Navigācija - ekrāns plus audio

Avatar

By Tourist 30.12.2023 13:45:15

Member · 438 comments

Meklēju pieredzi, padomu!
Braucu paša sastādītus maršrutus pamatā ar MTB, taču lielākoties izmantoju kājāmgājēju režīmu, jo tā interesantāk.
Līdz šim izmantoju Komoot, bet tālruni uz stūres neliku, jo žēl tālruņa un zemākās temperatūrās nu teiksim 0C tad ilgāk kā 8h nu nekādi neizvilkt.

Jautājums: iesakiet risinājumu: ekrāns navigācijai uz stūres + paralēla audio navigācija (obligāti).
Vajag ekrānu piemērotu arī saulainam laikam.
Acīmredzot triecien un nokrišņu uzturīgu.

Ja man vajadzēs detalizēti paskatīties kartē, tad apstāšos un izmantošu tālruni, domājams to, kas kabatā vai somā, nevis to, kas uz stūres.

Avatar

By Maris 30.12.2023 14:13:33

Member · 1,321 comments

Abonējot Komoot, tagad var izmantot viņu kartes uz Garmin ierīcēm.Man šķiet ļoti labs risinājums.Par audio norādēm nezinu, nelietoju.

Avatar

By Andre 02.01.2024 10:19:43

Member · 201 comments

Esi mēģinājis komoot balss navigāciju? Piemēram telefons kabatā, ausī austiņa?

Man iepaticies izmantot Garmin pulksteni vizuālai navigācijai. Protams būs vajadzīgs attiecīgs pulkstenis ar šo funkciju. Nosacīts trūkums vēsā laikā - lai paskatītos kartē, tomēr jāpaceļ piedurkne. :-)

Avatar

By dizpark 02.01.2024 13:55:59

Member · 908 comments

Ja ir Garmin velodators (vai pulkstenis, bet priekš velo navigācija tas nav tik ērti) , tad Ir risinājums paralēļai audio navigācijai ar Garmin Connect aplikāciju .

https://support.garmin.com/en-PH/?faq=7 … qTv10LutJ9

Tātad iepriekš sagatavotais maršruts/nvaigācija rādās velodatorā, telefons ar izslēgtu ekrānu kabatā, un navigācijas audio komandas skan no telefona skaļruņa vai caur bluetooth. Neesmu tieši audio daļu izmantojis, bet varētu pamēģināt. Bet vispār velomaršrutiem un pārgājienu maršŗutus uz Garmin ierīcēm, izmantoju daudz.  Gan ar maršrutiem, sagatvotui Komoot, vgan -paša Garmina Connect aplikācijā, Būs jāpamēģina tā audio fīča.

Pa lielam te jau galvanais jautājums ir ko, uz stūres likt,  Ja akurāts negrib telefinu likt, tad es īsti nezinu, vai ri kāda alternatīva velodatoram ar karšu/ navigācijas atbalstu.

Avatar

By Tourist 02.01.2024 19:24:15

Member · 438 comments
Andre wrote

Esi mēģinājis komoot balss navigāciju? Piemēram telefons kabatā, ausī austiņa?

Tā jau arī lietoju jau vairākus gadus, kopumā ir ok, bet, kā ir jau senāk xc.lv minēts, Komoot dažreiz taisa pigorus ar balss komandām: a) liek pagriezties nepareizā virzienā, b) pats trakākais - novēloti (nu teiksim  tikai pēc 150m) brīdina, ka esi aizbraucis pa nepareizo ceļu.
Es gan neesmu pārbaudījis, ko tai brīdī rāda uz tālruņa navigācijas sadaļā.
Gribu lietot vienlaicīgi gan ekrānu, gan audio…