Kas notiek ar MTB sacensībām Latvijā

Avatar

By jurisf 31.07.2023 12:20:10

Member · 946 comments

5. valsts AS vairs nevar mētāties ar naudu.

Avatar

By hilss 31.07.2023 13:28:23

Member+ · 865 comments

Mans novērojums, ka uz ielām arī MTB īpatsvars ir būtisiki mainījies par labu šosejniekiem / graveļiem.

Avatar

By edgarsbaltins 01.08.2023 12:11:57

Member · 310 comments

arī jau kādu laiku nebraucu sacensībās, bet līdzīgi kā jurisf braukājos pa Dzimtenes ārēm, arī pa sacensību trajektorijām, pārtraucu ne jau tāpēc ka orgi neatrada vēl veidus kā mani iepriecēt, jo nebraucu sacensības ne putras , ne balvas dēļ, arī problēma ar riepu bortēšanu tajos laikos nebija, čīkstētāji toties bija 15 gadus, desmit gadus atpakaļ un rīt arī būs; kāpēc cilvēki mazāk piedalās būtu jāpēta, jāveic aptaujas
pagājušajā vasarā nobraucu Piebalgu, cerēju savā vecuma, alusvēderu grupā uz zemāko pakāpienu uzkāpt , dabūju pa seju, vecbiedri vēl ir gana daudz un sparīgi, paliku devītais no 15, šis mani motivē; vēl pirms pāris gadiem Tukumu nobraucu, tur pa krūmiem vien, jo gan sportisti gan tauta cīnījās par vietām, nebija kur palikt, šāda ganka mani vairs nesaista,
kā mani atgriezt apritē , tāds ir jautājums, un otrs jautājums vai es vēl "orgus " interesēju, jo viņiem ir jāceļ līmenis; nu pat Ikšķiles xco pro grupā trīs braucēji, būtu iepriekš zinājis nopirktu visas licences un paliktu ceturtais aiz Blūma, nekas ka stundu pēc smile, ziedu ceremonija, šampanietis sejā, TV uz ekrāna smile, ir vērts

Avatar

By Jorgo 01.08.2023 13:41:43

New Member · 59 comments

Atbilde uz sākotnējo jautājumu manuprāt ir, ka kopumā ir tik labi, kā nekad.
Īstenībā ir piedāvajuma pārsātinājums, ko daudzi jau minēja. Ja 2005. gadā visiem bija 26" mtb vai arī šoseja, un pa lielam nekā cita nebija, tad arī bija daudz dalībnieku. To aktīvo braucēju skaits Latvijā nu 2000-3000 tā arī ir, bet piedāvājums ir audzis kosmosā.
Pirmkārt jau, Gravel trends, kur lielu dalu azartisko savāc bikepacking ekspedīcijas ar čomiem, vienatnē, vai Velomena pasākumos, un tāpat visi sabraukašanas pasākumi, veloexpress un citi privātie, kur savācas liels bars un brauc grupā un savu kaifu noķer.
MTB arī ir sadalījies, kur Vivuss un Xco ir pārgājis fullīšu teritorijā, cilvēkiem, kas patiešām sporto un trenējas, var uzbraukt pamatīgā kalnā un pārvarēt lecienus.
Šoseja novāc tos, kam nepatīk putekļi un pakratīties pa saknēm, un tad LVM mtb tautā beigās paliek, tik cik paliek. Un šeit pieslēdzas izmaksu faktors, attālumi, kas jābrauc uz gonku, tas, ka ir visādi mazāki vietējie mači, kas.aug popularitātē. Vēl arī, ka pusmaratons iet nacionālajā reitingā, līdz ar to pirmajiem 100 cilvēkiem, tur nebūtu nemaz jāpiedalās, viņi varētu vai nu braukt atsevišķu braucienu, licencētajiem sportistiem, vai arī pārvākties uz vivusu, xco. Tad arī tautai, entuzistiem, cilvēkiem.ar vēderiņiem būtu lielāka interese, konkurence. Ir dzirdēts, ka tad jabrauc mammadaba, bet nu sorry braukt cauri pusLatvijai, lai nobrauktu 20 km  nevienam nav interese.


