Lūgums palīdzēt

Avatar

By profesors 27.02.2010 19:52:21

Member+ · 539 comments

Manām ne sevišķi labajām slēpēm ir piemetusies kaut kāda ķibele: pēc vaskošanas un ciklēšanas virsma vietām ir palikusi balta un uz tausti tā kā abrazīva un es nevaru saprast vai esmu par daudz vaska uzlicis un tas tagad lien ārā vai arī esmu slēpes galīgi sabeidzis pārkarsējot tās ar gludekli. Jau iepriekš pareicos par konstruktīviem padomiem.


es gribu uzbraukt kalnā visaugstākā, ne spēka man pietrūks, ne bail man no kā

Avatar

By gusj 01.03.2010 09:33:37

Member+ · 270 comments

ne sevišķi labām slēpēm arī ir ne sevisķi laba slēpju virsma, tā nu tas ir. Balta virsma parasti paliek, ja ilgstoši brauc bez parafīna. Parafīnu par daudz nevar uzlikt, jo viss kas ir uzlikts ciklējot parasti nonāk nost, ja cikls un ciklēšanas tehnoloģija ir atbilstoši. Ja gludeklis ar temperatūras regulēšanu, tad problēmām nevajadzētu būt, ar veciem gludekļiem, gan vajag uzmanīgāk, vispār neturēt vienā vientā uz slēpes tikai pārvilkt tā lai izkūst un viss. Ja pēc birstēšanas arī virsma ir raupja, tad var mēģināt ar metāla ciklu to pielīdzināt. Ja nekas neizdodas, tad iespējams ar akmeņiem taisīt virsmas atjaunošanu, bet ne sevisķi labu slēpju gadījuma, labāk ir iegādāties daudz maz normālas slēpes un censties pielietot pareizu apstrādes tehnoloģiju ar atbilstošiem cikliem, birstēm utt. (te pilns forums, kā top jādara). Uz doto brīdi slēpes slīdēs nedaudz sliktāk, bet sezonu varēs pabeigt, var arī atstāt vairāk parafīna virsū lai raupjums mazāks, tad arī slīdēs sliktāk, bet sezonu varēs pabeigt.

Avatar

By profesors 01.03.2010 10:03:23

Member+ · 539 comments

nu it kā bez parafīna braukts nav un ar gludekli arī tā uzmanīgi rīkojos (brīžiem pat likās, ka tas ir par aukstu), bet laikam jau visa vaina ir tajās ne visai labajās slēpēs un doma apr normālu iegādi jau rosās galvā labu laiku, bet laikam sakarā ar labo ziemu viss ir izpirkts un jāpagaida sezonas beigas un tad jāmēģina kaut ks meklēt. Protams paldies par padomu.


es gribu uzbraukt kalnā visaugstākā, ne spēka man pietrūks, ne bail man no kā