokas ir atpakaļ in da LV.
26565222

Avatar

By Animal 02.05.2006 16:23:13

Member · 237 comments

A DH ir kruta smile
Es gan liidz jamam neesmu daaudzis. To es sapratu shajos machos, jo man jau te adrenaliins pietika smile

Avatar

By Ūpis 02.05.2006 16:24:40

Guest

Lasot atsauksmes, veidojas diezgan negatīvs reitings par šo sacīksti, bet ņemot vērā visus apstākļus- liels dalībnieku skaits, daudz jaunu dalībnieku, sezonas pirmā lielā sacīkste- esmu apmierināts par organizāciju un man pasākums patika.
Neredzēju nevienu zavalu un man pat paveicās ar braucēju grupu, kad kalna galā, pārslēdzot priekšējos zobratus man ieķērās pārslēdzējs, dabūju apraut pārus apgriezienus pa tukšo un gandrīz apstājos, bet aizmugurē braucošais mani draudzīgi iestūma tā palīdzot man izķepuroties no neizbēgamās nokāpšanas.
Paldies labajam cilvēkam RESPECT! smile))

Avatar

By Animal 02.05.2006 16:26:11

Member · 237 comments

Manupraat taads nopietns kritiens bija tikai tam nabadzinjam, kuru ar aatrajiem aizveda sad

Avatar

By Bergamont 02.05.2006 18:56:23

Member+ · 155 comments

Tieshi taapeec arii briinos ka tik sliktas bildes, jo es arii trasee redzeeju nopietnus fotomeistarus! Cerams ka labaakais ir pataupiits uz beigaam ... smile

Lasot visus komentaarus par briinishkjiigo Tautas klasi, ar katru gadu ar vien mazaak man gribas paariet no Sportas klases uz Tautas klasi. Labaak sevi vairaak pamociit un guut pozitiivas emocijas, kaa arii galvenais nepalikt peedeejam! smile Protams ka arii Sporta klasee visi saakumaa nesaas ... bet visi ashulji reekjinaajaas ar apkaarteejiem lieki neradot biistamas situaacijas!

P.S. Visaa visumaa esmu apmierinaats ar sacensiibaam, mazliet paarveerteeju savas speejas un nepanjeemu liidzi energjeetisko batoninju, taapeec peedeejos 10 km knapi aizvilku liidz finisham! smile)

Last edited by Bergamont (02.05.2006 18:58:26)

Avatar

By Optimists 02.05.2006 18:58:48

Member · 34 comments

Pieredzes mums saja brauciena visai dazadas un man pat liekas, ka tagad jau ta ir liela laimes spele - trapisies taja "zavala" vai ne. Starteju no 4.koridora un man prieksa bija divi gabali. Abos vienkarsi laimejas-paspeju sabremzeties, viena gadijuma aizmigurejais ritenis jau draudigi pacelas gaisa. Abos gadijumos kads liela atruma ienesas smiltis un nespeja noturet sturi.

Gribetos piekrist Ugndei - tautas klase vel macas braukt un pasu piemers ir tas labakais.  Un ideja par isu pamacibu brauksanas kultura nebut nav zeme metama. Dazam pat varbut prata neienak, ka nevajag braukt pa cela vidu, ka ir pilnigi normali, ka garam japalaiz tie, kas brauc atrak, ka kalna viena dala stumjas, bet citi brauc un tiem butu jaatstaj vieta utt.

Avatar

By Animal 02.05.2006 19:04:08

Member · 237 comments

knaģi: tas labi, ka esi advanceetaaks par PRO fotograafu! Taa turpini un arii Tu kljuusi Krievijaa zinaams wink Respect Tev ja Tu bildee labaak nekaa jams smile

Bergamot: ar manu aatrumu es sporta klasee buutu finizheejis ~3.5h laikaa big_smile Taa gan buutu skaista izgaashanaas :DDD

Avatar

By unga 02.05.2006 19:49:20

Member+ · 52 comments
Optimists wrote

Gribetos piekrist Ugndei - tautas klase vel macas braukt un pasu piemers ir tas labakais.  Un ideja par isu pamacibu brauksanas kultura nebut nav zeme metama. Dazam pat varbut prata neienak, ka nevajag braukt pa cela vidu, ka ir pilnigi normali, ka garam japalaiz tie, kas brauc atrak, ka kalna viena dala stumjas, bet citi brauc un tiem butu jaatstaj vieta utt.

Man te tāda doma, ka diez vai kāds uzņemtos kaut ko tādu drukāt un izdalīt. Bet varbūt ir iespēja, ka tas cilvēciņš, kas pirms gonkas visu laiku runā mikrofonā un stāsta visādas izklaidējošas lietas, varētu nolasīt nelielu pamācību drošā un pieklājīgā braukšanā. Varbūt vismaz daži ieklausītos un trasē būtu kaut par dažiem sakarīgiem braucējiem vairāk. Un tas pat neprasa nekādus finansiālos ieguldījumus.


adventure addict

Avatar

By Grey 02.05.2006 19:56:56

Member# · 1,688 comments

Ha, piektais un sestais koridors ir tik taalu no starta, ka neviens faktiski nedzird ko tas viirs runaa.

Bet, ja runaajam par drukaashanu, tad Tavai zinaashanai, unga, katru gadu tiek drukaati bukleti par SEB maratoniem un tajaa itin mieriigi vareetu ielikt "labas uzvediibas" likumus trasee. Bukleti ir pieejami ZZK veloveikalos pie kaseem, droshi vien arii citos veloveikalos.

Avatar

By FOX 02.05.2006 20:02:44

Member+ · 5,297 comments

Neliels akmens Sporta klases braucēju pieklājības dārziņā! Neesmu 100% drošs, bet šķiet, ka tas bija Meļehs, kurš tik ļoti raudamies uz priekšu natūrā mani uzgrūda virsū Ivandai. Par laimi viss beidzās, kā beidzās! Laikam savādāk priekšā nokļūt pagrūti......


TREK Supercaliber