Avatar

By zwiedrs 01.08.2023 14:35:48

Member · 126 comments
raiter wrote

Pirms 15-10 gadiem MTB bija tautas sporta mode (trends). Pietiekoši demokrātisks sports, ar iespēju piedalīties ikvienam.
Pašlaik MTB ir uzradusies milzīga KONKURENCE:

2. Pamatīgi pieaudzis šosejas braucienu skaits, attiecīgi riteņbraucēji var vairāk izpausties šosejā un nelīst mežā smērēt kurpes.

Šo gan neesmu manījis, jo braucu 100% šoseju un tur, labākajā gadījumā, ir ap 30 amatiri pārējie jaunieši un elite, un nav tā, ka sacensību būtu daudz.  nav vairs Vip apļi kam bija ap 13 posmiem. Nav vairs Dobeles augusta gonkas, kādreiz bija Liepāja un Jūrmala (te laikam īsā 30 km palika)

Avatar

By Karabans 01.08.2023 15:03:13

Member · 103 comments

Nu man personīgi uzrunā tāda tipa pasācieni kā gravel weekend, tik uz to pašu jau nesanāk sakārtot sev brīvdienas darbā ?
Sacensības, lai tiek ne amatieriem, kuru ir tik cik ir, tāpēc laikam jau tāds dalībnieku skaits ir palicis ?
Kruta protams būtu kāds bikepacking labi noorganizēts trips, bez sacensību piegaršas, tāds vairāk kā saliedēšanās, starp velomīļiem, pasākums ?


Avatar

By KKTK 03.08.2023 18:18:57

Member+ · 2,298 comments
Velopuik wrote

Gribētu teikt, ka gribu lai braucēji šogad dod jaunu iespēju 24h sacensībām.
Trase nebūs tikai pa granteni un pa dubļiem velo arī nebūs jālauž.
Esam sasaukuši veselu armiju atbalstītāju, lai varētu cīnīties par tiešām labām un vērtīgām balvām, vienīgais šobrīd izskatās, ka balvas vairāk nekā dalībnieku.
Mans aicinājums, brauciet paši, ar draugu vai komandā pa četri.
Būs labas balvas, forša atmosfēra un naktī arī zupu vārīsim, tā arī bez papildus maksas.
Nu un nobraukt noteiktos apļus, lai piedalītos izlozē par ceļojumu uz Madeiru var arī 6 koridora braucējs.
Gaidām uz starta, Jūs nenožēlosiet.

Gribēju pateikt, pēc Impro Viļņa izteikumiem, uzbraucieniem un draudiem kovida laikā, es personīgi izsvītroju šo cilvēku un Impro no savas dzīves.


Bet par tēmu:
Par iedvesmas zudumu braukt uz LV sacensībām varu atbildēt tikai par sevi. Nav vairs interesanti saktu ziņā - jo viss LV ir redzēts, jo trases atkārtojas. Dēļ labākas braucamās tehnikas nav interesanti braukt pa LV gonkām vispār. Tehniskā ziņā LV gonkas ir meh (izņemot tās pāris XCO tases). Savos mežos takās personīgā treniņā var uzpumpēt vairāk adrenalīna. Jebkurš brauciens citās ārzemēs 3x atsvērs ripināšanos pa šo smilšu/dubļu plakanzemi smile
Tātad prioritātes:
1) Izbraukt kaut kur ārzemēs.
2) Savas takas, savas kompānijas.
3) Ģimene.
4) LV gonka.
5) Medaļas un rezultāti.

Avatar

By Nemeth 04.08.2023 08:56:22

Member · 131 comments

Šosezon vēl izbrauks, jo tomēr trenējies,  bet seriāls ar formātu, kas derēja covid laikā, lai atvēlētajā laikā varētu uztaisīt 7 posmus , jo bija saspiests kalendārs, ar 2 braucieniem nedēļas nogale šobrīd liekas, ļoti  neatbilstoši, saņemot vienu pilno posmu, un otru tādu samazināto. Pirmkārt neērti ar visu nedēļas nogali pakārtot velosipēdam un  vairākas stundas braukšanai ar auto 2 dienas pēc kārtas pa vienu un to pašu ceļu, lai nokļūtu uz sacensību vietu, Dzīvošana viesnīcās ar visu ģimeni vai  vienam pašam neinteresē, ar visu loģistiku, papildus izmaksām. Tomēr lielākā daļa gluži par medaļām nebrauc, lai vietējam  pasākumam veltītu 3-4 dienas no vasaras laika dēļ pārdesmit km pa mežu.

Avatar

By adix 04.08.2023 11:25:43

Member+ · 1,214 comments

Nav kā svarīgākais, bet kā viens no iemesliem.
Laikos, Kad SEBs ar Vienībnieku bija galvenie vasaras pasākumi ( Sportlats bija vēl ar skrienamajām grantenēm), tas bija vairāk tusiņš un satikšanās ar daudz pazīstamiem un sacensība starp kolēģiem, draugiem utt...
Tautai tā pat viss bija slikti- trūka WC papīrs, trases nepatika ( tad pa plakanu, tad pa dubļainu, tad pa garu, tad pa īsu ) , putra bija negaršīga, bija dārgi, jo Japiņš vārās, Ozols nekādi negribēja iet uz sportu no tautas un vēl visas augstāk minētās problēmas, bet visi brauca, jo kopumā bija labs tuss.
Tagad man būtu grūti kādu no vecajiem cīņu biedriem tur satikt. Vieglāk sarunāt un izbraukt tā pat kopā.

Liela daļa no tiem, kuri piedalījās sacensībās, vēl aizvien vairāk vai mazāk brauc ar velo un ne ar 3x9 speed, bet dārgiem 1x12 smile Tikai sačos arvien retāk.

Last edited by adix (04.08.2023 11:27:56)

Avatar

By Tamburins 04.08.2023 17:57:25

Member · 273 comments

Japiņa gonkas vēl dzīvas ? smile
Tas tā, nedaudz sarkastiski wink Pats esmu laikam tajā barā, kuru teorētiski varētu mēģināt atgriez LV sacenēs tīri tusiņam, bet... patiešām interesē tikai Igaunija, jo tos visus LVM un arii  Jurmalas rikotaju brīnumus esmu laikam tajā senajā laikā "atēdies " pietiekami (kaut vai foršā ūdens nebūšana uz distances beigu galu Siguldā +30grados)...
  Arguments, ka nebrauc dēļ rumbām, dubļiem un remontu nosprāgst saknē, jo tie līdzekļi Gravelim vai karbona MTB atradās...
Konkurence, jā, ir daudz un dažādas iespējas sportiski izklaidēties, ne tikai ar MTB
Lai cienīgi sev, nobrauktu VIVUS, nu ir biskjin jaieguldās treninjbraucienos, tajā ziņā LVM bija vienkāršak, bet atgriežamies pie pasākuma servisa, un viss , LVM izkrīt
  Lai nobrauktu TARTU rudenī , protams, ir diezgan centīgi jāpakustās, bet tur , pie velna, ir tā ričuku svētku sajūta, kaut 6h pendelējoties pa mežu big_smile
A, atcerējos- lai brauktu "garo" , vēl aizvien jāpērk LRF licence ?
  P.S kāds no maču organizatoriem, lasa šo sadaļu vispār ?

Last edited by Tamburins (04.08.2023 17:59:00)


nogi, krilja... samoje glavnoje-LRF! :D

Avatar

By Ritenis33 04.08.2023 18:13:00

Member · 828 comments

Nē, garajās distancēs mtb licenci nevajaga.
Jā, LVM vel elpo. Bet skatoties nākotnē es dodu vēl max divus gadus ja nemainīsies atieksme.
Mēs ar tagad skatāmies uz Igaunijas pusi, jo nākamo gadu sākas pusaudžu vecums jaunietim.
Salīdzināju Valka/Valga pusaudžu distanci,tad tagad igauņi ir 68 pusaudži. Latvieši pagaidām ir 10.


Giant
Scott

Avatar

By BlinBlins 05.08.2023 07:06:36

Member · 62 comments
adix wrote

Nav kā svarīgākais, bet kā viens no iemesliem.
Laikos, Kad SEBs ar Vienībnieku bija galvenie vasaras pasākumi ( Sportlats bija vēl ar skrienamajām grantenēm), tas bija vairāk tusiņš un satikšanās ar daudz pazīstamiem un sacensība starp kolēģiem, draugiem utt...
Tautai tā pat viss bija slikti- trūka WC papīrs, trases nepatika ( tad pa plakanu, tad pa dubļainu, tad pa garu, tad pa īsu ) , putra bija negaršīga, bija dārgi, jo Japiņš vārās, Ozols nekādi negribēja iet uz sportu no tautas un vēl visas augstāk minētās problēmas, bet visi brauca, jo kopumā bija labs tuss.
Tagad man būtu grūti kādu no vecajiem cīņu biedriem tur satikt. Vieglāk sarunāt un izbraukt tā pat kopā.

Liela daļa no tiem, kuri piedalījās sacensībās, vēl aizvien vairāk vai mazāk brauc ar velo un ne ar 3x9 speed, bet dārgiem 1x12 smile Tikai sačos arvien retāk.


Tad rekur tas Galvenais iemesls smile Ozola Sindroms joprojām dažiem  saglabājies big_smile

Avatar

By caves 05.08.2023 07:36:22

Member · 171 comments

Vai nav arī tā, ka cilvēkiem ir vajadzīgs tikai karbons un bez tā vairs negrib startēt? Atceros, kad sāku braukt 5-6gadi atpakal, tad ne tādus vien brīnumus trasēs varēja redzēt, bet tagad principā var sastapt tikai augstā gala riteņus. Protams te neiet runa par Vivus jo šīs trases ir palikušas prasīgākas pret tehniku bet taja pašā LvM kur principā ir gravel distances - arī vairs lētā gala riteņus nemana. Cilvekiem ir palicis kauns piedalīties ja nav dārgs ritenis??

Avatar

By Ritenis33 05.08.2023 09:16:46

Member · 828 comments
caves wrote

Vai nav arī tā, ka cilvēkiem ir vajadzīgs tikai karbons un bez tā vairs negrib startēt? Atceros, kad sāku braukt 5-6gadi atpakal, tad ne tādus vien brīnumus trasēs varēja redzēt, bet tagad principā var sastapt tikai augstā gala riteņus. Protams te neiet runa par Vivus jo šīs trases ir palikušas prasīgākas pret tehniku bet taja pašā LvM kur principā ir gravel distances - arī vairs lētā gala riteņus nemana. Cilvekiem ir palicis kauns piedalīties ja nav dārgs ritenis??

Tieši tā, stereotipi. Es pats joprojām vizinos ar 26c alumīniju. Un neredzu nekādu problēmu. Jebkurā sportā vispirms ir jabūt gandarījums sajūtai nevis dārgam inventāram.


Giant
Scott

Avatar

By Tourist 05.08.2023 12:35:08

Member · 439 comments

Man kauns ir braukt nevis ar lētu tehniku, bet gan ar vājiem rezultātiem savā kategorijā.
Dārgās tehnikas īpatsvars dalībnieku vidū, manuprāt, ir dalībnieku ar tuviem rezultātiem konkurences rezultāts. Plus LV dzīves līmeņa paaugstināšanās

Last edited by Tourist (05.08.2023 12:35:52)

Avatar

By KasparsAA 05.08.2023 12:36:22

Member · 382 comments
Tourist wrote

Man kauns ir braukt nevis ar lētu tehniku, bet gan ar vājiem rezultātiem savā kategorijā.
Dārgās tehnikas īpatsvars dalībnieku vidū, manuprāt, ir dalībnieku ar tuviem rezultātiem konkurences rezultāts. Plus LV dzīves līmeņa paaugstināšanās

Labāk atbraukt pēdējam nekā palikt mājās

Avatar

By Tourist 05.08.2023 15:29:07

Member · 439 comments

Nav gan tā… It sevišķi, ja grupā nu teiksim 10 vai vairāk dalībnieku. Nekāda kaifa būt pēdējam nav. Strādāt ar sevi un salīdzināt savu sniegumu var arī ārpus maksas sacensībām. Ja bezmaksas sacensības - tad cita lieta…

Avatar

By Tourist 06.08.2023 00:25:53

Member · 439 comments
Avatar

By Veluks 06.08.2023 09:50:00

Member · 324 comments

Es, personīgi nekad neesmu bijis TOP braucējs. Atceros, ka vienmēr "ķēru kaifu" nobraucienu serpantīnos. Daudz jau viņu nebija, un dažkārt bija aizprostoti ar "bailīgām velomasām".
Sacensībās vairs nebraucu jau pāris gadus. Nu labi šogad biju pabraukt ap cieceres ezeru... Izbaudīju daļēji, jo kā daudzi dalībnieki vairākkārt nomaldījos, bet ne par to stāsts.
Kādēļ vairs nebraucu?
1.nevaru atļauties tērēt 150-200 eiro sacensībām (dalības maksa, ceļš, ēšana u.t.t.),
2.nav līdzbraucēju un visas sacensības ir 200+ km no kurzemes,
3.apnika braukt vienas un tās pašas takas.


Trek X-Caliber 9, Merida cyclocross 300

Avatar

By Inars 07.08.2023 10:29:45

Member+ · 1,303 comments
Tamburins wrote

Japiņa gonkas vēl dzīvas ? smile
  Arguments, ka nebrauc dēļ rumbām, dubļiem un remontu nosprāgst saknē, jo tie līdzekļi Gravelim vai karbona MTB atradās...

Šis ir tā kā EV aprindās, ka vairums (0,...%) tagad brauc ar EV smile

Bet pēdējā lapā lapā ir pareizais apkopojums, ko iepriekš pateicu 3 vārdos. Pirmie 150 aizbrauca sacensties, bet pārējie 1500 izbaudīja kopā būšanu. Turklāt pāri visai Latvijai zem 50 latiem (viss iekļauts).  Tie ar karbona fulīšiem pateiks, ka visi brauc ar tādiem un viņiem būs pilnīga taisnība big_smile
Man liekas, ka nav ko nopelt LV organizatorus, te viss ir līmenī. Igaunija, ... tur vienmēr zāle ir zaļāka.

Avatar

By Tamburins 07.08.2023 22:11:59

Member · 273 comments

Atcereejos vel vienu shtelli:
Trases markjejums, musu lielaka pasakuma orgam ir bijusi paaris legendari izgajieni:D
  Otrs bija tikko, sadomaju palasit nolikumu, kur kas notiks, un metu mieru- man nezkdelj jaregistrejas, lai vareetu palukoties, ko man vispaar taisaas piedavat- un vel ir jautajumi,kur pazuda dalibnieki?
Trases shema,protams, ari nezinama...

Otriem, 2 dienu pasakums vareetu but forss, bet viens tads posms, un pa vidu jau vakaraa tomer jabuut ballitei , lai tie svetki butu
Jo ja taa visu sezonu 2diennieki,tas tomer par traku butu

Last edited by Tamburins (07.08.2023 22:48:03)


nogi, krilja... samoje glavnoje-LRF! :D

Avatar

By Ritenis33 07.08.2023 22:51:51

Member · 828 comments

Pastāsti kur jāreģistrējas? Velo.lv nav un vivusmtb ar nav.
Trases redzamas.

Last edited by Ritenis33 (07.08.2023 22:58:32)


Giant
Scott

Avatar

By edgarsbaltins 08.08.2023 09:40:22

Member · 310 comments

Globāli mēs paši vien sevi un savus pasākumus nogalinām. Jo prasām orgiem sarežģītākas trases un orgi arī ceļ līmeni, tā tas process turpinās līdz vairs nav dalībnieku kuri var atļauties piedalīties, katram iemesls var būt atšķirīgs, bet rezultāts ir viens. Ir labi organizēts pasākums, bet nav dalībnieku. Tas ir ne tikai velo , autorallijs savu masveidību pazaudēja tieši šo pašu iemeslu dēļ, nākamie rindā ir skriešanas svētyki un dziesmu svētki.
Un nepiekritīšu izskanējušam viedoklim - man apnika vienas un tās pašas takas- nav gluži tā taisnība, takas mainās, mainās virzieni , rodas papildus elementi. Lokācijas , jā , bet to smuko vietu mums ir tik cik ir, arī Igaunijā un Lietuvā līdzīgi.
Man arī šķiet, ka šobrīd trends ir tāds, ka orgi attīstīs olimpisko xco un graveli, attiecīgi tas mtb maratons kādu esam pieraduši lietot drīz izzudīs.

Avatar

By sursurs 08.08.2023 11:34:07

Member · 905 comments

nu velo.lv ir pārmudrīta tgd tā visa nolikumu/reģistrēšanās u.c. būšana ar to distantrace.
FB reklamē pasākumus, uzspied uz linka, aizmt uz velo.lv lapu, kur par šo pasākumu nekā - ne nolikuma, ne kā, lec kaut kādi random citi baneri, uzspied uz atbilstošā - aizlidina uz to distantrace. Nu un tad citreiz ar trīs riņķiem turp atpakaļ starp tām lapām izdodas atrast vajadzīgo. Citreiz nē - teiksim bērnu vienības braucienam joprojām rāda tikai 2022.gadu, jaunākie linki nemaz nav salikti, utt. Interesēja arī Ogres LVM posms - tur ar nebija vēl viss, kad pēdējo reizi skatījos.


velo 4ever